Şimdi Ara

Kaddafi Diktatör müydü - melek miydi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
8.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce izledim. Kesinlikle iyi biri veya kötü biri demiyorum, yanlışı yok demiyorum. Ama birde şu videoyu izleyin.

http://www.facebook.com/photo.php?v=10150374521122766&set=vb.108815072504987&type=2&theater

edit:

Gazetelerde, kanlı fotoğrafları, boy boy gösterilen, sunucuların, ölüm haberini sevinçle verdikleri KADDAFİ, ülkesine, 42 yıl boyunca zulmetti. İşte bir diktatörün, 42 yıllık zulüm tablosu...

Libya'da, evlerde kullanılan elektrik bedava.

Su ve doğalgaz, zorunlu ihtiyaç kapsamında olduğu için bedava.

Libya'da, eğitim ve sağlık hizmetleri bedava.

Libya devleti, tüm hastalara ilacı, hiçbir ücret talep etmeden veriyor.

Benzinin litresi, 0,08 Avro, yani bir Libyalı'nın, bir litre benzine ödediği para, Türk Lirası'yla, yaklaşık 20 kuruş.

Libya milli bankaları, faiz almıyor.

Libya vatandaşları, hiçbir şekilde vergi ödemiyor.

Libya, hem Afrika'da, hem de tüm dünyada, en borçsuz ülke.

Libya'da, arabalar fabrika çıkış fiyatına satılıyor, nakliye bedellerini ise devlet karşılıyor.

Yurtdışında, burslu okuyan öğrencilere, Libya devleti, iadesiz olarak aylık, 1650 Avro burs veriyor.

Libya'da, tüm üniversite mezunları, bir iş bulana kadar, maaşa bağlanıyor.

Libya'da, evlenmek isteyen, tüm çiftlere, devlet, 150 metrekarelik daire veriyor.

Libya'da, istisnasız olarak, her aile, aylık 300 Avro, yaklaşık 760 Türk Lirası yardım alıyor.

Petrol gelirlerinin yüzde 90'ı, Libya halkına gidiyor.

Tüm bu cümleleri artık, geçmiş zaman kipinde vermek gerekiyor. Çünkü Libya ve dünya, büyük bir diktatörden kurtuldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syhkan -- 24 Ekim 2011; 15:56:30 >

• Kadafi artık bir ölü
  • kaddafi bu konuyu görse kellen giderdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverado

Kadafi artık bir ölü

başlığı düzelttim sagolun hocam öneriniz için.
  • kaddafi'yi saddamla karıstıranlar var.
  • Saddamı da severdim, Kaddafiyi de...
  • saddam bir diktatördü ve amerikanın bir piyonuydu.

kaddafi libya halkı için büyük bir liderdi. diktatör gibi gözükmesi bir arap ülkesinin başında olduğu için. araplar koyundur, güdülmeyi severler, bu yüzden. kaddafi'de bunu yaptı. ülkesini seviyordu. cins bir kişiliği vardı ama ülkesine çok bağlıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Energetic -- 24 Ekim 2011; 16:03:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saddam Ölmedi....Sizce
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4chan /int/'den bir söylenti daha dolaşıyordu. Tüm halkı ev sahibi olmadan kendi ailesine ev vermemeye yemin etmiş. Hatta babası çadırda vefat etmiş. Artık ne kadar doğru bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syhkan

[
    Petrol gelirlerinin yüzde 90'ı, Libya halkına gidiyor.

Bir ekonomik tetikçinin itiraflarını izlemiştim, şimdi bu yazıyıda görünce yaptıkları şeyi birkez daha anlamış oldum.
    İlk önce dost gibi yaklaş baktın olmuyo biraz parayla birlikte ajanlarını gönderip halkı ayaklandır, medya zaten elinde kaddafiye ver veriştir halka şunlar şunlar yapıldı vs. vs. tüm dünyayı iyice kıvamına getirip akıllarda kaddafi kötü haksız, halk haklı fikrini oluştur, gerisi kaçınılmaz.

Bizimde sonumuz hayır olur inşallah.
  • onu bilmemde bu resim nereye doğru gidildiğini gösteriyor

Kaddafi Diktatör müydü  - melek miydi?
  • doğruluğu ne bunların? var mı libyada ki halkın durumunu doğru düzgün bilip anlatıcak biri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

doğruluğu ne bunların? var mı libyada ki halkın durumunu doğru düzgün bilip anlatıcak biri

ne yanlışlığı var internetten bak bakalım
  • peki libyalılar ne uğruna çıldırdılar bu kadar? amerika kısmının farkındayım ama libyalıları başka birşey kızdırdı bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gael

onu bilmemde bu resim nereye doğru gidildiğini gösteriyor

Kaddafi Diktatör müydü  - melek miydi?

• Şimdi ne olacak ? Fransa başta olmak üzere Amerika , İngiltere önlerindeki 100 yıl petrol ihtiyaçlarını karşıladı , aptal libyalılar sömürülcek Irak'dan kötü olcaklar . Aptal araplar Kaddafi'ye vururken bile Allah'ın ismini ağızlarına aldılar ben o müslümanlıktan şüpelinirim madem suçu vardı Kaddafi'nin yok gerçi fakat asılsaydı ozaman .
  • O işkence görüntülerini görünce içim acıdı cidden. En azından Kaddafi iktidar iken ABD Avrupa gelip analarına bacalarına tecavüz etmemişti halkın.
  • kimse yokken o vardı
    Libya lideri Muammer Kaddafi’nin Kıbrıs Barış Harekatı günlerinde Türkiye’ye askeri anlamda yardım ettiği öğrenildi. Kaddafi'nin kesin talimatıyla Libyadan alınan 2.75 ve 5 inç'lik roketlerin dört DC-9 yolcu uçağıyla Türkiye'ye getirildiği belirtildi. Askeri malzemeleri Türkiye’ye getiren uçakların birinde görev alan pilot Mehmet Şentürk o günlerde yaşadıklarını anlattı.

