Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (1260. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
68.017
Cevap
446
Favori
3.802.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
66 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Uydunet kullanıp torrentle haşır neşir olan var mı?

genelde torrent tarzı paylaşımlar tam hızda indirme alıyor...
    ben de senelerdir kullanıyorum sonuç gayet iyi.

Orijinalden alıntı: the-music

arkadaşlar selamlar,

Uydunet uyumlu modem almak istiyorum.
    Anladığım kadarıyla her modem uymuyor.

Docsis 3.0 veya docsis 2.0 nedir?
    Aralarındaki farklar nedir?

Uydu netin 10mbps sınırsız kampanyasından almak istiyorum.

Ev ortamında kullanılacak.
    internete leptoptan girelecek dolayısıyla modemin wirless desteği olmalı.
    Televizyonda ethernet girişi var.Televizyona internete vermek istiyorum.
    1 portlu ethernet şu an için yeterli gibi fakat 2 olursa daha ii olur.

bunun için marka ve model ve fiyat belirtebilir misiniz?

Teşekkür ederim

Arkadaşlar modem olarak ne kullanıyorsunuz?

Ne tavsiye edersiniz?
    Nutuk- Gençliğe Hitabe İlk emir, oku!
  • the-music kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım netmaster kablosuz modem kullanıyorum 50 mb hızın 48 mb sini alıyorum.
    KABLONET [ANA KONU]

Orijinalden alıntı: klonajinsky

evet arkadaşlar böyle bir topiğin eksik olduğunu düşündüm ve uydunet kullanıcılarını bu başlık altında toplamak istedim.bir kablonet kullanıcısı olarak sorulan soruları da zamanım elverdiği sürece cevaplamaya çalışacağım.saygılar...

uydunet ile ilgili sık sorulan sorular ve cevapları için ;

http://www.kablonet.com.tr/int-internet

uydunet tarife bilgileri için ;

http://www.kablonet.com.tr/int-uydunet-tarifeleri

uydunette sinyal değerlerinizin normal değerler arasında olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız;

adres çubuğunahttp://192.168.100.1/ yazıp (yada direk linke tıklayıp),burada signal bölümündeki değerlerin şu şekilde olmasına dikkat edilmeli. Aynı şekilde adres çubuğunahttp://62.248.80.10/ yazıp modem mac adresini girdikten sonra öğrenebilirsiniz.

downstream power : -15 ila +15 arasında ise normal,-8 ila +8 arasında ise iyi demektir.

upstream power : +8 ile +55 arası olmalıdır.

değerler bu aralıklarda değilse en kısa zamanda uydunet müşteri hizmetlerini aramanızı tavsiye ederim.kendileri ücretsiz teknik servis yolluyor.

not: kendi kendine halledebilecek arkadaşlar elbette çıkacaktır.onlarada buradan saygı ve sevgilerimi yolluyorum.

çalışan proxy no bulma ;

çeşitli nedenlerle (bir dönemin kablonette icq sorunu,rapid leecher çalıştırmak vs. gibi),çalışan proxy nosu bulmak isteyen arkadaşlara tavsiyemwww.proxy4free.com dur.burada soldaki listelerden türkiye için olan proxyleri bulabilirsiniz.sanırım hergün güncelleniyor.

uydunet paylaştırma ;

bir çok yolla uydunet 2 yada daha fazla bilgisayara paylaştırılabildiği için denediğim ve en sorunsuz çalışanını ve diğer bazı yolların handikaplarını yazıyorum.

bir adet ipsharer alınır ve kablo modemden sharerın wan portuna giriş yapılır.buradan sharerın portlarından (benimki 4 portlu) diğer bilgisayarların ethernet kartlarına giriş yapılabilir.kanımca en sağlıklı yol budur.çünkü diğer çoğu yolda (hepsi demiyorum) diğer pc yada pc lerin nete girebilmesi için ana makinenin açık olması gerekiyor,bağımsız olarak giremiyorlar.bu sebeple ben diğer yöntemleri düşünmedim ancak sorun değil ana makine açık olur diyor ve bağlantıyı 2 bilgisayara paylaştırmak istiyorsanız.2 ethernet kartına da gerek yok.bilgisayarın birinde ethernet olması kafi.bunu için de kablo modeminizin usb çıkışından bir bilgisayarın usb sine,ethernet çıkışından da diğer bilgisayarın ethernet kartına bağlantı yapabilirsiniz.tabii kablo modeminizin usb destekli olması lazım ki çoğu usb desteklidir.

