Şimdi Ara

KAÇAK TELEFON YASASI>>Burdan Devam (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.707
Cevap
0
Favori
209.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telekom çıkardığı yasadan dolayı çok insanı mağdur etti. Özellikle de imei numarası klonlu olan kullanıcıların elinde fatura olmasına rağmen telefonları kapatıldı. Aşağıda kırmızı renkli olan kısımlara bakarsanız sanki telekom mağdur olan insanlara gizliden gizliye yol gösteriyor gibi. Telekom daha önceleri imei numarası klonlanmış telefonların imei numaralarının MOBİSAD' ın yardımı ile yenileneceğini söylemişti. Ama bunu beceremediler tabi. Şimdi de mağdurlara kendi işinizi kendiniz halledin der gibilerden üstü kapalı yol gösteriyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: kriu

Uyanıklar kaçak ‘cep’i açmanın yolunu buldu

Kaçak cep telefonlarının önüne geçmek için başlatılan seri numaralarının (IMEI) kayıt altına alınması uygulamasının önemli bir boşluğu ortaya çıktı.

Cep telefonu işiyle uğraşan bazı uyanıklar, kaçak telefonları kullanıma açmanın yolunu buldu. Hurdaya çıkmış yasal bir telefonun IMEI numarası, kaliteli ama kaçak bir cep telefonuna kopyalanıyor. Bu yolla yeni cihaz kaçak olmaktan kurtarılıyor ve kullanıma açılıyor. Kopyalama işleminin maliyetinin sadece 20 YTL olduğunu belirten cep telefonu satıcıları, “Eski telefon kullanılmadığı müddetçe yeni cihazın kaçak veya klonlanmış olduğu kesinlikle bilinmez.” diyor. Söz konusu yöntemi Telekomünikasyon Kurumu da doğruluyor. Basın Müşaviri Gülseren Aykara, bu şekilde işlem yapılan telefonların tespitinin mümkün olmadığına dikkat çekiyor. Aykara şu bilgileri veriyor: “Biz hangi IMEI numaralarının kopyalandığını GSM operatörlerinden öğreniyoruz. Üç operatör de sürekli kendi kayıtlarını kontrol edip birbirleriyle paylaşıyor. Aynı numaranın farklı cihazlarda kullanıldığını tespit ettiklerinde bize bildiriyorlar. Biz de bunu kontrolden geçiriyoruz ve asıl sahibine ulaşıp diğerlerini kapatıyoruz.”

İsminin açıklanmasını istemeyen bir cep telefonu satıcısı, Türkiye'de cep telefonları kullanılmaya başlandığı günden bu yana çok sayıda telefonun hurdaya çıktığını ve kullanılamaz hale geldiğini hatırlatıp, bunların IMEI numarasının yeni cihazlara yüklenerek kullanıma açılabildiğini vurguluyor. Bu yöntemin klonlamadan farkının; aynı IMEI numarasının başka bir telefonda kullanılmaması olduğunu, bunun da yapılan işlemin tespitini imkansız hale getirdiğini vurguluyor. H.K. isimli bir vatandaş ise telefonunun yurtdışından geldiğini ve kayıtlı olmadığı için kapatıldığını belirterek, "Bu yöntem ile telefonumu 20 YTL karşılığında kullanıma açtırdım ve o günden bu yana kullanabiliyorum." dedi.

Olayı doğrulayan Telekomünikasyon Kurumu Basın Müşaviri Aykara da klonlama yöntemi ile kullanıma açılan telefonların mutlak suretle tespit edilip kapatıldığının altını çizerken, cihazın *#06# tuşlarına basılarak öğrenilen 15 haneli rakam olan IMEI’nın kullanılmayan bir telefondan kopyalanması durumunda ise bunun tespit edilmesinin mümkün olmadığını ifade ediyor. Yasanın çıktığı tarihte 33 milyon civarındaki cep telefonundan yaklaşık 20 milyonunun kayıtsız olduğuna dikkat çeken Aykara, 13 Aralık 2005'e kadar kayıt işlemini yaptıranların telefonlarının kullanıma devam ettiğini, kayıt yaptırmayanların telefonlarının ise kapatıldığını söyledi. Öte yandan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer'e de ‘telefonunuz klonlanmıştır' mesajının gittiği ortaya çıkmıştı.