81 yaşındaki Şentürk, 1974 senesinin Temmuz ayında verilen bir emirle Ethem Durak, Enver Türker, hava kuvvetlerinden Yarbay Yusuf Uydaç'la birlikte Ankara Esenboğa havaalanından yolcu uçaklarının koltuklarının sökülerek Libya’ya cephane almaya gittiklerini söyledi. Libya’ya gidişerinde hava şartları nedeniyle çok zorluk çektiklerini söyleyen Şentürk sözlerini şöyle sürdürdü: "Hava şartları çok kötüydü ve harp nedeniyle Türkiye’deki aletlerin hiçbirisi radyasyondan dolayı çalışmıyordu. Ve biz uçağın MEB durumu radarını kullanarak yolumuzu Marmara ve Karadeniz üzerinden Radoviç’e gitmeyi planladık. Bulgaristan’a girdik oradan, Yugoslavya’ ya oradan Malta ve Libya’ya iniş yaptık. Libya’da iniş yaptığımız pist çok eski Amerikalılar'dan kalma bir meydandı. Ve biz oraya indikten sonra alacağımız malzemenin ağırlığıyla o meydandan kalkamayacağımızı ilgililere bildirdik. Biz oradaki yetkilileri alarak. Bingazi’ de olan Vilesu askeri havaalanına gittik. Ve orada uçağın yüklenmesi için bıraktık. Bizi ekip olarak Libya'nın başbakanlık misafirhanesinde istirahat için getirdiler. Ve misafirhanenin karşısında Yunan elçiliği vardı. Ve o gecenin Kocatepe’nin batırıldığını Libyalı Bakanlar bize gelip söylediler ve bizimle beraber olayın tahlilini yapmaya çalıştılar."

SİLAHLARI UÇAĞA YÜKLEDİLER
    Türkiye'nin ihtiyacı olan yaklaşık 25 tonluk, 2.75 ve 5 inç'lik roketlerin uçaklara yüklendiğini söyleyen Şentürk, Libya televizyonunun olayı yayınladığını ve Bulgaristan sınırından geçtikleri sırada Bulgar yer kontrolünde çalışanların malzemeyi güle güle kullan diye mesaj geçtiğini belirtti

"HERHANGİ BİRŞEY TALEP ETMEDİLER"
    Kıbrıs Barış Harekatı zamanında Türkiye Libya’dan askeri anlamda yardım aldığını belirten Şentürk, "Tam manasıyla bunu söyleyebiliriz bizden sonra da bir uçak daha gitti. O zaman da Libya’nın lideri Kaddafi’ydi ve hava kuvvetleri komutanı da bizim harp okulundan mezun olmuş bir subaydı." dedi. Şentürk askeri malzemeler karşılığında herhangi bir şey talep ettiler mi sorusuna ise “Bize herhangi bir şey talep etmediler.Bu soru daha öncede sorulmuştu talep etmediler dedim. Sayın Demirel de eğer bir borcumuz varsa isterlerse veririz şeklinde bir söyleyişte bulunmuştu." dedi.

LİBYA'DA SON ZAMANLARDA YAŞANANLARI DEĞERLENDİRDİ
    Libya yaşananlar olaylar hakkında bir değerlendirme yapan Şentürk, "Gönül istemezdi böyle bir şey olmasını fakat idarenin elindeki gücü yanlış kulalndı. Panama uçağının düşürülmesi bir diskotekte meydan gelen patlama Libya yönetimi tarafından yapılmış hareketler tabiki de tasvip edilmeyen şeyler" dedi. Libya’ya giden ilk pilot olduğunu söyleyen Şentürk, Türkiye’den çıkması yasak olan incir fidelerinin Libya’ya gönderildiğini ve taşımasının da kendisi tarafından yapıldığını söyledi.

• Emperyalizmin kölesi olmaya mahkumlar şimdi.Amerikna,İngiltere,Fransa gibi ülkelerin,köpeği olacaklar.Irak gibi,Afganistan gibi olacaklar.Kaddafi gibi bir lider gelmez dünya üzerine.
  • Bence diktatör dedildi.ben görmedim ama görenler biz Kıbrıs'a girdiğimizde dünyada hiç bir devlet bize petrol vermemiş ve kaddafi bize petrolünü vermiş.Libya'nın petrolü dünyanın en iyi petrollerinden biri kaddafinin ABD ile tartışmasından sonra ABD Libya halkını ateşleyerek adamı devirdiler.şimdi bir vampir gibi tüm petrolü emecekler.
  • Vikipedi'den okudum az önce, ülkesinin başına geldikten sonra ciddi anlamda ülkeyi laikleştirmiş, eşitlikçi yasalar çıkarmış, herkese ev,su,elektrik vermiş. Her ne kadar diktatör gibi ülkesinin başında kalsa da sosyalist fikirleri varmış, bu yüzden saygı duydum Kaddafi'ye.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.