Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (587. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65.833
Cevap
429
Favori
3.547.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 585586587588589
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla arkadaşlar bende aynı şey bi zaman cok sık oluyordu müşteri hizmetlerini aradım sonra düzeldi 2 hafta sorunsuzdu yanlız dowloand hızı 60 30 araı dalgalanıyordu son 2 gündür internete sayfa acıyorum sinyal yeni gidiyor anlaşılan sinyal zayıf bıktım bu işten modemden sanıyordum ama bu iş modemden değil sinyal gidiyorr yokmu adam gibi cağresi TTneti kapattığıma pişman oluyorum yavaş yavaş

ekleme=http://62.248.80.10/ denedim IP adresini girdim modem veya yinyal yok dedi acaba yanlış mı yaptım IP adresimi girdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balanced blue -- 12 Ocak 2009; 16:28:29 >
  • Kablo modem kullanıcısıyım. malum rapidshare ip change durumu. sanırım sitede gösterilen bütün yolları denedim ama olmuyorda olmuyor. bir çok internet sayfasında gördüğüm kadarıyla değişik yöntemlerle ip değiştirmeyi başarmışlar . otomatikten vaz geçtim ellede olmuyor.

@echo off
    echo eski ip siliniyor
    ipconfig /flushdns
    ipconfid /release
    echo ip adresiniz yenileniyor
    ipconfig /renew
    exit
    .......gibi, yada mac adresini değiştirmek vb. bir çok denemelerime rağmen başarılı olamadım. bu yöntemler artık geçerli olmadığını düşünüyorum. hala kablo modemde rapiddi beklemeden kullanan arkadaşlar varmı?. varsa nasıl yaptıklarını anlatırlarsa çok memnun olurum.
  • Arkadaslar, benim netmaster cme075 modem online olmuyor. Ekip gelip bakti, kendi modemlerini takti, yaklasik 3 dakika sonra onlarin modemi online oldu. Cevap olarak modeminiz bozulmus dedi. Sizce gercekten bozulmus mudur yoksa benim modemin mac numarasi filan yanlislikla degismis/silinmis vs olabilir mi?

Simdi modem bagli iken status isigi once yanip sonuyor, daha sonra daha sık araliklarla yanip sonmeye basliyor. Bu esnada cable isigi da arada yanip sonuyor ama status bir turlu surekli yesil yanmiyor. Bu durumda iken MAC adresinden kontrol ettigimde sadece sol ust kosedeki degerde 24 yaziyordu, diger kisimlar bostu.

Teknik servisin modemi takiliyken ve online oldugu zaman o sayfaya yine baktim, degerler degismemisti. Acaba onlar anlik deger degil mi? yani bir sure sonra mi guncelleniyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Balanced blue

valla arkadaşlar bende aynı şey bi zaman cok sık oluyordu müşteri hizmetlerini aradım sonra düzeldi 2 hafta sorunsuzdu yanlız dowloand hızı 60 30 araı dalgalanıyordu son 2 gündür internete sayfa acıyorum sinyal yeni gidiyor anlaşılan sinyal zayıf bıktım bu işten modemden sanıyordum ama bu iş modemden değil sinyal gidiyorr yokmu adam gibi cağresi TTneti kapattığıma pişman oluyorum yavaş yavaş

ekleme=http://62.248.80.10/ denedim IP adresini girdim modem veya yinyal yok dedi acaba yanlış mı yaptım IP adresimi girdim

modem mac adresini girin

• quote:

Orjinalden alıntı: bado6100

Arkadaslar, benim netmaster cme075 modem online olmuyor. Ekip gelip bakti, kendi modemlerini takti, yaklasik 3 dakika sonra onlarin modemi online oldu. Cevap olarak modeminiz bozulmus dedi. Sizce gercekten bozulmus mudur yoksa benim modemin mac numarasi filan yanlislikla degismis/silinmis vs olabilir mi?

Simdi modem bagli iken status isigi once yanip sonuyor, daha sonra daha sık araliklarla yanip sonmeye basliyor. Bu esnada cable isigi da arada yanip sonuyor ama status bir turlu surekli yesil yanmiyor. Bu durumda iken MAC adresinden kontrol ettigimde sadece sol ust kosedeki degerde 24 yaziyordu, diger kisimlar bostu.

Teknik servisin modemi takiliyken ve online oldugu zaman o sayfaya yine baktim, degerler degismemisti. Acaba onlar anlik deger degil mi? yani bir sure sonra mi guncelleniyor?

merkezdeki kayıt silinmez fakat modeminiz arızalanmış olma ihtimali yüksek

modemin arayüzüne bir bakınhttp://192.168.100.1/ herhangi bir uyarı varmı

• Arkadaşlar ben geçen ay adslden kablonete geçtm 512 sınırsz hızından ve tv yayınlarından çok memnunum. Ama wireless konusunda problemim var.
    Daha önce asus adsl modemi'mi usbden masaüstüne, ethernetlede access pointe bağlayarak problemsiz kullanabiliodm.
    1) Pozitek kablo modemimde usb+ethernet çıkışlı olmasına rağmen bu şekilde bağlantı kuramıyorum böle bişey mümkünmü?
    2) 1.yi yapamıosam en azından etherneti accesspointe takınca wireless kullanabilmek istiyorm ama bunuda yapamıyorm, hatta laptopa ethernetten bağlayınca gene internete bağlanamıyorum, sanırm masaüstü bilgisayarın ethernet mac adresini kabul etmesi gibi bi durum varmış bu konuda bilgisi olan varmı?
    3) switch almadan bu problemi çözmek istiorm yoksa 3.bi priz olacak lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olsun.

