arkadaşlar merhaba.BEn kablosuz ağıma MAC şifresi koymuşum.Bazen diğer bir arkadaşımın da benim kablosuz ağımdan istifade etmesi için her defa mecburen MAC şifresini modemden silyorum.MAC şifresini modemden silmeden diğer arkadaşımında bağlana bilmesi için nasıl bir işlem yapacağız.yardımcı olmanızı rica ederim
arkadaşının mac adresini de modeme yaz ve kaydettiğin mac adreslerin nete erişmesine izin ver.böylece kayıtlı mac adreslerinin dışındaki hiç bir bilgisayar bağlantını kullanamaz.
quote:
Orjinalden alıntı: FelixCrail
arkadaşının mac adresini de modeme yaz ve kaydettiğin mac adreslerin nete erişmesine izin ver.böylece kayıtlı mac adreslerinin dışındaki hiç bir bilgisayar bağlantını kullanamaz.
bilyorsunuz ki,mac adresi olduğu zaman ekrana çıkan kablosuz ağ şifreli olaraq göstermez.arkadaşın mac adresini modeme kaydetmekdense o zaman aynı şey olur diye düşünüyorum. modemi kurcalamdan bunu yapabilrmiyiz.
modemi kurcalamadan yapman imkansız.dediğin doğru bende mac filtreleme kullanıyorum.şifreleme yok gibi gözüküyor.sadece benim belirlediğim mac adresine sahip bilgisayarlar modeme bağlanabiliyor.
quote:
modemi kurcalamadan yapman imkansız.dediğin doğru bende mac filtreleme kullanıyorum.şifreleme yok gibi gözüküyor.sadece benim belirlediğim mac adresine sahip bilgisayarlar modeme bağlanabiliyor.
öncelikle yanıt verdiyin için teşekkür ediyorum.yalnız modemde mac şifresi yazdığımız yerde ikinci bir mac adresi yazmak olurmu deye hiç denemedim
var var.genelde 15 tane mac adresini yazabileceğin bir bölüm var.modemin markası modelini yazarsan daha detaylı bişiler bulabilirz belki.
quote:
var var.genelde 15 tane mac adresini yazabileceğin bir bölüm var.modemin markası modelini yazarsan daha detaylı bişiler bulabilirz belki.
Mac kısmında ADD seçeneği vardır. Bende ki aztech modem Add kısmından ekliyorum diğer pc nin adresini tahminimce buradaki olay sendede aynı olabilir. Bir bak bakalım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme