Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
64.811
Cevap
413
Favori
3.478.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @eozen81, öncelikle hayırlı olsun. Kablonetin yurtdışı çıkışları Telekom' a bağlı diye biliyorum. Yani Telekom' un yurtdışı çıkışlarında problem varsa kabonette de oluyor maalesef. Modemin versiyonuna modem menüsünden help kısmından bakabilirsin(http://192.168.100.1/RgHelp.asp). Sende muhtemelen "Software Version: SB5101-2.4.1.3-SCM00-NOSH" yazıyordur. Bende 2.6.2.0 yazıyor şu an. Ben güncelleme işini Ankara Türksat' tan @MaedHrOS' un söylediği kişiyle konuşarak yaptırdım. Direk orayı ara bence, oradaki arkadaş yardımcı oluyor. Pm ile göndereyim ben sana telefon numarasını. Sinyal değeri 39 derken "Signal To Noise Ratio" dan mı bahsediyorsun acaba? Oysa çok da kötü değil ama asıl önemli olan Downstream/Upstream Power level değerleri. Onları da yazabilirsen, yardımcı oluruz.

• Hocam mümkünse numarayı bende alabilirmiyim acaba pm den benim modem de aynısı ?
    quote:

Orjinalden alıntı: agemennon

@eozen81, öncelikle hayırlı olsun. Kablonetin yurtdışı çıkışları Telekom' a bağlı diye biliyorum. Yani Telekom' un yurtdışı çıkışlarında problem varsa kabonette de oluyor maalesef. Modemin versiyonuna modem menüsünden help kısmından bakabilirsin(http://192.168.100.1/RgHelp.asp). Sende muhtemelen "Software Version: SB5101-2.4.1.3-SCM00-NOSH" yazıyordur. Bende 2.6.2.0 yazıyor şu an. Ben güncelleme işini Ankara Türksat' tan @MaedHrOS' un söylediği kişiyle konuşarak yaptırdım. Direk orayı ara bence, oradaki arkadaş yardımcı oluyor. Pm ile göndereyim ben sana telefon numarasını. Sinyal değeri 39 derken "Signal To Noise Ratio" dan mı bahsediyorsun acaba? Oysa çok da kötü değil ama asıl önemli olan Downstream/Upstream Power level değerleri. Onları da yazabilirsen, yardımcı oluruz.

• ben bu kabloluya baş vurmak istiyorum kime gidicem onu anlamadım nereye gitmem kime başvurmam gerek yada birini arayıp gelmesi mümkünmü bu sıcakta 1de kuyruğa girmeyelim
  • 444 0126 ya telefon açarsan başvurabiliyorsun kablotv in varsa o şekilde ondan sonra gelip bağlıyorlar.
    Bizim evde de kablo tv annemin üzerine bu akşam ankara dışına çıkıyorlar teknik servisi arayıp dün özellikle belirttim gelin yarın diye,ama daha gelmediler arıcam şimdi gelmezler ise geri arayıp iptal ettirecem aboneliği 3 ay olmucaklar çünkü annemler ,modemi de aldık motorola sb5101 duruyo sinir ettiler beni walla 5 gün oldu gelmediler dün uyardıgım halde bekliyorum bakalım inşallah gelirler.Yoksa iptal ettirip modemi de satacam artık başka çarem kalmadı.Hep böyle birşeye hevesleniyorum kursağımda kalıyor.i
    quote:

Orjinalden alıntı: Saint4nger

ben bu kabloluya baş vurmak istiyorum kime gidicem onu anlamadım nereye gitmem kime başvurmam gerek yada birini arayıp gelmesi mümkünmü bu sıcakta 1de kuyruğa girmeyelim

Edit: Şimdi aradım dedim bugün gelmeniz lazım evde olmucaklar iptal ettirmek zorunda kalacam diye listede varsınız 6 ya kadar çalışıyorlar kesin gelirler dedi.Bekleyelim bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.BULUT -- 27 Haziran 2007; 16:00:10 >

• Haydi Türksat,Türk Telekom sizden önce davranıp 4mbit hızı ve en düşük bağlantıyı 512k olarak yaptı.Belli oldu bu.Lütfen sizde iyi bir indirim yapın da Türk Telekoma bizi yine muhtaç etmeyin
  • ne zaman yaptı nerden duydun kaynak neresi???
    quote:

