Şimdi Ara

Kablonette 2 bilgisayar arasında internet ve veri paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1. Bağlantı şekli (router ya da switch ile)

"itsme" nickli abimizin yazısından:
    ...router'in ucreti 60 ytl ve teknosada satılıyor olur 12 taksit ile falan internetten almak istersen alet budur
    (wireless ya da kablo ile kullanılabiliyor.)

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=2696&productid=bd61944

ya da switch alınabilir:

yazıcıoğlu işhanından 28ytl cnet marka 8'li switch aldım, kablonette gayet düzgün çalışıyor.

yukardaki bağlantı şeklinde veri transferi yapılacaksa "ağ bağlantılarım"dan "ev veya küçük işyeri ağı kur" yapılması gerekiyor.

2. bağlantı şekli: (router ya da switch yerine bilgisayarların birinde 2. ethernet kartı olacak) (1. bilgisayar ana bilgisayar olacak, ana bilgisayarın 2 adet ethernet kartı olacak ve de diğer bilgisayarın internetten yararlanması için ana bilgisayar açık olacak)

rotersiz nasıl yaptığımı açıklayayım (maviateş abinin sayesinde yaptım):

1. modemden gelen ethernet kablosunu bağladığımız bilgisayara öncelikle 2. bir ethernet kartı takmamız gerekiyor (2. bilgisayara uzayacak bir adet de çapraz ethernet kablosu edinmemiz gerekiyor)

2. ağ bağlantılarıma gidip her iki yerel ağ bağlantısını da devre dışı bırakalım (2. ethernet kartını taktığımızda iki adet yerel ağ bağlantısı oluşuyor) 1394 bağlantısı yazana hiçbir zaman dokunmuyoruz

3. çift ethernetli bilgisayardan her iki ethernet kablosunu da çıkartalım

4. yerel ağ bağlantısını tekrar "etkin" hale getirelim

5. ağ bağlantılarımdaki "yerel bağlantı" simgelerinden her ikisini de seçip birine sağ tıklayarak "köprüle" diyelim

6. ağ köprüsü oluştuktan sonra artık kabloları takabiliriz (kabloları takmadan önce modemi restrart yaptıralım)

7. çift ethernetli bilgisayardaki ethernetlerin birine modemden gelen ethernet kablosunu 2. ethernete de diğer bilgisayara uzatmak için edindiğiniz çapraz ethernet kablosunu bağlayalım

8. böylece iki bilgisayar arasında hem internet hem de veri bağlantısı kurulmuş oluyor. ayrıca "küçük ev ya da işyeri ağı kur" yapılmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicapuerte -- 23 Ağustos 2007; 1:36:15 >

• Denetim masası > Ağ bağlantılarıma girdiğinde iki ethernet karı için yerel ağ bağlantısı göreceksin.

O ikisini seç ve seçili haldeyken birisinin üzerine sağ tıkla ve bağlantıları köprüle de. Bu kadar.

Ekleme : Laptop yerine dizüstü diyerek, Türkçe'miz için çaba sarfetmiş olabiliriz. Türkçe kullanalım, Türkçe söyleyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 3 Ağustos 2007; 21:43:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviAteş

Denetim masası > Ağ bağlantılarıma girdiğinde iki ethernet karı için yerel ağ bağlantısı göreceksin.

O ikisini seç ve seçili haldeyken birisinin üzerine sağ tıkla ve bağlantıları köprüle de. Bu kadar.

Ekleme : Laptop yerine dizüstü diyerek, Türkçe'miz için çaba sarfetmiş olabiliriz. Türkçe kullanalım, Türkçe söyleyelim.

Hemen deneyeceğim teşekkürler...

Ekleme
    Savaşlar siz biz ayrımından çıkar. Ben dünyalıyım. Kelime Türkçe ya da ingilizce latince farketmez. Her kelimenin türkçesini üretmeye çalışacağımıza cihaz üretirsek cihazın adı da otomatik olarak türkçe olur zaten...

• quote:

Orjinalden alıntı: musicapuerte

Ekleme
    Savaşlar siz biz ayrımından çıkar. Ben dünyalıyım. Kelime Türkçe ya da ingilizce latince farketmez. Her kelimenin türkçesini üretmeye çalışacağımıza cihaz üretirsek cihazın adı da otomatik olarak türkçe olur zaten...

Buradan şunu anlıyorum!.

Biz bulmadıkça o nesnenin isminin yabancı karşılığını kullanacağım. Teknolji üretmesekte çok güzel isim üretmişiz onu kullanalım. İnşaallah yakın teknolojiyi de üretmeye başladık. hızla geliyoruz. Bakınız ürettiğimiz beyaz eşyalar. Her şeyiyle bizimler.

İşinizi de halletiniz mi bu arada?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: musicapuerte

Ekleme

Buradan şunu anlıyorum!.

Biz bulmadıkça o nesnenin isminin yabancı karşılığını kullanacağım. Teknolji üretmesekte çok güzel isim üretmişiz onu kullanalım. İnşaallah yakın teknolojiyi de üretmeye başladık. hızla geliyoruz. Bakınız ürettiğimiz beyaz eşyalar. Her şeyiyle bizimler.

İşinizi de halletiniz mi bu arada?

