Bildirim
KABLOSUZ MODEME ACCESS POİNT BAĞLAMA
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: sea77
arkadaslar ben ilköğretim okulunda öğretmenim.
okulumuzda kablosuz modem var. ben bu modeme bir access point bağlamak
istiyorum fakat modemden access pointe kablo çekmek istemiyorum. bunu yapmam
mümkün müdür? yardımcı olanlara şimdiden saygılar ve teşekkürler.
tabiki mümkündür ama tekrarlayıcı modunda kullanmanız gerekir acces pointi buda hız düşümüne sebep olur...
diğer kötü yanı ise sadece wep şifre destekler köğrülemede onun için ağın güvenliği tam sağlamamış olur...ama isterseniz kullanılabilir..Bir sıkıntı olmaz...acces point olarak hangi modeli almayı düşünüyorsunuz acaba..??? -
modemimiz us robotics access pointte us robotics.quote:
Orijinalden alıntı: pvp_headshotquote:
tabiki mümkündür ama tekrarlayıcı modunda kullanmanız gerekir acces pointi buda hız düşümüne sebep olur...
diğer kötü yanı ise sadece wep şifre destekler köğrülemede onun için ağın güvenliği tam sağlamamış olur...ama isterseniz kullanılabilir..Bir sıkıntı olmaz...acces point olarak hangi modeli almayı düşünüyorsunuz acaba..???
modem wpa-kişisel şifreleme ile şifreli eğer access pointi wep yapmam gerekiyorsa
modemide mi wep şifreleme yapmam gerekir?
-
Kablosuz modeme kablosuz router ile bağlanabilirsiniz. Benimde bilgim arkadaşımın dediği gibi web şifreleme desteklediğini biliyorum.. Forumu araştırırsan daha detaylı cevap bulabilirsin.quote:
modemimiz us robotics access pointte us robotics.
modem wpa-kişisel şifreleme ile şifreli eğer access pointi wep yapmam gerekiyorsa
modemide mi wep şifreleme yapmam gerekir?
Alıntıları Göster -
slm. her iki cihazıda wep şifreleme ile aynı şifre yapmak zorundasın. ayrıca her iki cihazda aynı wifi kanalında olacak.quote:
Orijinalden alıntı: operator11
Kablosuz modeme kablosuz router ile bağlanabilirsiniz. Benimde bilgim arkadaşımın dediği gibi web şifreleme desteklediğini biliyorum.. Forumu araştırırsan daha detaylı cevap bulabilirsin.
Alıntıları Göster -
bak tekrarlama yaparsan hız düşer ama kablo cekersen daha iyi olur sana simdi korunma yontemini soyleyeyimquote:
Orijinalden alıntı: utkanizmit
slm. her iki cihazıda wep şifreleme ile aynı şifre yapmak zorundasın. ayrıca her iki cihazda aynı wifi kanalında olacak.
Alıntıları Göster
2 modeminde mac adreslerini bi kenara not al sonra 2 modemide şifresiz yap ve ağ adlarini ayni yap ... sonra 2 sininde kanalini 11 yada 13. kanal yap ve 2 modeminde mac adreslerini 1. modeme ve ap ye gir eger okuldan bir bilgisayar baglacaksa wireless ile sifresiz görür ama baglanamaz o bilgisayarin mac adresini modeme kaydettinizmi o bilgisayar baglanabilir bu yontem oldukca basit ve rahat wep veya wpa veya wp2 psk korumasini yapcaksan tek modem kullanacaksin ap yerlestircem diyorsan dedigimi yap ...
