Şimdi Ara

Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
790
Cevap
57
Favori
524.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Verdiğin bu çok güzel bilgi için teşekkürler. Ben iki adet rt205 ile belirtilen ayarları yapıp sistemi kurdum. artık komşudan çektiğim wireless evimin içinde heryerde sorunsuz çekiyor.
  • arkadaşım, paylaşım için çok teşekkür ederim. haftasonu atlanta hd box receiver bağlıyacaktım ve kara kara düşünüyordum. airties tek portlu wireless modem yetmiyeceğinden 4 portlu wireless modeme geçmek zorunda kalacaktım ve yine aynı markayı ya da linksys markasını düşündüğümden 170 tl falan gözden çıkarıcaktım. şimdi senin syende ne yaptım? çok sevdiğim kablolu 4 port asus modemimi kaldırdığım yerden çıkardım, airties'ı da bunun üzerinden bağladım. peki bunun bana ne avantajı olacak?

    1) 170 tl :)
    2) tv'mi de ethernet ile modeme bağlayabileceğim. böylece bilgisayarımdaki dosyaları görebilecek, her filmde harici belleği taşıma derdinden kurtulacağım.

    allah senden razı olsun :)

    not : bu arada 4 sayfayı da okumadım ama ben wireless şifresini kaldırmadım önerdiğiniz gibi ve bir sıkıntı yok. dışardan bağlanmak istediğimde şifreyi girip rahatlıkla bağlanabiliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkness_kaan -- 17 Ağustos 2011; 22:04:14 >




  • benimde çok işime yaradı .Paylaşım için teşekkürler
  • Güzel bilgiler var. Yalnız bende RT-205'i router olarak ayarlayınca belli bir süre sonra modem fabrika ayarlarına dönüyordu. Firmware ya da modemle ilgili bir sorun muydu acaba? Bakalım yeni RT-205 aynı hataya düşecek mi?

    Bir de keşke hem AP hem de kablolu aynı anda mümkün olabilse. Yani universal repeater gibi. Eski RT-205'i çalıştırabilirsem çeşitli denemeler yaparım.
  • ilk mesajda kablosuz şifreleri kaldırın demişsiniz. O halde kurduğunuz o sisteme her isteyen girebilecek mi? Ben de kısmetse iki rt 205 alıp yapmak istiyorum ama şifresiz olacaksa hiç bulaşmayayım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zyxel P-660w-t1 kablosuz 1 portlu (adsl+2) modemimi access point olarak kullanmak istiyorum acaba en azından bu modemi kullanan arkadaşlar varsa web arayüzündeki ayarları nasıl yapacağım hakkında bilgi verebilirler mi?
  • arkadaşlar bende d link 2600 u model var acaba bunu access point yada repeater olarak kullanabilir miyim bi bilgisi olan var mı
  • buna köprü denir access point deil.
  • slm arkadaşlar kablolu cisco kablonet modemim var ayrıca adsl zoom x6 kablosuz modemim var bu modemi access point olarak nasıl kullanabilirim nasıl bir işlem yapmam gerekiyor teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunhul

    slm arkadaşlar kablolu cisco kablonet modemim var ayrıca adsl zoom x6 kablosuz modemim var bu modemi access point olarak nasıl kullanabilirim nasıl bir işlem yapmam gerekiyor teşekkür ederim

    yardımlarınızı bekliyorum teşekkür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jamiro

    ilk mesajda kablosuz şifreleri kaldırın demişsiniz. O halde kurduğunuz o sisteme her isteyen girebilecek mi? Ben de kısmetse iki rt 205 alıp yapmak istiyorum ama şifresiz olacaksa hiç bulaşmayayım?

    Benim hatırladığım kadarıyla WPA desteği yoktu bridge olarak kullanırken. WEP ve MAC filtreleme ile yetinmek gerekiyordu.

    Eğer amacınız bir kablosuz bağlantıyı ikinci bir modemle daha uzağa ulaştırmak ise bunu bridge özelliği ile yaparsınız. İkinci modemi bridge moduna alıp ilk modemin IP'sini vereceksiniz kaynak olarak. Mantık olarak böyle çalışıyor. Ben 2-3 yıl önce yapmıştım tüm detayları hatırlamıyorum.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kensai-X -- 29 Eylül 2011; 21:32:06 >
  • merhaba rt 210 ile bi wireless ağa bağlanıp daha sonra tekrar onu dağıtabilirmiyim ev içinde?

    rerepeater olarak kullanmak istiyorum mümkün müdür?
  • sanırım kullanabilirsin ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pmdas

    sanırım kullanabilirsin ...

    antenini bir tanesini sökücem anakarttan oraya direk panel anten bağlamayı denicem. panel anten alıp diğer antenlede evde dağıtmak istiyorum. repeater özellikli routerler var tplink 5110g gibi fakat tek antenli ona panel anten bağlayınca tek yönlü çalışıcak. evin içine yaymiyo, fakat 2 antenli olması rt 210 ilgimi çekiyor eğer kullanabilirsem bi tane alıp parçalicam. yardımcı olursanız sevinirim.
  • çalışma modu mesh seçeceksin

    Modem yönetim paneline girersen

    "KABLOSUZ > Mesh " buradan ayarlama yapabilirsin yalnız önemli nokta wpa güvenlikte mesh çalışmıyor wep seçmelisin veya güvenlik etkin olmamalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pmdas

    çalışma modu mesh seçeceksin

    Modem yönetim paneline girersen

    "KABLOSUZ > Mesh " buradan ayarlama yapabilirsin yalnız önemli nokta wpa güvenlikte mesh çalışmıyor wep seçmelisin veya güvenlik etkin olmamalı

    karşı taraf tplink modem, wep şifreleme var. yapabilirim öyleyse?
  • yapabilirsin
  • modemden wpa2 güvenlik ayarını wpa veya web yapın düzelecektir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pmdas

    yapabilirsin



    karşı modemin ne olduğu fark yaratır mı?
  • Malesef airtiesin RT serileri wpa2 güvenlik sistemi kullanılırken mesh yapmayı desteklemiyor. İlla WEP ya da MAC adresi filtreleme kullanmak zorunda kalıyorsunuz o zaman da Wifi Crackerlar devreye girip rahat rahat kırıyorlar ve internetinizi sakat şeyler yapmak için kullanıyorlar. Sonuçta Bilişim suçları masasından memur arkadaşları kapıda görme riskiniz ihtimaliniz var bu yüzden her ne yaparsanız yapın wpa2 kullanmadığınız bir mesh sistemi kurmayın derim ben...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.