Şimdi Ara

Kablosuz internetime hırsız dadandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, son günlerde kablosuz internetime bir veya birkaç hırsız dadandı, interneti masaüstü bilgisayarım da kablolu kullanıyorum, sadece telefonum kablosuz bağlı, her ikisini de kapatıyorum fakat modem ışığı sürekli çalışıyor, aslında güçlü şifreler kullanıyorum ama şifre değiştirsem de bir 2 gün sonra ayni şey olmaya başlıyor, bunun için fing diye bir program olduğunu duydum ama ben bulamadım, bulduğum da çalışmadı, fing olsun veya ayni konuda başka bir program olsun, bana yardım edecek bir arkadaş beni bu sorundan kurtaracaktır.
    Şimdiden teşekkür ediyorum.

• dostum modemin wps ayarını kapatıp dener misin bir de. ben de bu işleri yapıyordum yurtta wps olmayan modeme bağlanmak daha sıkıntılı oluyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: killjoy25

dostum modemin wps ayarını kapatıp dener misin bir de. ben de bu işleri yapıyordum yurtta wps olmayan modeme bağlanmak daha sıkıntılı oluyordu

Onuda denedim dostum, şu anda zaten kapalı ama musallat oldu bedavacı, bu yüzdende 75 GB lık Akk hemen bitiyor.
  • modemin eski mi. bir de ağı gizlemeyi deneyebilirsin. modemin adını da değiştirerek

• quote:

Orijinalden alıntı: killjoy25

modemin eski mi. bir de ağı gizlemeyi deneyebilirsin. modemin adını da değiştirerek

Evet, haklısın dostum, Modemin adı Refik, birde adını değiştirerek deneyeyim, çok teşekkürler iyi ki hatırlattın.
  • muhtemelen wps açığın var oradan yararlanıyorlar. Wps ' i kapatırsan yüksek ihtimalle sorunun çözülecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackjack8696

muhtemelen wps açığın var oradan yararlanıyorlar. Wps ' i kapatırsan yüksek ihtimalle sorunun çözülecektir.

Şimdi şehir dışında bir kaç günlük işim var, perşembe günü döneceğim, o gün buraya yazsam bana Wps nasıl kapatılır anlatırsan beni çok sevindirirsin dostum.
    Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • refikilhan kullanıcısına yanıt
    Olur dostum. Modemin marka modelini yazman yeterli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Olur dostum. Modemin marka modelini yazman yeterli

Selam dostum ben geldim, modemim Airties 5452 bu yeterli mi değilse neresine bakayım.
  • Dostum modemin açık hale internet explorer'i aç. adres çubuğuna 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 yaz modemin giriş sayfasına yönlendirileceksin. burada senden kullanıcı adı ve şifresi isteyen bir sayfa önüne gelecek. burayı direkt tamam diyerek geç. eğer daha önce bir şifre konulmadıysa direkt ayar yapacağımız sayfa açılacaktır. hatalı şifre derse geri gel ve kullanıcı adına ''admin şifreyede ttnet'' yaz. veya kullanıcı adı admin şifrede admin olabilir. bunlar manuel gelen şifrelerdir. giriş yaptıktan sonra soldaki ''kablosuz'' menüsünü aç orada bir bölümde ''wps'' olacak. onu bulduktan sonra wps 'i kapat. böylece hiç kimse senin modemine wps üzerinden giriş yapamayacak.
  • quote:

Dostum modemin açık hale internet explorer'i aç. adres çubuğuna 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 yaz modemin giriş sayfasına yönlendirileceksin. burada senden kullanıcı adı ve şifresi isteyen bir sayfa önüne gelecek. burayı direkt tamam diyerek geç. eğer daha önce bir şifre konulmadıysa direkt ayar yapacağımız sayfa açılacaktır. hatalı şifre derse geri gel ve kullanıcı adına ''admin şifreyede ttnet'' yaz. veya kullanıcı adı admin şifrede admin olabilir. bunlar manuel gelen şifrelerdir. giriş yaptıktan sonra soldaki ''kablosuz'' menüsünü aç orada bir bölümde ''wps'' olacak. onu bulduktan sonra wps 'i kapat. böylece hiç kimse senin modemine wps üzerinden giriş yapamayacak.

