öNCELİKLE bütün arkadaşların yeni yılını kutlarım. Söylentilere göre ülkemizde özellikle motorin olmak üzere kaçak yakıt bayağı yaygın. Kaçak yakıt ile hem kalitesiz yakıt alıyoruz hemde suç örgütlerine para aktarıyoruz. Bu nasıl önlenebilir... sorusunu kende kendime sordum.
1. LPG ucuzlatılsa LPG dönüş olsa LPG kaçağı hilesi herlalde olmaz
2. Dizel fiyatlarını aşağı çekseler bu şeklide insanlar kaçağa yönelmez diye düşünüyorum.
dizel fiyatlarını aşağı çekerlerken mümkünse benzin fiyatlarınıda aşağı çekiversinler,bizim arabalar benzinlide!
Bundan sonra aracımda benzin aldıktan sonra farklılık sezinlersem ve araçtan kaynaklanmadığını anladığımda direkman aldığım yeri şikayet edeceğim. Artık eskisi gibi hile yapabileceklerini sanmıyorum. Bu fiş verilme uygulaması çok iyi oldu herkes mutlaka yakıt aldıktan sonra fişini alsın caydırıcık için en azından iyi olur gibime geliyor.
Ben bir kere totalden aldım yalnız eve geldiğimde ibreye bakmıştım olması gereken yerde değildi daha az benzin koyulmuş depoya bi dahada gitmem zaten haram olsun derim
Aslında fiş alırken plaka ile birlikte KM yide yazma imkanı olabilir mi acaba. Bahsettiğiniz olay benim ve arkadaşlarımın da bir çok kez başına geldi. Bu gibi insanlar da Allah korkusu da kalmamış.
quote:
Orjinalden alıntı: enforacle
Ben bir kere totalden aldım yalnız eve geldiğimde ibreye bakmıştım olması gereken yerde değildi daha az benzin koyulmuş depoya bi dahada gitmem zaten haram olsun derim
Arkadaş sanırım devletin neler yapabileceğini sormuş. Bu konudaki en büyük sıkıntı yakıt getiren tankerlerde diye biliyorum. Adamlar 1000 ton yakıt getirmiş gibi gösterip 2000 ton yakıt getiriyorlar. Araçlarımıza zarar veren kaçak yakıtlar ise İran ve Iraktan gelen iyi rafine edilmemiş yakıtlar. Bunlardan uzak durmak ve farkettiğimizde gerekli yerlere şikayet etmek hem aracımızı kurtarır hemde terör örgütüne mali desteği azaltır. Birde yakıta sanayi tipi çözücüler ekleyen istasyonlar var. Onlara karşı ne yapılabilir bilemiyorum.