-
repeater yaparsak hız düşüyor ve şifreleme işlemi problemli demişsiniz, kablosuz modeme routeri ethernet kablosu ile bağlarsak hangi ayarlara dikkat etmemiz gerekir, mesela modemin markası w8101g, bu modeme router takarsak aynı anda her ikisi de yayın yapmış olacaklar mıquote:
Orijinalden alıntı: mert_1638
bak tekrarlama yaparsan hız düşer ama kablo cekersen daha iyi olur sana simdi korunma yontemini soyleyeyim
2 modeminde mac adreslerini bi kenara not al sonra 2 modemide şifresiz yap ve ağ adlarini ayni yap ... sonra 2 sininde kanalini 11 yada 13. kanal yap ve 2 modeminde mac adreslerini 1. modeme ve ap ye gir eger okuldan bir bilgisayar baglacaksa wireless ile sifresiz görür ama baglanamaz o bilgisayarin mac adresini modeme kaydettinizmi o bilgisayar baglanabilir bu yontem oldukca basit ve rahat wep veya wpa veya wp2 psk korumasini yapcaksan tek modem kullanacaksin ap yerlestircem diyorsan dedigimi yap ...
Alıntıları Göster
-
repeater yaparsak hız düşüyor ve şifreleme işlemi problemli demişsiniz, kablosuz modeme routeri ethernet kablosu ile bağlarsak hangi ayarlara dikkat etmemiz gerekir, mesela modemin markası w8101g, bu modeme r -
quote:
Orijinalden alıntı: ExpForCuTT
repeater yaparsak hız düşüyor ve şifreleme işlemi problemli demişsiniz, kablosuz modeme routeri ethernet kablosu ile bağlarsak hangi ayarlara dikkat etmemiz gerekir, mesela modemin markası w8101g, bu modeme router takarsak aynı anda her ikisi de yayın yapmış olacaklar mı
evet her ikiside yayın yapar aynı anda. -
alacağım acces pointi herhangi bir kablosuz modeme bağlayabilmem mümkün müdür?quote:
Orijinalden alıntı: utkanizmitquote:
repeater yaparsak hız düşüyor ve şifreleme işlemi problemli demişsiniz, kablosuz modeme routeri ethernet kablosu ile bağlarsak hangi ayarlara dikkat etmemiz gerekir, mesela modemin markası w8101g, bu modeme router takarsak aynı anda her ikisi de yayın yapmış olacaklar mı
evet her ikiside yayın yapar aynı anda.
Alıntıları Göster
marka- model farkları var mıdır?
-
cihazların arasında ethernet kablosu olacaksa marka model v.s. fark etmez.quote:
alacağım acces pointi herhangi bir kablosuz modeme bağlayabilmem mümkün müdür?
marka- model farkları var mıdır?
Alıntıları Göster
yok kablosuz haberleşeceklerse malesef farklı markalar sıkıntı olabilir. -
quote:
cihazların arasında ethernet kablosu olacaksa marka model v.s. fark etmez.
yok kablosuz haberleşeceklerse malesef farklı markalar sıkıntı olabilir.
utkan bey,
w8101g model olan kablosuz modemin ethernet çıkışından aldığım yaklaşık 20 metrelik kabloyu acces point cihazına bağladıktan sonra işlem tamam mıdır?
1- bu acces cihazına yeni bir şifre koyacakmıyız,
2-arkasında 3-5 tane giriş oluyor bunların hangisine takacağız
3- kullanacağım kablonun bir özelliği olacak mıdır ( cat5 vs cat6 gibi )
son olarak bana önerebileceğiniz kullandığınız bır acces poınt cıhazı var mıdır
yardımlarınız için tesekkur ederim. -
20 metrede sıkıntı olmaz cat-5 kullan.
Şöyle yap 38 liraya tplink 740n al.
Elindeki modem in herhangi bir ethernet portuna kabloyu bağla. Modemde hiçbir ayar yapma. Kablonun diğer ucunu 740n in wan yani mor girişine gir. Ayarları yapmak için 740n in sarı girişlerinden birisine laptop yada masaüstü artık ne ile ayarlıycaksan bağla. Cihazın arayüzüne gir kablosuz ağ ismi şifre v.s. Ayarla işlem tamam. Kolay zaten sıkıntı yaşamazsın. -
teşekkürlerquote:
20 metrede sıkıntı olmaz cat-5 kullan.
Şöyle yap 38 liraya tplink 740n al.