ipsharer olarak tavsiyem surecom ep-4904sx tir ve güncel fiyatı 45 ytl dir.ayrıca yazıcı paylaştırma özelliği de mevcut.
    KABLONET [ANA KONU]

edit: ne kadar sağlıklı,denemedim ama routersız paylaştırmak isteyen arkadaşlar için ThisisaNightmare isimli arkadaşımızın yazısının linkini de veriyorum.kendisine de emeğinden dolayı teşekkür ederiz...

http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/tm.htm

ip değiştirmek ;

başlat çalıştır cmd yazın ve enterlayın

gelen pencerede komut satırına ipconfig /release yazın ve bekleyin ipnizin değerleri 0lı bir şekilde gelcek karşınıza sora modeminizi fişten 10saniye kadar çektikten sonra geri takın ve ipconfig /renew yazın ipniz değişecektir ve rapid-share gibi download sitelerinden rahatlıkla downloadunuza devam edebileceksiniz.

arkadaşlar başlığı açalı 2.5 sene olduğu için bazı bilgiler eskidi,bazıları da eksik kaldı.bu yüzden yazımı editleyip,güncelleyip forumumuz kullanıcılarının hizmetine tekrardan sunuyorum.ancak forum dışından arkadaşlara bir sözüm var;yazımı isteyen istediği gibi copy&paste yapabilir.bilgi paylaşmak içindir ancak neredeyse bütün forumlarda insanlar kaynak göstermeden,kendileri hazırlamış gibi yayınlıyor.en azından yazının altına Yazar: Klonajinsky | Donanimhaber olarak belirtilmesini rica ediyorum.emeğe saygı lütfen...

O güzel bilgilerini esirgemediğin için teşekkürler.
    Size bir sorum olacak; TP-LINK ping testini nasıl yapabilirim teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar modem sinyal değerlerini nereden ölçüyorduk? Daha önce verilen adreslere hiç girmiyor.
    docsis 2.0 10mbps ye kadar hızları desteklerken, 3.0 20mbps ve üzeri hızları destekler. eğer internet hızınız 20mbps olacaksa docsis 3.0 modem şartı aranıyor. bana sorarsanız bu saatten sonra gidip docsis 3.0 almanız. şu an için 20mbps nin altı hızları düşünseniz bile ilerde hız artırımında bulunursanız 3.0 gerekecektir. ben 7 yıldır 2.0 ile nete bağlanmaktayım ve şu an ki hızımım 10mbps ki bu benim için yeterli bir hız. ama ilk defa modem alacaksanız yerinizde olsam 3.0 satın alırım. uydunet genelde bu modemler için netmaster markası kullanmakta. ben şu zamana kadar bir yamuğunuda görmedim. yılbaşından sonra bi ihtimal yeni kampanyalar gelebilir. yılbaşını bekleyin eğer olmaz ise gidip abone merkezlerinden ya da hepsiburada dan da satın alabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: audioslave

docsis 2.0 10mbps ye kadar hızları desteklerken, 3.0 20mbps ve üzeri hızları destekler. eğer internet hızınız 20mbps olacaksa docsis 3.0 modem şartı aranıyor. bana sorarsanız bu saatten sonra gidip docsis 3.0 almanız. şu an için 20mbps nin altı hızları düşünseniz bile ilerde hız artırımında bulunursanız 3.0 gerekecektir. ben 7 yıldır 2.0 ile nete bağlanmaktayım ve şu an ki hızımım 10mbps ki bu benim için yeterli bir hız. ama ilk defa modem alacaksanız yerinizde olsam 3.0 satın alırım. uydunet genelde bu modemler için netmaster markası kullanmakta. ben şu zamana kadar bir yamuğunuda görmedim. yılbaşından sonra bi ihtimal yeni kampanyalar gelebilir. yılbaşını bekleyin eğer olmaz ise gidip abone merkezlerinden ya da hepsiburada dan da satın alabilirsiniz.

