Şimdi Ara

Kablosuz ağ şifresi günlük değiştirmek abartılı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kablosuz şifresi günlük değiştirmek abartılı mı?
    ben her gün değiştiriyorum 63 karakterlik şifre wpa2 ama yinede değiştiriyorum... sizce bu abartılı mı? ortağım her gün şifre değişiminden hoşlanmıyor...

• çok önemli işler yapmıyorsan bence abartılı haftalık olur 15 günlük olur aylık olur ama günlük ne bilim çok çok abartılı.
    (yaptığınız işi bilmeden konuşuyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

ben her gün değiştiriyorum 63 karakterlik şifre wpa2 ama yinede değiştiriyorum... sizce bu abartılı mı? ortağım her gün şifre değişiminden hoşlanmıyor...

wpa2 henuz kirilmadi, maximum uzunlukta sifre tanimlayarak ve her gun degistirerek evet tam guvenlik saglamis oluyorsunuz.

ama 63 karakterlik sifreniz ya
    a) karmasik ve kagida yaziyorsunuz akilda tutamayacaginiz icin
    b) cok basit 30 tane 1 33 tane 0 dan olusuyor ya da gune gore son iki karakterini degistirdiginiz basit bir algoritma iceriyor.

bu durumda, 10 karakterlik icinde ozel bir karakter iceren bir sifreden daha dusuk guvenlik sagliyor olabilir size.
    normal sartlarda 12 karakterlik, icinde ozel karakterlerden birini ya da bir kacini barindiran (!@#$%^&*( gibi) bir sifre sizin wireless'a brute force deneyerek musallat olmaya calisan birinden sizi uzun sure koruyacaktir. 63 karakterin size getirdigi yuk ve is kaybini da dusunursek, her gun degistirmek icin harcanan efora ve zamana yazik.. ayrica TKIP kullaniyorsaniz kesinlikle, AES kullaniyorsaniz muhtemelen performans kaybina bile neden olabilir modem kalitesiz ise 63 karakter kullanmak.

• deli misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehckelem
    çok önemli işler yapmıyorsan bence abartılı haftalık olur 15 günlük olur aylık olur ama günlük ne bilim çok çok abartılı.
    (yaptığınız işi bilmeden konuşuyorum)

Bencde kardşm çok onemli işn yoksa nye degşyosun zaten 63 haneli şfreni kymusun o yetr.. Bz hç dqşmdk nerdyse.. Yani çoook abrtlı bea..
  • ortak kullanıcı XP kullanıyordu bıraktı ( wpa2 ile sorunlu üstelik şifreyi 2 kere yazıncada bıktı heralde...) artık haftalık değiştireceğim... ama onuda istemiyor? modem airties air6271 tek sorunu dns ayarlatmaması 3 seçenek var 2 sabit dalga geçer gibi 3. serbest? ayrıca şifre basit değil ardışık sayılardan oluşmuyor zaten şifreleri grublara bölüp ezberleyince sorun olmuyor ama 22 karakterden kısa şifreleri ezberleyemiyorum hep unutuyorum...
  • Ciddi bir paranoya durumu oluşmuş sizde, zaten 16+ haneli tekrarsız bir şifre kırmak bir haftada bile pek mümkün değil
    Size tavsiyem 63 basamaklı bir şifre koymuşsanız 1 yıl sorun etmeyin değiştirmeyi, çok çok sorun ediyorsanız modemin ayarlarından ip lerini elle atayın ve ip aralığını kullandığınız bilgisayarlar ile sınırlayın ek olarak anlıyorsanız bir vpn kurun.

ve bir doktora görünmenizde de fayda görüyorum :|
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hergün 63 karakter şifre değiştirilir mi ya
  • abi sen bi tane şifre koy cok basit olsn hatta ev telefonu vb.kontrol et bakaym mac filtreden kimler girmiş ? yaz başından beri kullanıorm kablosuzu mac filtrede bi kere bile yabancı id yok.
  • kimse girmiyor ama önlem olarak değiştirmekte şarttır... wpa2 bile bir süre sonra çok kolay şekilde kırılabilecektir... mac filitresi aktif... 63 karakter bile az...
  • evet abarti gibi duruyor....o cileyi hergun cekecegine kablo ile bagla daha zahmetsiz olur =)...imkani varsa tabi
  • quote:

kimse girmiyor ama önlem olarak değiştirmekte şarttır... wpa2 bile bir süre sonra çok kolay şekilde kırılabilecektir... mac filitresi aktif... 63 karakter bile az...

evet wpa2 kırılabilir fakat 63 karakterli şifreyi çözmek uğraşan kişinin aylarını belkide yılını alabilir.
  • 63 Karakterli bir şifreyi kırmak süper hızlı bir bilgisayar ile ayları alır.Çok gizli bir proje yürütüyor iseniz bile ayda bir değiştirmek daha mantıklı
  • ayrıca ortak bundan çok rahatsız oluyor onun cebelleşmesini seyretmesi çok zevkli oluyor arada 1-2 karakter yanlış şifre yolluyorum hata verince adam çıldırıyor... tabi şifreyi 3 defa yolluyorum 2 kez yanlış olarak adam bunu anlamıyor... hatta şifreyi değiştirmediğimde aynısını yolluyorum ahanda şifre değişti yazıyorum adam tepinmeye başlıyor...
  • quote:

ayrıca ortak bundan çok rahatsız oluyor onun cebelleşmesini seyretmesi çok zevkli oluyor arada 1-2 karakter yanlış şifre yolluyorum hata verince adam çıldırıyor... tabi şifreyi 3 defa yolluyorum 2 kez yanlış olarak adam bunu anlamıyor... hatta şifreyi değiştirmediğimde aynısını yolluyorum ahanda şifre değişti yazıyorum adam tepinmeye başlıyor...

Dağılabiliriz beyler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.