Şimdi Ara

Kadınla erkeğin tokalaşması haram mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumdaki alimlerden duymak istedim. Herkes haram diyor bizimkiler ne diyecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Muazzez İlmiye Çığ hanımefendiye sormak lazım.
  • Değil

Konu silinebilir
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Kaynak ? Sen kimsin de fikrini ciddiye alalım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Felsefe forumunda böyle konular açmayacak kalitede biri diyelim
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Din forumu var da biz mi bilmiyoruz ?

• Neyse

Kuranda böyle bir emir yok o nedenden ötürü haram değildir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • insanın sol eli taharete sağ eli bevl esnasında iş görmeye yarar. işte güçte metrobuste dokunduğun yerlerde büyük ihtimalle koli basili dahil onlarca bakteri vardır.

özellikle stres halinde eliniz burnunuza, koltuk altınıza gider.çoğu zaman farkında bile olmazsınız.elinizi her daim yıkayamazsınız. yıkasanız da verimli olanı sıcak su eşliğinde köpükle olması gerektiğinden bu da her daim mümkün değildir.

ben mümkünse erkek eli bile tutmamaya benim elimi de kimseye uzatmamaya çalışıyorum.

..............

sushi yapımı, salata ikramı, kahvede çay içme(bardak temizliği nedniyle) çiğ köfte yeme ve aklınıza gelebilecek bu minval el ile yapılan her türlü hizmet esnasında hizmeti yapan kişinin tuvalet adabı sizin midenizde sonlanır hutameye erer. bu açıdan el tutmak ya da yemek yemek olsun fark etmez hijyen kuralları önemlidir ve siz bu kuralların kimin tarafından ne derece ihlal edildiğini bilemezsiniz. dikkatli olmak lazım. el tutunca iş bitmiyor.

kadınlar da bu kurallardan aynı derecede muzdarip olabilir. aynı derecede mikrop taşıyıcı olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 24 Haziran 2019; 21:21:42 >

• alkol ve tüketimi hakkında benim bir düşüncem de şu. anladığım kadarı ile ilk insanlar bir şekilde alkolun bir kısım haşaratı öldürdüğünü gördü. insanların da parazit kurt nevinden şeyler tarafından yenildiği görülen savaş ya da gömme adeti olmayan devirler geçti.

şöyle düşünülmüş olmalı. alkol eti parçalayan kokutan şeyi öldürüyorsa insanın da içini temizleme steril etme( o dönem bu kelimeler bilinmiyor tabi) hususiyeti olabilir denmiş olmalı.

bu nedenle insanların alkol üretimi ve tüketimi konusundaki ilk bilinçleri bu şekillerde oluşmuş olmalı.

..................

total manada haram helal şeklinde değil de hijyen olan olmayan şeklinde bir ayrım var gibi. günümüzde tıbbi gelişmeler hijyen ve saklama şartları değişti. bu açıdan alkolun tüketilme amacındaki ilk bilinç hijyen amaçlı ise veya iken şu an o şart yok. sağlığa herhangi bir katkısı da yok.

esasen gözlemle olan şey insan biyolojisine takılıyor. yani alkol vucuttaki olası paraziti öldürmez ancak ilk insan gözlemi bunu netice vermiş alkol zararlı olanı öldürür demiş. günümüz tıbbı bunun böyle olmadığını kanın zehirlendiğini söylemekte.

• Ben konuya açıklık getireyim. Hadisleri sallamayan, sadece kurancı, 19cu, modernist vs isen haram değil.

Hadisleri kabul eden bir kafadaysan haram.

• Haram olduğunu düşünen zaten kadınların elini sıkmasın, hatta kadınlardan uzak dursun bir zahmet...
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Ben demiyorum sizin adamınız diyor

• Kim bizim adamımız?
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Tüm alimler öyle diyor. Hepsi yanlış biliyor olamaz ya İslam'ı ?

• 21. Yy da bir din bunu söylüyorsa, o dinin çöpe atılma vakti gelmiş demektir :)
  • Değil. Hadislerde Ömer'in tokalaştığı belirtiliyor.
  • tokalaşma tek başına haram değildir. Sadece bir ihtimal olarak zinaya sebebiyet vereceği veya zina düşüncesi olabileceği için haram şerhi konulmuştur. Asıl olan zinadır. Uygulamada ise kişinin takvasına bağlıdır. İsteyen yapar istemeyen yapmaz.

Allah!ın emri zina yapmayından daha çok zinaya yaklaşmayındır. Bunun için tokalaşmak, dikkatlice e ısrarla bakmak vb. zina gibi değerlendirilir. Ama sadece uzak tutmak amacı vardır
  • Cinsel anlamda açlarsa haramdır, toklarsa helaldir. Bence genel olarak tokalaşmak haramdır, erkek erkeğe bile. Bu arada haram Allah'ın emir ve yasakları olmuyor mu? Biz kafamıza göre haram helal belirleyebilir miyiz?
  • Tengriciyim bize serbest
  • quote:

Orijinalden alıntı: pallad

Cinsel anlamda açlarsa haramdır, toklarsa helaldir. Bence genel olarak tokalaşmak haramdır, erkek erkeğe bile. Bu arada haram Allah'ın emir ve yasakları olmuyor mu? Biz kafamıza göre haram helal belirleyebilir miyiz?
    her haram veya helal de değil Ama zamanla zararlı olduğu tespit edilen şeyler yasaklanabilir. Haram helal faydalı zararlı diye anlamanız yeterli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.