Şimdi Ara

KABLO TV'DEN HD UYDU'YA GEÇİŞ - RESİMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
20.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
    Ülkemizde HD Ready etiketli Plazma ve LCD Tv ler yavaşta olsa yaygınlaşıyor. Gelişen teknoloji ve artan rekabet şartlarıyla her bütçeye uygun marka ve model ile ulaşılabilecek ürünler olmaya başladılar.

HD Yayınlar ülkemizde yok...Bu bilinen bir gerçek ve bu tür televizyonları alan kişiler genelde Kablo TV - Uydu Alıcı - DVD Player - PS3 Oyun Konsolu - HD Kamera ve PC HD İçeriği ile kullanıyorlar.

Plazma ve LCD televizyonlarının özelliklerini tam olarak kullanmak isteyen tüketiciler hep oyun oynamak , Bluray Film veya PC içerikli medya izlemek için sanırım bu televizyonları almıyorlardır. (İstisna tüketicler hariç) Panel sahipleri TV izlemek amacıylada Kablo TV veya Uydu Alıcısına (Bir defa ödenen Bedelle) yöneliyorlar genelde...Mevcut sistemde en ucuz ve ulaşılabilir kaynak oludğu için.

Benim içinde aynı durum sözkonusu 1998 Yılından bu tarafa 2 Çanaklı Uydu Alıcısı kullanıyorum ve 2003 Yılında da bazı kanallar içinde Kablo TV ye abone oldum.LCD Televizyonumu genelde Kablo TV ile kullanıyorum Uydu Alıcım TOPFIELD marka Scart & Scart ( PC lerdeki Anakart Harddisk Bağlantısı gibi kablosu ) ile bağlı Hot Brid yayınlarında görüntü keyif verici Türksat için aynı şeyi söyleyemem bazı yayınların kalitesi düşük.SD yayından HD yayına geçişte yaşanan sancılara ve panel sahiplerine bu konuda yardımcı olacak HD UYDU ALICI cihazlar çıktı ve onlarda pazardan pay alacaklar...

Forumun bu bölümünde HD UYDU ALICI kullanan arkadaşların yorumlarını okudum takip edebildiğim kadarıyla.HD Uydu Alıcısı cihazlar Uydudan gelen sinyali tunerinde TV frekansına düşürüp arabirimyle panele görüntü aktarıyor.Genelde bu yayn 720*576 kalitesinde olup , HD Uydu Alıcısı bu yayını HDMI arabiriminde UPSCALE ( Üst Örnekleme ) 720p ve 1080i sinyal (Yapaydır) olarak panele görüntüyü aktarıyor.Görüntü kalitesinin % 20 oranında arttığı söyleniyor kullananlar tarafından.HD Uydu Alıcısı cihazların HD Ready Plazma ve LCD televizyonlardaki performansını merak ediyorum, kullandığım LCD televizyonumda aldığım görüntü kalitesi artarmı...Bilgi ve paylaşım için resimlerim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV'den TV'ye görüntü aktarma ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.