Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64.811
Cevap
413
Favori
3.478.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben istanbul bakirkoydeyim yaklasik 4 yildir kablo internet kullaniyorum su ana kadar hic sorun yoktu fakat son bir haftadir
    baglanti 15 dk sonra kesiliyor. fakat sunu gordum ki modemin (asus) fis kismi calismaya basladiktan 10-15 dk sonra anormal derecede
    (bayagi fazla) isiniyor. sanirim baglanti bu yuzden kesiliyor cunki modemi cikarip 10-15 dk bekleyip soguduktan sonra yine baglaniyor.

simdi bu modemi bize taa 4 sene once sistemi kurarken verdiler. model arizalandi ise adsl deki gibi yeni modem alabiliyor muyuz herhangi bir yerden
    bu kablo modemlerin mac-adresi falan var midir kayitli ben kablo modemi alirken aletleri istedigimiz yerlerden alamiyoruz, firmadan almak zorundayiz, ona gore kayit ediliyor diye hatirliyordum. abonelik bitince modemi verip depozito aliyoruz diye biliyordum. yani digiturk decoderi gibi. uye olunca onlar veriyor aleti, sen kendin alamiyorsun, bitince de geri veriyorsun. kabloda da durum boyle saniyordum, yaniliyor muyum. boyle degilse hepsiburada dan modem alip direk baglanabilir miyiz tabi once bir adaptor bulup denemeye calisacagim sorun fis kismindan mi aletten mi. aklima su da geliyor aslinda kablo nette sorun da olabilir belki bu isinma uzun suredir oluyordur da dikkat etmemisimdir diye. var mi son haftada sorun yasayan.

• modemi istediğin yerden alabilirsin fakat mac adresini vermen gerekir o yüzden takıp hemen internete bağlanamassın.
    quote:

Orjinalden alıntı: t1009

selamlar

ben istanbul bakirkoydeyim yaklasik 4 yildir kablo internet kullaniyorum su ana kadar hic sorun yoktu fakat son bir haftadir
    baglanti 15 dk sonra kesiliyor. fakat sunu gordum ki modemin (asus) fis kismi calismaya basladiktan 10-15 dk sonra anormal derecede
    (bayagi fazla) isiniyor. sanirim baglanti bu yuzden kesiliyor cunki modemi cikarip 10-15 dk bekleyip soguduktan sonra yine baglaniyor.

simdi bu modemi bize taa 4 sene once sistemi kurarken verdiler. model arizalandi ise adsl deki gibi yeni modem alabiliyor muyuz herhangi bir yerden
    bu kablo modemlerin mac-adresi falan var midir kayitli ben kablo modemi alirken aletleri istedigimiz yerlerden alamiyoruz, firmadan almak zorundayiz, ona gore kayit ediliyor diye hatirliyordum. abonelik bitince modemi verip depozito aliyoruz diye biliyordum. yani digiturk decoderi gibi. uye olunca onlar veriyor aleti, sen kendin alamiyorsun, bitince de geri veriyorsun. kabloda da durum boyle saniyordum, yaniliyor muyum. boyle degilse hepsiburada dan modem alip direk baglanabilir miyiz tabi once bir adaptor bulup denemeye calisacagim sorun fis kismindan mi aletten mi. aklima su da geliyor aslinda kablo nette sorun da olabilir belki bu isinma uzun suredir oluyordur da dikkat etmemisimdir diye. var mi son haftada sorun yasayan.

• ben perşembe günü başvurdum hala gelmediler kaç günde geliyo bu adamlar arkadaşlar ya?
  • @t1009

Sinyal seviyelerini kontrol ettinmi? Bende bakırköydeyim kopma veya yavaşlama olmuyor ancak son 1 hafta - 10 gündür sinyal seviyelerimde belirgin bir bozulma var. Sendede belki bu tür bir durum olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: M.BULUT

ben perşembe günü başvurdum hala gelmediler kaç günde geliyo bu adamlar arkadaşlar ya?

normalde 5 günde gelmeleri lazım.ama şu anda çok yoğunlar.birdaha arasaydınız keşke.peşinde koşmadan olmuyor malesef
  • Hımm anladım kardeş teşekkür ederim.Peki türksatı mı aramam lazım yoksa teknik servisimi acaba?
    quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

quote:

ben perşembe günü başvurdum hala gelmediler kaç günde geliyo bu adamlar arkadaşlar ya?

