Şimdi Ara

Kadın erkek eşitliği (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
3.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • erkeler ne iş yapıyorsa onu kadınlarda yapabiirmiş? bunu ben değil siz söylüyorsunuz.mesela ben bu cümlenin tersine katılmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

erkeler ne iş yapıyorsa onu kadınlarda yapabiirmiş? bunu ben değil siz söylüyorsunuz.mesela ben bu cümlenin tersine katılmıyorum.

hayır ben bunu söylemiyorum. cinsiyetin veya fiziksel gücün önemli olmadığı iş sahalarında erkekler ne iş yağıyorsa kadınlar da onu yapabilir diyorum. elbette eşit şartlar sağlandığında.

cümlenin tersine katılmıyorum derken ne demek istediğinizi anlamadım. "kadınların yapabildiği her işi erkekler yapabilir"e mi katılmıyorsunuz yoksa "tersine ben bu cümleye katılmıyorum" mu diyosunuz?
  • Anlamadığım şey okuduğum yorumlarda herşeyin fiziksel güce bağlanması, Mesela bugün otobanda çevirme vardı polis bizim minibüsten önce bi kaç kamyonu durdurmuş ehliyet ruhsat sordu bu işlemleri yapan bayan bi polis, ilk başta gayet normal gözükebilir, ağır bi iş değil, ama o bayanın kocası eşinin hergün kamyoncularla muhattap olmasını sizce nekadar normal karşılayabilir? sizi bilmem ama beni aşar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: casilo

"kadınların yapabildiği her işi erkekler yapabilir"

katılmadığım bu.
  • Kadın yaratılıştan eksik yaratılmıştır yaratan tarafından.O yüzden erkekle eşitliği olmamıştır Dünya kuruluşundan beri ve bu değişmemiş hiçbir zaman.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cetinkaya.

Anlamadığım şey okuduğum yorumlarda herşeyin fiziksel güce bağlanması, Mesela bugün otobanda çevirme vardı polis bizim minibüsten önce bi kaç kamyonu durdurmuş ehliyet ruhsat sordu bu işlemleri yapan bayan bi polis, ilk başta gayet normal gözükebilir, ağır bi iş değil, ama o bayanın kocası eşinin hergün kamyoncularla muhattap olmasını sizce nekadar normal karşılayabilir? sizi bilmem ama beni aşar...

zaten kamyoncular da kadın polis gördüklerinde tahrik oluyorlardır.

kusura bakmayın da yanlış olan kamyoncuların tavrı, kadının mesleği değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

"kadınların yapabildiği her işi erkekler yapabilir"

katılmadığım bu.

"her işi" değil belki ama bir çok işi yapabilirler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bianconera

Kadın yaratılıştan eksik yaratılmıştır yaratan tarafından.O yüzden erkekle eşitliği olmamıştır Dünya kuruluşundan beri ve bu değişmemiş hiçbir zaman.

eksik derken?
  • casilo kadınların erkeklerin yapabileceği her işi yapabileceğini söylemişsin ben o kadar emin olma derim

benim anlatmaya çalıştığım ayrım yapmak gibi birşey değil

solak örneğini vermiştim solakların reflekslerinin hızlı olmasının sebebi sinir yapıları biraz daha farklıdır.bu onların uyarana karşı tepki vermelerini hızlandırır.

kadınlarında komplike işlerde geri kalmasının nedenide beyindeki bir işleyiş farkından dolayı olabilir orasını ben bilemem ama gözlemleri doğru buluyorum

bu tür verileride eşitsizlik olarak görenleride kınıyorum

eşit olmak bir işi becerebilmekle,aynı mevkilere gelmekle cartla curtla olmaz benim anladığım eşitlik karşındakine değer vermekten geçer.

bunu yapıyorsanız eşit davranıyorsunuzdur.bunu daha öncede dile getirmiştim.

casilo eğer sende bu verileri ayrım yapılıyor diye görüyorsan eşitliğe sende inanmıyorsun demektir.

ayrıyetten bu araştırma doğrudur değildir birşeyler söyledik

doğru dahi olsa bu kadınları aşağılamaz ki gerizekalı gibi bir tabirde bulunmamış aksine tek bir şeye odaklandıklarında erkeklerden daha iyidir diye bir sonuç var

ben bunu inkar etmiyorum odaklanmaları gereken tek birşey varsa bunu gayet iyi yapıyor bayanlar

• Kadın erkekden üstün tutulmalıdır.
    Çünkü insanlığı karnında ve göğsünde büyütmenin ağırlığından doğan zayıflık,
    Onu her canlı erkeğin önüne geçirmeye değer!