zaman gazetesinden alıntıdır

• tum evraklarım eksıksız tuecell e basvuru yaptım 2 ay once 5 hun once kapandı aletben anlamam kardesım ayda 1000 dolar fatura oduyorum yılda aradım adamlar 1 hafta ıcınde teleonum acılmazsa hatlarımı kapatacagım sonrası Allah kerım.
    kardesım bu hatları tk degil fırmalar kapatıyor...
    eeee kagıtları vermedımmı vergılerı odemedımmı odedım.Tabii burası turkıye ama yok oyle turkcell acmasın gorelım bır haftaya kapatmazsam topum yaaa
    sızde yapın kardesım sıkıstırın adamlar bizle alaksı yok dıyemezler tuzuk :) ister benım gibi 1000 kişi basvursun goruyum onların tamponlarını Allah allah yawww kaldık takoz telefona. verecem mahkemeye aslında bunları ınsan hakları mahkemesıne vermek lazım 200 lıra vergı verdım hava alanında yawww borumu telefon alırsın o paraya bız vergı olarak verdık serefsizleeeeer..
    nmeyse yaaa sınırlenmek degıl ıcraat yapmak lazım baska care yok
    hade eywallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CumhurBahar -- 4 Ağustos 2006; 0:53:03 >

• arkadaslar benim bir arkadas yaptrdi kacak telefonu vardi telefoncuya verdi 30 milyona kvk programi mi ne atmslar mis gibi calisiyo telefon nasi oldu bilmiyorum ayrintili bilgi alinca sizi de bilgilendiririm
  • ya kardeş girmeyelim bu işlere boşverin...kızıyoruz napalım ama yinede yasaya aykırı davranmamalıyız.yasal platforma dökelim..spiderman halletti tebrikler...5 günde...memnun olduk ama ben 7 temmuzdan beri bekliyorum.yazık değilmi
  • Garantili-faturalı alınan bir telefon diyelim ki kaçak çıktı ve telekom kullanıma kapattı. Bu telefon tekrar kullanıma açılabilir mi?
    Bir sorum daha var. Garantili-faturalı alınan bir telefonun imei numarası klonlu çıktı ve telekom tarafından kapatıldı. Bu telefon tekrar kullanıma açılabilir mi?
  • ben de 24 Temmuz'dan beri bekliyorum,

sanırım biz de spiderman gibi elden versek daha hızlı olabilirdi,
    bu hafta da beklicem eğer sonuç çıkmazsa ben de Izmir'e gidip elden teslim etmeyi düşünüyorum evrakları ...
  • Senin telefon klonlu olduğu için mi kayıtsız olduğu için mi kapatılmıştı? Garantili-faturalı olan bir telefon imei numarası klonlu olduğu için kapatılırsa tekrar açtırılabilir mi; bir bilgin var mı?

quote:

Orjinalden alıntı: melci

ben de 24 Temmuz'dan beri bekliyorum,

bu hafta da beklicem eğer sonuç çıkmazsa ben de Izmir'e gidip elden teslim etmeyi düşünüyorum evrakları ...
  • Benim telefonum yurtdışından geldiği için kayıtsız idi ve kapandı,
    garantili-faturalı olan telefon kapandığı yapılacak tek şey var,
    telefonu aldığın yere gidip başvurmak ve tepelerine binmek,
    tekrar açılabilir diye biliyorum, yanlış olmasın, ama zaman alıyor işte ...
    sonuç alamazsın tüketici hakları mahkemesine başvuruosun ...

quote:

Orjinalden alıntı: akay635

Senin telefon klonlu olduğu için mi kayıtsız olduğu için mi kapatılmıştı? Garantili-faturalı olan bir telefon imei numarası klonlu olduğu için kapatılırsa tekrar açtırılabilir mi; bir bilgin var mı?

quote:

Orjinalden alıntı: melci

ben de 24 Temmuz'dan beri bekliyorum,

• halen kullanilmakta olan veya belki de henuz satin alanin olmadigi ama vitrinde bulunan telefonlarin imei numaralarinin bir liste halinde (mesela 1000 adet) sunan bir kisi veya kurum suc islemis olur mu?

biraz daha acik sorayaim, bir cep telefonu aldiniz, yaninda hediye olarak bir yazilim verdiler, o yazilimi karisitirirken bir baktiniz bir dosyanin icinde, siznki dahil 1000 adet imei numarasi okunabiliyor. yani siz tanimadiginiz baska kisilerin imei numaralarini goruyorsunuz, tanimadiginiz baska birisi de siznkini. bu liste kacakcilarin eline gecse, insanlar magdur olur mu? imei telefonun gercek sahibi oldugunu siz ispatlayabilirsiniz ama bunu yapana kadar bir problem yasar misiniz?
    boyle bir telefon almis olsaniz, hukuken geri iade etme (15 gunu gecmis olsa bile) hakkiniz dogar miydi?

veya soyle sorayim, kullandiginiz telefonun imei numarasini bu forumda yazar miydiniz? size zarari olur mu?

tesekkur ederim
  • Arkadaşlar yeni alınan bir telin imei kaydı hemen girilmiş olması gerekmiyormu ben yeni aldığım teli sorgulattığımda böyle bir kayıt bulunumadı diyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluENight

Arkadaşlar yeni alınan bir telin imei kaydı hemen girilmiş olması gerekmiyormu ben yeni aldığım teli sorgulattığımda böyle bir kayıt bulunumadı diyor.

