Şimdi Ara

Kablonet-İzmir/Karşıyaka (Ping Değerleri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forumdaşlar,İzmir Karşıyaka bölgesinde ikamet eden kablonet kullanıcısı arkadaşlar acaba ping değerlerini bu konu altında paylaşabilirler mi?Acaba bu bölgedeki diğer kullanıcılarda da sürekli değişen (saniyelik) ping artışları oluyor mu?Ben hızdan (akşam 1900 2400 arası hariç) oldukça memnunum 100 mb akıllı sınırsız tarife kullandığım için ancak ping konusu sıkıntılı kafadan bir 20 25 ms fazladan var gibi.Emin olmak için sizlerden bilgi rica ediyorum.şimdiden teşekkürler.




  • Frankfurt 70 ping alıyorsan iyi değil, ortalama 55 ping gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patren kullanıcısına yanıt

    Hocam az önce speedtestten her türlü frankfurt serverına test yaptım.en düşük 56 genelde hep 60 ve üstü aldım.ancak bu seferde o düşük ping aldığım serverlarda indirme hızım 5 mb.Ayrıca benim asıl sorunum dalgalanma,yani pingin 5 dakika için sabit olduğunu daha tecrübe edemedim.


    Uzun uğraşlar sonucu cgnden çıktım yaklaşık 1 ay önce.178 ile başlayan bir ip im var.modemdeki ile aynı ip nosu.bir kere olsun tellcom(superonline) çıkışı denk gelmedi bana.birazdan yine bir tracert yapacağım.

  • holden_ H kullanıcısına yanıt
    Evim ile işim arası 30 km şehir içinden gidersem 20 dk sürüyor, otoyoldan gidersem 15 dk sürüyor, hafta sonu boş saatlerde ise ikisinde de 10 dk sürüyor, yolda bazen trafik sıkışınca artı 10 dk daha uzuyor, bilmem anlatabildim mi...
  • Patren kullanıcısına yanıt

    hem şikayet ettim hem de blokladım umarım DH yönetimi gereğini yapar.

  • holden_ H kullanıcısına yanıt

    Hocam belki garip gelecek ama ben cgnattayken özellikle lolde 5-6 ms daha az alıyordum. Oldum olası kendi ip adresim vardı. Yaklaşık 4 ay önce geçirmişlerdi beni cgnata. Port açmaya ihtiyacım olduğu için de hiç geri cgnata dönmeyi düşünmedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unununium U kullanıcısına yanıt

    Yok hocam neden garip gelsin sonuçta Kablonet bu.demin Looking Glass TT üzerinden trace attım izmir sonra istanbuldan yurtdışına çıkacakken ankara ulusa gidip sonra çıkıyorum.sağolsunlar daha önce de maraş gezisi yapıyordum.

  • holden_ H kullanıcısına yanıt

    Ben de upload hızlarının iyileşmesini bekliyordum. Özellikle bu pandemi döneminde çıt çıkmadı Türk Telekom ve süperonline upload hızlarını artırırken. Yurtdışında aynı altyapıda 100/20 internet veriyorlar keza bakarsanız kablonet de 20 mbit simetrik verebiliyor. Ama normal kullanıcının erişiminden çok uzakta 6 yıl önce bu hızlarla idare edebilirken şuan aşırı yavaş geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unununium U kullanıcısına yanıt

    vallahi hocam stabil bir internetimiz olsa bize 8 mb upload yeter de artar ev kullanımı için diye düşünüyorum.internet yerinde durmuyor ki sürekli yükselip alçalıyor.

  • holden_ H kullanıcısına yanıt
    Adama açıklama yapıyoruz neden Pingi değişiyor diye, adam şikayet ettim dh yönetimi gereğini yapar diyor...

    bu ping niye değişiyor diye soru soruyorsun, birebir örneği ile açıklıyoruz en anlamayan adamın anlayacağı şekilde, daha nasıl anlatılır, adam hocam yanlış mı oldu diyor birde, yemin ederim şaka gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 20 Aralık 2020; 20:28:5 >
  • Patren kullanıcısına yanıt

    kimin nerede ne çalışanı olduğunun çetelesini mi tutuyorsun...

  • maaart M kullanıcısına yanıt

    Sizin açıklamanız arkadaşın sorununa işaret etmiyor.


    Siz farklı saatlerde ve kullanım yoğunluğuna bağlı olarak pingler farklılık gösterir demek istiyorsunuz, bu durum fiber dahil tüm İSS ler için geçerli zaten.


    Arkadaşın bahsettiği ise "ping dalgalanması". Bir servera ping testi yaptığınızda 30 saniye süresince 15 ping atıyorsunuz diyelim, her 2 saniyede bir atılan pingin farklı sonuç vermesi sizin bahsettiğiniz durumdan farklı. Bende de 45 ila 650 ms arasında değişen, 30 saniye içerisinde alınmış 15 farklı Avrupa ping sonucu var. Japonya 300 ms...


    Sizin yönteminizle anlatırsak: Ev ile iş mesafem 20 km, aracımla yolculuk 40 dakika sürüyor ama aracı kullanırken 90 olan hızım 50'ye düşüyor sonra aniden 180'e çıkıyor, tam aracın kontrolünü ele alacağım hızım 60'a düşüyor. Böyle atlaya zıplaya yolculuk yapıyorum, ne aracın kontrolü bende ne de hız kontrolü. Kaza yapmak işten değil. Buyurun size kablonet.