normalde 5 günde gelmeleri lazım.ama şu anda çok yoğunlar.birdaha arasaydınız keşke.peşinde koşmadan olmuyor malesef
  • Siz Türksat'ı arayın, gerekli olduğunda onlar ilgili teknik servise yönlendiriyorlar zaten...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Siz Türksat'ı arayın, gerekli olduğunda onlar ilgili teknik servise yönlendiriyorlar zaten...
    Tamam.Teşekkür ederim.
  • @M.BULUT

teknik servisi arayın gelip kurulumu yapın artık deyin..
  • Modemi tam sipariş veriyordum ki karttan dolayı yarın sabah kaldı. Şu an modem hepsiburada da "süper hızlı gönderi" kategorisinde gözüküyor. Umuyorum ki çarşamba günü elime ulaşır. Keza cuma gününe kadar bağlantımın yapılması lazım.
    İnternetin gelmesi gereken odada kablo TV kablosu TVye bağlı. Teknik servis buradan bir köprüyle mi modeme giriş yapacak yoksa eve ana girişten ayrı bir kablo daha mı çekicekler. Eğer çekiceklerse bu kabloyu biz mi temin etmeliyiz? Hazırlığım yapayım ki uğraşmayayım ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: L`EstrancdeqDe`Stran

Modemi tam sipariş veriyordum ki karttan dolayı yarın sabah kaldı. Şu an modem hepsiburada da "süper hızlı gönderi" kategorisinde gözüküyor. Umuyorum ki çarşamba günü elime ulaşır. Keza cuma gününe kadar bağlantımın yapılması lazım.
    İnternetin gelmesi gereken odada kablo TV kablosu TVye bağlı. Teknik servis buradan bir köprüyle mi modeme giriş yapacak yoksa eve ana girişten ayrı bir kablo daha mı çekicekler. Eğer çekiceklerse bu kabloyu biz mi temin etmeliyiz? Hazırlığım yapayım ki uğraşmayayım ...

Bende sorun çıkabilir diye ana girişten ayrı kablo çekildi.kablo almana gerek yok.
  • @L`EstrancdeqDe`Stran
    tv nin kablosunu kesecekler tx filtre takacaklar ucuna...2 çıkışı var bunun biri tv ye biri modeme gider..
    motorola 5101 marka modem aldıysanız 2.6.0.2 güncellemesini yapmayı unutmayın!!! keza 3-4 günde bir modem kilitleniyor...forumda yazılar mevcut konu hakkında yazmıştım...
  • Biraz önce siparişimi verdim. Sipariş "tedarik sürecinde" gözüküyor. Umarım en geç perşembe gibi elime ulaşır ki"süper hızlı gönderi" kategorisinde. Kablonete başvurumu modem elime ulaştığı zaman mı yoksa hemen şimdi yapayım mı? Cuma gününe kadar bağlanması gerekli çünkü ADSL iptal ettirdim.
    Ayrıca Motorola 5101 alıyorum. Elime ulaşır ulaşmaz Türksatı arayıp güncellenmesini istiyeceğim, bu aklımda

* Cevaplar için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: L`EstrancdeqDe`Stran

Biraz önce siparişimi verdim. Sipariş "tedarik sürecinde" gözüküyor. Umarım en geç perşembe gibi elime ulaşır ki"süper hızlı gönderi" kategorisinde. Kablonete başvurumu modem elime ulaştığı zaman mı yoksa hemen şimdi yapayım mı? Cuma gününe kadar bağlanması gerekli çünkü ADSL iptal ettirdim.
    Ayrıca Motorola 5101 alıyorum. Elime ulaşır ulaşmaz Türksatı arayıp güncellenmesini istiyeceğim, bu aklımda

* Cevaplar için teşekkürler.

modeminiz yarın öğlen saatlerinde elinizde olacaktır.hemen kargoya veriliyor.HB sitesinin kendi stok u var 5101 modemler ile ilgili..bekletmezler.
    başvurunuzu bugun yapabilirsiniz.ama 5 gün süre veriyorlarmış bazı yerlerde hemen gelirlermi bilmem bana aradığım gün gelmişlerdi hemen.modeminizi güncellemek için türksat müşteri hizmetlerini aramayın birşeyden haberleri yok..modemin distributor unu arayın SETKOM onlar size ankarada bir numara verecekler o kişiyi arayınca güncelleme yapılıyor sadece başka türlü mümkün değil..

kolay gelsin

• Dediğin gibi adamları aramasak tık yok daha , dedim ki yarın tatile gidiyoruz başvuruyu iptal ettireyim gelemeyecekseniz dedim sabahtan hemen ordayız efem diyorYarın geçecem bakalım kablo internete inşallah memnun kalırım bölgemde sorn olayları nasıl pek bilmiyorum.
    Ayrıca birde şeyi sorucam arkadaşlar mesela bu değerler değişiyor ya upstream falan onları teknik servisi arayıp çağırmadan bir süre sonra kendisi yerine geliyormu standart ına yoksa çağırmazsan hep öylemi kalıyor.Bizim burdaki internet cafeci arkadaşım kablo bağlattırdı da 3 senedir kablo kullanıyo daha bir kere teknik servis çağırmadı,arada sorun oluyor diyor ama bekliyor geçiyor sorunu.Ama ne sorunu oluyor onu bilemiyorum tabi.
    quote:

