Şimdi Ara

Kader diye bir şey var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kader yolları çeşitlidir. sen seçimini yapmakta özgür olduğuna inanırsın, çünkü zaten sadece yapabileceğin seçimleri allah sana göstermiştir. allah hem seni hem de gidebileceğin ve gidemeyeceğin yolları yaratır, hem de hangi yola gideceğini bilir.

pek sınavdan geçip geçemeyeceğini bilen hoca gibi değildir. eğer öyle olsaydı, hocanın sizi daha eğitim/öğretim vermeden notunuzu tak diye alnınıza yapıştırması gerekirdi. çünkü daha en baştan, siz daha hocadan ders almadan sonuçta kaç alacağınızı biliyor olacaktı.

e şimdi bunun nesi özgür irade?

sınav yapmanın mantığı; sınav sonucunun sınava gerek kalmadan biliniyor olması durumunda çöker. hocanızın sizin için "ya bu hıdıl tembel çocuk ben bunu sınava almadan direk bırakıyım" dediğini tahayyül edin. hoşunuza gitti mi?

şimdi diyebiliriz ki kader diye bir şey yoktur

• Sen var ya çok zekisin ama öyle böyle değil efsane zrkisin, helal olsun sana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğduğun yeri ve aileyi seçemezsin o senin kaderindir. Bir şeyler yapmaya başlayınca kader olmaktan çıkar senin sorumluluğundur. Mesela sınava çalışmayıp geçemeyince kader diyemezsin. Veya maden çökünce önlem almayıp bu işin fıtratında var diyemezsin yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah Özgecan'a neden bu kaderi yazmış ?
  • Beyler bu çocuk aşmış dağılabiliriz

• allah senin ne yapacağını bilmese nasıl allah olur? kader allahın ilmidir ezelden her şeyi bilmesidir. fakat zorlama yok. özgür irade var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 14 Şubat 2015; 16:18:52 >
  • Sen çok yanlış anlamışsın İslama göre Allah kaderi belirlemez biz belirleriz sadece Allah her şeyi bilir sen adam öldürüyorsan kendin yapmışsındır bu senin sorumluluğundadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkurt02 -- 14 Şubat 2015; 16:19:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Var mı böyle bir dizi
    10 ay önce açıldı
    Aşk diye bir şey yok
    6 yıl önce açıldı
    Aşk ne demek bilen var mı??
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Acilin ben doktorum

• Senin beynin bunu anlamaya yetmez; o beyninle yazdığın iki üç cümle ile kader yoktur diyebilecek kadar nasıl bir kafaya sahipsin anlayamadım.
    Git ergenliğini farklı bir konuda kanıtla. Kimsenin dini terimlerine, inançlarına o dilini uzatamazsın.

(Yanlış anlaşılma olmasın, hepimizin beyni küçük, hiç birimiz anlayamayız bazı şeyleri)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtayd -- 14 Şubat 2015; 16:28:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balmumsuz Kadın

Allah Özgecan'a neden bu kaderi yazmış ?

Allah senin gibi bir feministi neden başımıza vermiş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace

allah senin ne yapacağını bilmese nasıl allah olur? kader allahın ilmidir ezelden her şeyi bilmesidir. fakat zorlama yok. özgür irade var.

"Ve eğer Allah dileseydi, elbette sizi tek bir ümmet kılardı. Fakat O, dilediğini (doğuştan bütün insanlar dalâlette olduğundan Allah’a ulaşmayı dilemeyeni, Allah Kendisine ulaştırmaz, böylece onu) dalâlette bırakır. Ve dilediğini (Allah’a ulaşmayı dileyeni) hidayete erdirir (verdiği söz gereğince, kefaleti sebebiyle Kendisine ulaştırır). Ve elbette yaptıklarınızdan (yapmış olduğunuz amellerinizden) sorgulanacaksınız."

Gerçekten özgür irade varmış.

• doğuştan bütün insanlar dalâlette olduğundan Allah’a ulaşmayı dilemeyeni, Allah Kendisine ulaştırmaz, böylece onu) dalâlette bırakır.

