Şimdi Ara

kablosuz ağ çıkmazı Lütfen bir bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar evde normal adsl internet bağlantım var.. birde notebook var. ve kablolu modem kullanıyorum. interneti notebook a paylaştırmak istiyorum notebook zaten kablosuz ağları algılıyor.. benim interneti de algılaması için airties wus-201 54mbps kablosuz cihaz var.. bilgisayara takınca kablosuz ağları algılıyor ama ben bunu istemiyorum benim istediğim zaten var olan bağlantıyı notebook cihaza gösterip paylaştırmak.. yardımcı olabilecek çıkarsa gerçekten çok duamı alacak..

• tamam da o adaptör kablosuz özelliği olmayan notebook, masaüstü bilgisayar gibi cihazlara kablosuz ağ özelliği kazandırmaya yarayan bir cihaz.
    sizin işinizi görmez.
    siz ya modemi değiştireceksiniz ya da birtane access point alacaksınız..
    ama access point alana kadar 45-50 tl ye kablosuz modemler satılıyor,onlardan birtane almanız bence daha mantıklı olur.
  • peki kablolu olarak bağlayamaz mıyız? kullandığım modemde ethernet girişi var. ve buraya uygun eski kablom var.(modemle splitter arasında kullanmıştım önceden ) bu iki bilgisayarı interneti ortak kullanacak şekilde nasıl bağlayabilirim?
  • kullandığınız modemde ethernet girişi 1 adet mi var?Öyle ise switch almanız gerekiyor..Anca o zaman 2 pcyi tek modeme bağlayabilirsiniz.
    9-10 tl ye satılanları mevcut,sizin işinizi görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

kullandığınız modemde ethernet girişi 1 adet mi var?Öyle ise switch almanız gerekiyor..Anca o zaman 2 pcyi tek modeme bağlayabilirsiniz.
    9-10 tl ye satılanları mevcut,sizin işinizi görür.

evet modemde bir adet ethernet girişi var.(airties rt-102) switch tam olarak nasıl bağlanacak. biraz ön bilgi verebilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedinumara -- 30 Ekim 2011; 19:45:42 >
  • http://www.hepsiburada.com/Liste/v-net-5-port-10100-mbps-switch/productDetails.aspx?productId=bd999039&categoryId=121&SKU=BD999039

önce böyle bir switch alacaksınız..elinizde bir tane ethernet kablosu olması lazım şu an.(masaüstünü bağladığınız.)o kabloyu modem ile switch arasına takacaksınız.
    sonra switch'e 2 tane kablo yaptırıp takacaksınız ve birisini masaüstü birisini de dizüstü bilgisayara bağlayacaksınız.
    switch'te toplamda 3 tane kablo takılı olacak.
    birisi modeme diğer ikisi de bilgisayarlara gidecek.

yani almanız gerekenler bir switch ve 2 adet uçları takılmış ethernet kablosu olacak.

• modem bilgisayara usb den bağlı olduğundan tek olan ethernet portu boştaydı ve onunla halledebileceğimi düşünmüştüm ama dediğiniz gibi olmuyor ve switch gerekiyor demek ki.. bilgiler için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eski bir kablosuz özellikli modem hattda dsl kısmı çalışmayan ip alamayanlar ın dahi wifi özelliği çalışıyor ve ap olarak kullanılabiliyor sadece dhcp yi kapatmanız elle ip vermeniz yeterli yada forumdan bir ap alınız 25-30 tl ye bile kaliteli ürünler mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: yedinumara

modem bilgisayara usb den bağlı olduğundan tek olan ethernet portu boştaydı ve onunla halledebileceğimi düşünmüştüm ama dediğiniz gibi olmuyor ve switch gerekiyor demek ki.. bilgiler için teşekkürler.

orada dur..o zaman tabi ki başka birşeye gerek yok.
    bir bilgisayarı usb den diğerini de ethernetten bağlayabilirsin tabi ki de..switch almana gerek yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 30 Ekim 2011; 21:52:57 >
  • quote:

quote:

modem bilgisayara usb den bağlı olduğundan tek olan ethernet portu boştaydı ve onunla halledebileceğimi düşünmüştüm ama dediğiniz gibi olmuyor ve switch gerekiyor demek ki.. bilgiler için teşekkürler.

orada dur..o zaman tabi ki başka birşeye gerek yok.
    bir bilgisayarı usb den diğerini de ethernetten bağlayabilirsin tabi ki de..switch almana gerek yok yani.

işte buna sevindim gerçekten.. ama denedim yapamadım. ethernet bölümüne kabloyu takıp diğer ucunuda notebooktaki yerine taktım. ev ağı filan oluştur dedim ama bi türlü olmadı. modem üzerindeki ethernet ışığı filanda yanmadı.. yol yöntem gösterirsen çok sevinirim.

• Hm....
    Öncelikle size tavsiyem; ethernet kablosunu masaüstü bilgisayara takın ve modemde ethernet ışığının yanıp yanmadığını kontrol edin.
    Eğer masaüstüne taktığınızda da modemde ethernet ışığı yanmıyorsa
    1 - kablo arızalı olabilir. (kablo uçlarındaki jacklarda sorunlu olabilir.)
    2 - modemin ethernet portu arızalı olabilir, ya da modemin ethernet özelliği çalışmıyor olabilir
    3 - dizüstü ya da masaüstü pcde ethernet driverları kurulu olmayabilir
    4 - dizüstü ya da masaüstü pcde ethernet aygıtı aygıt yöneticisinden devre dışı bırakılmış olabilir.
    5 - dizüstü ya da masaüstü pcde ethernet aygıtı biostan devre dışı bırakılmış olabilir.

çok detaylı yazdım ama kafanız karışmasın..
    yapacağınız ilk iş önce dizüstünde sonra da masaüstünde aygıt yöneticisine girip ethernet kartının orada görünüp görünmediğine ve üzerinde ünlem ya da soru işareti olup olmadığına bakmak.Eğer ünlem ya da soru işareti olan başka aygıtlar varsa adlarını buraya da yazın.

• quote:

Hm....
    Öncelikle size tavsiyem; ethernet kablosunu masaüstü bilgisayara takın ve modemde ethernet ışığının yanıp yanmadığını kontrol edin.
    2 - modemin ethernet portu arızalı olabilir, ya da modemin ethernet özelliği çalışmıyor olabilir
    4 - dizüstü ya da masaüstü pcde ethernet aygıtı aygıt yöneticisinden devre dışı bırakılmış olabilir.
    5 - dizüstü ya da masaüstü pcde ethernet aygıtı biostan devre dışı bırakılmış olabilir.

yapacağınız ilk iş önce dizüstünde sonra da masaüstünde aygıt yöneticisine girip ethernet kartının orada görünüp görünmediğine ve üzerinde ünlem ya da soru işareti olup olmadığına bakmak.Eğer ünlem ya da soru işareti olan başka aygıtlar varsa adlarını buraya da yazın.

sanırım kablo arızalı.. zaten uzun bir kablo ve bayadır duruyordu bi köşede yeni bir kablo alacam. bide masaüstü win7 ama notebook xp pro olduğundan olmazmış sanırım. bikaç yerde bu şekilde okudum. cevaplar içinde gerçekten çok teşekkür ediyorum.

• quote:

quote:

Hm....

sanırım kablo arızalı.. zaten uzun bir kablo ve bayadır duruyordu bi köşede yeni bir kablo alacam. bide masaüstü win7 ama notebook xp pro olduğundan olmazmış sanırım. bikaç yerde bu şekilde okudum. cevaplar içinde gerçekten çok teşekkür ediyorum.

yok öyle birşey..xp windows7 ikisi de usbden de ethernetten de internete modeme bağlanır..bence siz kabloyu kontrol ettirin..yeni birtanesini almadan kabloyu başka biryerde kontrol edin ya da ettirin..uçları da bozulmuş olabilir.kabloya bedavadan para vermek zorunda kalmazsınız.2 tane uç çaktıracaksınız, o kadar.

bide masaüstü win7 ama notebook xp pro olduğundan olmazmış sanırım. bikaç yerde bu şekilde okudum.

bu bahsettiğiniz ikisi arasında ağ kurmak ve dosya paylaşımı içindir..ama o da doğru değil, zorluk çıkartabilir dosya paylaşımını ayarlamak ama o da çözülecek bir konu Kİ modeme bağlayıp internete çıkmak ile alakası yok.

