Şimdi Ara

Kafayı Yicem :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir tv alalım dedik eve hay demez olsaydık 4-5 gündür bir araştırmaya girdim beynim sulandı :) yok o dah iyi yok led bu plazma o smart bu 3D o gözlüksüz bu gözlüklü derken kafayı yedim :) her konuyu dikkatlice o kudum fiyatlarına baktım ve ilk karar olarak led alıcakdım ama plazmalarda daha cazip ve güzel geldi özellikle panasonic neo plazmalar 2 gün önce almak için evden çıkmaya hazırlanıyordum ki birşey dikkatimi çekti gözlük konusu 1 tane bile gözlük verilmiyormuş onu geçtim türkiyede zor bulunuyor vatenda satılyıormuş fiyatına baktım ama allahım 170 tl mi neydi şimdi tam hatırlamıyorum beynimde sayılar uçuşuyor :) biz 5 kişilik aileyiz en 5 tane lazım buda neyden baksan 700-800 tl yapar ki buda beni salak yapar onun için bundan vazgeçtim lg ve samsunp plazmalara yöneldim onlardada istedigi güzel bir fiyat aralında bulamadım bugün yine kampanya varmı yok diye bu site senin bu site benim dolaştım gözüme bimeksin kampanyası takıldı aşadaki tv 1999tl led 3D Tv +7 gözlük

http://www.bimeks.com.tr/urun/118228/lg-42lw4500-106-ekran-3d-led-tv.aspx

Gayet hoşuma gitti tv hele bide +7 gözlük ve normal yayını 3D Çevirme olayı beni dahada çekti lakin benim bütçem max 1800 tl bunun için modelin adını google amcaya yazıp başladım aramaya karşıma altdaki site çıktı 100tl gibi bir düşük fiyatla ve +7 gözlük hediye şeklinde

http://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-42lw4500-led-tv-fiyati-en-ucuz-uygun-televizyon-modelleri-indirimli-taksitli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari-servis,22602.html?gclid=CN72gcTTxa4CFeImtAod0kI5Ug

DH güvenirlini araştırdım sitenin sanırım olmayan malları varmış gibi gösteriyormuş ama sorun deyil nede olsa internete güven olmaz gidip yerinden alıcam direk :) şimdi bu tv kullanan iyi tanıyanlara bazı sorularım olucak bu uzun yazıyı buraya kadar okuyup bide soru mu sorcaksın lan diyip konudan çıkmazsanız sevinirim

1. Bu 2D 3D Çevirme olayı her yayında oluyor mesala show izliyorum bu showdaki yayını 3D Yapımıyor mu veya daha önemlisi notebookdan kaplo ile ligtv maçlarını (kaça maçları ) izlerken 3D oluyor mu ? eger olursa bütçem artıcandan eminim :)

2. Şimdi ben netten 3D Film indirip bunu USB Atıp tv takınca güzel bir 3D Deneyimi yaşarmıyım yanı mkv midir nedir adlarını siz ustalar kadar bilmiyorum bunları izleye bilir miyim ?

3.Veya direk notebookdan vga ile tvye baglasam 3D Yayını sorunsuzda 3D Keyfini yaşaya bilirmiyim ?

4.Ve can alıcı soru görüntü kalitesi ne alemde bu tvnin ben açıkcası plazma tercih ederdim ama bu panasonic beni deli etti ulan o kadar para veriyor bir gözlük vermiyon bare 2 tane at demi hadi onu geçtim bari fayiş fiyatlara satmada kullanak ama kusura bakmasın panasonic fazla nazda aşk usandırı

Şimdi herşey buraya kadar deyil sevgili dostlar hemen gitmeyin devam edelim eger bu tv kötüyse siz bana led veyada plazma önerir misinzi kriterleri yazdım

1. Bir kere 3D olucak evde yaşıcam ben o keyifi bida üstüne 1 tane gözlük için 170tl veremem :) hele 5 tane hiç alamam :)

2. 1080P olucak yanı düşük çözünürlük olmıcak full HD

3. plazma veya led en düşün 42'' olucak

4. Bu yukardaki tv gibi 2D 3D çevirme teknolojisi bütün 3D Tvlerde var mı bilmiyorum Ama olsa süper olur yani LGler tercihimdir böyle oluyorsa