Elindeki modem in herhangi bir ethernet portuna kabloyu bağla. Modemde hiçbir ayar yapma. Kablonun diğer ucunu 740n in wan yani mor girişine gir. Ayarları yapmak için 740n in sarı girişlerinden birisine laptop yada masaüstü artık ne ile ayarlıycaksan bağla. Cihazın arayüzüne gir kablosuz ağ ismi şifre v.s. Ayarla işlem tamam. Kolay zaten sıkıntı yaşamazsın. -
rica ederim.quote:
teşekkürler
Alıntıları Göster -
utkan bey, hem ap hemde zamanı gelince adsl modem olarak kullanabıleceğim bir model var mıdır? mumkunse anteni değişebilir olsun.quote:
rica ederim.
Alıntıları Göster
birde tplinkinhttp://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRXnQDrjVXJRHEPmgyzI4wmRUxjzPxVKZjzgevtLJZNlQUj3Vz0wA böyle bir anteni usb wifi adaptöre bağlasak çalışırmı sinyal toplayıcı olarak yoksa bunlar adsl modemlerde point to point vericileri midir?
bununla sinyali modemden versek , bu sinyali karşılamak için illaki başka bir point sinyal toplayıcı mı kullanmak lazım herhangi bir usb adaptörle toplanabilir mi bunun sinyalleri
-
quote:
rica ederim.
utkan bey, hem ap hemde zamanı gelince adsl modem olarak kullanabıleceğim bir model var mıdır? mumkunse anteni değişebilir olsun.
birde tplinkinhttp://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRXnQDrjVXJRHEPmgyzI4wmRUxjzPxVKZjzgevtLJZNlQUj3Vz0wA böyle bir anteni usb wifi adaptöre bağlasak çalışırmı sinyal toplayıcı olarak yoksa bunlar adsl modemlerde point to point vericileri midir?
bununla sinyali modemden versek , bu sinyali karşılamak için illaki başka bir point sinyal toplayıcı mı kullanmak lazım herhangi bir usb adaptörle toplanabilir mi bunun sinyalleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExpForCuTT -- 7 Şubat 2013; 18:15:24 >
-
antenler pasif elemanlardır.quote:
Orijinalden alıntı: ExpForCuTTquote:
rica ederim.
utkan bey, hem ap hemde zamanı gelince adsl modem olarak kullanabıleceğim bir model var mıdır? mumkunse anteni değişebilir olsun.
Alıntıları Göster
frekans uyduktan sonra her türlü donanımla kullanılır ve kazanç artışı sağlar.
evet o anteni istediğiniz usb adaptör modem v.s. bağlayabilirsiniz.
2.4 ghz çalışan bir cihaz olması yeterli.
-
evt arkadaşlar şimdi sizlere zyxel NBG -417N accsespoint kurulumunu anlatacağım zyxel modem firmasını aramama rağmen tam anlamıyla accses point kurulumunu yanlışquote:
Orijinalden alıntı: pvp_headshotquote:
diğer kötü yanı ise sadece wep şifre destekler köğrülemede onun için ağın güvenliği tam sağlamamış olur...ama isterseniz kullanılabilir..Bir sıkıntı olmaz...acces point olarak hangi modeli almayı düşünüyorsunuz acaba..???
yönlendirmelerden dolayı gerçekleştiremediler internette o kadar araştırmama rağmen hiç bir kaynağa ulaşamadım.