Öte yandan kanun önünde eşitlik konusunda kaotikaya katılıyorum.
  • buda eşitsizlik değil mi?

anlatmaya çalıştığım herkese verilen insan olarak aynı olması
  • quote:

quote:

Anlamadığım şey okuduğum yorumlarda herşeyin fiziksel güce bağlanması, Mesela bugün otobanda çevirme vardı polis bizim minibüsten önce bi kaç kamyonu durdurmuş ehliyet ruhsat sordu bu işlemleri yapan bayan bi polis, ilk başta gayet normal gözükebilir, ağır bi iş değil, ama o bayanın kocası eşinin hergün kamyoncularla muhattap olmasını sizce nekadar normal karşılayabilir? sizi bilmem ama beni aşar...

Doğru ama durum böyle

• quote:

Orjinalden alıntı: was

Kadın erkekden üstün tutulmalıdır.

Bu ilk bakışta, kadınları teselli etmek için söylenmiş, erkek kökenli, erkeklerin ağzından çıkan, yapmacık, samimiyetsiz, inanılarak söylenmemiş bir söz gibi gelebilir. Oysa biyoloji bilimine baktığımızda öyle olmadığını görürüz. Olaya sadece biyolojik yönden baktığımız zaman dişi yaşamın ana unsurudur. Erkek ise yardımcı unsurudur. Erkeğin görevi ilkel canılarda genetik çeşitliliği arttırmak için gen alışverişinden başka birşey değildir. Çoğu ilkel canlıda erkeğin görevi çiftleşmeden sonra biter. Erkek daha zayıf, daha küçük, daha güçsüz ve kısa ömürlüdür. Peki daha gelişmiş canlılarda bu neden böyle değil. Çünkü gelişmiş canlılara doğru gidildiğinde sosyalleşme gözlenir. Sosyal canlıda eğer dişi güçlü buna karşın erkek güçsüz olsa idi, yaşamın ana unsurunun yardımcı unsuru üzerinde çok bariz üstünlüğü ortaya çıkacaktı. Dişiler aşırı sosyal bir üstünlük kuracaklardı. "Erkek nasılolsa yardımcı unsur, ez gitsin" olacaktı. Evrimsel süreçte bunun önüne geçilmiş ve erkek sosyal hayatta kendini koruyacak fiziksel bir güç kazanmıştır. İnsan toplumlarında erkek fiziksel olarak güçlü olsa da, kadınları ezse de ikinci sınıf yerine koysa da bu bir yere kadar olmuştur. Erkek yine kadını koruyup kollamak zorunda kalmıştır. Oysa tam tersi olsa idi kadın fiziksel olarak erkekten daha güçlü olsaydı erkek, şimdi kadının ezildiğinden çok çok fazla ezilecekti.

Ben biraz da biyolojik olarak baktım olaya. Oysa inan kültürel bir varlık ve kültürel evrim devam ediyor. İnsan artık kadın da olsa erkek de olsa başlıbaşına bir birey. Öyle de olmalı. Ezen de olmamalı ezilen de olmamalı. İnsanın kültürel evrimi ile beraber insanın hayvan yönü tarihe gömülmeli.

• quote:

Orjinalden alıntı: marophat

casilo kadınların erkeklerin yapabileceği her işi yapabileceğini söylemişsin ben o kadar emin olma derim

benim anlatmaya çalıştığım ayrım yapmak gibi birşey değil

solak örneğini vermiştim solakların reflekslerinin hızlı olmasının sebebi sinir yapıları biraz daha farklıdır.bu onların uyarana karşı tepki vermelerini hızlandırır.

kadınlarında komplike işlerde geri kalmasının nedenide beyindeki bir işleyiş farkından dolayı olabilir orasını ben bilemem ama gözlemleri doğru buluyorum

bu tür verileride eşitsizlik olarak görenleride kınıyorum

eşit olmak bir işi becerebilmekle,aynı mevkilere gelmekle cartla curtla olmaz benim anladığım eşitlik karşındakine değer vermekten geçer.

bunu yapıyorsanız eşit davranıyorsunuzdur.bunu daha öncede dile getirmiştim.

casilo eğer sende bu verileri ayrım yapılıyor diye görüyorsan eşitliğe sende inanmıyorsun demektir.

