2005 model 206 1.4 hdi arabam var. Şimdiye kadar tıkır tıkır çalışıyordu. Ne zaman Aralık ayında 90000 bakımını yaptırdım, arabada tuhaf sorunlar oluşmaya başladı. Hemen servise suç atmak istemiyorum ama resmen servisten çıktıktan birkaç gün sonra arabada hiç yaşamadığım sorunlar yaşamaya başladım. Örneğin, şimdiki problemimin başlangıcı olarak, bazı sabahlar araba çalıştıktan bir süre sonra stop ediyor, birkaç denemeden sonra tekrar çalışıyordu. O aralar havalar çok soğuk olduğu için servisle ilgisi olmadığını düşündüm. Sonra Ocak ayı sonu gibi havalar yumuşadı ama benim problemim zaman zaman yine oluyordu. Servise tekrar götürsem neden zamanında gelmediniz diye çamura yatacaklarını düşündüm ve gitmedim. Oysa şimdi keşke gitseydim diyorum .
Şu an arabamı çalıştıramıyorum. Bu sabah bir kere çalıştı, yine stop etti. Lakin defalarca denememe rağmen çalışmıyor. Akşam bidonla mazot alıp biraz daha ekledim ama yine çalışmıyor. Belki bir pislik falan bir yerleri tıkamış olabilir çünkü depoda çok az yakıt vardı.
Moda civarında oturuyorum ve buralara yakın bir servis ya da aracımı çalıştırabilecek bir usta arıyorum. İşte asıl sormak istediğim budur. Tabi ki bu sorunun neden kaynaklandığını ve kendi uygulayabileceğim birşeyler varsa bilen arkadaşların fikirlerini almayı çok isterim..