Şimdi Ara

Kaçak Akım Rölesi Sürekli Atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

evin girişinde yukardaki fotorafdaki marka model aynısı kaçak akım rölesi var 1 2 saat de bir atıyor sizce değiştirsek düzelirmi

• Son zamanlarda tessiatta herhangi bir işlem yapılmadıysa tek ihtimal, evde prizlere takılı tüm cihazların fişlerini çekin. O halde deneyin. Yine atarsa röleyi değişin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Son zamanlarda tessiatta herhangi bir işlem yapılmadıysa tek ihtimal, evde prizlere takılı tüm cihazların fişlerini çekin. O halde deneyin. Yine atarsa röleyi değişin.

yani bunu cihazlar yapardiyorsun hangi cihazlar yapar mesela su ısıtma gibi cihazlar yaparmı apartmanda olduğumuz için herkez kendi kafasına göre ama bizden kaynaklanmadığı %100
  • Merlin Gerin en iyi markalardandır. Kaçak Akım Rölesinden kaynaklandığını sanmıyorum. Su ısıtma cihazından yapması yüksek bir ihtimal. Cihazların fişini çekerek veya sigortaları kapayarak deneyip bulmanız lazım. Özellikle topraklı fişi olan cihazlara bakın.
  • Tüm apartman için ortak röle kullanımı ne kadar doğrudur bilemiyorum. Her evin kaçak akım rölesi kendi sigorta kutusunda olmalıydı. Elektrik kaçıran bir bilgisayar kasası vea buzdolabı buna sebep olabilir. Röle bozulduğu zaman da gereksiz yere devreye girer.

Apartmandaki her haneyi tek tek kontrol etmek zor olduğu için, öncelikle röleyi değiştirip denemekte yarar var.
  • valla şuan sabah açtım kendim zaten komşular kavga ediyordu bi sigorta yüzünden ben kaldırdır daha atmadı bakalım atarsa zaten elektrikci ünleyip yenisi taktıralım diye kara almişlar herhalde bende tam bilmiyorum bakalım değiştircez gibi ondan sonra yine aynı sorun devam ederse garanti biri evinde ısıtıcı lı dengesiz bi cihaz kullanıyor demektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.