Şimdi Ara

Kaç Para Maaş Alıyorsun? Sorusu (Ben kimseye sormadım ama herkes bana soruyor) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
0
Favori
4.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar polemik olmasın lütfen, ben maşımıda yaptığım işide, çalışma şartlarınıda yazarım ama konu konuyu açacak. Bi kere foruma buna benzer bi konu açmıştım. Uzun uzun bi sürü detay yazdım. Çünkü pm'lerden gelen sorulardan bıkmıştım. Ortak sorularan şeyleri bildiklerimi yazmıştım sektör üzerinde ama hiç pm lerin arkası kesilmedi.

Emin forumda mühendis, avukat, doktor, öğretmen gibi çeşitli mesleklere sahip arkadaşlar vardır. Acaba sizler neler söylüyorsunuz diye merak etmiştim. Çünkü ben diyorum alıyorum bişeyler, inadına alıyorsunda ne kadar alıyorsun diye sorular geliyor. Uyuz oluyorum böyle soranlara zaten otlakçı olanlarla, sende para vardır bi kere ısmarlasana gibi konuşanlarla bi daha konuşmuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Arkadaşlar polemik olmasın lütfen, ben maşımıda yaptığım işide, çalışma şartlarınıda yazarım ama konu konuyu açacak. Bi kere foruma buna benzer bi konu açmıştım. Uzun uzun bi sürü detay yazdım. Çünkü pm'lerden gelen sorulardan bıkmıştım. Ortak sorularan şeyleri bildiklerimi yazmıştım sektör üzerinde ama hiç pm lerin arkası kesilmedi.

Emin forumda mühendis, avukat, doktor, öğretmen gibi çeşitli mesleklere sahip arkadaşlar vardır. Acaba sizler neler söylüyorsunuz diye merak etmiştim. Çünkü ben diyorum alıyorum bişeyler, inadına alıyorsunda ne kadar alıyorsun diye sorular geliyor. Uyuz oluyorum böyle soranlara zaten otlakçı olanlarla, sende para vardır bi kere ısmarlasana gibi konuşanlarla bi daha konuşmuyorum.

parayı buldun ya hemen bırak arkadaşlarını. bi kere ısmarlasan ölür müsün?

• -oğlum hangi okulu bitirdiydin
    -makine mühendisliğ teyze
    -haaa anladım.şu benim çamaşır makinesi durularken çok ses yapıyo.bi bakıver

-yeğenim sen şimdi okulu bitirdin,ne oldun
    - elektrik mühendisi oldum amca
    - hımmm.şu bizim kapı zili arada çalmıyor.bi ara bakıversen
  • ülkemizde bilgisayarcılık mesleği herbiden fiyasko yani bilgisayarla ilgili bir iş yapıyorsan (site,program vs) sanki herşeyi biliyorsun gibi davranıyorlar. Örneğin adam leptopunu düşürmüş parçası kopmuş bunu yaparmısın veya sizinde dediğiniz gibi bana söyle bir site lazım bunu yaparmısın, sadece bilgisayarla iş bitmiyor ben yerel bir gazetede sayfa dizaynı yapıyorum adım çıkmış bir gere gazeteciye, şurda şu olmuş, burda bu olmuş, yarın hava nası olacak tüm dünyadaki haberleri bana soruyorlar :) halbuki benim sadece bana gelen haberleri gazetede dizaynlıyorum, yeri gelir muhabir gözüyle bakarlar yeri gelir köşe yazarı ne anlarsanız var işte.