Değerli dostum,ben her gün alıntılı yazarsın düşüncesi ile sayfanın üstüne baktım, direk cevap yazacağını düşünemediğim için lütfen beni affet dostum.
    Bu gün yazdıklarını uygulamak istedim ama 192.168.2.1 açılınca karşıma sadece şifre isteyen bir sayfa çıktı, yanı sayfada kullanıcı adı vs hiçbir şey yoktu, oysa ben bu modemi bizzat kendim kurdum, çok kez de şifre değiştirmek için tekrar tekrar girdim böyle bomboş orta yerde sadece küçük bir şifre kutusu görünce şaşırdım, sonra olabilecek şifreleri denedim olmadı, bu durumu sana yazdıktan sonra tekrar açtım bu defa şifresiz enterledim açıldı, bu nasıl olur, önceleri böyle değildi, bu bizim hırsızın yaptığı bir şey olabilir mi ?
    Öte yandan kablosuz menüsünde çok aradığım halde "wps" bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refikilhan -- 10 Kasım 2017; 22:22:23 >

Önemli değil dostum, burada maksat iş görmek sorun çözmek. Airties modemlerin normalde wps koruması vardır. Yani wps denemesi yapan bedavacı arkadaş birkaç denemede modemin orjinal wps ' ini girmez ise modem wps ' i otomatik olarak kapatır. Ama senin şifreni alan kişi modeminin wps ' ini tek celsede doğru girdiği için modem şifreni otomatikman alabiliyor.

Modeme giriş şifresini de o kaldırmış muhtemelen. Biraz araştır modemin menüsüne girip şifre ile ilgili bir bölüm var oraya girip modem giriş sayfasına tekrar şifre atayabilirsin. Ama wps ile ilgili bir bölüm yoksa işte ona çözüm bulamayız.

• quote:

Önemli değil dostum, burada maksat iş görmek sorun çözmek. Airties modemlerin normalde wps koruması vardır. Yani wps denemesi yapan bedavacı arkadaş birkaç denemede modemin orjinal wps ' ini girmez ise modem wps ' i otomatik olarak kapatır. Ama senin şifreni alan kişi modeminin wps ' ini tek celsede doğru girdiği için modem şifreni otomatikman alabiliyor.

Modeme giriş şifresini de o kaldırmış muhtemelen. Biraz araştır modemin menüsüne girip şifre ile ilgili bir bölüm var oraya girip modem giriş sayfasına tekrar şifre atayabilirsin. Ama wps ile ilgili bir bölüm yoksa işte ona çözüm bulamayız.

Değerli dostum, şimdi yeniden bu defa 20 karakterli şifre koydum, fakat AirTies 5452 de aradım bulamadım, aramaya devam edeceğim, bulamazsam belki modemi resetlersem kendiliğinden normale döner.
    Sorunumla ilgilenmen beni çok mutlu etti her şey için teşekkürler dostum.

• -Airties markalı aygıtlarda WPS'nin adı Airtouch olarak da geçebilir. WPS yazmıyorsa Airtouch'ı bulup onu kapatın. Dediğiniz gibi modemin yayınladığı SSID'yi(Refik) kapatmak da bir önlem. Ancak aşması zor değil. Şöyle ki her ağ aygıtının kendine has bir MAC adresi var. SSID yayınlamayı kapatsanız bile MAC adresi yayınlanmak zorunda. Ağınıza izinsiz giren şahsın bilgisi varsa bu engeli de aşması mümkün.
    -Bir diğer önlem de MAC filtreleme koyma. Bu da şöyle işliyor. Sadece izin verdiğiniz MAC adresine sahip aygıtlar modeminize bağlanabiliyor. Bunu da aşmak mümkün. Kablosuz ağ sinyalleri bir süre takip edildiğinde bağlanılan cihaz ile bağlanan cihazın MAC adresleri açıkça görülür. Şahıs bilgisayarınızdaki kablosuz ağ adaptörünün MAC adresiyle kendi MAC adresini aynı yapıp öyle bağlanmayı deneyebilir.
    -(192.168.2.1) Web arayüze giriş şifrenizi değiştirmeniz de yararlı olacaktır. Kullanım kılavuzundaki 6.6.1.bölümde şifre değiştirmeyi görebilirsiniz:
    http://www.airties.com.tr/usermanuals/Air5452TR_UM.pdf
    (MAC filtreleme de kılavuzda anlatılmış.)

• quote:

Orijinalden alıntı: merhaba50

-Airties markalı aygıtlarda WPS'nin adı Airtouch olarak da geçebilir. WPS yazmıyorsa Airtouch'ı bulup onu kapatın. Dediğiniz gibi modemin yayınladığı SSID'yi(Refik) kapatmak da bir önlem. Ancak aşması zor değil. Şöyle ki her ağ aygıtının kendine has bir MAC adresi var. SSID yayınlamayı kapatsanız bile MAC adresi yayınlanmak zorunda. Ağınıza izinsiz giren şahsın bilgisi varsa bu engeli de aşması mümkün.
    -Bir diğer önlem de MAC filtreleme koyma. Bu da şöyle işliyor. Sadece izin verdiğiniz MAC adresine sahip aygıtlar modeminize bağlanabiliyor. Bunu da aşmak mümkün. Kablosuz ağ sinyalleri bir süre takip edildiğinde bağlanılan cihaz ile bağlanan cihazın MAC adresleri açıkça görülür. Şahıs bilgisayarınızdaki kablosuz ağ adaptörünün MAC adresiyle kendi MAC adresini aynı yapıp öyle bağlanmayı deneyebilir.
    -(192.168.2.1) Web arayüze giriş şifrenizi değiştirmeniz de yararlı olacaktır. Kullanım kılavuzundaki 6.6.1.bölümde şifre değiştirmeyi görebilirsiniz:
    http://www.airties.com.tr/usermanuals/Air5452TR_UM.pdf
    (MAC filtreleme de kılavuzda anlatılmış.)