5. Led veya Plazma ben USB takdım zaman %80 film çalışsın isterim yani 3D olsun veya olmasın öyle sıkıntılara girmek istemem

6. Sattıgı malın arkasında duran marka tercihimdir

Şimdi Bu yazıyı buraya kadar Okudunuz için sonsuz teşekkülerimi sunarım çok az bir kısım kaldı :)

Plazmada bu sıkıntı yok ama ledlerde var bu piksel olayı neye dikkat etmem lazım ürünü aldıkdan sonra mı kontrol etmeliyim yoksa , demelimiyim kardeşim ürün nerdeyse getir Çalıştır USB takıp denemelimiyim çünkü anladım kadarıyla eve geldimi bitiyor iş Lg 7 Piksel altında degişmiyormuş sanırım ben deyil 7 bir piksel bozuk olsa bir kafayı yerim valla hemde simetri hastlıgı olan biri olarak orda bir noktanın devamlı aynı yanması beni tvden sogutur :)

Evet sadece bu kadar kısa bir yazıda anlatmak istediklerimi anlattım artık siz cevaplarmısınız cevaplamazmısınız bilmiyorum

Ama cevaplarınızı bekliyorum

Saygılar

Edit : Beyler siz daha cevap yazmadan ben size bir kaç seçenek daha sunucam aynı ürün aynı hediyeler farklı siteler ve fiyat düşüyor gittikçe

Bimeks - 1999TL

http://www.bimeks.com.tr/urun/118228/lg-42lw4500-106-ekran-3d-led-tv.aspx

İstanbulBilişim - 1899TL

http://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-42lw4500-led-tv-fiyati-en-ucuz-uygun-televizyon-modelleri-indirimli-taksitli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari-servis,22602.html?gclid=CN72gcTTxa4CFeImtAod0kI5Ug

Beyazeşyam - 1745TL

http://www.beyazesyam.com/42LW4500-LG-106cm-100Hz-UsbMovie-FULL-HD-LED-TV-3D-iTHALATcI-GARANTiLi-7-Adet-3D-Gozluk-Hediye-STOKTAN-SEVKiYA_17468.html#0

isteevinegelsin - 1718TL

http://www.isteevinegelsin.com/urun/en-ucuz-lg-42lw4500-led-tv.aspx?ttype=Instalments#pt

Sanalreyonum - 1670TL

http://www.sanalreyonum.com/urun/lg-42lw4500-led-televizyon_899180.aspx?CatID=27646

Siteler ve fiyatlar bunlar hangi siteyi tercih etmeliyim şunu belirtiyim kesinlikle gidip dükkanlarından veya nerden satıyorsalar direk gidip ordan alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R3!S<3 -- 1 Mart 2012; 15:24:12 >

• Up beyler kimse bir garip vatandaşa yardım etmiyor mu
  • Sen kendi yaşadığın hezeyanı, çok özel falan sanıyorsun Reis kardeşim, ama inan, bu forum, senin ve benim gibi ne yapacağını şaşırmışlarla dolup taşıyor TV konusunda. Allah belasını versin bu led in de lcd nin de plazmanın da oledin de!
    Ne güzel tüplüde kafamız rahattı.
    Biraz forumu dolanırsan belki cevap bulabilirsin sorularına. Ama yerinde olsam hiç ama hiç araştırmadan gidip beğenip alırım. İnan, bu şekilde 2000 tl ye alacağın bir tv, deliler gibi araştırdıktan sonra 4000 tl vereceğin tv den çok daha fazla tatmin edecek seni.
    Al gözüne hoş gelen televizyonu, ve bir daha tv ile ilgili forumlara uğrama bile:)

-Bir dost.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ignorant

Sen kendi yaşadığın hezeyanı, çok özel falan sanıyorsun Reis kardeşim, ama inan, bu forum, senin ve benim gibi ne yapacağını şaşırmışlarla dolup taşıyor TV konusunda. Allah belasını versin bu led in de lcd nin de plazmanın da oledin de!
    Ne güzel tüplüde kafamız rahattı.
    Biraz forumu dolanırsan belki cevap bulabilirsin sorularına. Ama yerinde olsam hiç ama hiç araştırmadan gidip beğenip alırım. İnan, bu şekilde 2000 tl ye alacağın bir tv, deliler gibi araştırdıktan sonra 4000 tl vereceğin tv den çok daha fazla tatmin edecek seni.
    Al gözüne hoş gelen televizyonu, ve bir daha tv ile ilgili forumlara uğrama bile:)

-Bir dost.