@M.BULUT

• quote:

Dediğin gibi adamları aramasak tık yok daha , dedim ki yarın tatile gidiyoruz başvuruyu iptal ettireyim gelemeyecekseniz dedim sabahtan hemen ordayız efem diyorYarın geçecem bakalım kablo internete inşallah memnun kalırım bölgemde sorn olayları nasıl pek bilmiyorum.
    Ayrıca birde şeyi sorucam arkadaşlar mesela bu değerler değişiyor ya upstream falan onları teknik servisi arayıp çağırmadan bir süre sonra kendisi yerine geliyormu standart ına yoksa çağırmazsan hep öylemi kalıyor.Bizim burdaki internet cafeci arkadaşım kablo bağlattırdı da 3 senedir kablo kullanıyo daha bir kere teknik servis çağırmadı,arada sorun oluyor diyor ama bekliyor geçiyor sorunu.Ama ne sorunu oluyor onu bilemiyorum tabi.
    quote:

@M.BULUT

hehe burası türkiye :D sorsanız neden gelmediniz diye formlarda karışıklık olmuştur kesin. :D

sinyal değerleri 2-3db artış yada azalma gösterebiliyor gün içerisinde yani sabah farklı akşam farklı değerler alabilirsiniz bölgenizdeki yoğunluğa ve online modem sayısına bağlı olarak.genel olarak bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum.

saygılar

• sevgili @MaedHrOS

Öncelikle sana tekrar tekrar teşekkür ediyorum, keza bu bölümde senin desteğin olmasa eminim benim gibi bir çok kullanıcı kablolu internete geçme konusunda tereddüt yaşamaya devam eder halde olacaktı

gelelim sadede, dün itibariyle benim kablo internetim açıldı, Emule'deki performans'dan çok memnunum direk 28 dl / 5 up yapıyorum hiçbir sorun yok, tabi bu durumda surf yaparsanız imkansız sayfalara hızlı girmeniz, ancak ben netlimiter kullandıgımdan surf zamanı Emule'ü kısıyorum haliyle.

Ancak dün o kadar telaş içerisinde tam deneyemesemde yurtdışı çıkışları biraz yavaş gibi geldi, yani bayagı bekledim artık bilemiyorum kablolu internetten mi yoksa benden mi sürekli evde olamadıgımdan bakamıyorum ama gözlemleyeceğim.

Bir de @MaedHrOS dostum, modemin versiyonunu nasıl göreceğim keza 192 li ip den sinyal değerini falan görmeyi becerdim de versiyonu nasıl bulacagımı bulamadım, önceki sayfalarda da hatırlamıyorum belirtmiş miydin ?

Bu arada benim siyal 39'larda, montajı yapan abiler 30 dan yukarıda oldu mu korkma demişlerdi.

Ha bu arada, Setkom Ankara'yı aradım, Şahin Bey diye bir arkadaşla görüştük çokda yardımcı oldu diyemeyeceğim, keza bana bize nasıl ulaştınız falan dedi, biz son kullanıcılara güncelleme yapmıyoruz aslında dedi, turksata son firmware i verdik onlar güncelleme yapacaklar sizin yapmanızı tasvip etmiyoruz dedi ama ben bastırınca ben o zaman son versiyonu arayayım bulunca size mail atarım dedi ve atmadı

Anlayacagın dostum şu an modem geldiği gibi duruyor sadece

• MaedHrOS hakkında söylediklerine katılıyorum çok yardımcı oluyor sağolsun.Ayrıca senin modemden bende aldım benim kablo interneti de bugün bağlıcaklar firmware de yardımcı olmuyor demek setkom nasıl yapıcaz o zaman ya benimde kafama takıldı bak şimdi.Memnun olduğuna da sevindim hayırlı olsun dostum.
    quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

sevgili @MaedHrOS

Öncelikle sana tekrar tekrar teşekkür ediyorum, keza bu bölümde senin desteğin olmasa eminim benim gibi bir çok kullanıcı kablolu internete geçme konusunda tereddüt yaşamaya devam eder halde olacaktı

gelelim sadede, dün itibariyle benim kablo internetim açıldı, Emule'deki performans'dan çok memnunum direk 28 dl / 5 up yapıyorum hiçbir sorun yok, tabi bu durumda surf yaparsanız imkansız sayfalara hızlı girmeniz, ancak ben netlimiter kullandıgımdan surf zamanı Emule'ü kısıyorum haliyle.

Ancak dün o kadar telaş içerisinde tam deneyemesemde yurtdışı çıkışları biraz yavaş gibi geldi, yani bayagı bekledim artık bilemiyorum kablolu internetten mi yoksa benden mi sürekli evde olamadıgımdan bakamıyorum ama gözlemleyeceğim.