Bide dışardan bakılınca bilgisayarcılık insanlara çok basit gelir adamlara bak be oturduğu yerden para kazanıyorlar ama bilmiyorlarki bizim bilgisayarcıların yeri geldiğinde sadece bir program için 3-4 gün gözünü kırpmadan uğraştığını.
  • öğlen 3 kap yemek veriyolar mı yeğen mesele bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratözcan

ülkemizde bilgisayarcılık mesleği herbiden fiyasko yani bilgisayarla ilgili bir iş yapıyorsan (site,program vs) sanki herşeyi biliyorsun gibi davranıyorlar. Örneğin adam leptopunu düşürmüş parçası kopmuş bunu yaparmısın veya sizinde dediğiniz gibi bana söyle bir site lazım bunu yaparmısın, sadece bilgisayarla iş bitmiyor ben yerel bir gazetede sayfa dizaynı yapıyorum adım çıkmış bir gere gazeteciye, şurda şu olmuş, burda bu olmuş, yarın hava nası olacak tüm dünyadaki haberleri bana soruyorlar :) halbuki benim sadece bana gelen haberleri gazetede dizaynlıyorum, yeri gelir muhabir gözüyle bakarlar yeri gelir köşe yazarı ne anlarsanız var işte.

Bide dışardan bakılınca bilgisayarcılık insanlara çok basit gelir adamlara bak be oturduğu yerden para kazanıyorlar ama bilmiyorlarki bizim bilgisayarcıların yeri geldiğinde sadece bir program için 3-4 gün gözünü kırpmadan uğraştığını.
    Peki o kadar uğraşa değiyor mu? Size de aynı soruyu sorayım ; bugünkü aklınız olsa, yine aynı işi mi yapardınız ?

• Seni çok iyi anlıyorum coderMX. Çünkü bende tamamen aynılarını yaşadım.
    Bir de ben yüksek lisans makina müh. bitirdim. Bunu söyleme sebebim de insanların; o kadar okumuşsun boşuna mı, niye bu sektöre geçtin v.s. gibi sorularına maruz kalmam.
    Ama bir arkadaş sormuş ya ona cevap; yeniden fırsatım olsa ben yine bu sektörü tercih ederdim.
    Evet stresli olduğu doğru fakat ne kadar kurumsal bir firmaya geçerseniz o kadar stresiniz azalır ve maaşınızda artar. İlk zamanlar bende çok stresli dönemler geçirdim fakat şuanki işimden çok memnunum. Zaten her işin mutlaka kolay ve zor yanları var.
    Size tavsiyem bu işten keyif alıp iyi de para kazanmak istiyorsanız baştan hangi firma olursa olsun çalışın tecrübe edinin, stresi yaşayın. Ama sonra mutlaka kurumsal bir firmaya geçmeye çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: net_katil

Kadının yaşı, Erkeğin maaşı sorulmaz.

• traşı bırak, ne kadar alıyosun
  • o kadar uğraştığıma tabiki değmiyor ama yapacak bişey yok
  • quote:

Programcı olarak işe başladım yakın çevrem ve arkadaşlarım, ne iş yapıyorsun diye sordukları zaman anlatıyorum. Masaüstü program yazıyorum diye. Sonra soruyorlar ne kadar maaş alıyorsun yada direk senin maaşın sağlamdır diyorlar. İş değişikliği yaptım, 2 ay işsiz kaldım ve sonunda iş buldum yine sorular üst üste gelmeye başladı. Hiç sevmiyorum maaşımın sorulmasını, bende alıyorum bişeyler diyorum sonra diyorlar 2 var mı, 1,5 var mı gibi soruyorlar?

Bu soruyu hayatımda sormadım sormam da.. bana sorulmasından da nefret ederim. bu soruyu soran kişiler oldu kesinlikle cevap vermedim. bana yetecek kadar kazanıyorum diyorum. zaten öyle bir söylerim ki bunu ikinciye soramaz !!!
  • Ben lise mezunuyum, melsek lisesi okduğum için ilgi duymamıştım Elektrik yada Elektrik Öğretmenliğine, şuan Açıköğretimde kayıtlıyım. İlerleyen senelerde kısmet olursa 4 senelik Elektrik Öğretmenliği yada 2 senelik Elektrik bölümünü okumak istiyorum. Akşam öğretimi işimden ayrılmama sebep olursa, o zaman vazgeçerim, tekrar açıköğretim fakultesine kayıt olurum.

