Kafayı Yiyecem Her an böylee

-
-
Öncelikle geçmiş olsun. Ekran kartınız gidici gibi. Leptop ise değişim olayı imkansıza yakın. Çoğu leptopda ekran kartı anakart üzerinde artık. Değişimi mümkün olsa da zor ve parça temini hele hele ekran kartı temini bu günlerde mümkün gibi gözükmüyor.
Masaüstü ise işlemcinizin dahili ekran kartı var ise, anakartınızda da görüntü çıkışı varsa bilgisayarınızdan görüntü alabilirsiniz. Leptop ise kendi işlemcisinde dahili ekran kartı var ise, leptopu harici bir monitöre bağlayıp o şekilde de görüntü alma imkanınız var.
Kolay gelsin.
-
Teşekkür ederim kanka, bazı yerlerde okudum ısınması ile ilgili olabilir dediler ama sınavlarımdan sonra teknik servise yollayacam teknik servis ile konuştum bakınca anlarız dediler senin dediğin ekran kartı parça bozulması her zaman böyle kalınca oluyormuş fakat benimki çok çalışınca veyahut oyun oynayınca oluyor sonda belirttiğim gibi bilgisayar performans ayarları ile oynadığım için bir sıkıntı çıkmış olabilir mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Birde dün ve bugün ders sırasında gitti iyice gerildim
Bilgisayarının performans ayarları ile oynadığın için böyle bir sıkıntının olması neredeyse sıfır. Ekran kartınız gidici dememdeki kastım yavaş yavaş bozulacağına dair işaretler vermeye başladı analamında. Panel veya flexi kablosundan diyeceğim ama eğer ki öyle bir şey olsaydı tamamen kalıcı bir görüntü oluşması lazımdı. O yüzden panel ve flexi kablosundan olması düşük bir ihtimal.
Büyük ihtimalle ekran kartınızdaki bir sıkıntıdan meydana geliyor. Aşırı ısınıyor diyelim. Bir noktadan sonra bilgisayarınızın kendini kapatması lazım. Yüksek sıcaklık değerlerinde bilgisayar kendini otomatik kapatır. Gerçi kapandığından bahsetmediniz. Bu durum meydana gelince bilgisayar donuyor mu tamamen ya da kapanıyor mu?
-
Tamamen donuyor kapanıyor mu tam bilmiyorum çünkü hatayı aldıktan sonra hemen kapatıyorum ve dersteyken bugün oyun kuruluyordu dün ise android studio(yazılım programı bilirsiniz) açıktı kapandığı zamanlar ise dikkat ettiğim kadarı ile fanlar yüksekte çalışırken oluyor
Çip bozulmasına baktım ama belirtleri
Açıldıktan 5 dk sonra siyah ekrana düştüğü felan söyleniyor ama ben şuan 1 saatir googlede felan dolaşıyorum hata almadım
gpu reball veya ramlerden bir veya birkaçında soğuk lehim olmuş gibi
-
Dost bundan birkaç ay önce bilgisayarım çalışıyordu ama ekran gelmiyordu RAMi söküp tekrar takmam önerildi öylede yaptım ama bu sefer bilgisayar ışığı yandı fakat tepki vermedi ve 1 hafta sonra ilk hatamı aldım rame bağlmak doğru mu?
yanlış anladın benim bahsettiğim ekran kartı üzerindeki ram çiplerinin kart bağlantısını sağlayan lehimlerde yada gpu çipindeki lehimlerde soğuk lehim olması sorunu yoksa sandığın anakart üzerindeki ramleri kast etmedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 18 Nisan 2021; 15:4:35 > -
Kanka ben hatayı açılırken felan almıyorum belirli bi çalışmadan sonra karşıma çıkıyor ve kitleniyorquote:
Orijinalden alıntı: axelfolyyanlış anladın benim bahsettiğim ekran kartı üzerindeki ram çiplerinin kart bağlantısını sağlayan lehimlerde yada gpu çipindeki lehimlerde soğuk lehim olması sorunu yoksa sandığın anakart üzerindeki ramleri kast etmedim
fark etmez bu illa açılırken olacak diye bir olay yok kart ısındıkcada yapabilir bunu
-
Peki kanka işlemcide ped varmış macun ile yenilenme işlemi felan olsa düzelir mi?
ped vey macun yenilemeyle düzelmez soğuk lehim gpuda mı ramlerdemi o tespit edilip tazelenirse düzelir
-
Kanka ay sonu sınavlarım var ders çalışırken böyle olup duruyor güvenli modda açıp ekran kaertını devre dışı bırakmam işe yarar mı
olmaz eğer varsa dahili ekran kartın harici olan kartı sök onu kullan
Benzer içerikler
- bilgisayar klavyeyi görmüyor
- logitech garanti sorgulama
- klavye noktalı harfleri yazmıyor
- press esc in 1 seconds to skip startup.nsh any other key to continue
- lcd tv renk bozulması
- vram nedir
- bilgisayardan ses gelmiyor
- bilgisayar internete bağlanmıyor
- telefon çok ısınıyor
- mavi ekran hatası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X