    Buna ping dalgalanması diyoruz. Kablonet teknik ekibi çoğunlukla yetersiz ve eğitimsiz olduğundan, dünyanın her yerinde hız ile birlikte en önemli sorun olarak kabul edilen ping dalgalanmasının varlığından bile haberdar değiller. "100 ms ping normal" diyen cahiller gördük. 4G cep telefonu bağlantısı 60 ms ping verirken hem de...


    Ücret ödeyerek aldığım profesyonel adanmış sunucunun ping testi sonuçlarıma bakıp "speedtest yapalım, bunlar başka test" diyen adamları tutup teknik ekip lideri yapıyorlar. Biz de 12 ay sorun çözdürmeye uğraşıyoruz. Kusura bakmayın ama domates seçemeyecek adamları sorumlu yapmışlar, tabii ki sorunlar çözülmez.


    Ping dalgalanmasını bile anlatamadığımız insanlara yüksek ping, kronik lag, yük altı ping testi, jitter, bufferbloat durumlarını da anlatamayız zaten.


    Ne zaman ülkede liyakat aslolur, o zaman "sorunlar çözülür".


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Algenthor kullanıcısına yanıt

    hayır yanlış yaklaşıyorsunuz olaya, kablo internet sisteminde şebeke ortak kullanılıyor, siz o pingi izlerken ilk pakette şebekenin yoğunluğu ile 1 ms sonraki yoğunluk farklı olabilir, komşunuzun veri trafiği, karşı apartmanın trafiği, evin içinde parazit yapabilecek cihazlar dahi docsisli sistemlerde etkileşim yapabilir. aynı binada aynı anda eş zamanlı ping ve hız testi denemeleri imkanınız varsa komşularınızla yaparsanız değerleri analiz ederseniz durumu göreceksiniz.


    ayrıca kablo internet dünyanın her yerinde bu şekilde çalışmaktadır, sistemin yapısı budur, bildiğiniz üzere kablo internet, kablo tv şebekesinin modifiye edilmesiyle çıkmış bir teknolojidir, size muhteşem bir internet deneyimi sunma amacı yok, sistemi gereği kurulumu ucuz olduğu için telefon, tv, interneti bir arada sunmaya çalışılan bir ürün...


    ayrıca kablonet teknik ekibinin bu konuya yapabileceği bir işlem yok, sizin görüştüğünüz kişiler taşeronun servis elemanları büyük olasılıkla, sistem yöneticileri belki birşeyler yapabilir diyeceğim ama onlarında pek birşey yapabileceğini sanmıyorum, teknolojisi malum ortada, bu kadar ping konuları sıkıntı yaratıyorsa, superonline fiber seçmek en mantıklı hareket olacaktır.


    malum hepimizin bildiği üzere en iyi bağlantı superonline fiber, turksatı iyi olduğu için değil ucuz olduğu için tercih ediyoruz...





  • maaart M kullanıcısına yanıt

    Maalesef benim tercihim sadece mecburiyet. Bulunduğum bölgede sadece Türk Telekom altyapısı bulunduğu için iki şansım var ya kablonet ya da superonline vdsl (ttnet altyapılı). Superonline vdsl ile ilgili ping rakamlarını çok araştırdım ama ne forum içinde ne de forum dışında sonuca ulaşamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Algenthor kullanıcısına yanıt

    tabiki adsl ve vdsl e göre kablo daha iyi bir seçenek, sol fiber gelir umarım adresinize...

  • Algenthor kullanıcısına yanıt

    SOL'ün TTnet altyapılı hizmetini kullanacaksanız yurtdışı çıkışlarınız TTNET olacaktır gibime geliyor.TTnet 'in hipernet /vdsl hizmeti alan kişilerden daha detaylı bilgi alabilirsiniz sanki.


    Bu forumda kaç aydır kendimi yırtıyorum doğru düzgün bilgi alabilmek adına gereksiz arayışlara girmeyeyim diye adam kalkmış hala yok araba yok km diye teşbih yapıyor,sanırsın sanki forum karayolları genel müdürlüğü forumu bizse uzun yol şöförüyüz.Benim şahsen bu kadar ping almamın asıl sebebi tamamen routelar yani adamlar ben frankfurta gidecekken önce maraşa ya da ankara ulus taki noktaya yönlendirmeseler hiçbir sıkıntı yok docsisin kendi tabiatı haricinde.o da en fazla 10 ms falan trcell kullanıcılarıyla kıyaslandığında.yani ezcümle bu sıkıntının yoğunlukla alakası yok yoğunlukla alakalı olsa çok çok daha yüksek pingler alırdım.Trafik sıkışır gidemezsin gibi teşhisler tamamen ABSÜRD.


    Kablonet adlı operatörün TTnet çıkışları olduğu gibi Tellcom(Superonline) çıkışları da var fakat ttnet bloğundan ip verdiği aboneleri katiyen SOL bloğuna vermiyor.Daha dün akşam MH ile konuştum bakın bana 46 lı ip verirseniz statik ip alacağım ücreti sorun değil diye,iki kere aradım temsilci bayanlar mail ile iletmişler fakat sordukları kişi (muhtemelen direktörleri ya da teknik destek) t.... kebabı yapmakla meşgul olduğu için hala bir sonuç alamadım.


    Eylül 2021 e kadar da taahütüm var,bu son teşebbüsümden de sonuç alamazsam gözü karartıcam gibi,hayırlısı diyelim artık.





  • maaart M kullanıcısına yanıt

    6 ay önce 48 ms aldığım Avrupa serverından 6 aydır 60-80 ms arası ping alıyorum, jitter 2-4 ms. İnanılmaz kötü değerler, o yüzden emin olamıyorum vdsl konusunda.


    Yurtiçi ve yurtdışı tamamen superonline omurgasında oluyor. Sadece altyapı ttnet.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.