Abi henüz deneyemedim çünkü çok değerli bir misafir ile ilgilenmek durumundayım şu an. yarın deneyip hemen cevap yazacağım. Bu arada verdiğim karşılığı olgunlukla karşılayıp ters cevap vermediğiniz için duygulandım. Bu forumu seviyorum... :D

• quote:

Denetim masası > Ağ bağlantılarıma girdiğinde iki ethernet karı için yerel ağ bağlantısı göreceksin.

Dediğinizi yapınca şu uyarıyı veriyor:
     Kablonette 2 bilgisayar arasında internet ve veri paylaşımı
  • okulda bil.laboratuvarında interneti bu şekilde paylaştırıyoruz. Ayarları tam hatırlayamadım. Ama ağ kurulum sihirbazını çalıştırıp, "bu pc başka bir pc üzerinden internete bağlanır" gibi bir mesaj var onu seçiyorduk. Sonra masaüstü pc'ye giden ethernet kartının tcp/ip ayarlarına, ilk ethernet kartının modemden otomatik aldığı ip no'yu giriyorduk sanırım.. Tatilim 15 gün sonra bitiyor. Eğer 15 gün içinde yapamazsan, bana mesaj at. Ayarları inceleyip ayrıntılı bilgi vereyim..Kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende tek ethernet kartı olduğu için, hatta şu anda Pardus kullandığım için ayrıntılarına bakamıyorum.

Bu yerel ağ bağlantılarınızın özelliklerine girip, orada " internet bağlantı paylaşımı " hangisinde varsa onu kaldırıp, ondan sonra bu işlemi tekrarlayın bakalım, ne olacak.

Birde bu işlemi şu şekilde de yapabilirsiniz. İnternete bağlı olan yerel ağ bağlantısının özelliklerine girdikten sonra yukarıdaki sekmelerden galiba ortadakine basınca orada açılır menülerden birisi şu ayarı içeriyor.

Bu ağ kartının internetini açılır menüden seçeceğim ağ kartı ile paylaş.

Buna benzer bir cümle var. Yalnız yine internet bağlantı paylaşımını kaldırmanızı isteyecektir.
  • En üstteki yazı değiştirilerek bağlantının son hali detaylı yazıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicapuerte -- 5 Ağustos 2007; 10:28:00 >
  • Diğer bilgisayarda bir şey yapmanıza gerek yok. Artık yeni ethernet kartları sorun çıkartmasa da eski ethernet kartlarında ve bazı ethernet kartlarında kullandığınız kablonun çapraz (cross) şekilde bağlanmış olması gerekli.

Çünkü sadece köprüleme işlemini yapmanız yeterli.
  • En üstteki yazı değiştirilerek bağlantının son hali detaylı yazıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicapuerte -- 5 Ağustos 2007; 10:28:29 >
  • evet dogrudur bu şekilde olur ama bu şekilde 1 pc sunucu olarak calısıyor ve o calısmadıkca diger pc ye bir veri yada internet aktarımı yapamazsın .. egerki bir router alırsan bu gibi şeylerle ugraşmak zorunda kalmazsın ki ben oyle yaptım kendi kablonetimi paylaştırırken ki adsl e de gecersen yine bir kablosuz agım olmuş oluyor .. aletin ucreti 60 ytl ve teknosada satılıyor olur 12 taksit ile falan internetten almak istersen alet budur

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=2696&productid=bd61944
  • valla ben inca 8 port switch le dağıtıyorum kablo internetimi hiç sorun yok düz bağlantılı ethernet kablosu kullanıyorum.
  • 2. bağlantı şekliyle yapılan bir paylaşımda FIREWALL'ı aktif hale getiremiyor muyuz?
    Misal bir Zone Alarm'ı 2 ethernet kartına sahip olan bilgisayarda açamıyor muyuz?

Açabiliyorsak Zone Alarm'da nasıl bir ayar yapmamız gerekiyor?
    Zira Windows Firewall'ıda açsam 2. bilgisayarda internet akışı duruyor.

Ek:
    2. yol gerçektende çok basitmiş.
    Öyle Wizard'lara filan gerek kalmadan 5 dakikada yapılandırabiliyor.
    Paylaşım için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 15 Ağustos 2007; 11:37:30 >
  • ya cok ugraşma bence zamanını daha degerli şeylere harca patinaj cekiyormussun gibi geldi bana.. bak kısaca yazıyorum ki egerki bir kablosuz hede istiyorsan git bir router al bitsin.
  • olmuyor arkadaşlar olmuyor. yazılanları denedim. kendi internet bağlantım da gitti. tam net ayarlar ne dir. tcp/ip ayarları ne olacakağ bağlantılarının. yar bana bir çare lütfen. modemim netmaster. iki tane farklı markalarda ağ kartım var. cross kablom var.

ipconfig yazınca

ip adresi . 195.174.147.25
    alt ağ maskesi. 255.255.248.0
    varsayılan ağ geçidi: 195.174.144.1

buna göre ağ bağlantılarında hangi ayarları yapmam gerekiyor. yok mu bir baba yiğit.
  • yazıcıoğlu işhanında 28ytl'ye cnet 8'li switch var, kablonette gayet düzgün çalışıyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.