Şimdi Ara

Kaç FPS ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
8.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Kaç FPS'den itibaren akıcı görüntü alıyorduk ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: !~~BoNx~~!

    Arkadaşlar Kaç FPS'den itibaren akıcı görüntü alıyorduk ?

    30 ve yukarısı.
  • Kişiden kişiye degişik, göreceli bir kavram...
  • yani nasıl diyim çok çok akıcı hiçbir şekilde pürüz yok hafif titreme bile ... yaklaşk kaç fps
  • 30 filan TV'lerde. Dışarıdan izlersen pek fark edemeyebiliyorsun fakat oynarken bence 40'dan sonrası filan gayet akıcı oluyor
  • Ani FPS düşüşleri ve dalgalanmalar olmazsa 30 fpsde çok güzel oynanabiliyor. Fakat ekran kartına bağlı olarak, 30 fps alırken çok kısa bir süre için 20FPS altına düşebiliyor kare sayısı. Bu yüzden en azından 40 fps ile oynanmalı ki ani düşüşlerde çok fazla etkilemesin. Mesela televizyonlarda 24 kare ile izlememize rağmen akıcılık bozulmaz çünkü sabit 24fpsdir.
  • 25 fps ve yukarısını göz ayırt edemiyor. Ama pek çok elektronik alette sınır 30 fps yani genelde 30 fps oynatıyor. Ancak yüksek dalgalanmalar dikkat çekebilir. Örn: 105 fps den 30 fps ye ani düşüş vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miasmus

    25 fps ve yukarısını göz ayırt edemiyor. Ama pek çok elektronik alette sınır 30 fps yani genelde 30 fps oynatıyor. Ancak yüksek dalgalanmalar dikkat çekebilir. Örn: 105 fps den 30 fps ye ani düşüş vs.

  • dostum kişiden kişiye uygulamaya göre değişebilir standart ölçü 25+ dır ama bazı uygulamarda 60 fps yağ gibi akarken 30-35 çok kötü olabiliyor mesela cod4 te 60-70 fps ile yağ gibi oynarken diyelimki fps 35 e düştümü çok kötü oluyor sanırım bu benim için geçerli bir olay
  • 30 fps ile 60 fps arasında fark yoktur insan gözü algılıyamaz fakat arkadaşın dediği gibi 30 fps sabit değilse anlık düşüşler olursa gaözü ağrıtır takılmalar yaşanır en iyisi oyundan oyuna değişir ama 60 yada 100 düşersede en fazla 50 ye düşsün bu sorun olmaz.
  • Fps arttıkça oyunda akıcılıkta artar yani ne kadar fps o kadar kaliteli oynanış demektir bunun yanında minimum fps'de büyük önem taşır. Vsync açık ise 80 fps üzeri bence gereksiz ama oyunları rahat oynayabilmek için minumum ve maksimum fps en az 30-60 fps arası olması gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 26 Ekim 2009; 10:32:34 >
  • 30 FPS yeterlidir.Sorun çıkaran ani fps düşüşleri.
  • 30 fps den sonrasını insan gözü algılayamaz. 24-30 fps akıcı ve yeterlidir.
  • of of "x fpsden sonrasını gözü algılamaz" geyikçileri hemen basıvermiş başlığı. bir fps oyununda, eğer bir kişi 30 ile 60 fps arasındaki farkı algılamıyorsa kördür. ya da benim üstün yeteneklerim var.

    sorunun cevabı ise: şahsi görüşüm 60 fps idealdir.
  • burada geyik yapan tek kişi sensin git araştır sonra konuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 26 Ekim 2009; 1:06:36 >
  • beyler bilmeden konusmayin lutfen, sanirim arkadas oyunlardan bahsediyor, ve oyundan oyuna degisiyor, yani bazi arkadaslar 30 fps diyor, neden 30 fps de bilmiyorlar, 30 fps sadece klavye ile oynanan oyunlar icin gecerlidir, ama diger oyunlar icin ve ozellikle FPS oyunlari minimum 60 fps lazim ama 60 fps bile mukemmel oyun performansi icin yeterli degil, mukemmel oyun icin 125 fps lazim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhamadko

    beyler bilmeden konusmayin lutfen, sanirim arkadas oyunlardan bahsediyor, ve oyundan oyuna degisiyor, yani bazi arkadaslar 30 fps diyor, neden 30 fps de bilmiyorlar, 30 fps sadece klavye ile oynanan oyunlar icin gecerlidir, ama diger oyunlar icin ve ozellikle FPS oyunlari minimum 60 fps lazim ama 60 fps bile mukemmel oyun performansi icin yeterli degil, mukemmel oyun icin 125 fps lazim


    ha sen biliyorsun anlaşıldı. senin bahsettiğin "Hz" fps değil. insan gözü 25 ten sonrasını algılayamadığına göre kalan 100 fps yi hangi gözümüze sokacağız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 26 Ekim 2009; 1:13:25 >
  • peki eger goz 25ten sonra farketmiyrosa neden tum lcd monitorler 60hzli ve neden yeni HD lcd tvlerin cogu 100hz, ve neden daha da arttirmak icin calisiyrolar?!
  • Evelden (2007 yılında) yapmış olduğum ufak bir açıklamayı tekrardan ileteyim:


    30 FPS genel olarak minimum oynanabilir kabul edilen değerdir ama yeterli değildir. Oyundaki akıcılık kabul edilir seviyede olur, o kadar. İnsan gözünün 25 üstünü görememesi doğrudur ancak oyunlarda bu durum biraz daha farklı.

    FPS (Frame Per Second), 1 saniyede görüntülenen kare sayısı olarak bilinse de, oyunlarda olay tamamen oyunda kullanılan motor ile bağlantılıdır.

    Ör #1: NFS serilerinde "genelde" 35 FPS'nin üstündeki değerler için fark hissedilemez.

    Ör #2: PES serilerinde genelde 60 FPS sabitlenir ve akıcı oynanır. Ancak FPS 55'e düştüğü anda akıcılık kaybolur.

    Ör #3: Ancak Call of Duty 2'de 1 ile 85 FPS arasındaki her değerin farkını gözle rahatlıkla anlayabilirsin. Fraps'i açarsın, köşede 50 yazar, ancak yeteri kadar akıcı olmayan bir oyun oynamaya devam edersin. Ancak 85 üzerindeki değerlerin "Görünüş" açısından farkı yoktur, ama oynanış açısından farkı vardır. Çünkü M1 silahını alıp seri ateş etmendeki hız birebir FPS ile bağlantılıdır. Çok seri ateş edilmesi için 125 üstü FPS gereklidir.




  • o zaman bunun başka bir adı olmalı FPS değil. bahsettiğiniz bir nevi ping
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.