Şimdi Ara

KABLO TV [ANA KONU] (1603. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46.162
Cevap
275
Favori
3.120.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16011602160316041605
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saka olmali bu. 2009 uretimi LG 47LH5020 kullaniyorum, Xnet ve dcac belirttikten sonra bir kac sene once alinmis yeni bir samsung da kendi modulumu denedim, sorunsuz calisti. 2 farkli modulu 2 farkli kartla 2 farkli tv de degisik sekillerde denedim, modullerde kartlarda sorun yok, sorun tv lerde, ama esas sorun turksat yetkililerinin kafasinda bence. O zaman hd kanallar gelince sd leri cikartsinlar, 4k lar gelince hd leri cikartsinlar. Bu mantikla kendi modullerini sattiklari eski sistem tv sahipleride yayin alamayacak, bunun icin ne yapacaklar. Iyimser dusunuyorum ve bunun bir hata sonucu olustugunu ve en kisa surede duzeltilecegini umit ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmorali -- 30 Mart 2018; 15:12:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • XNet Arçelik ve Vestel marka televizyonlarının bazılarında 1.4 Cl+ desteği olmadığını söyledi. Ben de bu bilgiyi aktardım. Kendisi hangi modellerin desteklemediğini açıklayacaktır. Desteklemeyen televizyonlarda da yeni yazılımlı modülle şifrelerin çözülebileceğini öğrenmiş olduk.

    Mağdur olan forumda çok sayıda kişi var. Televizyonlarını değiştirecek halleri yok. Ben de onlara destek vermeye çalıştım. 1,4 Cl+'na geçmenin nasıl bir faydası olduğu konusunda da bilgi sahibi değiliz. Yeni yazılımlı modülle sorunun çözüleceğini, diyar_21 açıklamadan önce forumda bilinmiyordu.
  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    8~10 yaşında tv kullanıp yeni teknolojiye hayır demek çok mu mantıklı? zaten en fazla 10 yıl kullanım ömrü var...
  • Bir odada modül diğer odada Pozitek 1600 model kutu ile Üst Paket abonesiyim.Frekansı değişen kanalları hem modülde hem de kutuda yeniden ayarladım.



    Forumda ki açıklamalara istinaden, modüle baktığımda yayınlarda sıkıntı yok.Hepsi de izlenebiliyor.



    Modül takılı olan tv: Vestel 32 FD 7100



    Modül Ci+ Software Version:V 1.3 olarak görünüyor bende.



    Tv yi kasım 2017 de aldım yine aynı tarihte modülü kiraladım.Sonra ocak 2018 de satın alma yoluna geçince eski modülü iade edip yeni bir modül aldım.Prosedür öyleymiş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savisvasa -- 30 Mart 2018; 15:40:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Majeste1 Samsung 55h6470 2014 yılında üretilen televizyonla kanalları izleyemediğini söylemiş. Yeni yazılımlı modülle izlenebiliyorsa sıkıntı yok. İzleyemiyorsa mağdur olacak. Yeni sisteme geçilmesinin nasıl bir fayda sağladığı konusunda da bilgi sahibi değiliz. Docsis 3'e geçilmesi daha yüksek hız sağlanması içindi. Bir frekansta daha çok kanal yayın yapabilecek gibi getirisi mi var. Onun için yeni sisteme geçildi diye açıklama yapılır. Bunun duyurusu önceden yapılır bilgilendirmede bulunulur. Kablo TV'den desteklemeyen televizyonlar için yeni yazılımlı modül kiralarlar ya da satın alırlar.

    Televizyon konusu açılmışken aklıma geldi. Teledünya 3D kanal açmıştı. 3D destekli televizyonlara talep olmayınca 3D destekli kanallar kapandı. Televizyonların 3D destekleyip desteklemesi önemsiz hale geldi.
  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    Docsis 3,0 sorunlu geçiş oldu nedenide şudur. bundan 3 - 4 yıl öncesine kadar docsis 1.0 docsis 1.1 head-end'e sistemleri kitleyim bölgedeki modemlerin hat çıkışlarını kesmesidir. Docsis 2.0 modemlerin en fazla 20 MB hızı desteklediğinden. Verilen hizmetlerin en kötüsü 24 Mb olarak alırsak Docsis 2.0 modemlerin bir espirisi kalmamıştır. Teknoloji geliştikçe kullanılan cihazlarında ömrü bitiyor. Docsis 2.0 modemler 2008'den beri kullandığını bir gerçek 10 senelik bir teknoloji ömrünü tamamlaması gayet normal. Müşteri olarak düşük interneti kimse istemez yüksek hızda bir internet istiyorsanız buna ayak uydurmak lazım. Günümüzde örnek verecek olursak 5 G ye 2019'da geçiş yapılacağı söyleniyor ama elimizdeki telefon, tablet v.b cihazlar desteklememektedir. yeni sistem geldiğinden ona göre cihaz alamamız gerekecek. Yani bu tip yeni teknolojiyi eski sistemle kullanmak mantıksız.
  • Docsis 3,0'e geçiş gerekliydi. Ben de aynı düşündeyim. 24 mbps hızda internet verilebilmesi için zorunluydu. Geçiş için gerekli duyurularda yapıldı. Docsis 3 modem alınması gerektiği abonelere de açıklandı.
  • Bein Sports Haber kanalı 20 Mart 2018 tarihinde kablo lisansı almış. Liste bugün güncellenmiş. Kablo lisansı alır almaz kanal eklendi.
  • Her sene tv mi alacağız sacma sapan yorumlar yapiyor bazilari da anlamak mumkun degil, bozulana kadar kullanilir, ekstra bi sikayet yetersizlik olmadikca.... turksatin sacma isleri bu yapılan her zamanki gibi...
  • Kablotv'de bu aralar çok sıkıntı çıkmaya başladı hayırlısı bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar_ayberk