Teşekkür ederim dostum,bu gece saat 02.30 a kadar bununla uğraştım, haklısın Refik ismini değiştirmek sorunu çözmeyecek, arkadaş bakacak ki Refik gitmiş yerine başka isim gelmiş, onun için değişen bir şey olmayacak, Airtouch olayını da inceledim ne yaparsam yapayım o lamba yanıyor. mac filtremeyi de inceledim, pek bir şey anlayamadım, zira benim internetime bağlı bir telefon ve 2 televizyon da var, televizyonları burada bulamıyorum, ama internetleri bağlı görünüyor ve kullandım denedim aktif, diğer yandan başka semtlerde oturan akrabalarımda ziyaretimize geliyor, şifreyi onlara da veriyorum, sanki mac filtremeyi aktif hale getirirsem onlar gelincede giremeyecek, özellikle kapattığımı sanacaklar.
    Bilemiyorum, çözüm bulamadım.

• https://www.youtube.com/watch?v=E7dDqVI2V1w şurada gösterildiği gibi Airtouch'ı kapattığınız halde ışık yanıyorsa ne yapılabilir bilmiyorum. Airties ile iletişim kurup onlara da soruabilirsiniz.
    quote:

diğer yandan başka semtlerde oturan akrabalarımda ziyaretimize geliyor, şifreyi onlara da veriyorum, sanki mac filtremeyi aktif hale getirirsem onlar gelincede giremeyecek, özellikle kapattığımı sanacaklar.

Evet, onların da MAC adreslerini izin verilenlere eklemediğiniz sürece filtreleme yaparsanız dediğiniz gibi yakınlarınız bağlanamaz.

Ağınıza izinsiz girenin ne kadar bilgili olduğunu bilmiyoruz. Yukarıda bunların da aşılabilir olduğunu yazmamın sebebi ilgili yöntemlerin kesin güvenlik vaat etmemeleri. Ben yine de ağ adını değiştirmenizi ve gizlemenizi öneriyorum. Airtouch'ı kapattığınız ekranda "kablosuz ağ adını(SSID)gizle" kutucuğuna işaret koyarak ağ adını gizleyebilirsiniz.

• quote:

https://www.youtube.com/watch?v=E7dDqVI2V1w şurada gösterildiği gibi Airtouch'ı kapattığınız halde ışık yanıyorsa ne yapılabilir bilmiyorum. Airties ile iletişim kurup onlara da soruabilirsiniz.
    quote:

diğer yandan başka semtlerde oturan akrabalarımda ziyaretimize geliyor, şifreyi onlara da veriyorum, sanki mac filtremeyi aktif hale getirirsem onlar gelincede giremeyecek, özellikle kapattığımı sanacaklar.

Evet, onların da MAC adreslerini izin verilenlere eklemediğiniz sürece filtreleme yaparsanız dediğiniz gibi yakınlarınız bağlanamaz.

Ağınıza izinsiz girenin ne kadar bilgili olduğunu bilmiyoruz. Yukarıda bunların da aşılabilir olduğunu yazmamın sebebi ilgili yöntemlerin kesin güvenlik vaat etmemeleri. Ben yine de ağ adını değiştirmenizi ve gizlemenizi öneriyorum. Airtouch'ı kapattığınız ekranda "kablosuz ağ adını(SSID)gizle" kutucuğuna işaret koyarak ağ adını gizleyebilirsiniz.

Her şeyi yaptım dostum, ID şifresini de, WiFi şifresini de değiştirdim, kablosuz ağ adını değiştiremedim çünkü düşündüm de WiFi şifresini değiştirdiğim için yakınlarım geldiğinde onlara yeni şifreyi girmesini söylediğim de, ağ adını değiştirirsem benim ağımı göremeyecekleri için şifrede giremeyeceklerini düşündüm, ama öyle şifreler koydum ki sanırım artık kimse o kadar kolay kıramaz.
    Yalnız benim anlamadığım bir şey var, bunu ttnet müşteri temsilcisine de sordum, 192.168.2.1 yazınca açılan pencere şifre soruyor ama şifre yazmadan entere basınca giriliyor, müşteri temsilcisi de şifre yazmadan girilir dedi, buna aklım almıyor.

