Öncelikle şunu söyliyeyim, yeri burası değil diyecekler için, ilgili bölümde 2 kere konu açtım cevap veren olmuyor, forumun en kozmopolit mıntıkası burası dolayısıyla ne tür konu açarsan aç, buradan cevap çıkar, zaten ben fikir aldıktan sonra konuda silinebilir...
Gelelim soruya; Evim 1. katta yıllardır kablolu modem kullanırdım, ama evdeki laptoplardan dolayı kablosuz modem ihtiyacı doğdu, ancak alacağım modem aynı binanın 3. katınada rahat bir şekilde sinyal gönderebilmeli, yani modemi aynı binada hem 1.katta, hemde 3.katta performanslı bir şekilde kullanabilmek istiyorum.
Bütçe sorun değil, ancak çokta uçuk modeller önermeyin, mümkünse kendi kullandığınız modeller olabilir, en azından denenmiş olması bakımından, evet tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler...
bu 3ü arasında araştırma yap derim. tavsiye sırasına göre koydum linkleri. iyi akşamlar
3. değil 5. katta da bağlanabilir. ancak mesafe ne kadar artarsa bağlantı o kadar zayıflar. ve tabi en önemlisi sanırım modemi doğrudan görmesi. yani araya duvar girince eğer internet kullanımı yoğunsa sık sık kopmalar oluyor. mesela ben arkadaşın önerdiği 3. modemi kullanıyorum, modemle arada 4 metre mesafe olmasına rağmen arada duvar var. kablo ile bağlanan bilgisayar hiç kopmazken, kablosuz bağlanan arada kopuyor. normal internet kullanımında pek rahatsız etmese bile eğer online oyun vs. gibi bağlantı kurulması gereken bişey yapıyorsan kopmaları göze alman lazım. bana kalırsa her ne kadar zahmetli de olsa kablodan şaşma. laptop özgür görünse de evde de fişe takıyorsun ve yerinden pek oynatmıyorsun, kablo çok büyük işkence değil. bu arada modem fiyatları da ciddi uçmuş, dolar yükselmeden önce 70 liraya almıştım şimdiki hale bak.