Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
64.811
Cevap
413
Favori
3.478.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @MaedHrOS cevap için teşekkürler, o zaman ben kafadan rahatladım keza ben Wireless değil normal düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: pn junction

Arkadaşaım o zaman sınırsız tarifeye geçeceksin. Ayrıca kotalı tarifelerde ücretlendirme, abone olduğun kotalı tarifenin, limitsiz fiyatının %30'unu aşamaz. Yani 512'de kota aştığın zamn en fazla ödeyeceğin miktar: 59+[(59*30)/100]=76,7 ytl olur. bu tutara kablo tv ücreti dahil değildir.

ben zaten sınırsız tarifede idim. bir aydır kotalı tarifedeyim. bana 5 gb yetiyor ama 100-200 mb için kazıklanmaya niyetim yok. kafam atarsa tekrar sınırsız tarifeye geçerim. zaten okkalı bir mail attım galiba okuduktan sonra sildi ve cevap da gelmedi.
  • Bugün Hepsiburada'dan Motorla modemimi sipariş verdim modem gelsin kablo internete aboneliğimi de başlatıcam tabi evde oturan biri lazım paso adamlar geleceği için o biraz sıkıntılı çalıştıgımızdan ama bakalım halledicez :)

Kısacası aranıza hoşbuldum yakında
  • merhaba,
    ablamın yeni evinde kablo internet bağlatma düşüncesi var. sanırım kablo tv ile beraber cazip bir kampanya varmış. topic çok geniş, bilgisi olanlar adsl ile kablonet performansı arasında fark varmı bilgi verebilirmi ?
  • kablo interneti paylaştırmak için bu alet nasıldır?
    "SURECOM - EP-4904SX INTERNET VE USB YAZICI PAYLAŞTIRICI "

http://www.garantialisveris.com/4smeb/str_prod.asp?storeID=1939&productID=56095
  • quote:

Orjinalden alıntı: GhostDog

kablo interneti paylaştırmak için bu alet nasıldır?
    "SURECOM - EP-4904SX INTERNET VE USB YAZICI PAYLAŞTIRICI "

http://www.garantialisveris.com/4smeb/str_prod.asp?storeID=1939&productID=56095

Merhaba,türksatı aradığımda bana router lazım demişti.Yinede cihazın teknik özelliklerini oku,cable modem desteği varsa kullanabilirsin.Bende linkdeki cihaz var sorunsuz interneti dağıtıyor ve firewall vb gibi ekstra özellikler içeriyor güvenlik için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanss -- 21 Haziran 2007; 10:14:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

merhaba,
    ablamın yeni evinde kablo internet bağlatma düşüncesi var. sanırım kablo tv ile beraber cazip bir kampanya varmış. topic çok geniş, bilgisi olanlar adsl ile kablonet performansı arasında fark varmı bilgi verebilirmi ?

kablonet adsli her şekilde sollar. eğer bulunduğunuz bölgenin altyapısı iyi ise çok güzel kablointernet adslde sürekli sorun yaşarsınız ve kötü bir hizmet alırsınız.bulunduğum bölgede hem adsl hem kablo altyapısı çok iyi.adsl ve kablointernet kulanıyorum adsl kullandığım yerde geçen hafta 2mbitlik internetimde 1750kbps sonuç alırken bu hafta 1100e düştü telekoma bu sorunla uğraşıyor olarak gözüksede hiç bir değişiklik yok rezalet şu an adsl ama evde 256kablo kullanıyorum performans muhteşem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckm -- 21 Haziran 2007; 17:34:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Bugün Hepsiburada'dan Motorla modemimi sipariş verdim modem gelsin kablo internete aboneliğimi de başlatıcam tabi evde oturan biri lazım paso adamlar geleceği için o biraz sıkıntılı çalıştıgımızdan ama bakalım halledicez :)

Kısacası aranıza hoşbuldum yakında

aramıza hoşgeldiniz modeminiz ve internetiniz hayırlı olsun.gelecek olan modem 5101 modem ve %99 ihtimalle 2.4.1.3 versiyonu olucak..ankarayı arayıp modeminize yazılım yüklenmesini talet etmelisiniz 2.4 ile başlayan versiyonlar problemli.yine %99 ihtimalle 3-4 günde bir kilitlenmelerle karşılasacaksınız....forumda arama yaparsanız bununla ilgili konulara ulaşabilirsiniz..

