Şimdi Ara

KAFA ALLAK BULLAK OLDU **ACABA HANGİSİ YARDIMM**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar.. scooter tarzi bi alet almayi dusunuyorum bu konuda hic bi bilgim yok. ama markaya karar veremedim. forumu baya inceledim herkes degisik bise soluyo.

kullanim amacimi solim once..
    sehir ici trafikte sadece ise gidip gelmek icin
    yakit tuketimi cok olmayan
    otomatik vites
    servisi yedek parca sorunu olmayan
    birazda estetik goruunumu iyi olan bi sey istiyorum

ayirdigim butce max. 2000 ytl civarinda yada biraz ustu olabilir. honda yamaha vs. markalar sanirim bana biraz fazla geliyo maliyet bakimindan.

bu isle ilgilenen bikac arkadasa danistim mondial onerdiler fakat burdaki yorumlar pekde ic acici degil. 150 RF modelini inceledim. gorunum olarak fena diil ama teknik ozellikler ve kalitesi konusunda fazla bilgim yok. 150 cc lik bi alet sanirim benim isimi rahat gorur tek kisi kullancam sadece.

ayrica kanuni SPEEDY 125 modelini inceledim o da fena diil gibi birde keeway die bi marka duydum.

bunlar icinden kalite anlaminda hangisi one (2000 ytl araliginda ne kalite olur o da ayri tabi)

cikiyor oneri bekliyorum yada baska bilmedigim markalardna ne onerirsiniz.

link verirseniz cok makbule geceer.

• Asya AS 150T al.Maxi sccoter baz modeli olarak en ucuz o.Ben 2 aydır kullanıyoorum.Bizim tüpçüler yaklaşık 1 yıldır kullanıyor.40000 kmye dayandı.Hala taş gibi duruyor.Bakma milletin ileri geri salladığına...Adam gibi binersen,bakımlarını aksatmazsan sana uzun yıllar hizmet eder merak etme.
  • Millet neyi sallıyor ki ?
    Gördüğümü ve söyleneni yazıyorum.
    Ucuzdan pahalı yok diyen Atalarımız da mı yanılmış ?

Bir tane düzgünü denk gelmiş arada hepsini süper yapıyosun. yok kardeşim 10 kişiden 7 si problem yaşıyor. Gezmek için se alacağın çok gezmeden kullanabilirsin.
  • Bizler tahminen yazıyoruz.motorları görmedik bile.Neye benzediği hakkında hiç bir fikrimiz yok.İşkembeden sallıyoruz.Motorların kaç tekeri var acaba onuda bilmiyoruz.Motorlar biodizelle çalışıyor zannediyoruz.
    quote:

Orjinalden alıntı: Charm

Millet neyi sallıyor ki ?
    Gördüğümü ve söyleneni yazıyorum.
    Ucuzdan pahalı yok diyen Atalarımız da mı yanılmış ?

Bir tane düzgünü denk gelmiş arada hepsini süper yapıyosun. yok kardeşim 10 kişiden 7 si problem yaşıyor. Gezmek için se alacağın çok gezmeden kullanabilirsin.

• anlamadığın için söylüyorum ya bunları zaten. çinle özel protokol mü imzaladın milletin başına bela sarmak için ?
    ucuzmuş kaliteliymiş vs vs. ya geçin bunları ya. sırf muhalefet olsun diye yazıyosunuz başka bişey değil sizinki.
  • sanirim cin motoru bulunan bi markada karar kilicam arkadaslar buda mondial olucak gibi.. son 10 gundur gerek burdan gerekse disarida bayagi bi gozlem yaptim. kotuleyen oldugu kadar gayet memnun olarka kullananlarda var.

sansin yanisira birzda kullanima bagli sanirim.. ayni sirkette calistigim bi arkadasim 2 aydir kullaniyormus o da gayet memnun oldugunu soyledi. neticede arkasinda ugur gibi bi kurum var buda bana biraz guven veriyo.

bu haftasonu bi bayisine gidip yakindan incelicem ve son kararimi vericem hayirlisi olsun bakalim isalah pisman olmayiz..

herkese tskler..
  • kafana gore takıllllll
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amerikalımısın nesin .bu ne çin düşmanlığı yav.
    quote:

anlamadığın için söylüyorum ya bunları zaten. çinle özel protokol mü imzaladın milletin başına bela sarmak için ?
    ucuzmuş kaliteliymiş vs vs. ya geçin bunları ya. sırf muhalefet olsun diye yazıyosunuz başka bişey değil sizinki.