Hemen gotur durumu belirt telefonu geri ver yeni alinan telefonlarin kayitli olmasi gerekiyor ayrica kutunun uzerinde TK bandrolu olup olmadiginada bakarsan daha iyi edersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

quote:

Orjinalden alıntı: bluENight

Arkadaşlar yeni alınan bir telin imei kaydı hemen girilmiş olması gerekmiyormu ben yeni aldığım teli sorgulattığımda böyle bir kayıt bulunumadı diyor.

Hemen gotur durumu belirt telefonu geri ver yeni alinan telefonlarin kayitli olmasi gerekiyor ayrica kutunun uzerinde TK bandrolu olup olmadiginada bakarsan daha iyi edersin

Bencede hiç vakit kaybetmeden telefonunu aldığın yere götür derdini anlat sonra başın ağrımasın
  • faturalı telefonumu kapatılar tk aradım cihazınız klonlu diyorlar.at çöpe dediler.. bende onları tebrik ettim..500 ytl yi cöpe at diyorlar.. gitcem ben bi tel daha alacagım yurt dışına bi 500 ytl daha cıkacak. böyle herkes yapınca nolcak tabiiki cari acık olacak.. sanki teller türkiyede üretiliyor yada cok zengin bir ülkeyiz teli kapat çöpe at.. böyle devlet napılır tabiki tebrik edilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemt -- 5 Ağustos 2006; 12:13:14 >
  • Hımm kardes faturalı telefonsa
    faturanı ve gsm imei numaran uyuyorsa birbirine mesela yok...
    niye cope atacan git goster vergileri odedıgın kagıt da dahil acacaklar yok care
  • merhaba bende bundan 1,5 sene önce nokia bi tel aldım
    tel spot tu ve yasa çıktıktan sonra 5 ytl yani 50 kontör kesintiye uğradım. hattım telsim. ama turkecell de çalışımıorrrrr şimdi...

tk da sorguladım "klon cihaz" diyor
    turkcell de sorguladım ...
    "hattınız kara listede kapatılacaktır " diyorr
    şimdi nolacak telsimde demi kapılır acaba.

yoksa at çöpe tabirini banadamı kullanacanız...
    1 sene önce 700 ytl verdim bu tele..

• Arkadaşlar istanbul da bu klonlama işini yapan bildiğiniz yer var mı? 1 ay önce verdim faturasını gümrük belgesini falan turkcelle, bekledim tk telefonu açacak diye ama artık ümidimi kaybettim..
  • Bir türlü düzgün uygulanamıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tricer

Arkadaşlar istanbul da bu klonlama işini yapan bildiğiniz yer var mı? 1 ay önce verdim faturasını gümrük belgesini falan turkcelle, bekledim tk telefonu açacak diye ama artık ümidimi kaybettim..

kardes bende bahsettim 2 ay oldu nerdeyse turkcell e degıl tk ya gonder acarlar yani acıldıgını soyluyorlar en azından.

bana boyle soyledıler
    Evraklar

fotokopi(okunacak şartı ile)
    urun faturası
    gumruk kaydı belgesi memur kaşesi ile
    pasaport fotokopisi giriş cıkış ve kimli kısmı
    nufus cüzdanı şahsıma ait)
    dilekçe(durumumu anlatan)

yeşilırmak son no:16 demirtepe/Ankara
    ardesine Kargo yapmam gerekıyormus
  • quote:

Orjinalden alıntı: tricer

Arkadaşlar istanbul da bu klonlama işini yapan bildiğiniz yer var mı? 1 ay önce verdim faturasını gümrük belgesini falan turkcelle, bekledim tk telefonu açacak diye ama artık ümidimi kaybettim..

arkdaşım ben gidecem bi hafta sonu doğubank yada tahtakale taraflarına belki oralarda vardır bi yolu bu işin.
  • Arkadaşlar Doğubank ta ime numarasını değiştiriyorlar.

Ancak geçenlerde Ankarada TK na iş yapan ve kayıt dışı telefonunu buradaki tanıdığı vasıtasıyla kayıt altına aldırmaya çalışan birisinin bana söylediğine göre TK daki tanıdığı kişi Ülkede çok sayıda kayıt dışı telefon olduğunu ve bunları kayıt altına almak için Eylül ayında bir yasa çıkarılmasını sağlayacaklarını söylemiş.

Bende tanıdığın bu söylediklerini dikkate alarak Eylül ayını bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.