Bir de @MaedHrOS dostum, modemin versiyonunu nasıl göreceğim keza 192 li ip den sinyal değerini falan görmeyi becerdim de versiyonu nasıl bulacagımı bulamadım, önceki sayfalarda da hatırlamıyorum belirtmiş miydin ?

Bu arada benim siyal 39'larda, montajı yapan abiler 30 dan yukarıda oldu mu korkma demişlerdi.

Ha bu arada, Setkom Ankara'yı aradım, Şahin Bey diye bir arkadaşla görüştük çokda yardımcı oldu diyemeyeceğim, keza bana bize nasıl ulaştınız falan dedi, biz son kullanıcılara güncelleme yapmıyoruz aslında dedi, turksata son firmware i verdik onlar güncelleme yapacaklar sizin yapmanızı tasvip etmiyoruz dedi ama ben bastırınca ben o zaman son versiyonu arayayım bulunca size mail atarım dedi ve atmadı

Anlayacagın dostum şu an modem geldiği gibi duruyor sadece

• @eozen81,M.BULUT

teşekkürler için saolun :D elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum.

@eozen81
    soruklarınızı sıra ile cvp lamaya çalışacağım.şimdi sizin download değerleri emulede bir hayli iyi gözüküyor.Cfosspeed programını kullanırsanız eğer o hızlardada sorunsuz surf yapabilirsiniz.ping sürelerinizi bir hayli düşürecektir.Cfosspeed i kullanırken netlimiterden herhangi bir limit vermenize gerek yok sadece Emule un içerisinden upload ınızı 3 yada 5 olarak ayarlayın gerisini programa bırakın.Yurtdışı çıkışları konusunda ise benim tek başıma cvp vermem birşeyi ifade etmez sanırım çünki bu genel bir mesele.kendi açımdan cvp lamam gerekirse surf de gayet hızlı download da ise yurtdısından 30-31k download yapabiliyorum bir sorunum yok.
    Modeminizin sinyal sevileri ve versiyon numarası için konsoluna girmeniz gerekiyor İnternet Explorer ahttp://192.168.100.1/ adresini yazarak modemin konsoluna girebilirsiniz.Help menusunde en üstte versiyon numarası belirtilmiş...
    sinyal değerleriniz içinde 39 larda demişsiniz bu tek bilgi ile bir yorum yapamam ama modemin Signal kısmındaki bilgileri buraya yapıştırırsanız detaylı bir şekilde bilgi verebilirim...
    Modemin versiyon güncellemesi için ise İstanbul SETKOM u arayın oradaki beyefendi size ankarada ulaşmanız gereken kişinin telefonunu verecek.onları arayıp durumu anlatınca 1-2 dakikada yapılıyor güncelleme.

kolay gelsin
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaedHrOS -- 27 Haziran 2007; 13:45:50 >

• Teşekkürler MaedHrOS verdiğin bilgiler benimde çok işime yarıcak senin ve diğer arkadaşların sayesinde sorunla daha karşılaşmadan nasıl halledebileceğimizi öğreniyoruz.Eksik olmayın

quote:

@eozen81,M.BULUT

teşekkürler için ben saolun :D elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum.

@eozen81
    soruklarınızı sıra ile cvp lamaya çalışacağım.şimdi sizin download değerleri emulede bir hayli iyi gözüküyor.Cfosspeed programını kullanırsanız eğer o hızlardada sorunsuz surf yapabilirsiniz.ping sürelerinizi bir hayli düşürecektir.Cfosspeed i kullanırken netlimiterden herhangi bir limit vermenize gerek yok sadece Emule un içerisinden upload ınızı 3 yada 5 olarak ayarlayın gerisini programa bırakın.Yurtdışı çıkışları konusunda ise benim tek başıma cvp vermem birşeyi ifade etmez sanırım çünki bu genel bir mesele.kendi açımdan cvp lamam gerekirse surf de gayet hızlı download da ise yurtdısından 30-31k download yapabiliyorum bir sorunum yok.
    Modeminizin sinyal sevileri ve versiyon numarası için konsoluna girmeniz gerekiyor İnternet Explorer ahttp://192.168.100.1/ adresini yazarak modemin konsoluna girebilirsiniz.Help menusunde en üstte versiyon numarası belirtilmiş...
    sinyal değerleriniz içinde 39 larda demişsiniz bu tek bilgi ile bir yorum yapamam ama modemin Signal kısmındaki bilgileri buraya yapıştırırsanız detaylı bir şekilde bilgi verebilirim...
    Modemin versiyon güncellemesi için ise İstanbul SETKOM u arayın oradaki beyefendi size ankarada ulaşmanız gereken kişinin telefonunu verecek.onları arayıp durumu anlatınca 1-2 dakikada yapılıyor güncelleme.

kolay gelsin
    saygılar

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.