Şimdi Ara

KabloNet Ve Router Hakkinda Yardim Edermisiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar,Kolay Gelsin..
    Elimden gelen herseyi yaptiktan sonra hala basarili olamadigim icin birde sizlere danismak istedim.
    Konuyu kisaca anlatayim.

    Bir hafta önce KabloNet internet baglattik evimize.4 Portlu kablo modemler cok pahali oldugu icin,tek portlu modem aldik. Ve birde Statik Ip. Ilk seferde sadece bir bilgisayar internete girebiliyordu. Daha sonra teknik servisi aradigimizda bi kac islem yapmamizi istediler.(Modemi ac,bekle kapa vs vs..) Ve bir anda ikinci bilgisayarda internete girer oldu.Taki iki gün öncesine kadar. Ucuncu makinayi baglamaya calisirken,butun sistemimiz bi anda alt üst oldu ve sadece bir bilgisayar internete baglanabiliyor. Umut ile tekrar servisi aradigimda modemin router´a interneti yolladigini,tek sorunun router ayarlarindan oldugunu söylediler.

    Inanin 9 saattir uyumadan ugrasiyorum,ve servisi nerdeyse 6 defa aradim. Nedese olmuyor.
    Baglantimiz aynen söyle.
    Kablo Modeme disaridan internet geliyor, ondan cikan ethernet kablosunu bizim yeni satin aldigimiz ZyXEL NBG-417N adli Access Point/Router cihazina bagladiyoruz(NAT yazan kisma). Bu cihazda 4 port var, iste birisi bana birisi arkadasima cikiyor kablolalarin. Su anda bir bilgisayar internete girebilirken ikincisi giremiyor. Problem router ayarlarindaymis KabloNetin söyledigine göre.

    Böyle bir olay icin nasil bir ayar girmeliyiz ? Lütfen yardimci olun bilen arkadaslar. Cekmedigim kalmadi,ve caresiz durumda yaziyorum bu mesaji. DCHP ve Nat ayarlariyla bir alakasi var sanki,ama onlarinda tam nasil isledigini bilmedigim icin büyük ihtimal yaptigim ayarlarda uyumsuz oluyor hep.

    Cevaplarinizi bekliyorum.
    Saygilarla..
    Ergün







  • selam,
    Bu NBG-417N 'nin Router modunda çalıştığına emin misin? Access Point modunda kalmış olabilir.
  • Routerın Wep arayüz sayfasından DCHP yi kapatın sonra modem ve routerı kapatın ilk önce kablo modemi sonra routerı açın öyle bi deneyin bakalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.