kendi uğraşlarım sonunda accses point baglantısını gerçekleştirdim.accses point cihazım hem lan portuyla masa üstü bilgisayarlara hemde evdeki diz üstü bilgisayarlara
kablolu ve kablosuz olarak bağlana bilir. nasıl yaptığıma gelince.. ÖNCELİKLE ZYXEL modemi elektirik pirizine takıyoruz 1 dakika sonra ışıklar sabitleniyor diz üstü bilgisayarımızdan kablosuz agları taratıyoruz baglanıcağımız zyxel baglantısına tıklıyoruz tabiki baglantı şimdilik şifresiz daha sonrada şife koymayı anlatacağım. ağ adresi alınıyor diyecek ve bağlandı diyecek baglandıktan sonra
internet explorer adres arama sayfasına 192.168.1.1 yazıp modem ara yüzüne gireceğiz modem arayüzü şifresi kullanıcı adı admin parola 1234 buradanda sol
menüden bakıma tıklıyacağız sys op modu genel sekmesini açacağız buradan sistem çalıştırma modunu erişim noktası seçeceğiz uygula dedikten sonra cihaz yeniden
başlatılacak.daha sonra (evinizdeki ve ya komşunuzdaki )modemin lan portlarının her hangi birinden kablo çekerek almış olduğunuz zyxel NBG -417N accsespointin lan
girişine takacağız. ve 2 dakika bekledikten sonra kablosuz olrak internete bağlanmış olacağız baglandıktan sonra. şimdide gelelim ağımıza şifre koymaya internet
sayfasını açıyoruz adres satırına bu kezde. DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE 192.168.1.2 yazıyoruz tekrar modem arayüzüne giriyoruz kullanıcı adı admin şifre 1234 yazıyoruz
modem arayüzü karşımıza çıkıyor buradan kablosuz ag genel sekmesinden Ad SSID YAZAN YERDE BAGLANDIGIMIZ ACCSES POİNTİN İSMİ YAZAR YANİ ZYXEL İSMİ
İSMİ DEGİŞTİRE BİLİRSİNİZ DEGİŞTİRMEK İÇİN YAZAN KUTUTUYA BAŞKA İSİM VERE BİLİRSİNİZ DAHA SONRA KANAL SEÇİMİNDEN OTOMATİK KANAN
SEÇİMİ KUTUCUGUNDAKİ TIKI KALDIR KANAL NUMARASI OLARAK 11. KANALI SEÇ .GÜVENLİK MODUNA GEL WPA2 PSK ŞİFRELEME TÜRÜNÜ SEÇ paylaşım öncesi
anahtar kutucuğuna 10 haneli sayı ve rakamdan oluşan şifreni yaz uygula de. cihaz yeniden başlayacak daha sonra diz üstü bilgi sayarımızdan kablosuz ağları
taratıcagız acces pointimize az önce vermiş oldugunuz baglantı ismine tıklayıp kutucuga şifremizi girip baglan diyecegiz artık interneti kablolu ve kablosuz olarak güvenli
bir şekilde kullanacağız herkese hayırlı uğurlu olsun.... acses pointin diger portlarından kablo çekerek diğer bilgisayarların ethernet girişlerine takarak internete baglaya bilirsiniz ve ya usb willeres adaptör alıp masa üstü bilgisayarlarınızada kablosuz bağlana bilirsiniz anlatmış olduğum accses point cihazın fiyatı 70 tl civarında usb willeres adoptörlerde 25 ila 50 tl civarında herkese sayğılar selamlar bir teşşekürü çok görmessiniz herhalde:))) (BİLGİ PAŞLAŞINCA ÇOĞALIR)
-
quote:
Orijinalden alıntı: dereder
evt arkadaşlar şimdi sizlere zyxel NBG -417N accsespoint kurulumunu anlatacağım zyxel modem firmasını aramama rağmen tam anlamıyla accses point kurulumunu yanlış
yönlendirmelerden dolayı gerçekleştiremediler internette o kadar araştırmama rağmen hiç bir kaynağa ulaşamadım.
