Şimdi Ara

Kahvaltı'da salçalı makarna yemek mideyi bozar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler akşam memlekete dönüyorum fakat dolap boş , para da yok , bi paket makarna kalmış evde . Salçalı , yağlı bi makarna yapsam şimdi kahvaltı için uygun olur mu , mideye bir rahatsızlık verir mi ? Hayırlı pazarlar şimdiden herkese .

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kahvaltıda Salçalı Makarna Mideyi Bozar mı?

Salçalı makarna, lezzetli bir yemek olsa da, kahvaltı olarak tüketildiğinde mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Bunun nedenleri şunlardır:

• Yüksek Asit Oranı: Salçanın yüksek asit oranı, midede tahrişe ve yanmaya neden olabilir, özellikle de kahvaltıda aç karnına tüketildiğinde.
    • Yağlı Besin: Salçalı makarna genellikle tereyağı veya zeytinyağı ile pişirilir ve bu da yağ oranını artırır. Yağlı besinler midede daha uzun süre kalır ve şişkinlik, gaz ve hazımsızlık gibi sorunlara yol açabilir.
    • Baharatlı: Salça, biber gibi baharatlar içerir. Baharatlı yiyecekler mide mukozasını tahriş edebilir ve mide rahatsızlığına neden olabilir.

Sahurda Makarna Yenir mi?

Ramazan ayında, oruç tutan kişiler genellikle sahurda makarna yerler. Ancak, sahur zamanı mide boş olduğundan, salçalı makarna gibi ağır yemekler mide rahatsızlığına neden olabilir. Bu nedenle, sahurda daha hafif ve mide dostu besinler tercih edilmelidir.

Sonuç

Midenin hassas olanlar veya mide rahatsızlıklarına eğilimli kişiler, kahvaltıda salçalı makarna yemekten kaçınmalıdır. Mideyi daha az yoracak daha uygun kahvaltı seçenekleri mevcuttur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • olmaz
  • salca degilde yogurtla yap yada sade ye ama bos karna o kadar yag mideni bulandirabilir bozabilirde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • götür götür afiyet olsun
  • sahurda kıymalı, domates soslu makarna yemiştim, problem olmamıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Agger

sahurda kıymalı, domates soslu makarna yemiştim, problem olmamıştı.

Hocam sahur gene gece vakti oluyor şimdi uykudan kalkar kalkmaz yiyince mideyi bozmayalım yola gidecez ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazymotherfuka

Evet beyler akşam memlekete dönüyorum fakat dolap boş , para da yok , bi paket makarna kalmış evde . Salçalı , yağlı bi makarna yapsam şimdi kahvaltı için uygun olur mu , mideye bir rahatsızlık verir mi ? Hayırlı pazarlar şimdiden herkese .

bozmazda iyi kilo aldırır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne kadar kuruyemiş yenmeli
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Friedrich Engels

salca degilde yogurtla yap yada sade ye ama bos karna o kadar yag mideni bulandirabilir bozabilirde

Hocam yoğurt değilde ayran var evde , yanında ayran içsem mideyi yatıştırır mı acaba . Yani kola içmekten iyidir değil mi ?
  • Salçalı sosis yedim ben.
  • Salla yahu yok bide 20:00 dan sonra yemek yenmez şehir efsanesi var.
    Şimdi sağlıklı beslenme uzmanları gelir.
  • niye oruç tutmuyoncular gelmemiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Cereal Killer

niye oruç tutmuyoncular gelmemiş

bu sıcakta oruç tutan yok ki
  • makarna sağlıktır

• Hiç birşey olmaz üzerinede azıcık ketçap karabiber ekle off
  • Makarnayı buzdolabının alt raflarında bulduğum bir kaç ay öncesinden kalan bir mayonez ve salça eşliğinde yedim yanında da bir büyük bardak ayran içtim , şu an için sıkıntı yok arkadaşlar , inşallah mide bozulmaz bakalım
  • niye oruç tutmuyon lan
  • Spagetti + yogurt + kiymali domatesli salcali sos + kola.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.