Orjinalden alıntı: HRMNKY

Haydi Türksat,Türk Telekom sizden önce davranıp 4mbit hızı ve en düşük bağlantıyı 512k olarak yaptı.Belli oldu bu.Lütfen sizde iyi bir indirim yapın da Türk Telekoma bizi yine muhtaç etmeyin
  • İnternet başlığında 1 Temmuz'da yeni tarifeler açıklanabilir diye topic açıldı.İstersen bak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

sinyal değerleriniz içinde 39 larda demişsiniz bu tek bilgi ile bir yorum yapamam ama modemin Signal kısmındaki bilgileri buraya yapıştırırsanız detaylı bir şekilde bilgi verebilirim...
    Modemin versiyon güncellemesi için ise İstanbul SETKOM u arayın oradaki beyefendi size ankarada ulaşmanız gereken kişinin telefonunu verecek.onları arayıp durumu anlatınca 1-2 dakikada yapılıyor güncelleme.

kolay gelsin
    saygılar

Dosrum bilgiler için teşekkür ediyorum, ancak biraz eski zamanlarda da olsa o Cfosspeed'i kullanmışlıgım var,
    ve o zamanlar belki benim acemliğimden belkide birşeyleri yanlış yaptıgımdan mı bilemiyorum ama bilgisayarımda
    TCP IP vs. gibi bir çok bölümü olumsuz etkilemiş ve internet erişimim çok büyük zarara ugramıştı o zamanlar Ghost
    bile almadıgımdan format atmak zorunda kalmıştım o açıdan, Cfosspeed ismi bana o kadar itici geliyorki

Neyse biraz bildiğim gibi Netlimiter ile takılayım zaten bir cesaret gelirse Cfosspeed i de denerim

Bu arada işte sinyal ekranı

Saygılarımla

• @eozen81

sinyal değerleriniz çok güzel.cfosspeed bazı adsl modemler ile sorun çıkartıyordu evet belki sizde ona denk gelmiş olabilirsiniz.ben uzun süre kullandı ve bir zararını görmedim aksine yararı çok büyük.en son online oyunlarda problem cıkarttıgı için kaldırmıştım.

saygılar
  • Benim kablo internette bağlandı bende aranızdayım arkadaşlar artıkBağladıklarında ben yoktum benim sinyal değeleri biraz sorunlu gibi down -7,5 bu biraz normal gibi sanırım ama tam sınırda herhalde,upstream yüksek ama 57,5 çok sorunlu mu bu yoksa düzelir mi ki?

Download gayet güzel gerçi 62 ile geliyor torrentten film indiriyorum.Biryandan da rahatça surf yapabiliyorum ama bu upstream 57.5 aramaya bildirmeye gerek varmıki arkadaşlar?

Ama ne olursa olsun ilk izlenim olarak iyiki geçmişim diyorum başta @MaeDHroS arkadaşım olmak üzere bana vesile olan arkadaşlarıma teşekkür ederim.İnşallah memnun kalmaya devame deriz hep birlikte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.BULUT -- 27 Haziran 2007; 22:21:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: M.BULUT

Benim kablo internette bağlandı bende aranızdayım arkadaşlar artıkBağladıklarında ben yoktum benim sinyal değeleri biraz sorunlu gibi down -7,5 bu biraz normal gibi sanırım ama tam sınırda herhalde,upstream yüksek ama 57,5 çok sorunlu mu bu yoksa düzelir mi ki?

Download gayet güzel gerçi 62 ile geliyor torrentten film indiriyorum.Biryandan da rahatça surf yapabiliyorum ama bu upstream 57.5 aramaya bildirmeye gerek varmıki arkadaşlar?

Ama ne olursa olsun ilk izlenim olarak iyiki geçmişim diyorum başta @MaeDHroS arkadaşım olmak üzere bana vesile olan arkadaşlarıma teşekkür ederim.İnşallah memnun kalmaya devame deriz hep birlikte

evet down sinyal değeri kabul edilebilir seviyede fakat upstream değeri için bir an önce müşteri hizmetlerini arayın söyleyin gelip yapsınlar adam gibi seviyeye çeksinler ne biçim ayarlayıp gitmişler yahu.bazen bir kip gelip baglayıp hiç ayar yapmadan gidiyor 2. bir ekip gelip sinyal ayarlıyor öyle olabilir sizdede ama mutlaka arayın söyleyin 55 in üstünde olduğu zaman ekip gönderiyorlar.