Yani nasıl desem, zaten yeryüzünde bulunanların çoğuna uyarsan, yoldan çıkarsın gibi ayetler de duymuştum.
    Yani, zaten bir çok kişi yanlış yolda belirtilmiştir.
  • Masquerade89 kullanıcısına yanıt
    Keşke daha çok feminist olsa da daha çok Özgecan ölmese. ERkeklerde feminist olabilir. ''KAdınlar Özgecan için Taksim'de yürüdü. Erkekler nerde ?
  • Şöyle bir durum söz konusu diyordu bir arkadaşımız, istesen de değiştiremeyeceğin kaderler var mesela güneşin doğuşu ve batışı gibi, ancak değiştirilebilecek kaderler de var.
    Şimdi ben şöyle bir soru sormak istiyorum. Allah'ın isimlerinin arasında El-Alim yani herşeyi bilen anlamına gelen bir ismi var.
    Allah'ın senin hususunda herşeyi bildiğini düşünecek olursak, kendi kaderini kendin belirlemen (Önündeki 2 yoldan birini seçmen durumunda) hangi yolu seçeceğine son anda karar vermen gibi birşey söz konusu değil. Çünkü böyle bir durumda Allah'ın El-Alim yani herşeyi bilen anlamına gelen ismiyle çelişen bir durum söz konusu oluyor. Kader önümüze her tercih çıktığında yeniden şekilleniyorsa, milyonlarca kere şekil alan bir kaderden söz etmek gerekiyor, ancak El-Alim isminden yola çıkacak olursak, Allah karşımıza çıkan her yolda hangi kapıdan geçeceğimizi, hangi tümseklerden atlayıp nereden düşeceğimizi, nerede sendeleyeceğimizi dahi biliyorsa, imtihan denen olgunun varlığı sorusunu insan sormadan edemiyor.

Tekrarlıyorum sevgili arkadaşlarım. Allah'ın 99 isminden biri herşeyi bilen anlamına gelen El-Alim'dir. Ancak biz kendi kaderimizi kendimiz şekillendirebilseydik, Allah kendi ismiyle çelişiyor olacaktı.

Haksızsam ve beni bilgilendirmek isteyen arkadaşlarımız varsa seve seve dinleyebilirim.

• Kader Allahın bizim ne yapacağımızı bilmesine değil Allah kaderde yazmaz güzel kardeşim bi araştır öğren

• Özgür irade diye bir şey yoktur eğer inanıyorsanız. Tanrı sizi yaratırken size danışmamıştır, var olup olmamanızı kendisi belirlemiştir, erkek mi kız mı olmak istediğiniz konusunda da size danışmamıştır, zengin varlıklı bir ailede mi yoksa yoksul bir ailede mi doğmak istersiniz diye size danışmamıştır, hangi coğrafyada doğup hangi kültürle kendinizi geliştirmek istediğinizi konusunda da kararı size bırakmamıştır. Vücut yapınızdan tutun akla gelebilecek veya yaşayacağınız genetik olaylar hakkında da size bir şey sormadan yaratmıştır, kör, sakat vs doğum

Tanrı ayağınıza zinciri bağlayıp '10 metre kare alan içersinde özgürsün' diyor. Zorunlu seçmeli bir hayat yaşıyorsun bu düşüncede, şartlar önceden belirlenmiş böyle bir şeyin adı özgürlük olamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 9 Mayıs 2015; 11:25:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuroki

Doğduğun yeri ve aileyi seçemezsin o senin kaderindir. Bir şeyler yapmaya başlayınca kader olmaktan çıkar senin sorumluluğundur. Mesela sınava çalışmayıp geçemeyince kader diyemezsin. Veya maden çökünce önlem almayıp bu işin fıtratında var diyemezsin yani.

Tamam, o bizim irademiz ama sizin tanrınız bunu biliyor. Bana çalışıp,çalışmamak diye seçenek sunuyor. Örneğin ben çalışıyorum. Ama tanrınız benim çalışacağımı zaten biliyor. Kaderi kabul ediyorsanız yazdıklarıma karşı çıkmanız saçmalık.

Konu sahibi arkadaş da benim yazdığımın aynısını yazmış, biraz daha basit bir şekilde anlattım sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Sen çok yanlış anlamışsın İslama göre Allah kaderi belirlemez biz belirleriz sadece Allah her şeyi bilir sen adam öldürüyorsan kendin yapmışsındır bu senin sorumluluğundadır

Tamam da sizin tanrınız bunu biliyor işte.

Lys'de matematikten 40 net yapmak benim elimde. Ama Ösym benim 40 net yapacağımı biliyor. Beni niye sınav yapsın ki? Biliyor zaten. Direkt 40 net yazsın.
    Yani şu anda kimin cennete kimin cehenneme gideceğini de biliyor tanrınız.

Daha da basit anlatamam. Kandırılmaya devam edin.

• Konu - nick uyumu

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kirk

quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Sen çok yanlış anlamışsın İslama göre Allah kaderi belirlemez biz belirleriz sadece Allah her şeyi bilir sen adam öldürüyorsan kendin yapmışsındır bu senin sorumluluğundadır

Tamam da sizin tanrınız bunu biliyor işte.

Lys'de matematikten 40 net yapmak benim elimde. Ama Ösym benim 40 net yapacağımı biliyor. Beni niye sınav yapsın ki? Biliyor zaten. Direkt 40 net yazsın.
    Yani şu anda kimin cennete kimin cehenneme gideceğini de biliyor tanrınız.

Daha da basit anlatamam. Kandırılmaya devam edin.

Seni direk cehenneme koysa sen demiyecek misin ben buraya nasıl geldim yaşanmışlık olması lazım bu hayatı sen yaşıyorsun senin iradene kalmış gerisi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.