Şimdi Ara

Kaç voltluk şarj aleti lazım nerden bileceğim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
18.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde bir notbook var. Hp compaq 610 modeli. Şarj aleti kaybolmuş. Bataryasını söktüm içinde 10.8 volt yazıyor. Bende şarj aleti vardı üzerinde 12 den başlayıp 24 volt a kadar kademe düğmeleri var. Ben şimdi bu şarj aletini bu laptopa taktım ama ekran silik gibi. neredeyse görülmüyor. Çalışıyor ama ekran çok aşırı silik. Acaba şarj aleti laptopu mu bozdu. Bu arada internette az araştırdım 18.5 voltluk şarj aleti diyor ama bataryanın içinde 10.8 yazıyor. Ben bu işin içinden çıkamadım. Biri yardım edebilir mi bana? Yüksek voltlu şarj aleti takınca laptop yanar mı? Bir şey olur mu?

• Selam
    Sizdeki şr-arj aleti çıkışı farklı olabilir dikkatli olun. Öyle her adaptör her bilgisayara uymaz. Uysa idi tek şarj aleti ile tüm dünya aynısını kullanırdı.

Batarya ile şarj aletinin aynı olmadığını, farklı voltaj ve amper verdiklerini bilmeniz gerekir.

Şu sayfaya bakın:http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/orjinal-hp-compaq-610-serisi-notebook-adaptoru-25811644
    Kolay gelsin.
  • Ya hocam ben de bilmediğim için sordum. Yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim. Ama verdiğin linkteki ürün kapanmış ve orda da 16 volt ve üzeri diyor. Kafam iyice karıştı. Laptopun bir yerinde kaç giriş kaç çıkış yazmaz mı? Ben baktım ama göremedim :( 10.8 volt ve 4200 mah yazıyor bataryada. Şarj cihazında da output:12v 15v 16v 18v 19v 20v 24v yazıyor. Bir de yan tarafında bu volt değerlerini alabilmek için bir anahtar var. Laptop çalışıyor ama ekran yok anlamadım. Acaba ekranı kartını felan mı yaktım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hogir12

Ya hocam ben de bilmediğim için sordum. Yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim. Ama verdiğin linkteki ürün kapanmış ve orda da 16 volt ve üzeri diyor. Kafam iyice karıştı. Laptopun bir yerinde kaç giriş kaç çıkış yazmaz mı? Ben baktım ama göremedim :( 10.8 volt ve 4200 mah yazıyor bataryada. Şarj cihazında da output:12v 15v 16v 18v 19v 20v 24v yazıyor. Bir de yan tarafında bu volt değerlerini alabilmek için bir anahtar var. Laptop çalışıyor ama ekran yok anlamadım. Acaba ekranı kartını felan mı yaktım?

Ben de kesin kaç volt olduğunu bilmiyorum ama 18 volt ve üzeri olması gerekir.
    Şu sayfada var.http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/hp-compaq-610-sarj-adaptor-2-yil-garantili-67447231

Batarya ile şarj aletinin farklı voltaj değerlerinde olduğunu yazmıştım.

Laptopu görmeden şunu yapın demek yanlış olur diye düşünüyorum. Bir servise göstermeniz daha doğru olacaktır..

• Tessekkür ederim sanırım lambalarını yaktık. Ekran silik görülüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şarj voltajı batarya voltajının yaklaşık %50 fazlasıdır...
    12 voltluk bataryaların adaptörleri 19-20 volttur...
    sizin bataryanız 10,8 voltluk ise...
    buna uygun adaptör 16 voltluk olabilir...
    16 volt- 4 amper adaptör kullanabilirsiniz...
  • hocam yakarsın falan bilgisayarı, bi ara bimde satılan bicok dizüstü bilgisayara uyumlu akıllı şarz aleti vardı ondan al bitane temiz temiz kullan (ama onlarda sorunlu oluyor falan deniyo)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • laptop sarjlari 18-20 volt arasidir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.