Şimdi Ara

Kağıt helvanın sırrı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu kağıt helvanın içinedi o tatlı sert madde nedir acaba bilen var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kağıt Helvanın Gizemi: İçindeki Beyaz Şey Nedir?

Kağıt helva, incecik yufkaların arasına badem, fıstık gibi malzemelerin serpiştirildiği, dışı çıtır, içi yumuşacık bir Türk tatlısıdır. Peki, kağıt helvanın içindeki o gizemli beyaz şey tam olarak nedir?

Kağıt helvanın içindeki beyaz maddenin adı "şeker pare"dir. Şeker pare, şeker, su ve limon suyu ile yapılan beyaz bir macundur. Şeker pare, kağıt helvanın ince yufkalarını birbirine yapıştırmaya ve tatlıya karakteristik çıtırlığını vermeye yarar.

Şeker pare, sadece kağıt helvada değil, diğer Türk tatlılarında da kullanılır. Örneğin, güllaçta ve sütlaçta da şeker pare bulunur.

Kağıt helva yerken, o beyaz maddenin ne olduğunu merak etmene gerek yok. O, tatlıyı lezzetli ve çıtır çıtır yapan, "şeker pare" adlı bir macundur. Afiyet olsun!

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Besin Değerleri, her 100g (100 g). Enerji, 1607 kj 384 kcal. Protein, 4,76 g. Karbonhidrat, 83,92 g. Şeker, 45,8 g. Yağ, 3,96 g. Doymuş Yağ, 0,3 g. Fiber, 0 g.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam naptin sen kagit helvanin arasindaki o uzayan sakizimsi maddeyi sormustum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlenmiş kağıt

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCatcher

Hocam naptin sen kagit helvanin arasindaki o uzayan sakizimsi maddeyi sormustum

Asıl helva kısmı orası dostum. Yiyeceğe adını veren şey o içindeki beyaz akışkan ve yapışkan helva.

• quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

quote:

Asıl helva kısmı orası dostum. Yiyeceğe adını veren şey o içindeki beyaz akışkan ve yapışkan helva.

Hocam o maddenin özel bir ismi var mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

quote:

Hocam o maddenin özel bir ismi var mı?

İsmini söyleyemem kağıt helvanın sırrı o

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.