Şimdiki aklım olsaydıı ara vermeden eğitimlerimi zamanında tamamlardım. Elektrik öğretmenliği istememin sebebi ek puandan dolayı. Yani bi kere başladım bildi işlem sektörüne, Allah kısmet ederse devamını getiricem.
  • 1.5 tan yukarı alıyon demi lan pm at
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkEternal

Seni çok iyi anlıyorum coderMX. Çünkü bende tamamen aynılarını yaşadım.
    Bir de ben yüksek lisans makina müh. bitirdim. Bunu söyleme sebebim de insanların; o kadar okumuşsun boşuna mı, niye bu sektöre geçtin v.s. gibi sorularına maruz kalmam.
    Ama bir arkadaş sormuş ya ona cevap; yeniden fırsatım olsa ben yine bu sektörü tercih ederdim.
    Evet stresli olduğu doğru fakat ne kadar kurumsal bir firmaya geçerseniz o kadar stresiniz azalır ve maaşınızda artar. İlk zamanlar bende çok stresli dönemler geçirdim fakat şuanki işimden çok memnunum. Zaten her işin mutlaka kolay ve zor yanları var.
    Size tavsiyem bu işten keyif alıp iyi de para kazanmak istiyorsanız baştan hangi firma olursa olsun çalışın tecrübe edinin, stresi yaşayın. Ama sonra mutlaka kurumsal bir firmaya geçmeye çalışın.

Geldiğim konumdan memnunum, ama programcılığın ilk günlerinde çok uykusuz kaldığım günler oldu. Hiç abartmıyorum, 2-3 gün üst üste hiç uyumadan geçirdiğim günlerim çok olmuştu. Bana gelen ilk iş teklifini kabul edip farklı bi şehre çalışmaya gitmiştim. (Asıl ikamet ettiğim yer İstanbul). Ofiste kaldığım çok oldu, gözlerim kan çomağına dönmüştü. Şimdi düşünüyorum enayilik yapmışım. 2,5 ay sigortam yapılmamıştı. Sigortamı asgari ücret üzerinden gösterdiler. düşük bi ücretle başlamıştım. çok şey var aslında, hiç bi zaman tek seferde maaşımı aldığım olmamıştı. Aileme yük olmuştum. Şimdi düzgün bi iş yeri buldum. Tam olarak kurumsal olmasada kurumsala çok yakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 30 Haziran 2010; 17:13:29 >

• quote:

Ben lise mezunuyum, melsek lisesi okduğum için ilgi duymamıştım Elektrik yada Elektrik Öğretmenliğine, şuan Açıköğretimde kayıtlıyım. İlerleyen senelerde kısmet olursa 4 senelik Elektrik Öğretmenliği yada 2 senelik Elektrik bölümünü okumak istiyorum. Akşam öğretimi işimden ayrılmama sebep olursa, o zaman vazgeçerim, tekrar açıköğretim fakultesine kayıt olurum.

Şimdiki aklım olsaydıı ara vermeden eğitimlerimi zamanında tamamlardım. Elektrik öğretmenliği istememin sebebi ek puandan dolayı. Yani bi kere başladım bildi işlem sektörüne, Allah kısmet ederse devamını getiricem.

Senin maaşını sana nasıl davrancaklarını bilmek için soruyorlar.2 milyar maaş alan biriyle işsiz birine aynı ilgi gösteriliyor mu?İşsizken resmen insandan sayılmıyorsun.Maaşına, işine göre insansın.Bazılarının daucuz planları oluyor mesela kızı vardır evlendirmek ister sağlam kapı arar o yüzden maaşını sorar.

• "üj bej alıyoruz işte" diyeceksin.
  • Bundan sonra kendime yetecek kadar kazanıyorum diyeceğim.
  • [Deleted by Admins]
  • Maaş almıyo musun yoksa

Yazsana hacı burada biz bizeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baydemon

Maaş almıyo musun yoksa

Yazsana hacı burada biz bizeyiz.

Gönüllü çalışıyorum ben, yol paramı ve öğlen yemeğimi veriyorlar sadece
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.