Şimdi Ara

Kahve Dükkanlarına gitmeyin! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
9
Favori
6.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bırak hacı isteyen istediği gibi yaşasın insanlar

• bu işi savunanlar o kahve çekirdeklerinin nasıl toplandığını bir araştırsın . O insanlar ne halde
    Yeminle değil dükkana gitmek kahve içmeyi bırakırsınız
  • Marka içiyoruz

• Bırakın gitsin enayiler

• quote:

Orijinalden alıntı: JilberProduct

Tchibo mükemmel bir yerdir. Kahve 2-3 tl pasta+kahve istersen 6-7 tl. Diğerlerinden hem daha çok kaliteli hemde elit. Ayrıca ergenler yok orada

bi yerde südyen diğer tarafta yastık yorgan felan nasil bi fantezi yeridir arkadaş kahve bahane ortam şahane
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esgun

Mesela parada değil fakat ben anlamıyorum bizim millet yolunmaktan çok mu zevk alıyor? Bir kahveye 6-14 arası vermek nedir ya? Bir de böyle dükkanlar çayı da en az 4 tl den koyar liste fiyatı olarak.. Gitmeyin arkadaşlar şu günlerde battalbey gibi her yer kahve deryası kahve dünyası, ingilizce kahve yazan yerler ile doldu. Afedersiniz ama yaptığınız aptallıktır yani..

Bizim millet yolunmayı çok seviyor anlaşılan ne kadar pahalı o kadar iyi..

Hadi zengine batmaz da orta gelirli insanların haftanın 5 günü kahve x'inde oturması çok saçmalık..

Barlara lafım yok sonuçta eğlenmeye gidiyorsun ama kahveye 10 lira bayılmak nedir yani

Edit: Şöyle starbucks yurtdışı fiyatlarını da koyayım. Herkesin genelde içtiği türdeki kahve fiyatları..

ITEM TALL GRANDE VENTI
    Fresh Brewed Coffee $1.75 $1.95 $2.25
    Caffe Latte $2.75 $3.65 $3.95
    Cinnamon Dolce Latte $3.55 $4.35 $4.65
    Skinny Vanilla Latte $3.25 $4.15 $4.45
    Caffe Mocha $3.25 $4.15 $4.45
    White Chocolate Mocha $3.55 $4.35 $4.65
    Caramel Macchiato $3.55 $4.35 $4.65

Yolunan kahveciler alınmış galiba bu fiyata satan sb firması hiç işi bilmiyor değil mi

arabalara %70-100 ÖTV bayılıyor insalar, 6-7 ay sıra oluyor araba firmalarında

kahveye gelene kadar ohoooo

• Mochadir lattedir odur budur anlamam ben

• quote:

Orijinalden alıntı: Hadeuweeo-Nyuseu

yemek içecek olarak şu fiyatların üstünde satan yerlere hiç kimse gitmese çok iyi olur kazık atmazlar
    çay-50 kuruş
    simit 50kuruş-1tl
    küçük ayran-50 kuruş
    kahve 1-5 tl
    döner 2.50tl yarım tavuk

istanbul nedir böyle sırf meşhur diye 10 tl yarım tavuk satıyorlar içinde sadece sebze iki üç küçük tavuk eti var tavuk döner falan değil sanki yarım ekmek salata yiyoruz

Çay okulun kantininde bile 75 krş'ken senin bu verdiğin fiyatlar tamamen hayal ürünü.
  • Oda birşey mi 2 kelime ingilizce ile Dünyaları kurtardım sanan da Türkiye de yaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeur -- 13 Kasım 2014; 10:17:52 >
  • Bu kahvecilerin en uc ornegi Adana Ozal da.Ben arkasasimla herhalde bi 5-6 sene olmustur surekli aksamlari yururuz.Iller Bankasindan Ozala dogru yururken bundan 1-2 sene once sayiliydi is yeri , kahveci 1-2 tane vardi.Simdi cikiyoruz Ozala abartmiyorum 2-3 km lik yol bastan asagi yan yana kahveci ve hepside dolu

• Böyle mekanlara her zaman gidilmez eğer çok paranız yoksa zaten. Haftada bir veya iki. Ben arkadaşlarımla çıktığımda belli başlı yerlere giderim. SB'ye gitmedim. Özsüt, Gönül Kahvesi, Benzin (Bursa'lılar bilir) gibi yerler tercih edilebilir. Fiyatları 5 TL üzerinde kahve içerseniz. Fakat karşılığını tad olarak alıyorsan sorun yok. Mesela Bursa'da Korupark'ta Laluz var. Beş para etmez tadları ama iyi fiyat çakıyorlar anlamıyorsun.
  • Çoğunun asosyal olduğu bir forumda böyle şeylerin anlaşıkmaması normaldir.

