Şimdi Ara

Kabul Ediyorum Apple'ın Tasarımı kadar iyi değiliz (Galaxy Series Tasarımcısı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple'ın hırsızlık suçlamasına cevap geldi

Samsung’u tasarımlarını çalmakla suçlayan Apple’a, Güney Kore devinin baş tasarımcısı Lee Minhyouk’tan cevap geldi.

ntvmsnbc
    Güncelleme: 15:23 TSİ 26 Mart. 2012 Pazartesi

Güney Koreli elektronik devinin mobil cihazlarının baş tasarımcısı olan Lee, kendilerini “iPad ve iPhone’un tasarımlarını tıpatıp kopyalamakla suçlayan” Apple’a, “bir gün onların sembolleşmiş tasarımlarıyla eşleşen işler çıkaracağız” dedi.

Apple’ın suçlamasının kendisini rahatsız ettiğini belirten Lee, “Bir tasarımcı olarak, bir haysiyet meselesi söz konusu. Samsung Galaxy ilk tasarlandığı günden itibaren orijinal ve tasarımını yapan kişi de benim. Galaxy farklı bir tasarım dili ve teknoloji içeren tamamen farklı bir ürün” dedi.

Telegraph’a konuşan Lee, iPhone, iPod ve iMac’i tasarlayan kişi olan Apple baş tasarımcısı Jonathan Ive’ın başarısını yakalayamadığını da kabul etti. Lee, “Henüz Ive’ın seviyesinde olmayabilirim ama Samsung’un da bir gün Apple gibi sembolleşen ürünler çıkaracağına inanıyorum” dedi.

EN BÜYÜK RAKİPLER
    Samsung’un baş tasarımcısı, “Yeni bir ürünün tüketici tarafından çok beğenilmesini sağlayan faktör sadece verilen çaba değil. Aynı zamanda, belli bir tasarımı gerçeğe dönüştürmek için gereken teknolojiye sahip olunmalı ve ürünün zamanlaması doğru olmalı” ifadesini kullandı.

Patent konusunda yıllardır kavgalı olan Apple ve Samsung arasındaki mücadele, 2012’ye girilmesiyle akıllı telefon piyasasında daha da belirgin olmaya başladı. Samsung, Android işletim sistemi kullanan Galaxy modelleriyle bu yıl Apple’ın en güçlü rakibi olmaya aday.

Samsung, Ekim 2011’de, Galaxy S ve Galaxy S II akıllı telefonlarından 30 milyon sattığını açıklamıştı. Apple ise 2011’in son mali döneminde dünya genelinde 20 milyondan fazla iPhone sattı.

Kabul Ediyorum Apple'ın Tasarımı kadar iyi değiliz (Galaxy Series Tasarımcısı)

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/id/25334010/

• Haber için teşekkür ederim. Haberin yer aldığı Telegraph'ın sayfasını da eklemek istedim, malum bazı karşıt haberler de genelde kaynak gösterilmiyor.

Ayrıca zamanlama konusundaki tespitte bence son derece doğru. Samsung eskiden çok daha özgün tasarımlı ürünler çıkartırdı ama dokunmatik ekranın çıkması ve popüler hale gelmesiyle o yöne kayması ve bence özgün tasarımlar sunmaması belirli bir kesimin markadan uzaklaşmasına neden oldu.

Örneğin:

Haberin sayfası

http://www.telegraph.co.uk/technology/samsung/9163149/Samsung-well-match-Jonathan-Ives-Apple-designs.html

• Ama takdir etmek gerek adam resmen itiraf etmiş :)
  • Fandroidleri konuya bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gibson Les Paul -- 26 Mart 2012; 18:45:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1megabayt

hocam yapma gözünü seveyim şu tasarımın ya da özelliğin neresi yenilikçi ve özgün

• HAHAAA ZAFERRRR !!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felix Felicis
    hocam yapma gözünü seveyim şu tasarımın ya da özelliğin neresi yenilikçi ve özgün

Şu an için elbette komik hatta gereksiz bir özellik ama 8-9 yıl öncesinde son derece cezbedici bir özellikti ve başka bir cihazda yoktu sanırım benzer. Antalya'da bir telefoncudan alıp kısa bir süre kullanmıştım, kapak özelliği bataryayı çabuk tüketiyordu ama çok keyifliydi o şekilde açıp kapatmak :).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu dogru bise lakin ben samsung firmasinda ust yetkili birini olsam ve bunu duysam o adami isten cikaririm.kendine guvenmeyen adamla 1 dk calismm.firma markasinada zarar verdi.hem o kdr konsept tasarim cikiyor birbirinden guzel.bu adami cikarir onlardan birini alirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Androidd

Bu dogru bise lakin ben samsung firmasinda ust yetkili birini olsam ve bunu duysam o adami isten cikaririm.kendine guvenmeyen adamla 1 dk calismm.firma markasinada zarar verdi.hem o kdr konsept tasarim cikiyor birbirinden guzel.bu adami cikarir onlardan birini alirim.

• Tasarim konusunda zaten Apple'in ustunlugunu kabul etmeyen yok,
    adam farkli bisey soyleyseydi acik acik yalan soylemis olurdu.
    Apple'in basarisinin sirri iki sey : tasarim ve IOS
  • Tebrik etmek lazım adamı,yapan adam bile okadar yapamadım ama ileride bende sembol ürünler tasarlayacağım diyor.en azından azimli, bizim fandeoidler yapan,tasarlayan,programlayan adamdan daha idaalı ve kararlı onlarida tebrik etmeli bu denli inanmışlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1megabayt

Haber için teşekkür ederim. Haberin yer aldığı Telegraph'ın sayfasını da eklemek istedim, malum bazı karşıt haberler de genelde kaynak gösterilmiyor.

Ayrıca zamanlama konusundaki tespitte bence son derece doğru. Samsung eskiden çok daha özgün tasarımlı ürünler çıkartırdı ama dokunmatik ekranın çıkması ve popüler hale gelmesiyle o yöne kayması ve bence özgün tasarımlar sunmaması belirli bir kesimin markadan uzaklaşmasına neden oldu.

Ben teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

taklit ettiği ürünleri bile 20.000 lerde satış yapıyor. bu aslında cihazın iyi bir taklit olduğunu gösterir.

ama yinede sadece ve sadece taklit
  • Imana gelmisler en sonunda
  • bi tane android boy vardı; apple bölümünde appleyi kötüleyen haberler yayınlıyordu o gelsin bunu okusun :) yada biz bunu samsung bölümüne koyalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prooge -- 27 Mart 2012; 11:43:42 >
  • iPhone telefonlarin Ikea'sidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

iPhone telefonlarin Ikea'sidir

Bence telefon demek yanlış olur, cep telefonu ve iPhone tamamen farklı kavramlardır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.