ID şifresi nedir?

Kablosuz ağ adını değiştirmeniz/gizlemeniz akrabalarınızın bağlanması için bir engel değil. Değiştirdiyseniz yeni ağımın adı şu, yeni şifre şu dersiniz bağlanırlar. Ağ adını gizlediyseniz de yine aynı şekilde yeni ağ adını ve şifrenizi söylersiniz bağlanırlar. Gizli ağlara bağlanmayı bilmiyorlarsa nasıl bağlanacakları internette var:
    iPhone, iPad:https://support.apple.com/tr-tr/HT202639
    Android:https://www.asus.com/tr/support/faq/1002797/
    Windows:https://teknodestek.com.tr/windows-10da-gizli-wireless-yayinina-nasil-baglanilir-resimli-anlatim/
    Ubuntu:https://help.ubuntu.com/stable/ubuntu-help/net-wireless-hidden.html

192.168.2.1'e de şifre koyulabileceğini yukarıda yazmıştım, gözden kaçmış. Kullanma kılavuzunun 6.6.1 başlığında anlatılan yolla modemin web arayüzüne şifre koyabilirsiniz. WPS(Airtouch)'i kapatabildiniz mi? Önemli olan WPS'i kapatmak.
    Kullanma kılavuzu:http://www.airties.com.tr/usermanuals/Air5452TR_UM.pdf

• quote:

ID şifresi nedir?

Kablosuz ağ adını değiştirmeniz/gizlemeniz akrabalarınızın bağlanması için bir engel değil. Değiştirdiyseniz yeni ağımın adı şu, yeni şifre şu dersiniz bağlanırlar. Ağ adını gizlediyseniz de yine aynı şekilde yeni ağ adını ve şifrenizi söylersiniz bağlanırlar. Gizli ağlara bağlanmayı bilmiyorlarsa nasıl bağlanacakları internette var:
    iPhone, iPad:https://support.apple.com/tr-tr/HT202639
    Android:https://www.asus.com/tr/support/faq/1002797/
    Windows:https://teknodestek.com.tr/windows-10da-gizli-wireless-yayinina-nasil-baglanilir-resimli-anlatim/
    Ubuntu:https://help.ubuntu.com/stable/ubuntu-help/net-wireless-hidden.html

192.168.2.1'e de şifre koyulabileceğini yukarıda yazmıştım, gözden kaçmış. Kullanma kılavuzunun 6.6.1 başlığında anlatılan yolla modemin web arayüzüne şifre koyabilirsiniz. WPS(Airtouch)'i kapatabildiniz mi? Önemli olan WPS'i kapatmak.
    Kullanma kılavuzu:http://www.airties.com.tr/usermanuals/Air5452TR_UM.pdf

Değerli dostum, bana bu kadar yardımcı olmaya çalışman inan ki beni çok sevindiriyor, AirTies de WPS yok Airtoucu da kapatamadım, senin yukarıda 192.168.2.1 e şifre koyabileceğin yazısını ve o linki çok inceledim, ama önceki şifremi hatırlayamadığımdan bir şey yapamadım, keşke yapabilseydim çok iyi olurdu, Ağ adını gizlersem, yakınlarım şifre girerken, "Ağ Ekle" butonuna basarak benim ağ adımı yazarak mı şifre girecekler, bunu tam anlayamadığım için sadece ağ adını değiştirmiştim, eğer öyle ise ağ adını gizlemek çok kolay. birde ilk girişe şifre koyabilseydim keşke ama yapamadım işte.

Not. Bu yazıyı kaydedip çıktıktan sonra modeme tekrar girdim ve ağ adını gizledim, senin de dediğin gibi Ağ ekle butonuna basıp ağ adını yazınca ağ görünür oluyor yani şifre yazılabilecek.
    Şimdi tek sorunum ilk girişi şifreleyebilmekde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refikilhan -- 16 Kasım 2017; 12:13:4 >

Airtouch kutucuğundaki işareti kaldırıp "Kaydet"e basıp cihazı kapatıp açtığınızda Airtouch ışığı sönmüyor mu?

Önceki cevaplarda web arayüzüne şifresiz girdiğinizi belirtmiştiniz. 192.168.2.1'e şifresiz girebildiğinize göre eski şifreniz olmamalı. Dolayısıyla şifre değiştirme kısmında mevcut şifre alanını boş bırakarak yeni bir şifre yazıp kaydet diyebilirsiniz. Böyle yaptığınızda "mevcut şifre hatalı" vb. bir uyarı mı çıkıyor? Neden şifrenin değişmediğini anlamadım.

quote:

Ağ adını gizlersem, yakınlarım şifre girerken, "Ağ Ekle" butonuna basarak benim ağ adımı yazarak mı şifre girecekler,
    Aynen öyle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.