kahramanmaraş'ta sağlam bina hasarlı binanın üzerine devrilmiş. ne var bunda diye bilirsiniz ama bence iki resime bakınca farkı göreceksiniz diye düşünüyorum. ilk resimde bina komple, tek bina olarak görünüyor. ikinci resimde ise binanın bir bölümü yok. bu bir yıkım işlemi da olsa bu şekilde bir yıkılmanın olması bana tuhaf geldi. bence bu binanın projesinde sorun var. normal vatandaş olarak bu binaya dışarıdan bakan biri olarak, güçlü bina olmalı diyebilirdim. sonuçta tek bir yapı gibi görünüyor. ama ikinci resim, bu dediğimi doğrulamıyor. tam bir hayal kırıklığı. projesini önceden görmüş olsam, bu binadan daire almayı bırakın, kesinlikle oturmazdım diyebilirim. sizce yanlış mı tespitim? ![]() ![]() |
kahramanmaraş hasarlı bina, sağlam binanın..

-
-
Yıkan insanların suçu. Bir yapıyı yıkmak da bir bilim dalının işidir aslında. Yurt dışında bir sürü profesyonel yıkım şirketi var patlayıcı falan
kullanıyorlar, adam bir patlatıyor bina kum gibi iniyor aşağı.
Bizde andaval gibi halatla falan çekiyorlar bi yaylanma oluyor terse düşüyor vs..
Bir de kedi kurtaran itfaiye vardı, kedi inmeyince ağacı kesiyor kedi 10 metreden çakılıp kurtulmuş oluyor.
Nereden baksan angutluğun tarihini yazmış ülkeyiz.
-
aklıma bu geldi
tabi bir kedi taparın inadı yüzünden güzelim ağaç kesildi... buradan anlaşılan: kedi taparlar her yerde aynı sorunlu tipler oluyor.
-
Bunlar ayrı iki bina sonuçta ve aralarında belli bir boşluk olmalı.
Kaldı ki yıkım olayı da çok profesyonel yapılmıyor. Diğer bina zarar verme olasılığı varsa ona göre yıkılmalı.
-
inşaat mühendisimisiniz.?
-
Birileri 10 yıldır "Bu ülkede kimsenin can ve mal güvenliği yok" diyerek adeta yırtınıyordu.
28.05.2023 sonrası artık bunlara gerek yok...
En Beğenilen Yanıtlar

Yıkan insanların suçu. Bir yapıyı yıkmak da bir bilim dalının işidir aslında. Yurt dışında bir sürü profesyonel yıkım şirketi var patlayıcı falan kullanıyorlar, adam bir patlatıyor bina kum gibi iniyor aşağı. Bizde andaval gibi halatla falan çekiyorlar bi yaylanma oluyor terse düşüyor vs.. Bir de kedi kurtaran itfaiye vardı, kedi inmeyince ağacı kesiyor kedi 10 metreden çakılıp kurtulmuş oluyor. Nereden baksan angutluğun tarihini yazmış ülkeyiz. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X