ayrıyetten bu araştırma doğrudur değildir birşeyler söyledik

doğru dahi olsa bu kadınları aşağılamaz ki gerizekalı gibi bir tabirde bulunmamış aksine tek bir şeye odaklandıklarında erkeklerden daha iyidir diye bir sonuç var

ben bunu inkar etmiyorum odaklanmaları gereken tek birşey varsa bunu gayet iyi yapıyor bayanlar

sayın marophat,

yazdıklarımı tekrar okursanız "her işi" değil, "fiziki farklılıkların kullanılmadığı her işi" dediğimi siz de göreceksiniz.

ben bir kadınım ve size diyorum ki "kadınlar komplike yapıları çok daha çabuk analiz ve idare edebilir"

bence araba kullanmak olayı zaten basit ve komplike olmayan bir yapıdır ama siz araba kullanmak olayını zaten çok odaklı, çok dikkat gerektiren bir iş olarak görüyorsanız da sonuç değişmez.

araştırma doğru bile olsa bu kadınları evet aşağılamaz. ama ben araştırmada inanılcak bir taraf görmüyorum.

ve zaten benim de asıl anlatmaya çaıştığım şey eşitsizlik olarak yazdığımız bir çok örneğin olmaması, sözde eşitsizlik sorununun çözülmesi durumunda bile erkeklerin "eşitsiz bakış açıları, ikiyüzlü tavırları ve düşünceleri" değişmeyecek gibi duruyor. yine yukarı da yazmıştım sayın sestavina'ya "benim için asıl düşündürücü olan, "eşit" davranan erkeklerin de hala aynı düşüncelere sahip olmalarıdır.. " diye..

bilmiyorum anlatabildim mi?

• quote:

quote:

quote:

Doğru ama durum böyle

işte o yüzden değiştirilmesi gereken kadının çalışması değil, erkeklerin tavrı... sizin baktığınız zihniyet dahilinde erkekler "ne işin var çalışacaksın da erkekleri kendine mi baktıracaksın" deyip eşlerini çalıştırmıyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

Orjinalden alıntı: was

Kadın erkekden üstün tutulmalıdır.

Bu ilk bakışta, kadınları teselli etmek için söylenmiş, erkek kökenli, erkeklerin ağzından çıkan, yapmacık, samimiyetsiz, inanılarak söylenmemiş bir söz gibi gelebilir. Oysa biyoloji bilimine baktığımızda öyle olmadığını görürüz. Olaya sadece biyolojik yönden baktığımız zaman dişi yaşamın ana unsurudur. Erkek ise yardımcı unsurudur. Erkeğin görevi ilkel canılarda genetik çeşitliliği arttırmak için gen alışverişinden başka birşey değildir. Çoğu ilkel canlıda erkeğin görevi çiftleşmeden sonra biter. Erkek daha zayıf, daha küçük, daha güçsüz ve kısa ömürlüdür. Peki daha gelişmiş canlılarda bu neden böyle değil. Çünkü gelişmiş canlılara doğru gidildiğinde sosyalleşme gözlenir. Sosyal canlıda eğer dişi güçlü buna karşın erkek güçsüz olsa idi, yaşamın ana unsurunun yardımcı unsuru üzerinde çok bariz üstünlüğü ortaya çıkacaktı. Dişiler aşırı sosyal bir üstünlük kuracaklardı. "Erkek nasılolsa yardımcı unsur, ez gitsin" olacaktı. Evrimsel süreçte bunun önüne geçilmiş ve erkek sosyal hayatta kendini koruyacak fiziksel bir güç kazanmıştır. İnsan toplumlarında erkek fiziksel olarak güçlü olsa da, kadınları ezse de ikinci sınıf yerine koysa da bu bir yere kadar olmuştur. Erkek yine kadını koruyup kollamak zorunda kalmıştır. Oysa tam tersi olsa idi kadın fiziksel olarak erkekten daha güçlü olsaydı erkek, şimdi kadının ezildiğinden çok çok fazla ezilecekti.

