Şimdi Ara

kablosuz ağ trafiği izleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İnternet erişimi için 5-6 kişinin ortak kullandığı bir kablosuz modemimiz var. bilgisayarlar arasında kablosuz yerel ağ kurulu değil.
    İnternet trafiğini hangi bilgisayarın ne kadar kullandığını izleyebileceğimiz bir yazılım önermenizi istiyorum. Modemin arayüzünden hangi ip/mac adresi nin
    o anda bağlı olduğunu görebiliyoruz.
    Fakat benim istediğim anlık kullanımı bilgisayar bazında göstermesi. her bilgisayarın anlık aktif bağlantıları, bağlantı hızları gibi bilgiler.
    Konuyla ilgili yazılım önerilerinizi bekliyorum
    Şimdiden teşekkürler

• Interneti yonetilebilir bir cihaz, bir bilgisayar ve ya SNMP destegi olan bir cihaz ile dagitmadiginiz surece
    istediginiz izlemeyi yapmak mumkun degil diyebilirim.
  • RADIUS/802.1X yazacaktım ki; kablosuz ağ yokmuş..
    net limiter işe yaramıyormuydu bu durumlarda? yalnız tüm pc' leri köle yapacaksın ve bu yazılımı hepsine mi kuracaksın ne. kurulan pogramlardan birisi server mı olacak
    ne olacak hiç denemedim, belki işe yarar diyeceğim ama bu axiadam' dan bu konu kaçmazdı gibime geliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration
    RADIUS/802.1X yazacaktım ki; kablosuz ağ yokmuş..
    net limiter işe yaramıyormuydu bu durumlarda? yalnız tüm pc' leri köle yapacaksın ve bu yazılımı hepsine mi kuracaksın ne. kurulan pogramlardan birisi server mı olacak
    ne olacak hiç denemedim, belki işe yarar diyeceğim ama bu axiadam' dan bu konu kaçmazdı gibime geliyor..

Migration, Netlimiter2 PRO'da var oyle bir ozellik ama butun makinalara kurulmasi gerekli senin soyledigin gibi..
    Birde $oyle sacma bir durum vardi yanli$ hatirlamiyorsam programi kapatabiliyordun yani kapatma engellemesi
    yok diye hatirliyorum fakat yamuluyorda olabilirim tabi onlarda akillanip duzeltmi$ olabilirler..

Eger kar$i tarafin programi kapatmasi engellendiyse bir ekranda gorup bakabiliyor artik ama tabi yine anlik degerler reel zamanli olarak
    gosterilmiyor, istenilen bilgisayara baglanip bakmak gerekiyor

kablosuz ağ trafiği izleme

Arkada$ NetLimiter v2 PRO'yu deneyebilir tabi ugra$mak istiyorsa, birde arkada$larini ikna etmesi var ama eminimki onun istedigi
    kesinlikle bir gizlilik icerisinde yoksa kim izin verir $ahsen ben vermem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiadam -- 4 Ocak 2010; 14:32:40 >

• http://www.tamos.com/products/commwifi diye programa rastladım internette araken. bilmiyorum nasıl birşey kurup denemeli.
    Amaç merak değil de, ortak kullanım olduğu için kim ne kadar kullanıyor ona göre bir ücretlendirme yapmak. Tabi kullanılacak program anlık veri alacağı için ay sonunda toplam download bilgilerini bilgisayar bazında gene gösteremeyecek. Sürekli çalışması gerekecek. axiadam ın dediği gibi yonetilebilir bir cihaz olmalı galiba. Modemlerin arayüzlerine ilgili bir menü koysalar faydalı olabilir aslında. (Yasal olmayan iş için uygulama istiyoruz yüzsüzlüğe bak :) )
    Yardımlarınız için çok teşekkürler.

• server-client kurulumu olmadan veya yönetilebilir bir router/server üzerinden dağıtım yapılmadan şu anki teknolojilerle bunu izlemeniz mümkün değil [.]
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan
    server-client kurulumu olmadan veya yönetilebilir bir router/server üzerinden dağıtım yapılmadan şu anki teknolojilerle bunu izlemeniz mümkün değil [.]

Saglam nokta koymu$sun hehe
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tplink Misafir Ağ Hız Kuralı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Wireshark adında bir program var ama kullanmalı mısın bilmiyorum çünkü yasal olmaya bilir...

quote:

Her kim olursa olsun, bir kişi 'Wireshark' aracını kullanmadan önce organizasyonun; kendi ağını kullanan tüm bağımsız kişilerin haklarını belirten ve tamamen açık bir şekilde tanımlanmış olan, bir gizlilik bildirgesinin ortaya koyduğundan; bazı güvenlik ve problem çözümleme konuları için, ağ içinde gerçekleşen tüm trafiğin takip edilmesine izin verdiğinden; ağ trafiği içinde bulunan her türlü öğenin toplanması, analiz edilmesi ve alıkoyulması ile ilgili, organizasyonun tüm ilke gerekliliklerinin açıkça belirtilmiş olduğundan kesinlikle emin olmalıdır. 'Wireshark' gibi bir aracı, gerekli izinleri almadan kullanmaya çalışan herhangi biri, kolayca kendini yasal olarak çok ciddi suçlamaların içinde bulabilir.

http://www.programlar.com/tr/egitim/guvenlik/ag-trafigini-izleme-ve-guvenlik-taktikleri/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.