Şimdi Ara

Kablosuz Görüntü Aktarıcı ve Digiturk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
43.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir konuda daha yardımınızı isteyeceğim.

Biri salonumda biri yatak odamda olmak üzere iki tane televizyonum ve iki tane sinema paketi Digiturk'üm var.

Kız arkadaşımla beraber yaşar iken oldukça işlevseldi, çünkü onun seyrettikleri ile benim seyrettiklerim epey farklıydı.

Maalesef ki iki buçuk hafta önce terk edildim...

Artık evde tek başıma yaşadığım için iki televizyonda farklı şeyler seyredilmesi teorik olarak imkansız.

İkinci sinema paketi üyeliğine daha fazla para vermek istemiyorum. (Ayda 20 YTL fark ediyor gerçi ama ne gerek var)

Sorum şu,

Yatak odamdaki Digiturk'ü iptal ettirip yerine bir tane kablosuz görüntü aktarıcı satın alıp salonumdaki Digikutu'ya bağlasam; yatak odama geçtiğim zaman salonumdaki Digikutu'dan yatak odamdaki televizyona görüntü aktarabilir miyim? Aynı zamanda salondaki Digikutu'yu yatak odamdan kumanda edebilir miyim? Görüntüyü farklı bir eve vs aktarmayacağım için yasal açıdan herhangi bir sorun yok, teknik olarak durum nedir?

Bu kablosuz görüntü aktarıcıların fiyatları nedir, SCART girişinden mi bağlanırlar, maksimum mesafe kapalı alanda kaç metredir? (Salonumdaki Digikutu'nun hemen yanındaki kablosuz modemden çıkan sinyalleri yatakta kullandığım laptop'um "iyi" derecede alabiliyor).

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• eline sağlık tam ben açacaktım topici baktım açılmış piyasada 4 marka var sunny next hama ve bir tane daha en ucuzu sunny 70 ytlye buldum ama bilgim yok bende de digiturk var ve yan odaya aktarmak istiyorum bilgisi olan var mı??
  • mesafe cok uzak olmadıktan sonra sorunsuz ızlersınız.mesafe uzadıkca hem goruntu bozuluyor hem kumanda calısmıyor.benım evde 15 mt de arada 3 duvar var goruntu ıyı ama kumanda calısmıyor.sunny ve nextı denedım nextın sınyallerı daha ıyı.fıyatları MHMN nın dedıgı gıbı 70-80 ytl cıvarı.yalnız evde veya cıvarda telsız telefon acıldıgında goruntuyu cok fazla bozuyor.oyuzden canturhan senın wıreless modem bunu etkıleyebılır.
  • Sanırım 3 farklı frekanstan yayını aktarabiliyoruz..Yine de wireless modem'den dolayı görüntüyü bozabilir mi..? Wireless modemle birlikte kullanan üyeler var mı..?
  • bugün next ve botechin 2 ürününü gördüm 70 ytl birebir aynı..
  • yayın aktarılıyor ama etrafta telsiz anteni baz istasyonu ve tv vericisi yoksa ancak aktarım gerçekleşiyor. varsa yayın bozuluyor.
  • Selamlar,
    Evde digitürk üm var ve mutfak için yeni bir tv almayı düşünüyorum hangi marka aktarıcı yı tavsiye edersiniz.Ayrıca Pc.de Aver dvb-s Uydu kart var alacağım cihaz sayesinde bilgisayardaki uydumdan görüntü aktarma şansım nedir.Birde Farklı bir teori düşünmekteyim mutfağa 37 ekran tv almak yerine 17 LCD monitör alsam hoparlörü olan görüntü aktarıcı ile monitörü Tv gibi kullanabilirmiyim.Tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz doğrultusunda yardım rica ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok mu bilgisi olan??
  • hala bir yorum yok
  • Her marka cihaz aynı prensiple çalışıyor.Görüntü 2,4 Ghz prensibi ile gidiyor,aktarılmasında çok sorun yok,ancak telsiz telefon(2,4 Ghz le çalışan),wireless modem,mikrodalga fırın yayını bozabiliyor,kanal değiştirerek sorun çözülebilir.Mikrodalga çalışırken oluşan parazit için yapacak bir şey yok.Bence tek sorun uzaktan kumanda sinyalinin IR dalgasıyla iletilmesi,arada bir duvardan veya kattan fazla varsa görüntü geliyor fakat kumanda sinyali gitmiyor.Her şeye rağmen şiddetle öneriyorum.
    Aynı cihaz kamera,müzik seti gibi cihazlarla da kombine kullanılabiliyor.Next ve gigaair kullandım,farkı yok.
  • eyvallah saolasın
    quote:

Orjinalden alıntı: eyedr

Her marka cihaz aynı prensiple çalışıyor.Görüntü 2,4 Ghz prensibi ile gidiyor,aktarılmasında çok sorun yok,ancak telsiz telefon(2,4 Ghz le çalışan),wireless modem,mikrodalga fırın yayını bozabiliyor,kanal değiştirerek sorun çözülebilir.Mikrodalga çalışırken oluşan parazit için yapacak bir şey yok.Bence tek sorun uzaktan kumanda sinyalinin IR dalgasıyla iletilmesi,arada bir duvardan veya kattan fazla varsa görüntü geliyor fakat kumanda sinyali gitmiyor.Her şeye rağmen şiddetle öneriyorum.
    Aynı cihaz kamera,müzik seti gibi cihazlarla da kombine kullanılabiliyor.Next ve gigaair kullandım,farkı yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eyedr

Her marka cihaz aynı prensiple çalışıyor.Görüntü 2,4 Ghz prensibi ile gidiyor,aktarılmasında çok sorun yok,ancak telsiz telefon(2,4 Ghz le çalışan),wireless modem,mikrodalga fırın yayını bozabiliyor,kanal değiştirerek sorun çözülebilir.Mikrodalga çalışırken oluşan parazit için yapacak bir şey yok.Bence tek sorun uzaktan kumanda sinyalinin IR dalgasıyla iletilmesi,arada bir duvardan veya kattan fazla varsa görüntü geliyor fakat kumanda sinyali gitmiyor.Her şeye rağmen şiddetle öneriyorum.

Bu yanıttaki bilgilerde bir hata yoksa ben istediğim cevabı tam olarak aldım sanırım.

Uzaktan kumanda sinyalinin IR ile aktarılması demek ben yatak odasında TV izlerken salonumdaki Digikutu'nun kanallarını kumanda ile yattığım yerden değiştiremeyeceğim demek.

Böyle olunca da benim için faydası olan bir cihaz değil.

Tek kişi yaşadığım evde iki tane sinema paketi aidatı ödemeye aynen devam...

Yanıtlar için -özellikle alıntı yaptığım yanıt için- çok çok teşekkür ederim.

• Olayı çözdüm.
    Cumartesi günü sunny görüntü aktarıcı aldım ve kurdum digitürkü mutfakta ve yatak odasında sorunsuz seyredebiliyorum ayrıca kumanda sorunu da olmuyor.Yatak odasında arada 2 duvar olduğu için alıcının yeriyle biraz oynadım sonuç mükemmel.
    Tavsiye ederim bu arada karaköy yüksek kaldırım ı karış karış dolandım görüntü aktarıcı piyasada yok sadece doğubank ta alt katta sunny bayisinden bulabildim fiyatı 65,00 YTL bazı yerlerde 80-100 fiyat çekiyorlar bilgine!
  • uğur kardeşim ben de bugün 65 ytlye sunny aldım kumanda diğer odadan sorunsuz çalışıyor ama görüntü hiç yok şimdi onu halletmeye çalışıyorum...
  • Wavecom marka aktarıcıyı evimde 3 yıldır kullanıyorum,Wireless modemim var,telsiz telefonda mevcut,arada kumanda takılabiliyor enteresan bir şekilde ama mutlaka çalışıyor biraz uğraştırsada bazen.Digitürk salonda,yatak odamda kullandığım tv'ye aktarıyorum ses ve görüntü mükemmel,Bazen parazit oluşuyor (yılda bir iki) onuda varolan 4 kanal arasında gezinerek giderebiliyorsunuz.Bu cihazların en büyük düşmanı bluetooth aygıtları onlardan herhangi biri 5 metre yakınında çalıştığında korkunç bir parazit ve ses ortaya çıkıyor,bence mükemmel bir çözüm ve her eve lazım...
  • dün aldığım sunnyi sorunsuz kurdum yan odadan hiçbir kayıp olmadan izliyorum kumanda da sorunsuz çalışıyor herkese tavsiye ederim...
  • kobalt 37 dışında kablosuz modem ile parazit sorunu yaşamadan kullanabilen varmı. Ben bir tanıdığımdan aldığım aktarıcıda (sanırım Tramwo gibi bir markaydı) parazit sorunu yaşadım kablosuz modem açıkken.
  • Yukarıda da bahsettiğim gibi next ve gigaair kullanıyorum,kablosuz modemle oluşan parazitin önlenmesi için kablosuz modemin kanal ayarlarını değiştirmek yararlı olabiliyor.Çoğu modemde Ch 1- Ch 13 arasında seçim yapabiliyorsunuz.
    Uzaktan kumanda sinyalinin ulaşmasında, aradaki duvarın kalınlığı ve yapıldığı malzeme (taş,beton.tuğla v.s. )ile iligili olduğunu da belirtmekte yarar var.
  • arkadaşlar merhaba çok önemli acilen bir cevaba ihtiyacım var.Laptop ın s-video çıkışı bozulduğu için görüntüleri televizyona aktaramıyorum.Bu cihazlarla görüntü aktarımını sağlayabilirmiyim.Bir yerde okuduğuma göre yanlış anlamadıysam bilgisayar için converter card gerekli diye yazıyordu.Cevabınıza göre hemen gidip alıcam
    Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: MHMN

dün aldığım sunnyi sorunsuz kurdum yan odadan hiçbir kayıp olmadan izliyorum kumanda da sorunsuz çalışıyor herkese tavsiye ederim...

dostum link alabilir miyim?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.