Teşekkürler dostum aslında haklısın ve artık araştırmayı bırakdım ne olursa olsun bu tv alıcam ama bu tvnin özellikleri açıkcası pek anlamadım Alıcam ürün 42LW4500 kesin bunu alıcam ama hayla aklımda sorular var bunları diger konulardan okudum ama bir türlü tam olarak istedim cevapları göremedim

1. 42LW4500 Modelinde USB film izlenmiyor onu anladım ama benim notebookdan vga kablosu ile 3d ve normal filmler izleye bilir miyim ?

2.42LW4500 Modelinde enternet girişi var mı yanı internete girip ag kurup kurudugum agdan notebookdaki filmi oynatıp 3D Film izleye bilir miyim ?

• 1. 3D çeviri her tür yayında olur ancak orjinal 3D film gibi performansı olmaz 3 boyutun.
    2. Half-SBS MKV 3D filmleri izleyeceksin. Bunları sık izleyeceksen LW4500 + media player al ya da LW5500 al.
    3. Notebook tan HDMI ile 3D film izleyebiliyorsun sıkıntısız ama VGA girişiyle olur mu hiç denemedim açıkçası.

1. FPR gözlüklü TV lere bakacaksın o halde sen SG değil. LG LW ve Philips 7xxx serisi kullanıyor bunları şu an sadece.
    2. Full HD olmayan TV mi kaldı zaten?
    3. Peki
    4. Hemen hemen tüm 3D TV lerde var, ama FPR gözlüklü TV lerden sadece LW serisinde var bu çeviri olayı.
    5. Öyle sıkıntıları hiç istemiyorsan media player alacaksın.
    6. En güzeli.

1. Denemen lazım, pek sanmıyorum olacağını ama.
    2. Yok, Smart TV LW5500 modelleri ile başlıyor. LW5500 alırsan ve laptop DLNA destekli ise notebook dan 3D film aktarabilirsin.
  • techraven üstad cevap vermiş ama ben de dilim döndüğünce bişeyler söyleyeyim...

- Bildiğim kadarıyla 2d > 3d çevirimi sadece hd görüntülerde olabiliyor, o da çok matah bir görüntü olmuyor.
    - 42LW4500 TV bende de var, geçtiğimiz hafta sonu 1800 - 1900 TL aralığına satıldığını gördüm, o fiyata gayet uygun bir tv.
    - Media player almadan dediklerini yapmak zor. Notebook'unda hdmi çıkışı varsa bir ihtimal izleyebilirsin hd filmleri (mkv) ama ne kadar verimli olur tartışılır. (Notebook'un ne kadar yeni ne kadar güçlü bilmiyorum ama 1 senelik ortalama üstü bir cihazda bile işlemciyi yoran görüntüler olabiliyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

1. 3D çeviri her tür yayında olur ancak orjinal 3D film gibi performansı olmaz 3 boyutun.
    2. Half-SBS MKV 3D filmleri izleyeceksin. Bunları sık izleyeceksen LW4500 + media player al ya da LW5500 al.
    3. Notebook tan HDMI ile 3D film izleyebiliyorsun sıkıntısız ama VGA girişiyle olur mu hiç denemedim açıkçası.

1. FPR gözlüklü TV lere bakacaksın o halde sen SG değil. LG LW ve Philips 7xxx serisi kullanıyor bunları şu an sadece.
    2. Full HD olmayan TV mi kaldı zaten?
    3. Peki
    4. Hemen hemen tüm 3D TV lerde var, ama FPR gözlüklü TV lerden sadece LW serisinde var bu çeviri olayı.
    5. Öyle sıkıntıları hiç istemiyorsan media player alacaksın.
    6. En güzeli.

