Şimdi Ara

kablosuz modemden internet paylaşımı nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
14.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar 20-25 metre uzaklıktaki binada komşumda 8mbp sınırsız internet ve kablosuz modem var.bende laptop üstkatta kardeşimde masaüstü pc var.benim eve wireless sinyalleri çok az geliyor hatta çoğu odada hiç almıyor.biz bu evden internet almak istiyoruz.bunu nasıl yaparız yardım edermisiniz.
    Bu işi bir acces point alarak çözebilirmiyim.
    Cevaplarınızı bekliyorum

• Kablosuz Yayını En İyi Nerde Alıyorsan AP'yi Oraya Kurarsın, SOnrasında Sen AP'den Bağlanırsın.

Tabi Bu Durum Evin Yapısına Göre Değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iccan
    Kablosuz Yayını En İyi Nerde Alıyorsan AP'yi Oraya Kurarsın, SOnrasında Sen AP'den Bağlanırsın.

Tabi Bu Durum Evin Yapısına Göre Değişir.

Peki üst kattaki kardeşimin masaüstüne AP den kablo ile internet verme şansımız oluyomu bu alette(AP) yoksa kardeşimde AP den sinyal almak için ayrıca wireless alıcımı kullanması gerekecek
  • bana yardımcı olacak kimse yokmu ?bu acces pointlerden masaüstü pc ye bağlamak için internet kablosu çekme şansımız varmı ?yani bu cihazlar böyle birşeye olanak sağlıyomu? merak ettiğim bu iş resimdeki gibi olurmu acaba ?

• Sizde 4 portlu kablosuz DSL modem (2portu kullanılacak) varsa AP almadan da yapabilirsiniz.

Komşunuzun modemden -----> sizin modeme(AP modunda) ------> sizden üst kata kablo çekerek ve gerekli modem ayarlarını yaparak bağlanabilirsiniz.
    Kablosuz modeminiz yoksa AP almak yerine kablosuz router almanızı tavsiye ederim.
  • Bizde şuan için bilgisayardan başka mevcut bir donanım yok.bu sebepten forumda konu açtım zaten.resimde görünen Dsl modem komşunun yani onu baz alarak bi fikir istiyoru.biz bu işi resimdeki gibi halledebilirmiyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: socerta

bana yardımcı olacak kimse yokmu ?bu acces pointlerden masaüstü pc ye bağlamak için internet kablosu çekme şansımız varmı ?yani bu cihazlar böyle birşeye olanak sağlıyomu? merak ettiğim bu iş resimdeki gibi olurmu acaba ?

Evet Bu Şekilde Yapabilrsin.

Modem'den Ap'ye Kablo, Ap'den Desktop Pc'ye Kablo Ve Notebook Wireless İle Bağlanabilir.

Piayasada Bulunan 4 Portlu Ap'ler İşini Görür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: leopars
    Sizde 4 portlu kablosuz DSL modem (2portu kullanılacak) varsa AP almadan da yapabilirsiniz.

Komşunuzun modemden -----> sizin modeme(AP modunda) ------> sizden üst kata kablo çekerek ve gerekli modem ayarlarını yaparak bağlanabilirsiniz.
    Kablosuz modeminiz yoksa AP almak yerine kablosuz router almanızı tavsiye ederim.

Son bir sorum daha var aşağıdaki linkde verdiğim modem işimizi görürmü acaba?

vatanbilgisayar.com/edimax-ar-7284wna-ar-7284wna-150mbps-nlite-adsl2+-4-port-modem/productdetails.aspx?I_ID=49018
  • Arkadaşım bende aşağıdaki model var ve sizin istediğiniz gibi kullanıyorum.

http://www.hepsiburada.com/Liste/netmaster-wds-840-80211n-150mbps-wireless-access-pointrouter/ProductDetails.aspx?productId=bd99016&categoryId=410

Dikkat etmeniz gereken alacağınız AP de Repeater özelliğinin olmasıdır.
    Böylece wireles sinyalleri daha öteye iletebilir ve kablo ile de masaüstü PC ile internete çıkabilirsiniz.
    Kolay gelsin.

• Repeater ile router aynı şeylermi.verdigim linkdeki modem senin dediğin özelliği taşıyomu? Yani o cihazda olurmu ?
  • hayır. Modem ayrı access point ayrı şeylerdir.
  • airties 4450 bu konuda işinizi görecektir. biraz paraya kıyacaksınız ama iyidir kalitelidir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.