• @MaedHrOS yazılarınızı baştan okudum.. Bu motorola modem firmware update ten sonra nasıl çalışıyor ? Hiç sorun yaşadınzmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hub_

@MaedHrOS yazılarınızı baştan okudum.. Bu motorola modem firmware update ten sonra nasıl çalışıyor ? Hiç sorun yaşadınzmı?

firmware update den sonra şu anda ölçebildiğimiz uptime max 12 gün.(elektrik gitmeseydi keşke ) hiçbir sorunu yok gayet güzel çalışıyor modem.
  • Hocam peki müşteri hizmetleri derken turksat ı mı arayım yoksa teknik servisimi mi direk kaçtan kaça çalışıyor bu adamlar yarın aramam lazım dimi?
    Bir de şunu sorucam hocam ben motorola sb5101 aldım fakat bir türlü ethernetten bağlayamadım makinaya tanıtamadım.Driver cd sini takıyorum herşeyi ayarlıyorum ama en sonunda pc ninz ile modeminiz arasında ki bağlantı kontrol ediliyor diyor modemde pc/activity ışığı yandığı,bağlı gösterdiği halde driver cd sinin kurulumunda bağlantı görülemedi pc ye taktığınız kabloları kontrol ediniz diyor.Bende usb den yüklemek istedim zaten ilk usb denedim çünkü asıl istediğim usb bağlantı ethernet i interneti bölmek için kullanıcam.Usb bağladığım zaman tanıyor bağlantıyı görüyor en son kontrol yerinde ve bağlanıyorum ama ne iştir anlamadım usb kablosunu pc ime taktıgım anda monitör ekranım kaymaya başlıyor hani tv de haberlerde falan bir bilgisayarı gösterirde onun ekranı tv den bize kayıyormuş gibi oluyor ya aynı o şekil oluyor neden böyle oluyor anlamadım gitti hocam ya.Biraz uzun oldu özür dilerim

Ayrıca dediğin gibi kardeş hiç ayar yapmamışlar kabloyu takıp gitmişler modeme.
    quote:

quote:

Benim kablo internette bağlandı bende aranızdayım arkadaşlar artıkBağladıklarında ben yoktum benim sinyal değeleri biraz sorunlu gibi down -7,5 bu biraz normal gibi sanırım ama tam sınırda herhalde,upstream yüksek ama 57,5 çok sorunlu mu bu yoksa düzelir mi ki?

evet down sinyal değeri kabul edilebilir seviyede fakat upstream değeri için bir an önce müşteri hizmetlerini arayın söyleyin gelip yapsınlar adam gibi seviyeye çeksinler ne biçim ayarlayıp gitmişler yahu.bazen bir kip gelip baglayıp hiç ayar yapmadan gidiyor 2. bir ekip gelip sinyal ayarlıyor öyle olabilir sizdede ama mutlaka arayın söyleyin 55 in üstünde olduğu zaman ekip gönderiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.BULUT -- 27 Haziran 2007; 23:32:48 >

• 444 0 126 yı arayın sinyal değerlerinizden şikayetçi oldugunuzu söyleyin ayar yapılmasını isteyin..modemi makinaya ethernetten tanıtmak için herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok.taktıgınızda otomatik olarak tanır zaten. belki ip ayarları ile ilgili bir sorun olabilir.?*ethernet kartınız aygıt yöneticisinden disable olmuş olabilir.usb olayını ise anlamış değilim sürücülerle ilgili bir problem olablir belki yada farklı bir usb ye takmayı deneyin.
    ben şahsen kurulup yaparken cd kitapçık falan hiç kullanmadım ne var cd lerinde onu bile bilmiyorum :D usb olarak kullanmak tercihim değil zaten..
  • Diğer usb leri de denedim de olmuyor nedense sorun hep aynı.Dostum çok yardımcı oluyorsun gerçekten eline emeğine sağlık.Son olarak seni yormazsam şunu sormak istiyorum değerleri ayarlamaya geldikleri zaman kutudan ayarlayıp gidiyorlarmı yoksa eve gelip mi ayarlıyorlar yani ben yarın evde olmucam da yine de arayıp desem kendileri gelip ayarı yapıp gidebiliyorrmı modeme bakmadan??
    quote:

444 0 126 yı arayın sinyal değerlerinizden şikayetçi oldugunuzu söyleyin ayar yapılmasını isteyin..modemi makinaya ethernetten tanıtmak için herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok.taktıgınızda otomatik olarak tanır zaten. belki ip ayarları ile ilgili bir sorun olabilir.?*ethernet kartınız aygıt yöneticisinden disable olmuş olabilir.usb olayını ise anlamış değilim sürücülerle ilgili bir problem olablir belki yada farklı bir usb ye takmayı deneyin.
    ben şahsen kurulup yaparken cd kitapçık falan hiç kullanmadım ne var cd lerinde onu bile bilmiyorum :D usb olarak kullanmak tercihim değil zaten..

• quote:

Diğer usb leri de denedim de olmuyor nedense sorun hep aynı.Dostum çok yardımcı oluyorsun gerçekten eline emeğine sağlık.Son olarak seni yormazsam şunu sormak istiyorum değerleri ayarlamaya geldikleri zaman kutudan ayarlayıp gidiyorlarmı yoksa eve gelip mi ayarlıyorlar yani ben yarın evde olmucam da yine de arayıp desem kendileri gelip ayarı yapıp gidebiliyorrmı modeme bakmadan??
    quote:

444 0 126 yı arayın sinyal değerlerinizden şikayetçi oldugunuzu söyleyin ayar yapılmasını isteyin..modemi makinaya ethernetten tanıtmak için herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok.taktıgınızda otomatik olarak tanır zaten. belki ip ayarları ile ilgili bir sorun olabilir.?*ethernet kartınız aygıt yöneticisinden disable olmuş olabilir.usb olayını ise anlamış değilim sürücülerle ilgili bir problem olablir belki yada farklı bir usb ye takmayı deneyin.

değerleri sokak girişinden,apartman girişinden ayarlayabiliyorlar.ekip gelmeden önce hattınıza son bir kontrol yapıyor ve sinyal seviyelerinin nereden kayık olabileceğine bakıyor, sorun sokak girişinde ise eve gelmezler ama apartmanda ise evinize geliyorlar modemden değerleri görüp apartman girişinden ona göre ayar yapıyorlar.eğer ben evde yokum derseniz direk olarak apartman girişinden ellerindeki db metre ile ayar yapıyorlar ve gidiyorlar.göznüzün önünde yapmaları daha güzel oluyor istediğiniz seviyeye çekmezlerse itiraz edebiliyorsunuz.ama sorunu öyle yada böyle düzelteceklerdir.biraz ısrarcıda olmak gerekiyor bu aralar bayağı yoğun çalışıyorlar ve sıcaklardanda ötürü gelmemek için hertürlü bahaneyi uyduruyorlar :D biraz gözü açıklık yapmalısınız açıkcası.

saygılar

• Anladım teşekkür ederim o zaman ben upstream i gelince onlar 10 a indirteyim ne kadar az o kadar iyiymiş sanırım.
  • quote:

Anladım teşekkür ederim o zaman ben upstream i gelince onlar 10 a indirteyim ne kadar az o kadar iyiymiş sanırım.

upstream 35-40 gibi ayar yaparlarsa süper olur downda zaten sorun yok gibi.
  • Tamamdır çok teşekkür ederim dostum.
    quote:

quote:

Anladım teşekkür ederim o zaman ben upstream i gelince onlar 10 a indirteyim ne kadar az o kadar iyiymiş sanırım.

upstream 35-40 gibi ayar yaparlarsa süper olur downda zaten sorun yok gibi.

Edit:Bu arada ethernet olayını da hallettim kafa dank etti sonunda bios dan kapalıymış ethernet şu an sorun kalmadı upstream i de ayarlayınca saolasın MaedHrOS kardeş sen olmasan yandıydım walla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.BULUT -- 28 Haziran 2007; 2:48:21 >

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.