• Çin'de fiyatlar 30 Yuandan başlıyor büyüttükçe 3 yuan farkediyor. haftada bir veya iki haftada bir gidiyorum sadece
  • Dışarıda 1 fincan nescafe en az 3 lira. Ben gidip starbucksta grande filtre kahve alıyorum 5.25 ve cidden gerçek kahve yani. Tadı, kokusu mükemmel. Ekşi nescafe yerine her türlü tercih ederim onu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myres

Yanlarında götürebileceği birisini bulamadığından yada kahvelerin isimlerini okuyamadığından dolayı gidemeyenler boş boş konuşmuş. Bimden kahve alırım içerim demiş biri Arkadaşlarınla toplan evde otur sen

Aynen, ot gibi yaşamaya devam etsinler.

• Siz ya mahalle kiraathanesinde takiliyosunuz yada fazla disari cikmiyorsunuz. Starbucksta koca yarim litre bardaga filtre kahve alsan 5 kusur eger buna pahali diyosaniz piyasadan haberiniz yok suanda starbucks ucuz yerler arasinda baska kafelere en onemlisi adam gibi kahve iciyosun. Standartin altinda bi cafede bile nescafe 3 4 liradan asagi degildir oda kucuk bi fincan. Bide arkadas demiski barlara verilen para normal insanlar egleniyor bangir bangir muzik calinca locada oturunca 70 lik siseye 5 kati para vermek bana gore asil enayilik

• Mado'da 2 çay içtik eşim ile 8 tl verdik. Daha gitmem mevzu para değil ama yazıktır saf yerine koyuyorlar insanı çayın kilosu 12-18 tl

• 26 aralık 2010 da yurt dısına cıkarken ataturk havaalanında uçagın rotar yapması sebebıyle uzun sure bekledık halıyle hem cok uykum geldı hemde susadım

bir kat yukarıda su çay kahve v.s hizmeti veren bir yer gördüm aynı zamanda terasıda var sigara icmek için
    çay ve kahve fiyatları o kadar astronomıktıkı aradan 4 sene hatta 5 yıla yakın olcak sımdı yazsam ohaa yok canım yanlısın var o kadarda olmaz yok yaaavvv sallama felan dersınız yazmıyorum
    ama bır pet sise suya aynı mekanda 8,75tl verdım bundan 4,5yıl once
    cay ve kahvenın fiyatını bi düşünün ne kadardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: clocky

quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Espresso kaynaklı kahveleri düzgün yapmak zordur. Tecrübesiz adam kahveyi yakar, en büyük yanlış da budur.
    Düzgün kahve seven biri de, öyle 3ü 1 arada falan içemez.
    Dışarıda 3 lira bi bardak çaya vereceğime, 6-7 lira Americano ya da filtre kahveye vermeyi tercih ederim.

Espresso kaynaklı kahveler;
    Americano = espresso + su
    Latte = Espresso + süt
    Cappuccino = Espresso + süt + süt köpüğü

Not:
    Evde espresso makinesi de filtre kahve makinesi de, süt köpüğü için buhar makinem de var. Zaten evde yapıyorum kahvemi. Ama bazen dışarıda da içmek gerekiyor.

Kullandığınız makineleri yazabilirmisiniz bende almayı düşünüyorumda.

Esse'nin bir makinesi var. Essenso sanırım.
    3-5 sene önce indirim, yılbaşı indirimi, sezon sonu falan filan bişeyleri birleştirip bayağı uygun fiyata almıştım.
    Çok profesyonel bir makine değil. Espresso basıncını ayarlayamıyorsun, en basiti.
    Ama iş görüyor. Başlangıç için tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.