Ben biraz da biyolojik olarak baktım olaya. Oysa inan kültürel bir varlık ve kültürel evrim devam ediyor. İnsan artık kadın da olsa erkek de olsa başlıbaşına bir birey. Öyle de olmalı. Ezen de olmamalı ezilen de olmamalı. İnsanın kültürel evrimi ile beraber insanın hayvan yönü tarihe gömülmeli.

kimse kadının kadın erkeğin de erkek olduğunu unutalım unisex bireylermiş gibi yaşayalım demiyor.

o yüzden elbette söylediklerinize katılıyorum.

fakat ne yazık ki "erkeğin bir çok şeyi üstün, kadının doğurganlığı üstün" gibi bir imaj yaratılıyor. ben eşit olduğumuz alanlarda da erkeğin üstün kabul edilmesinden, erkeğin kendini "ben erkeğim" diyerek yüceltip kadını aşağılamasından şikayetçiyim.

yoksa kimse kimseye kadın boksörler erkek boksörlerle çarpışsın, kadınlar inşaat işçiliği yapsın, kadınlar eve para getirsin erkek evde çocuklara baksın demiyor.

(yazdıklarım sizin nezdinizde herkese yazılmıştır sayın kaotika)

• biricinsi tecrübelerimden dolayı(tüm dünyada erkeklerin kadınlardan daha iyi araba kullandığı kabul görüyor)

ikincisi dünyadaki araba yarışlarında kısıtlayıcı bir kural olmamasına rağmen bütün yarışçılar erkektir
    (amerikada bir adet drag yarışçısı var(hala yarışıyormu bilmiyorum) ama drag yarışında manevra yapılmıyor düz bir çizgi üzerinde nitro metan yakat motor ateşleniyor 10 saniye sonra paraşüt açılıp duruyor)

üçüncüsü araba kullanmada gerekli becerileri açısından erkekleri ve kadınları sınayalım mesela
    1.araç kullanmak risk almayı gerektirir
    yapılan araştırmalar erkeklerin kadınlara göre risk alma kabiliyetlerinin daha iyi olduğunu gösteriyor(prof.nevzat tarhan-kadın psikolojisi)
    2. kriz anında heyacana ve paniğe kapılmadan analitik düşünebilme
    bir kaza yapacaksanız dahi (kaçış yolunuz yoksa) kazayı en hafif şekilde atlatabilmek için hızlı bir çözümleme yapıp sadec o ana odaklanmanız lazım(kendimde kaza yaptım, ve birçok kez kaza yapan araçlarda bulundum, iyi şöförler kimse yaralanmadan en az hasarla kurtulunacak manevraları yapıyor.
    kadınlarsa işe duygularını karıştırıp kriz anında panikleyip ellerini yüzlaerine kapıyor
    3. tüm dünyada kadınların otomatik vites erkeklerin ise manuel vites tercihi
    bunun sebebi ise yukardaki mesajlarda yazdığım çalışma(erkeklerin birçok faktörün yönetilmesini gerektiren işlerde daha iyi olması)
    --------------------------------------------------------------------------

tüm bu dediklerimden sonra kadınlar araba kullanmasın dediğim sanılmasın
    bilakis herkes araba kullanabilmeli, kimseye muhtaç kalmamak için bu bir ihtiyaç
    yalnız kadınlar çıkıpta erkekler kadar iyi araba kullanabiliyoruz demesin yeter

sonuçta erkeklerinde kadınlar kadar iyi olmadığı işler var
    ------------------------------------------------------------------

burda ortalama erkek ve kadını karşılaştırdım
    mesela 28 yaşında ve araba kullanmaya korkan bir arkadaşım(erkek) var
    araba kullanmak delilik ben bukadar risk alamam diyor
    aynı şeklide çoğu erkekten iyi araba kullanan kadınlarda mevcuttur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar0011 -- 28 Kasım 2008; 12:06:02 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Doğru ama durum böyle

işte o yüzden değiştirilmesi gereken kadının çalışması değil, erkeklerin tavrı... sizin baktığınız zihniyet dahilinde erkekler "ne işin var çalışacaksın da erkekleri kendine mi baktıracaksın" deyip eşlerini çalıştırmıyorlar.

Ben o zihniyetle bakmam, ozaman toplum ahlakını düzeltmek lazım

• Bir de niye buna ille de "eşitlik" skalasından bakıyoruz ki?
    Yeri gelince sokaktaki bir serçeyi de kucağımıza alıp öpüp, okşayıp, koruyup, doyurmuyuz muyuz! Serçe bize eşit mi ki!
    Demek hak, hukuk, canlı ve cansıza saygı penceresinden bakmalıyız.
    Hatta bırakınız erkek ve kadına saygıyı, cansızlara bile ihtimam göstermeliyiz,
    Şehir meydanında mermerden bir belediye heykelini tahrip eden bir kadın veya erkeğin mesela bir meziyeti varmıdır...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.