Şimdi Ara

Kader diye bir şey var mıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İnandığın yok da sebep aramışsın kendince. Kuş kadar aklıyla insanoğlu Allaha kafa tuttuğunu sanar da nafile. Ölsen bile mülkünden kaçış yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadere inanmayan iman etmiş sayılmaz (bknz. imanın şartları)

ha eğer müslüman değilsen senin için problem yok eğer öyle ise rabbim hidayet nasip etsin .
  • ölünce görürsünüz var mıymış yok muymuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kirk

quote:

Orijinalden alıntı: Kuroki

Doğduğun yeri ve aileyi seçemezsin o senin kaderindir. Bir şeyler yapmaya başlayınca kader olmaktan çıkar senin sorumluluğundur. Mesela sınava çalışmayıp geçemeyince kader diyemezsin. Veya maden çökünce önlem almayıp bu işin fıtratında var diyemezsin yani.

Tamam, o bizim irademiz ama sizin tanrınız bunu biliyor. Bana çalışıp,çalışmamak diye seçenek sunuyor. Örneğin ben çalışıyorum. Ama tanrınız benim çalışacağımı zaten biliyor. Kaderi kabul ediyorsanız yazdıklarıma karşı çıkmanız saçmalık.

Konu sahibi arkadaş da benim yazdığımın aynısını yazmış, biraz daha basit bir şekilde anlattım sadece.

Tanrım yok benim, Müslüman değilim. Bana göre kader budur. Daha doğrusu; kader doğduğun aileyi, ülkeyi seçememek gibi istem dışı şeylerdir. Ondan sonrası kendi özgür iradenle yaptığındır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Sen çok yanlış anlamışsın İslama göre Allah kaderi belirlemez biz belirleriz sadece Allah her şeyi bilir sen adam öldürüyorsan kendin yapmışsındır bu senin sorumluluğundadır

Tamam da sizin tanrınız bunu biliyor işte.

Lys'de matematikten 40 net yapmak benim elimde. Ama Ösym benim 40 net yapacağımı biliyor. Beni niye sınav yapsın ki? Biliyor zaten. Direkt 40 net yazsın.
    Yani şu anda kimin cennete kimin cehenneme gideceğini de biliyor tanrınız.

Daha da basit anlatamam. Kandırılmaya devam edin.

diyelim ki sen lys den 0 çekcektin ösym de sana direk 0 verdi ve sen sınava girmeden direk 0 verdi ve seni bıraktı sen bunu kabullenirmiydin yoksa karşı mı çıkarmıydın ben kendim sınava girmek istiyorum diye o hakkı istemezmiydin allahta bunu önlemek için seni sınava sokuyo ve sana karşı çıkma hakkı vermiyo yaptıkların belli

• Lan Allah o kadar kuvvet ve kudret sahibi ki senden izin mi alacaktı seni yaratacağım diye.Hala anlamıyormusunuz en büyük ve herşeyi bilen ol diyince olan Allah'ın gücünü.

• .
     Kader diye bir şey var mıdır?

• Kader yazılanın yapıldığı değil, insanın özgür iradesinin belirleyeceği şeylerin Allah tarafından bilinmesidir. Allah zamandan münezzehtir ve bilir.
  • Nasıl müslüman olduğunu anlatan Amerikalı matematik prf. bir konuşması var youtube da 1,5 saatlik. Bakın orada süper aklıyla kaderi nasıl izah etmiş birde ondan dinleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGlr

quote:

quote:

Sen çok yanlış anlamışsın İslama göre Allah kaderi belirlemez biz belirleriz sadece Allah her şeyi bilir sen adam öldürüyorsan kendin yapmışsındır bu senin sorumluluğundadır

Lys'de matematikten 40 net yapmak benim elimde. Ama Ösym benim 40 net yapacağımı biliyor. Beni niye sınav yapsın ki? Biliyor zaten. Direkt 40 net yazsın.

diyelim ki sen lys den 0 çekcektin ösym de sana direk 0 verdi ve sen sınava girmeden direk 0 verdi ve seni bıraktı sen bunu kabullenirmiydin yoksa karşı mı çıkarmıydın ben kendim sınava girmek istiyorum diye o hakkı istemezmiydin allahta bunu önlemek için seni sınava sokuyo ve sana karşı çıkma hakkı vermiyo yaptıkların belli

Tanrınızda sonsuz güç var. Direkt göstersin benim 40 net yaptığımı.

Ayrıca tanrınız mükemmel ve kusursuz olsaydı. Kendisine tapması için değersiz varlıklar yaratmazdı. Kusursuz birinin kendisine tapan birilerine ihtiyacı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thesis Statement -- 9 Mayıs 2015; 18:07:28 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MeGlr

quote:

quote:

Tanrınızda sonsuz güç var. Direkt göstersin benim 40 net yaptığımı.

Ayrıca tanrınız mükemmel ve kusursuz olsaydı. Kendisine tapması için değersiz varlıklar yaratmazdı. Kusursuz birinin kendisine tapan birilerine ihtiyacı yok.

Benim için inanılan allahın gerçek olup olmaması fark etmiyor mesela. Mantıksız ve yanlış buluyorum dini kuralları... Bu durumda sizlere göre şeytanım sanırım.

• Allahın senin yapacaklarını bilmesi senin onları yapmanda bir zorluk veya zorunluluk teşkil etmiyor..Zaten olacakları bilmese idi nasıl yaratıcı olurdu töbe haşa.

Zaten ne olacağını biliyor bu hayatı yaşayıp özgür iradenle ne yapacağını bilmesi demek bunları Allahın zoru ile yaptığın anlamına gelmiyor.Kader bir ağaçın dalları gibi düşün sadece dikildiğin yer ve bir sürü dal mevcut istediğin yere gidiyorsun özgür iradenle..

Bu yaşayış ise ahirette yaptıklarını kendi şahit olman yoksa dünya kurulmadan Allah cennetlik cehennemlik direk ayırsa ee diyelim cehennemlik bir adam demez mi ben ne yaptımda burdayım..Niye o kulun cennette iken ben burdayım.Allah ben biliyorum senin özgür iradenle de geleceğin yer burası dese de en iyi yöntem yaşa gör ve kendi elinle kendi cennetini cehennemini hazırla..

Not: Bunları tartışacak yer burası değil buda ayrı bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slobodno -- 9 Mayıs 2015; 18:56:52 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.