Şimdi Ara

Kafam Karıştı Zormuş Bu Bisiklet Alma İşi :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öylesine elektrikli motorsiklet mi alsam diye araştırırken en son spor olması açısında da normal bisiklet almaya karar kıldım.
    Son durumda bütçem aslında 400TL ama evet 100 daha ver bak şu bisikleti al aradaki fark 100 lira ama şunları çok daha üstün derseniz max 500tl limitli bisiklet istiyorum.
    forumda araştırdığım kadarıyla yazayım aklımdaki modelleri
    Kron cx250 ( görünüş harika ) 500tl civarı
    Carraro Ranger 450tl ( ortada amortisör var konfor için mi? kilitleme falan yapılıyor galiba yokuşlarda, birde ön frenler disk)
    Bianchi montana D modeli var mesela ön-arka disk fren ortadaki amortisörü fiyatı 450tl civarı vs vs

yani amortisör olmalı mı olmamalı mı? disk fren mi yoksa V fren mi olmalı %80 şehir içi bineceğim. sağlam sonradan parça değişimi gerektirmeyecek bisikleti yormadan kullanmak istiyorum. siz ne önerirsiniz? teknik detaylardan anlayamıyorum ben kimisinde işte arkada 7 dişli eklettim diyen var kimisi bu bisiklet yoruyor diyen var,kilitlenebilir maşadan nedir ne işe yarar? gerçekten gerekli mi?

bana rahat şehir içi kullanacağım sorun çıkarmayacak sağlam bir bisiklet lazım yani 3 arkadaş almayı düşünüyoruz akşamları çıkıp gezeceğiz hafta sonları dağa ( piknik alanlara falan ) gitmeyi düşünüyoruz.

boy:1.75 kilo 88kg kaç jant oluyor?

cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 24 Nisan 2012; 19:36:32 >

• Dostum bu konuda en iyi cevabı bisikletforum.com dan alırsın
    oradan grup halinde 30-40 kişi bisiklet grupları ile geziler pikniklere katılırsın inan çok keyifli oluyor tecrübeyle sabittir :)
  • Öncelikle disk fren olayına takılmayın bence. Amortisörlü tercih edin, çünkü ilerde kaba etleriniz daha az zarar görür ve bu tecrübelerle sabittir Seleyi mutlaka konforlu bir seleyle değiştirin ki basur problemi yaşamayın. Gençlikte fazla hissetmeseniz de sonraları problem yaşamanız olası. Ben sağlık ve konfor yönünden yardımcı olmaya çalıştım. Alacağınız bisikletlerin hepsi güzel, içinize sineni alabilirsiniz. Sonuçta profesyonel bir kullanıcı değiliz çoğumuz. Zaten profesyoneller ikinci el araba parası harcıyorlar bisiklete. Yeni alacağınız bisikletinize sağlıkla ve kazasız belasız binmenizi temenni ederim.

Orijinalden alıntı: nebuzaradan

Öncelikle disk fren olayına takılmayın bence. Amortisörlü tercih edin, çünkü ilerde kaba etleriniz daha az zarar görür ve bu tecrübelerle sabittir Seleyi mutlaka konforlu bir seleyle değiştirin ki basur problemi yaşamayın. Gençlikte fazla hissetmeseniz de sonraları problem yaşamanız olası. Ben sağlık ve konfor yönünden yardımcı olmaya çalıştım. Alacağınız bisikletlerin hepsi güzel, içinize sineni alabilirsiniz. Sonuçta profesyonel bir kullanıcı değiliz çoğumuz. Zaten profesyoneller ikinci el araba parası harcıyorlar bisiklete. Yeni alacağınız bisikletinize sağlıkla ve kazasız belasız binmenizi temenni ederim.

sele basur yaparmı,bilmediğim için soruyorum..
    ,,kıl dönmesi mi demek istedin yoksa

• Bende xc 250 yi öneririm. Fiyatına göre güzeldir. Alacağın bisiklet de ön amortisör olsun. Arka amortisör senin daha fazla efor harcamana neden olur. Bu da yokuş yukarı çok daha fazla zorlar seni. Keşke biraz fiyatı yükselten xc 500 alabilsen. Her şekilde daha üstün en önemli artısı ön amortisörü kitleyebilmesi. Bu daha düz yolda daha az efor harcatır sana. Hidrolik frene gerek yok v firen al kafan rahat etsin.
    Anlayacağın şu amortisör her zaman çok da iyi bir şey değildir. Toroslara vs çıkmayacaksan eğer

Orijinalden alıntı: gael

quote:

Orijinalden alıntı: nebuzaradan

Öncelikle disk fren olayına takılmayın bence. Amortisörlü tercih edin, çünkü ilerde kaba etleriniz daha az zarar görür ve bu tecrübelerle sabittir Seleyi mutlaka konforlu bir seleyle değiştirin ki basur problemi yaşamayın. Gençlikte fazla hissetmeseniz de sonraları problem yaşamanız olası. Ben sağlık ve konfor yönünden yardımcı olmaya çalıştım. Alacağınız bisikletlerin hepsi güzel, içinize sineni alabilirsiniz. Sonuçta profesyonel bir kullanıcı değiliz çoğumuz. Zaten profesyoneller ikinci el araba parası harcıyorlar bisiklete. Yeni alacağınız bisikletinize sağlıkla ve kazasız belasız binmenizi temenni ederim.

sele basur yaparmı,bilmediğim için soruyorum..
    ,,kıl dönmesi mi demek istedin yoksa

Rahatız seleler o bölgedeki damarlara baskı yaptığı için bir süre sonra dolaşım problemi olabiliyor ve inanın sıkıntısı inanılmaz... Şu tip seleleri öneririm:

http://www.deltabisiklet.com/default.aspx?_Args=_ProductInfo,4075,OdesisMc

Hatta üzerine jelli bir kılıf da alabilirsiniz:

http://www.deltabisiklet.com/default.aspx?_Args=_ProductInfo,4103,OdesisMc

Tabii mutlaka ki daha iyileri de vardır. Yalnızca örnek olarak veriyorum.

• Jel özellikli sele kılıfı için aşağıdaki ürünü önerebilirim. Fiyatı da 8$ yaklaşık 14.14 TL'sı.

http://www.ebay.co.uk/itm/140731776623?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Ben 1 adet satın aldım, tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 26 Nisan 2012; 17:18:33 >
  • Bisikleti sürmekten öte anlamam. Geçen ay Amsterdam'da bisiklet kiralayıp şehir turu yapmıştık yıllar sonra... Bisiklet sürmeyi unutmamışım ama uzun zaman sonra binmekten mi bilinmez sele beni çok rahatsız etti. Bu ara ben de benzer bir bütçeyle bisiklet almak istiyorum ama inanın hangi marka hangi model olursa olsun en iyi seleyi alacağım Yukarıdaki sele tavsiyelerinizi dikkate alacağım ama daha iyi seçenekler varsa onları da değerlendiririm. Teşekkürler...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.