    Bein Sports Haber kanalı 20 Mart 2018 tarihinde kablo lisansı almış. Liste bugün güncellenmiş. Kablo lisansı alır almaz kanal eklendi.

    Rtük sitesinden bakınca uydu lisansı çıkıyor. Kablo lisansına nereden baktınız?

    Birde bu tv 8,5' un Kablo lisansı için başvurduğuna eminmiyiz. Kablo lisansına başvuran kanalların lisansı hemen çıkıyor. Bunlar hala lisans çıkacak diye bekliyor. Kasıtlı verilmiyor sanırım lisans.

    Benim için gelip gelmemesi çok önemli değil ama kanalı bekleyenler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diyar_21 kullanıcısına yanıt
    hersene televizyon almak marifet değil. Önemli olan ileri dönük teknoloji televizyon alabilmek. O zaman nasıl teknolojiye ayak uydurucaz. Senin televizyonun bozulduktan sonra mı yeni teknolojiye adım atılacak. bu conax modül yeni bir sistem değil. Yeni nesil teknoloji kullananlar bu seferde televizyonun tüm özelliklerini kullanmak isticektir. Türksat eskiye mi gidecek yeniye mi ?
  • Hocam merhaba ,
    Benim cihaz eski kutulardan.NEXT HC-12 Digital HD SET TOP BOX modelidir.Kanal taraması yapmama rağmen kanallar açmadı.Frekansı el ile girmedim,o şekilde denerim.
  • sayın arkdaşlar national gograp.HD yayınları çıktı mı ayrıca people da yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

    sayın arkdaşlar national gograp.HD yayınları çıktı mı ayrıca people da yok.

    Güncel KabloTV ve Analog yayın sıralamaları aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

    İstanbul Avrupa Yakası İl Müdürlüğü Yayın Listesi 20.03.2018



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sHorLe -- 30 Mart 2018; 18:28:45 >
  • doğru diyorsun güzel anlatmışsın haklısın fakat şöyle bir durum var şimdi, 2 televizyonum da 6-7 yıllık, samsung marka tv de technisat marka conax modül ile izliyordum, aralık ayında yan oda da bulunan lg marka tv ye kablo tv'nin kendi verdiği modül ile bağlantı yaptık ve görüntü alamadık yayınların hiçbiri çıkmadı, iki tv'nin modüllerinin yerlerini değiştirdim sorunum çözüldü o vakit, aylardır o şekilde izleyebiliyordum sıkıntısız, bugün de bu sorunla karşılaşınca, tekrar modüllerin yerlerini değiştirdim, bu sefer yine sorunum çözüldü iki tvde de tekrar yayınları alabiliyorum, tv kaynaklı mı modül kaynaklı mı yayın kaynaklı mı nasıl bir sorundur çok anlayabilmiş değilim, durum bundan ibaret, daha haşır neşir arkadaşlar aydınlatırlar konuyu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diyar_21 -- 30 Mart 2018; 18:27:2 >
  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    modüller de sorun var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

    sayın arkdaşlar national gograp.HD yayınları çıktı mı ayrıca people da yok.

    kabloda NGC ve NGC Wild + NGC People duruyor sadece frekansı değişti... 330Mhz oldu CI+ 1.4 oldu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imhotep_of_grudge


    quote:

    Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

    sayın arkdaşlar national gograp.HD yayınları çıktı mı ayrıca people da yok.

    kabloda NGC ve NGC Wild + NGC People duruyor sadece frekansı değişti... 330Mhz oldu CI+ 1.4 oldu...

    330.00 mhz'deki 26. paket fox grubun yayınlarını bir pakete toplamışlar. Çıkışları 50 mb geçmediğinden diğer paketleri rahatlatmak için yapılan bir çalışma yani ekstra olarak CI+3 veya CI+4'e geçti gibi bir durum yok.
  • panasonicman kullanıcısına yanıt
    Resmi siteden baktım.http://yayinci.rtuk.gov.tr/izintahsisv2/web_giris.php 130. sıradaki kablo lisansı Bein Sports Haber.

    tv 8,5'un kablo lisansı alma için başvurup başvurmadığı konusunda kesin bir bilgi yok. Belki de başvurmadı. Başvurmadıysa niye Kablo TV ile anlaştı. Kablo TV ile anlaştığı konusunda Aesenel bilgi vermişt. O konuda kesin bilgiye sahibiz. Başvurduysa da niye bu kadar bekletildi nedeni belli değil.
  • 
Sayfa: önceki 16011602160316041605
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.