Bi çözüm önerisi olan varsa çok memnun olurum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: quentin

Arkadaşlar ben geçen ay adslden kablonete geçtm 512 sınırsz hızından ve tv yayınlarından çok memnunum. Ama wireless konusunda problemim var.
    Daha önce asus adsl modemi'mi usbden masaüstüne, ethernetlede access pointe bağlayarak problemsiz kullanabiliodm.
    1) Pozitek kablo modemimde usb+ethernet çıkışlı olmasına rağmen bu şekilde bağlantı kuramıyorum böle bişey mümkünmü?
    2) 1.yi yapamıosam en azından etherneti accesspointe takınca wireless kullanabilmek istiyorm ama bunuda yapamıyorm, hatta laptopa ethernetten bağlayınca gene internete bağlanamıyorum, sanırm masaüstü bilgisayarın ethernet mac adresini kabul etmesi gibi bi durum varmış bu konuda bilgisi olan varmı?
    3) switch almadan bu problemi çözmek istiorm yoksa 3.bi priz olacak lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olsun.

Bi çözüm önerisi olan varsa çok memnun olurum.

hocam modeminiz online olduktan sonra masaüstü veya dizüstü hangisi olursa olsun usb veya ethernet üzerinden bağlanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 12 Ocak 2009; 19:58:05 >

• Hocam sizin resimde LINKSYS WRT54GC v3 gözüküyor, bendeki v2.
    Birşey sormak istedim sizinkinde acaba wirelessi arayuzden kapatmak mumkunmu acaba.Bende bu secenek yok.

quote:

Orjinalden alıntı: aluc

LINKSYS WRT54GC
    Bunu aldım 61 ytl router olarak ucuz mucuz ama işimi görsün yeter. Piyasada 70 den aşağı yok. Mavide %18 indirim vardı kaptım. Netmaster cxc150 de öyle o da 72 ytl bu da piyasada 85 90 alacaklara fırsat son gün BU PAZAR kaçırmayın

• arkadaşlar ayıptır sormasıda :D bu mac adresi nedir nerden cıkar nasıl bulucam bunu

yoksa Ağ bağlantıları ayrıntılarında cıkan fiziksel adresmi

bide bişi daha sorayım burda Kira alındı ve kiranın sona ermesi diye ayrıntılar var karsında rakamlar var ne dir bunlar
  • arkadaşlar sanırım MAc adresi dediğim gibi fiziksel adresmiş ben bunuhttp://62.248.80.10/ dan denedim ve aldığım sonuc kesinmidir bilmem şu

Cable6/1/2-upstream0 Cable6/1/2-downstream

Signal/Noise Ratio 13,9 dB Signal/Noise Ratio
    Upstream Power Downstream Power

BDK ayarı yapılmalı diyor ne kadar doğrudur?
  • Balanced blue

o adres kolay kolay yanılmaz 444 0 126 arayıp arıza kaydı verin
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

siz genede bir resim ekleyebilirmisiniz

www.patilan.com
    404 Not Found
    http://www.patilan.com/docsis/overview.htm

linkdeki programıda indirip hattı takip edin

KABLONET [ANA KONU]

• eyvallah dostum teşekkrü ederim bu ikinci arayışım olucak daha öncede aramıştım düzelmişti şidmi yine başladı dahada yeni abone oldum bakalım yapabileceklermi
  • quote:

Orjinalden alıntı: talatcaner

quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

siz genede bir resim ekleyebilirmisiniz

www.patilan.com
    404 Not Found
    http://www.patilan.com/docsis/overview.htm

linkdeki programıda indirip hattı takip edin

KABLONET [ANA KONU]

başlata basıp ve db/mv olarak birimi seçerseniz

Not bil açık olduğu sürece açık dursun dalgalanmalar "difference" görülür

• quote:

eyvallah dostum teşekkrü ederim bu ikinci arayışım olucak daha öncede aramıştım düzelmişti şidmi yine başladı dahada yeni abone oldum bakalım yapabileceklermi

rica ederim
  • programı indirdim dostum dediğin gibide ayarladım IP adresine filan dokunmadım bişi daha sormak istiyorum binad aherkezin TV si kablolu bundan dolayı sinyal düşüşü meydana gelebilirmi olasılığı varmıdır
  • quote:

programı indirdim dostum dediğin gibide ayarladım IP adresine filan dokunmadım bişi daha sormak istiyorum binad aherkezin TV si kablolu bundan dolayı sinyal düşüşü meydana gelebilirmi olasılığı varmıdır

dağıtım kutusundan yükseltiyorlar hocam sinyalleri zaten internet frekansı ile tv frekansı farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 13 Ocak 2009; 0:58:40 >
  • bu değerlerin anlamı ne,bağlantım 1mbt sınırsız.

KABLONET [ANA KONU]
  • Ankara Emek'te veya Ankara genelinde uydunet kullanımında bir sıkıntısı olan var mı acaba? İlk defa evime internet alacağım ve ibre uydunet tarafına dönmüş durumda. Selamlar...
  • 
Sayfa: önceki 585586587588589
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.