1. Denemen lazım, pek sanmıyorum olacağını ama.
    2. Yok, Smart TV LW5500 modelleri ile başlıyor. LW5500 alırsan ve laptop DLNA destekli ise notebook dan 3D film aktarabilirsin.

Bütün sorularımı cevapladın için çok teşekkür ederim. Ben biraz araştırma yaptım ama pek anlayamadım açıkcası anlatan arkadaş başka lw5500 modeli için demiş ama benim alıcam modele olur mu bilmiyorum şimdi pc indirdim 3d filmi usb ve hdd atmadan önce ses formatını degiştirsem 3d filmi izleye bilirmiyim sanırım izlenmemesinin tek sebebi ses fotmatıymış. dogrumudur bu anladım ?

Saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KAFAYI YİCEM NASIL YAKIYONUZ
    17 yıl önce açıldı
    Galiba kafayı kırıyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cozturk 6161

techraven üstad cevap vermiş ama ben de dilim döndüğünce bişeyler söyleyeyim...

- Bildiğim kadarıyla 2d > 3d çevirimi sadece hd görüntülerde olabiliyor, o da çok matah bir görüntü olmuyor.
    - 42LW4500 TV bende de var, geçtiğimiz hafta sonu 1800 - 1900 TL aralığına satıldığını gördüm, o fiyata gayet uygun bir tv.
    - Media player almadan dediklerini yapmak zor. Notebook'unda hdmi çıkışı varsa bir ihtimal izleyebilirsin hd filmleri (mkv) ama ne kadar verimli olur tartışılır. (Notebook'un ne kadar yeni ne kadar güçlü bilmiyorum ama 1 senelik ortalama üstü bir cihazda bile işlemciyi yoran görüntüler olabiliyor)

Teşekkürler.

2D>3D çevrilmesi aslında o kadar önemli deyilde dikkatimi çekmişti. şuanda buldum fiyat 1650 tl falan sanırım kampanya falan oldu birşey sormak istiyorum sana bu tvye kullanan biri olarak 3D filmin ses formatını degiştirsem 3d filmleri izleye bilirmiyim usb ile aslında notebook alırken hiç dikkat etmemiştim çıkışlarına ne yazık ki sadece vga çıkışı var onunda markası lg oda yeni sayılır ama yok hdmi

• TV'nin media playerinin görüntü kalitesi düşük...medai player al 150-200 liraya, uğraşma boşuna...
  • quote:

Orijinalden alıntı: R3!S<3

quote:

Teşekkürler.

2D>3D çevrilmesi aslında o kadar önemli deyilde dikkatimi çekmişti. şuanda buldum fiyat 1650 tl falan sanırım kampanya falan oldu birşey sormak istiyorum sana bu tvye kullanan biri olarak 3D filmin ses formatını degiştirsem 3d filmleri izleye bilirmiyim usb ile aslında notebook alırken hiç dikkat etmemiştim çıkışlarına ne yazık ki sadece vga çıkışı var onunda markası lg oda yeni sayılır ama yok hdmi

Audio / video codec farklı şeyler, 3D filmi açmıyorsa neden MKV desteklememesidir. Sadece ses formatını değiştirmen yetmez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: R3!S<3

quote:

Teşekkürler.

Audio / video codec farklı şeyler, 3D filmi açmıyorsa neden MKV desteklememesidir. Sadece ses formatını değiştirmen yetmez.

http://resim.donanimhaber.com/m_57361399/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57361399

Üstdeki linkdeki erman.asgar İsimli arkadaş bir resimli anlatım yapmış ama sanırım be yanlış anladım

Eger benim böyler ses dosyası degiştirip izleme şansım kalmadına göre media oynatıcı almak için nelere dikkat etmem lazım ? eger mümkünse bir link verirseniz iyi olur ama en ucuzu olursa sevinirim

• Elektroworld - Egreat R6B.
  • quote:

Elektroworld - Egreat R6B.

Teşekkürler bütün yardımların için
  • Evet evet, direk Egreat R6B al, hiç düşünme yok ses codec'iydi, yok MKV'ydi açar mı açmaz mı vs.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.