Şimdi Ara

kafayı yiyecem şu iki soruya bakın lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  kafayı yiyecem şu iki soruya bakın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xzes -- 17 Temmuz 2014; 0:05:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1) çubuğa türdeş dememiş dolayısıyla çubuğun ağırlık merkezi tam orta noktasındadır diyemeyiz. aslında 1. denge durumundan bizden tam da bunu istiyor çubuğun ağırlık merkezini bulmamızı. desteğe göre tork alırsak çubuğun ağırlık merkezini K ucundan 3 birim ötede buluruz. 2. şekilde çubuk ters çevrilmiş farkettiysen L ucundan 1 birim öteye aşağı doğru çubuğun ağırlığını yani Pyi göster. daha sonra tork al. yani tekrar desteğe göre tork alırsak 3P+2P=4F ise F=5/4P

2) 2.cisini istersen değer vererek bul ama kasnak ve dişlilerde ortada bulunan iletim görevi yapar. yani yarıçapını ne yaparsan yap diğerlerine bir etkisi olmayacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: öfçoksıkıldım

1) çubuğa türdeş dememiş dolayısıyla çubuğun ağırlık merkezi tam orta noktasındadır diyemeyiz. aslında 1. denge durumundan bizden tam da bunu istiyor çubuğun ağırlık merkezini bulmamızı. desteğe göre tork alırsak çubuğun ağırlık merkezini K ucundan 3 birim ötede buluruz. 2. şekilde çubuk ters çevrilmiş farkettiysen L ucundan 1 birim öteye aşağı doğru çubuğun ağırlığını yani Pyi göster. daha sonra tork al. yani tekrar desteğe göre tork alırsak 3P+2P=4F ise F=5/4P

2) 2.cisini istersen değer vererek bul ama kasnak ve dişlilerde ortada bulunan iletim görevi yapar. yani yarıçapını ne yaparsan yap diğerlerine bir etkisi olmayacaktır

2. Soru;

Yani orada ortadakinin yarıçapı önemli değil mi ( biraz daha açarmısın)

• n1.r1=n2.r2=n3.r3 değil mi bu formülü mantık çerçevesinde yorumlarsak Knın yarıçapı ve tur sayısı değiştirilmiyor e Mnin de yarıçapında bir değişiklik yok dolayısıyla tur sayısı da aynı kalır ha ne olur o zaman Lnin tur sayısı azalır o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: öfçoksıkıldım

n1.r1=n2.r2=n3.r3 değil mi bu formülü mantık çerçevesinde yorumlarsak Knın yarıçapı ve tur sayısı değiştirilmiyor e Mnin de yarıçapında bir değişiklik yok dolayısıyla tur sayısı da aynı kalır ha ne olur o zaman Lnin tur sayısı azalır o kadar.

Şimdi anladım soal

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şu zor günde lütfen dua edin
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.