çok saol hocam bilgilendirme için.

Docsis 3.0 benim de aklıma yattı.

• INNUENDO44 kullanıcısına yanıt
    acaba wifi hızı nasıl 10 metre ileriden 3 duvar var wifi çekermi modem uydunetin verdigi modemmi ?
    Türksat Kablo
    Türksat Kablo Resmi Web Sitesine Hoş Geldiniz.
    http://www.turksatkablo.com.tr/internet-Cihazlar
    şu cihazmı ?

• baba1993 kullanıcısına yanıt
    Linkini verdiğin kablosuz netmaster modemi kullanıyorum.
    3 duvardan hızın 4 te 3 ünü kaybederek geliyor.
    Bizim duvarlar depreme özel emlak konut duvarı. .
    Evin modeme uzak noktasına wds-300 kablosuz router modem koydum. Bu şekilde hızın en fazla 4 te 1 i kayboluyor.
    Senin anlayacağın 2 modem ile bile, kablosuz tam randıman alamıyorum. Kablolu olarak her iki modemde tam hızı veriyor.
    @baba1993
  • airties rt 205 modemi ile internete baglanabilirmiyim ?

Orijinalden alıntı: @dministrator

Bu sanırım normal bir sonuç 20 Mbit bağlantı için.
    KABLONET [ANA KONU]

ya ben anlamıyorum
    herkes 19 mbt lerde dolanıyor ve herkez memnun
    banamı garezleri vardır nedir üye oldum 4 gün içinde 10 kere hız sorunu için aradım kimse ne geldi nede ilgilendi
    netmasterdaki arkadaşlar bile şaşırdı hızımı 20 mbt üyesi oldum en fazla 3 mbt aldım
    5. gün de aradım dedim iptal hakkımı kullanacam bana dediler iptal etmezsen gelip bakarız
    adamlardaki anlayısa bbak önce benle pazarlık yapıyor
    sen önce hizmet sun ben zaten memnun olursam neden iptal edim ama zihniyet farklı
    neyse 7 günlük iptal hakkımı kullandım allahıma şükür

• arkadaşlar 55 liralık pakete üye olmak istiyorum.acaba yılbaşından sonra kampanya yaparlar mı ? beklemelimiyim ?
    Kurulum için perşembe - cuma gününü falan iste.
    7 gün içinde koşulsuz iade hakkın var.
    Yılbaşında güzel bir kampanya çıkarsa 7 günlük koşulsuz iade hakkını kullanır yeni kampanyaya başvurursun.
    Güzel kampanya çıkmaz ise bu kampanya yı kaçırmamış olursun.

Bende aynı işlemi bugün yaptım. Güzel kampanya çıkarsa iade eder yenisine geçerim çıkmazsa bu kampanya fena değil tek problemi 24 Ay taahhüt
  • drakin kullanıcısına yanıt
    10 Mbps ve altındaki hızlar için 2.0 modem veriyorlar. 55 TL lik kampanya 20 Mbps olduğu için zaten 3.0 modem vermek zorundalar. Ama garanti olması açısından siz yinede başvuru esnasında belirtin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brave34 -- 23 Aralık 2013; 18:22:47 >
  • selam arkadaşlar az önce uyduneti arayıp ekosınırsız 10 mb pakete geçtim internet'te gezerken bu sayfa çıktı karşıma adil kullanımı aştığım için 3mb düştüğü ibaresi yazıyor bu işte bir yanlışlık yok'mu sizce çünkü daha yeni geçtim ?
    KABLONET [ANA KONU]

edit: sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niirvana -- 24 Aralık 2013; 12:26:17 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.