• Motosikletin bir resmi var mı sizde acaba.Nasıl birşey merak ettim .Neye benziyor.Uzay aracı gibi birşey olmalı.hiç motosiklet görmedik.Sadece kuryeler bilir motosikletin ne olduğunu.sadece onlar anlar.Bizi bu konularda aydınlatın cahil bırakmayın.
    quote:

anlamadığın için söylüyorum ya bunları zaten. çinle özel protokol mü imzaladın milletin başına bela sarmak için ?

Senin motordan anladığın ancak çin düşmanlığı.bir hondanın krank mili ile çinli bir motor satın alabilirsin.Honda,kawasaki,suzuki ve yamaha motor ile lastikçiye bile gitsen seni yolmaya kalkarlar.Çünkü ikisini de kullanıyorum.
  • Adamların en azından satacak bi grankları var. Pahalı yada ucuz satıyolar elinizde kalınca görüşürüz o grankları.

Her neyse arkadaşlar. Çin lilere gıcığım yok. Çin ekonomisi Amerikan Ekonomisi ile kafa kafa ya şu an. Ama bu demek değil ki malları kaliteli. Değil. Ucuz olmasından anlamanız lazım bu kadar mı düşünebiliyosunuz.
    Kusra bakmayın benim mutlaka sizden fazlam olacak. siz kendi malınızı kullanıyosunuz ben elimdeki malları kullandırıyorum.
    Bilmeden kimseye hiç bişi kullandırmam.

Çokta önemli değil sizin çin malları için süper dehşet vs. vs. söylemeniz. Ben şunu bilir şunu söylerim. UCUZDAN PAHALASI YOK.
  • çinde üretim yapıp ihracat yapan bir firma maliyetine dışarıya satiş yapsa zarar etmez.Çünkü döviz kazandırdığı için çin hükümetinden teşvikini alır.Adamlar bizdeki gibi hayali ihracat yapmıyor.enerji ve işçilik maliyetleri çok düşük.böyle olunca ucuza mal edip ucuza satıyorlar.Çin malı bilgisayar parçaları ile diğer ülke malları arasında bir fark yok.aslında çin malları tüm dünya ekonomileri için çoookk büyük tehlike.düşük maliyetten dolayı hiç kimse çin malları ile rekabet edemiyor.Çin mallarının ucuz olması illaki kalitesiz olduklarını göstermiyor.maliyet çok düşük.ucuza satabiliyorlar.
  • gidin cross alın ve mümkünse asyadan uğurdan falan uzak dur amacım kötülemek değil ama gelecektede binmeyi düşünüyorsan yamaha honda gibi orjinal japon al boşver çin malı motorları... bende 78 model yamaha 50 cc lik kros var 5 yıldır taşdan taşa vuruyorum tepelerden baraja balığa gidiyorum tık demedi eski model al ama marka olsun eskiden asya uğur vs mi vardı ii düşünün ..... size son bi tavsiye git bu dediğim asya gibi olan motorların servisine bi bak durmadan birileri geliyo zırt pırt bişiyi çıkıyo... benim servisci arkadaşım eskiden honda gibi 900 lük motor tamir ederdi şimdi servis işi yapıyo ama rezillik bunlar diyor...
    arkadaşlar fiyata aldanıp nede olsa sıfır diye düşünenlere tavsiyen aynı fiyatlara eski model japon motoru var bisürü alın içiniz rahat binin ister uzun yol ister şehir içi ister dağ tepe korkunuz olmasın...
  • 3 YIL ÖNCE MONDİAL Mİ VARDI YADA ASYA MOTOR MU VARDI?
    KAÇ YILLIK MOTOR BUNLAR.
    2000 MODEL TİTANLA MİLLET HALA EKMEK PARASI KAZANABİLİYOR. 6 YILLIK 160 BİNİ GEÇMİŞ Bİ MOTORDAN BAHSEDİYORUZ.
    6 YIL SONRA SİZİN ELİNİZİN ALTINDAKİ MONDİAL ZONDİALİ FİNDİALİ HER NE HALTLARSA GÖRMEK İSTİYORUM.
    BİNMESEN GARAJDA TUTSAN YİNE ÇÜRÜR BE.

UCUSDAN PAHALI YOOOOK...
  • mondial arasında en sağlam motor 125 mt 150 zat. eğer bakarsınız ikiside aynı dişlileri kullanır. en az arıza yapan motorlardr.
  • Bu sitede motosikler bölümü olduğunu bilmiyordum. Ama yine aynı gereksiz polemikler var.

Bir defa çoğu büyük markada üretimlerini Çin'de yapıyor. Aralarında ki tek fark büyük markalar motorları üretirken kendi geliştirdikleri plan projeleri kullanıyorlar ve geri dönüşümden kazanılan madenleri kullanmıyorlar.

