Şimdi Ara

Kablo tv hat çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Kablo tv aldım. Geldiler evin hattına baktılar, dairede daha önce kablo tv kullanılmadığı için hat olmadığı için, bana bir miktar kablo bırakıp hattı çektirin bizi ondan sonra çağırın dediler. Biraz şaşırmadım da değil, bu duruma. Ama prosedür böyleymiş. Şimdi kablo tv kutusu aşağıda apartman girişinde. Ben de evde hangi priz o kutuya gidiyor bilmiyorum. Bunu çözmenin bir yolu var mı? Elimde 20m lik bir kılavuz var, bu işte faydası olur gibime geliyor. Aşağıdaki kutuya evden nasıl ulaşırız, teknik bir konu ama, belki bilgisi olan vardır diye düşündüm..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Daire içinden hat gitmiyordur muhtemelen kullanan varsa onlardan bilgi alabilirsiniz

  • Altta kullanan bir komşuya sordum, abi evdeki telefon prizini kullanarak kablo tv kutusuna hat çekti bizim çağırdımız elektrikçi mi uyducu mu artık hangisi bilmiyorum.. Yani daireden kutuya bir hat var galiba ama hangisi onu bulmak mesele..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıya inip baktım, kablo tv kutusu ve ttnet hatları aynı kutu içinde. Yani telefon hattı ile bu iş oluyor gibi ama. Ben de maalesef ttnet internet kullanıyorum şu anda. Aynı hattı kullanarak kutuya inmemin bir sakıncası olur mu? Hem yasal olarak, hem de kablo tv ve internet sinyal sorunu olarak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sama

    Aşağıya inip baktım, kablo tv kutusu ve ttnet hatları aynı kutu içinde. Yani telefon hattı ile bu iş oluyor gibi ama. Ben de maalesef ttnet internet kullanıyorum şu anda. Aynı hattı kullanarak kutuya inmemin bir sakıncası olur mu? Hem yasal olarak, hem de kablo tv ve internet sinyal sorunu olarak..

    bina içinde kablo tv kutusu varsa daire içine kadar onların çekmesi gerekir kabloyu size bırakıp gidemezler yani.ne kadar saçma!!hem hizmet vereceğiz üye olun diyorlar hem de hizmet vermek için kablo çekmiyorlar.kablo tv m.hizmetlerini arayıp durumu bildirin.ilk kez böyle birşey duydum tam da tc da olur zaten:/

  • Maalesef bina içinde hiç hat yoksa, hat çekme işi şu anda size aitmiş. Eskiden çekiyorlarmış ama şimdi çekilmiyormuş. Ama ben hallettim kendim. Salonda 5 priz vardı. Elektrik, karasal hat, tlf-internet hattı, uydu hattı ve bir adet boşta olan ve içinde sadece bir adet kırmızı kablonun olduğu priz.. Meğersem bu kırmızı kablo lazım olur diye, kılavuz olsun diye bırakılmış. Ama ben ilk zamanlarda kabloyu çektiğimde gelmiyordu. Bugün bir abimizle Allah razı olsun kendisinden, o kabloyu araştırdık ve daire arasında küçük bir buata gittiğini ve orada kıvrılıp bırakıldığını gördük. Sonra o hattın devamını takip ettik ve tam da kablo tv kutusuna çıktığını gördük ve çok mutlu olduk. Bundan sonrası zaten çocuk oyuncağı.. Hiçbir hattı iptal etmeden, dıştan kablo kanalı çekmeden hallettiğime cidden çok sevindim. Teşekkürler sizlere..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sama kullanıcısına yanıt

    İEvet geçen sene İstanbul silivri de bende aynı sıkıntıyı yaşamıştım.Ancak üst komşum o an yanımda idi ve gelen elemanlara çocuklar siz gerekeni yapın sonuçta helalleşiriz dedi.Yani (sakal) işi bu şekilde devreye girmiş oldu .Sonuç olarak siz bu durumda bir elektrikçiden yardım alabilirsiniz.Çünki ev içi kablo döşeme işine girmiyor bu sözüm ona yetkililer. kolay gelsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.