saygılar

• arkadaşlar ben yalnızca yaz tatili için abone olmak istiyorum 2-3 aylık abone olucam fakat hem kurulum ücreti hemde aylık ücret olsun bu sürede 100ytl yi bulacak gibi kısa dönem için abone olanlara herhangi bir kumpanya yok mu acaba bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS
    aramıza hoşgeldiniz modeminiz ve internetiniz hayırlı olsun.gelecek olan modem 5101 modem ve %99 ihtimalle 2.4.1.3 versiyonu olucak..ankarayı arayıp modeminize yazılım yüklenmesini talet etmelisiniz 2.4 ile başlayan versiyonlar problemli.yine %99 ihtimalle 3-4 günde bir kilitlenmelerle karşılasacaksınız....forumda arama yaparsanız bununla ilgili konulara ulaşabilirsiniz..

saygılar

@MaedHrOS dostum hoşbulduk tekrardan

Aldıgım modem : MOTOROLA SURFBORD SB5100, yani 5101 değil bir sorun iştikal etmez umarım.
    Ben INTERNET bölümünde Motorola araması yaptım ancak bir bilgiye ulaşamadım.Bu modelde de
    kilitlenme sorunu olacak mı ?

Keza alet henüz elime gelmedi umarım Pazartesiye yetişir elime keza HB'da ya daha cumartesi günü
    tedarikçiden gelecekmiş En azından sorun olursa gözlemlemem için daha kablo internetimin de
    açılması lazım daha o bile açılmadı off bekle babam bekle

• quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

saygılar

@MaedHrOS dostum hoşbulduk tekrardan

Aldıgım modem : MOTOROLA SURFBORD SB5100, yani 5101 değil bir sorun iştikal etmez umarım.
    Ben INTERNET bölümünde Motorola araması yaptım ancak bir bilgiye ulaşamadım.Bu modelde de
    kilitlenme sorunu olacak mı ?

Keza alet henüz elime gelmedi umarım Pazartesiye yetişir elime keza HB'da ya daha cumartesi günü
    tedarikçiden gelecekmiş En azından sorun olursa gözlemlemem için daha kablo internetimin de
    açılması lazım daha o bile açılmadı off bekle babam bekle

selam,

HB.com da yazım hatası var aylardır düzeltmiyorlar ısrarla... 5100 modeli üretimden kalkalı 1.5 yıldan fazla oluyor yerine 5101 modeli üretiliyor bununda 5100 den tek farkı firmware i işte o firmware de bozuk (2.4.13) bu sorun tüm dünyada yaşanan bir problem. 2.6.0.2 versiyonuna yükseltince sorun çözülüyor bunu ise müşteri hizletleri ezikleri bilmiyorlar ankarada direk bu işi yapan kişiyi arayıp mac idmizi veriyoruz ve o şebeke üzerinden güncelleme yapıyor.

dolayısı ile modem elinizize gecer geçmez bu güncellemeyi yaptırın ben ve benim gibi birkaç kişide olduğu gibi sinir harbi yaşamayın.daha detaylı bilgi için modemin distributör firması olan SETKOM u arayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaedHrOS -- 22 Haziran 2007; 15:48:19 >

• Ya arkadaşlar topiği baştan sona okudum çok yararlı bir topik emeği geçen herkese yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler.ben 256/64 sınırsız adsl kullanıcısıyım evde kablotv de var 10 ytl daha fazla verip 512 kabloya geçmek için başvurdum telefon açıp sanırım pazartesi yada salı gelecekler yalnız bu değerlerdi falandı çok kafamı karıştırdı yani ara gelsinler düzeltsinler uğraş tap-off tak router lazım o lazım bu lazım çok zahmetli geldi bilmiyorum arayıp iptalmi ettirsem başvurumu bana bi yardımcı olun.yani bu downstream,upstream levelleri ayda yılda bir mi düzensizleşiyor yoksa paso bunlarla mı uğraşacaz açıkcası ben 256 kullanıcısı olarak online oyunda oynamıyorum makinam 24 saat açık torrent download yapıyorum 26 ile geliyor 128 zamanından beri adsl ciyim ama hiçbir sorunum olmadı şu ana kadar ama bu kablonun sorunları zırt bırt teknik servis çağırmak değğerlerle uğraşmak korkutuyor beni bir de yan binada arkadaşla adsl i bölüyoruz benim makinaya usb bağlayıp ona ethernetten yolladım kabloda oluyor diyen var olmuyor diyen var öyle ne yapmalıyım sizce performansı övüyorsunuz geçmek istiyorum ama sorunlar kafamı karıştırdı ben uğraşamam paso bunlarla nası yapıcam Ankara aydınlıkevlerdeyim bu bölgede bilen arkadaş varmı nasıl bağlantı biraz uzun oldu farkındayım kusura bakmayın bilgim yok kablo konusunda lütfen yardımcı olun teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: ckm

quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

merhaba,

kablonet adsli her şekilde sollar. eğer bulunduğunuz bölgenin altyapısı iyi ise çok güzel kablointernet adslde sürekli sorun yaşarsınız ve kötü bir hizmet alırsınız.bulunduğum bölgede hem adsl hem kablo altyapısı çok iyi.adsl ve kablointernet kulanıyorum adsl kullandığım yerde geçen hafta 2mbitlik internetimde 1750kbps sonuç alırken bu hafta 1100e düştü telekoma bu sorunla uğraşıyor olarak gözüksede hiç bir değişiklik yok rezalet şu an adsl ama evde 256kablo kullanıyorum performans muhteşem

tşk.ler

• @MaedHrOS dostum verdiğin bilgiler çok önemli teşekkür ediyorum. Sayende ve sayenizde dediğin gibi
    sizden sonraki benim gibi kullanıcılar en azından problem yaşamayacak, zaten forumların amacıda bu değilmi
    Sonsuz teşekkürler o kadar kritik bir kriter ki bu ne kadar teşekkür etsek azdır, sayenizde hazıra konacagız,
    bu arada modem UPS e teslim edilmiş kısmetse Pazartesi bende olacak
  • @M.BULUT
    merhabalar. evinize interneti bağlamaya geldiklerinde sinyal değerlerinizi bu topiğin ilk sayfasında değerleri arasında ayarlacaklardır.yalnız bölgedeki kutularda yapılan çalışmalar yada apartmana yeni bir kullanıcı eklendiğinde bu sinyallerde kaymalar oluyor.servisi aradığınızda gelip düzeltiyorlar bir sorun yaşamassınız.bir diğer sorunuzda 2 kişi kullanmakla ilgili modeminizde hem usb hem ethernet portu varsa bilgisayarları bunlara bağlayarak aynı anda internete çıkartabilirsiniz...

@eozen81

rica ederim bilgi paylaştıkca büyüyor bende bu sorundan 2 ay çektim ve sonunda bir arkadaş yardımcı oldu bu forumdan banada problemim çözüldü..bende gördüğüm topclere yazıyorum..siz denemelerinizi yapın sorun ile karşılaşırsanız tekrar görüşürüz.

kolay gelsin
  • @MaedHrOS anladım yani çok sık karşılaşılan birşeyler değil bu kaymalar.Ayrıca neti bölme olayı çok önemliydi benim için o da öyle kolay oluyorsa iyiymiş çok teşekkür ederim ilgin ve yardımın için eksik olma.
  • 1 haftadır baglantı kurmaya calııyorum ancak sureklı baglantım kopuyor v uzun sure gelmıyor sımdıden sıkıldım bu ısten ben tam5 kez evıme geldıler turksattan ancak onlarda herhangı bı sekılde sorun bulamadılar bu kablo net galıba bana gore deılmıs... :( :( :(
  • turk telekom 1mbps den kablolu 256 sınırsıza geçiş yapıcağım bu hafta sizce iyi edermiyim ? siz memnunmusunuz kabloludan
  • ben bı oncekı msjımda belırtmıstım memnun olup olmadıgımı
    yerim gazi mah. Ankara

cok uzucu bı durum ıhsallah duzeltırler bu durumu yoksa kabloluyu bırakıp tekrar ADSL ye donucem :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saint4nger

turk telekom 1mbps den kablolu 256 sınırsıza geçiş yapıcağım bu hafta sizce iyi edermiyim ? siz memnunmusunuz kabloludan

bütün sayfaları okumadan sormuşsunuz sanırım sorunuzun cevapları burda zaten
    saygılar..

özel olarak belirteyim 256 k kablodan çok memnunum
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.