Mondial Honda ile aynı fabrikada üretiliyor. Mondial Çinliler için Avrupa'ya açılmak için bir kapı. O yüzden sık sık yeni modeller getiriyorlar ve her yeni partide kaliteyi yükseltiyorlar. Çin işi alırken motoru nasıl kullanmak gerekiyorsa öyle yapın.

Marş basmıyor diyorlar bir bakıyorum üst üste marşa basıyorlar, ne marş kalıyor ne akü. Hem hızlı gidiyorlar hemde çukur filan dinlemiyorlar. Sonrada bu motor kalitesiz deniyor. Tamam çok kaliteli değil ama hor kullanmıyacaksın aleti. Rodaja dikkat edeceksin, yağına filan önem verecek en iyisini kullanacaksın. Aynı benzinciden yakıt alacaksın.

Ben kaza yaptım 5 metreden fazla sürüklendim tık yok motorda. İsteyen olursa hemen resim ekleyebilirim. Ama düşmeyide bileceksin.

Çoğu kimse bisiklet alır gibi motor alıyor sonra hor kullanıyor. Geçen gün Honda'yada gittim orada yeni kullanıcı biri bu Hondaların yeni modeli çok dandik dedi. Ne yaptın peki sen dedim dere tepe gittim dedi. Git git dedim bundan sonra ki aracın tank olsun ancak o seni paklar dedim.

Arkadaşlar maden az çok para veriyorsunuz dikkatli sürün. 2 teker hiçbir şeye benzemez.

Rüzgarınız bol olsun !

• quote:

Orjinalden alıntı: gz

Bu sitede motosikler bölümü olduğunu bilmiyordum. Ama yine aynı gereksiz polemikler var.

Bir defa çoğu büyük markada üretimlerini Çin'de yapıyor. Aralarında ki tek fark büyük markalar motorları üretirken kendi geliştirdikleri plan projeleri kullanıyorlar ve geri dönüşümden kazanılan madenleri kullanmıyorlar.

Mondial Honda ile aynı fabrikada üretiliyor. Mondial Çinliler için Avrupa'ya açılmak için bir kapı. O yüzden sık sık yeni modeller getiriyorlar ve her yeni partide kaliteyi yükseltiyorlar. Çin işi alırken motoru nasıl kullanmak gerekiyorsa öyle yapın.

Marş basmıyor diyorlar bir bakıyorum üst üste marşa basıyorlar, ne marş kalıyor ne akü. Hem hızlı gidiyorlar hemde çukur filan dinlemiyorlar. Sonrada bu motor kalitesiz deniyor. Tamam çok kaliteli değil ama hor kullanmıyacaksın aleti. Rodaja dikkat edeceksin, yağına filan önem verecek en iyisini kullanacaksın. Aynı benzinciden yakıt alacaksın.

Ben kaza yaptım 5 metreden fazla sürüklendim tık yok motorda. İsteyen olursa hemen resim ekleyebilirim. Ama düşmeyide bileceksin.

Çoğu kimse bisiklet alır gibi motor alıyor sonra hor kullanıyor. Geçen gün Honda'yada gittim orada yeni kullanıcı biri bu Hondaların yeni modeli çok dandik dedi. Ne yaptın peki sen dedim dere tepe gittim dedi. Git git dedim bundan sonra ki aracın tank olsun ancak o seni paklar dedim.

Arkadaşlar maden az çok para veriyorsunuz dikkatli sürün. 2 teker hiçbir şeye benzemez.

Rüzgarınız bol olsun !

+1

• İsdisnalar Kaideyi bozmaz.

Motorla olan dialoğunuz beni bi yere götürsün se sorun yok zaten. ama işinizi görmekse önemli.
    Daha dumanı üzerinde bi olay anlatayım. Mondial in 100 lük yarı otomatik modenas tarzı olan bi motor.
    Gidonlardan sorunu vardı Servise gitti. Servise gitti, servis ok ledi yaptı güya sonra kontrol ettik saadece allataki vidayı sıkmış ki o da çözüm değil belki de gidon un değişmesi lazım.
    bi başka 110 luk yarı otomatiğin problemi daha da komik.
    anahtarı çevir marşa bas sorunsuz çalışıyor sora durdurmak için kontağı kapat, ama nafile kontak kapanmıyor. anahtarı çıkar yerinden motor hala çalışıyor.

Ya bırakın artık milleti zorda bırakıcak övücü msj lar yazmaya.

Mondial için UCUZ derseniz inanırım. Çok sattılar derseniz de inanırım. AMA KALİTELİ ve İYİ MOTORLAR derseniz inanmam. sizin sözlerinizle benim tecrübelerim arasında dünya kadar fark var. gidin Mondial servislere bi bakın bakim motorlar hangi sebeplerden geliyor servise. kullanıcı hatası mı fabrikasyon hatası mı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.