Wifi - Router arası internet paylaşımı
Pc usb portuna takılı bir wifi alıcım var ve kablosuz ağıma bağlı, detayları;
Ip: 192.168.0.103
Subnet mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.1
Aynı pc'de bir de ethernet kartım var, bu kartı da bir ethernet kablosu ile bir routerin WAN portuna bağladım, detayları;
Ip: 192.168.2.23
Subnet mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.2.1
Bu routerdan bir wi-fi ağı kurdum, telefonlarım ve alt kattaki tv ve bir kaç şey burdaki kablosuz ağa bağlı.
Bu şekilde pc'den internet kullanıyorum ancak router'a ethernet üzerinden interneti veremiyorum. Daha önve ICS ile wifi -> ethernet adaptörüne paylaşım vermiştim ama pek sağlıklı olmadı, ara ara duruyor, ip vermiyor vs, sürekli gidip pcden resetlemek gerekiyordu.
Routerı düzgünce ayarlayarak iki farklı subnetler arasında internet paylaştırmaya çalışıyorum ama beceremedim, baya yazı okudum bir çok şey denedim. Bir ara oldu ama pc restart olunca gene bozuldu.. nasıl oldu nasıl bozuldu fikrim yok, ötle kurcalarken denk geldi gitti.
Bunu düzgünce anlayan, anlatabilecek biri var mı?
Ekran kartı %100 yük altında kapasitesinden düşük hızda çalışıyor
Merhaba, tam olarak overclock konusu sayılmaz ama yeni aldığım ekran kartının default core speed'i 1260mhz olmasına rağmen furmark %100 yük altında 1150mhz gibi bir değer kullanığını söylüyor. (Ek olarak fan da aslında furmarkın dediği gibi %77 çalışır halde değil, çünkü fanları %60dan sonra duyabiliyorum. Tahminim %45 civarı şuanda ama %77 diyor. Bazen %161 dediği oluyor, kapasitesinin üstünde çalışamaz herhalde)
Neyse fan konu önemli değil ama neden tam hızında kullanmıyor GPU'yu.. problem ne olabilir? Acaba core speed'i de fan speed gibi yanlış mı raporluyor?
1×8gb Single + 2x4gb Dual DDR3 nasıl takılır?
|
Radeon HD4250 ile HD5770 birleştirmek
|
Amd phenom II 955 işlemciye uygun anakart ve kasa önerisi
|
Dual RAM - nasıl?
|
|
|
travian 3x de 12 köylü hesap.
|
celeron 2200 vs amd 2500 barton bu savaşı kim kazanır
|
Meslek: Programcı
İlgi Alanları: Programlama
Sorunsuz alışverişlerim: Carazar, şoray uzun yolda, ali şeker, coderMX, ramazandeveli |
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 115
İkinci El Bölümü Mesajları: 60
Konularının görüntülenme sayısı: 3.197 (Bu ay: 48)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El