• az önce yeni bi kablo geçti elime.. karşılıklı olarak taktım ama modemdeki ethernet ışığı yanmadı.. modemde etherneti hiç kullanmadım teknik bi hata olduğunuda sanmıyorum..
  • peki kablo ucunu bilgisayara taktığınız zaman yerel ağ bağlantısı ne alemde oluyor?dizüstü masaüstü farketmez, yerel ağ bağlantısı bağlı görünüyor ise ışık yanmasa da problem olmaz..
    üstte yazmıştım, ethernet kartlarının driverlarının kurulu olduğunu ve aygıtların aktif olduğunu da kontrol edin.
  • quote:

peki kablo ucunu bilgisayara taktığınız zaman yerel ağ bağlantısı ne alemde oluyor?dizüstü masaüstü farketmez, yerel ağ bağlantısı bağlı görünüyor ise ışık yanmasa da problem olmaz..
    üstte yazmıştım, ethernet kartlarının driverlarının kurulu olduğunu ve aygıtların aktif olduğunu da kontrol edin.

yerel ağ bağlantısı değilde local area connection lar var.. onlarda da ağ kablosu takılı değil yazıyor.. bilgisayarların aygıt yöneticilerinde ethernet ile olumsuz bir işaret yok. sorunsuz olarak çalışıyorlar.. driverleri kurulu yani.
  • local area connection ile yerel ağ bağlantısı aynı şey dostum.
    eğer kablo takılı değil yazıyorsa ikisinde de
    1 - kablo ya da uçları bozuktur
    2 - modem bozuktur
    3 - çok düşük ihtimal bilgisayarların ethernet portları bozuktur (ikisinin de aynı anda bozuk olma ihtimalinden dolayı çok düşük)

ben sizin yerinizde olsam eğer sonrasında tekrar kurulum yapabilecekseniz, modeme hard reset atıp tekrar kurulum yapar ve ethernetin çalışıp çalışmadığını kontrol ederdim.modemi başka biryerde denemek (ethernet üzerinden internete çıkan bir pcye bağlı modem yerine takıp) modemin ethernetinin çalışıp çalışmadığını da kontrol etmek lazım.
  • bağlantı olayını AİRTİES RT-205 modem alarak hallettim. şimdi ağdaki iki bilgisayarın birbirine ihtiyaç halinde veri aktarabilmesini sağlamak istiyorum. yeni konu açmak istemedim. bunu nasıl yapabilirim? bilgisayarın biri win7 diğeri xp mümkün mü bu?
  • mümkün dostum xpde bir sürücüyü paylaşıma aç (sağ tık paylaşım ve güvenlik) win7 den gir bilgisayarıma sağ tık ağ sürücüsü ekle de ordan sürücünün adresini yaz tamam ya da tam tersi
    not: bilgisayarların aynı çalışma grubunda olması lazım win7 ve xp öntanımlı olarak farklı çalışma gruplarında çalışma grubu için bilgisayarım sağ tık özellikler bilgisayar isminin olduğu yerde çalışma gurubu var orda ikisinede aynı şeyi yaz
    şu an işim var bu kadar anlatabildim inş işini görür vakit olursa resimli anlatım da yaparım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetulas26

mümkün dostum xpde bir sürücüyü paylaşıma aç (sağ tık paylaşım ve güvenlik) win7 den gir bilgisayarıma sağ tık ağ sürücüsü ekle de ordan sürücünün adresini yaz tamam ya da tam tersi
    not: bilgisayarların aynı çalışma grubunda olması lazım win7 ve xp öntanımlı olarak farklı çalışma gruplarında çalışma grubu için bilgisayarım sağ tık özellikler bilgisayar isminin olduğu yerde çalışma gurubu var orda ikisinede aynı şeyi yaz
    şu an işim var bu kadar anlatabildim inş işini görür vakit olursa resimli anlatım da yaparım

çok teşekkür ederim.. araştırıyorum şuan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.