kendi uğraşlarım sonunda accses point baglantısını gerçekleştirdim.accses point cihazım hem lan portuyla masa üstü bilgisayarlara hemde evdeki diz üstü bilgisayarlara
kablolu ve kablosuz olarak bağlana bilir. nasıl yaptığıma gelince.. ÖNCELİKLE ZYXEL modemi elektirik pirizine takıyoruz 1 dakika sonra ışıklar sabitleniyor diz üstü bilgisayarımızdan kablosuz agları taratıyoruz baglanıcağımız zyxel baglantısına tıklıyoruz tabiki baglantı şimdilik şifresiz daha sonrada şife koymayı anlatacağım. ağ adresi alınıyor diyecek ve bağlandı diyecek baglandıktan sonra
internet explorer adres arama sayfasına 192.168.1.1 yazıp modem ara yüzüne gireceğiz modem arayüzü şifresi kullanıcı adı admin parola 1234 buradanda sol
menüden bakıma tıklıyacağız sys op modu genel sekmesini açacağız buradan sistem çalıştırma modunu erişim noktası seçeceğiz uygula dedikten sonra cihaz yeniden
başlatılacak.daha sonra (evinizdeki ve ya komşunuzdaki )modemin lan portlarının her hangi birinden kablo çekerek almış olduğunuz zyxel NBG -417N accsespointin lan
girişine takacağız. ve 2 dakika bekledikten sonra kablosuz olrak internete bağlanmış olacağız baglandıktan sonra. şimdide gelelim ağımıza şifre koymaya internet
sayfasını açıyoruz adres satırına bu kezde. DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE 192.168.1.2 yazıyoruz tekrar modem arayüzüne giriyoruz kullanıcı adı admin şifre 1234 yazıyoruz
modem arayüzü karşımıza çıkıyor buradan kablosuz ag genel sekmesinden Ad SSID YAZAN YERDE BAGLANDIGIMIZ ACCSES POİNTİN İSMİ YAZAR YANİ ZYXEL İSMİ
İSMİ DEGİŞTİRE BİLİRSİNİZ DEGİŞTİRMEK İÇİN YAZAN KUTUTUYA BAŞKA İSİM VERE BİLİRSİNİZ DAHA SONRA KANAL SEÇİMİNDEN OTOMATİK KANAN
SEÇİMİ KUTUCUGUNDAKİ TIKI KALDIR KANAL NUMARASI OLARAK 11. KANALI SEÇ .GÜVENLİK MODUNA GEL WPA2 PSK ŞİFRELEME TÜRÜNÜ SEÇ paylaşım öncesi
anahtar kutucuğuna 10 haneli sayı ve rakamdan oluşan şifreni yaz uygula de. cihaz yeniden başlayacak daha sonra diz üstü bilgi sayarımızdan kablosuz ağları
taratıcagız acces pointimize az önce vermiş oldugunuz baglantı ismine tıklayıp kutucuga şifremizi girip baglan diyecegiz artık interneti kablolu ve kablosuz olarak güvenli
bir şekilde kullanacağız herkese hayırlı uğurlu olsun.... acses pointin diger portlarından kablo çekerek diğer bilgisayarların ethernet girişlerine takarak internete baglaya bilirsiniz ve ya usb willeres adaptör alıp masa üstü bilgisayarlarınızada kablosuz bağlana bilirsiniz anlatmış olduğum accses point cihazın fiyatı 70 tl civarında usb willeres adoptörlerde 25 ila 50 tl civarında herkese sayğılar selamlar bir teşşekürü çok görmessiniz herhalde:))) (BİLGİ PAŞLAŞINCA ÇOĞALIR)
sevgili kardeşim, zyxel ap kurulumu ile ilgili çok güzel bilgiler vermişsin teşekkürler.
benim bazı sorularım var. ben alt kattaki komşunun wirelessindan ortak kullanıyorum kablo çekmedik. olandan kullanıyorduk. ben bu zyxel nbg416n aldım. kendi evime kurmaya çalıştım. yönergeleri uyguladım ancak komşudan kablo falan çekmedim. bunu kablosuz halletme imkanımız yok mu? kablo çekecek olsam cihaza ne gerek kaldı ki zaten? bu arada bir dizüstü 2 de samsung s3 bağlamaya çalışıyorum aynı nete... teşekkürler.
Benzer içerikler
- 1.1.1.1 1.0.0.1
- ortak ağ kurma
- modemi resetledim internet yok
- mernis sorgu paneli
- intel wifi 6 ax201 160mhz sorunu
- hotspot ne demek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X