Şimdi Ara

KABLO TV [ANA KONU] (1601. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
46.159
Cevap
275
Favori
3.120.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15991600160116021603
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fx lerdr gider yakinda, birşey gelmedigi gibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni eklenen beIN SPORTS HABER kanalı ile ilgili bilgilendirme mesajı geldi. 1 hafta gecikmeli oldu ya neyse. :)

    KABLO TV   [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah toparlanırlar?

    Herkesin beklentisi bu yönde.istenilen kanalları getırsınler ve bir kaç özel Avrupa kanalı gelsin yeterli.her kez iyimser düşünce içerisinde bulunur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tmorali

    Denedim kardes, kanalda acik biraktim sabaha kadar, ne yaptiysam fayda etmedi

    aynı sorun bende de var. frekans değişikliği sonrası hiç bir şekilde yayın izleyemiyorum. tam öğlen sırası fx de simpsons çıkıyordu. yemek yerken iyi olur diye düşünürken bir anda yayınlar gitti. şu anda kanalların herhangi birini açtığımda epg bilgisi gelmesine rağmen geçersiz servis uyarısı veriyor. televizyonum lg ve modülle kullanıyorum. ikamet olarak istanbul kağıthane. acaba bölgesel mi sorun? siz ne taraftasınız?
  • 1- trt müzik hd'yi eklemek için herhangi bir engel var mı

    2 - number1 niye gitti

    3 - 2 ay oldu kanal düzenlemesi yapılalı; madem hd başlamayacaktı tlc'de niye isim hd!?
  • kartal59 kullanıcısına yanıt
    zaten müzik kanalı yok bir de onu çıkarmışlar pesss
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: mconr


    quote:

    Orijinalden alıntı: Xnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: mconr

    Merhaba arkadaşlar. Bende yeni başvuru yaptım çarşamba günü kuruluma gelecekler. Merak ettiğim bir kaç husus var .

    1. Kurulumda herhangi bir ücret talep ediliyor mu ?

    2. Çatıda ortak anten var. Bu antenin tesisatını kullandıklarını bir kaç kez okudum. Ayrı hat çekmek zorunda değiller mi ? Ayrı hat çekilirse ücret alıyorlar mı ? Teşekkürler.

    1- Eğer taahhütlü paket aldıysanız kurulum ücretsiz. Taahhüt vermediyseniz ücret alıyorlar. 1 modem ve 1 televizyon hattı ücretsiz ama siz evin başka yerine de kablo isterseniz onun kablo ücretini alıyorlar. Ben 2009'da kurulum yaptırdım 1 modem 1 televizyon için hiçbir para almadılar ek olarak bir odaya daha kablo istedim ona da 2009'da 30 lira kablo ve işçilik parası almışlardı.

    2- Çatıdaki antenle işiniz yok çünkü uydu ile işiniz yok. Kablonet ile uydunun bir ilgisi yok apartmanda Kablonet kutusu olmalı o kutudan yeni hat çekecekler. Bazı taşeron servisler apartmanda hazır uydu kablosu varsa uydu kablosuna ek yapıp sonra daireye bir aparat takıyorlar ama bu çok sakıncalı bir işlem ve oldukça sorunlu. Kendi resmi servisleri bu işlemi asla yapmıyor ama bazı küçük illerde taşeron ile çalışıyorlarmış ve bende onların bu işlere girdiğini okumuştum. Size mutlaka Kablonet kutusundan yeni kablo çekecekler başka bir iş yapmaya kalkarlarsa müşteri hizmetlerini arayıp bilgi verin.

    Merhaba tekrardan, bugün apartmanda kablonet abonesi olan komşumla görüştüm. Onunda dairesine kabloyu aynen demiş olduğunuz gibi hazırda mevcut olan uydu kablosunu kullanmışlar ayrıca bir kablo çekmemişler. Uyduyuda kullanmak isterseniz ayrı bir aparat takabiliriz gibi birşeyler söylemiş gelen ekip maalesef.

    Yarın kendi dairem için kuruluma geldiklerinde ayrı kablo çekmelerini istediğimi söylicem. Eğer mümkün değil derlerse kablotv den vazgeçmeyi düşünüyorum. D-Smart gibi diğer platformlar ile görüşücem.

    Merhaba. Şimdi iki durum var eğer sizin dairede daha önce kablonet kullanan olduysa ve tesisatı son 10 sene içerisinde çekildiyse yeniden hat çekmiyorlar tabi mevcut hattı önce kontrol ediyorlar.

    Dairenize gelen kablo apartmandaki uydu santralinden mi geliyor yoksa kablonet'in çektiği kablonet'e ait kutudan mı geliyor? Adres kontrolü yaptıkları için dairenize kablonet kutusundan halihazırda sadece kablonet kablosu geliyorsa o zaman çekmeyebilirler. Eğer dairenize gelen kablo apartmandaki uydu santralinden geliyorsa ve uydu hattına ek yapıp hat bağlayacaklarsa bunu yapamazlar, müşteri hizmetlerine söylerseniz yardımcı olurlar.

    Size örnek vereyim daha iyi anlaşılsın. Ben 2009 yılında abone oldum bir arkadaşımda benden bir sene sonra kiracı olduğu dairede abone oldu. Ondan önceki kiracısı halihazırda kablonet kullanıyormuş ve daireyi boşaltırken aboneliği iptal etmiş. Arkadaşım yeni abonelik aldığında önceki kiracının kullandığı tesisat ve kablolar üzerinden abonelik verdiler yeni kablo çekmediler. Önceki kablo ve tesisat kablonet elemanları tarafından başka bir yere ek yapmadan sıfırdan kurulduysa yeniden kablo çekmiyorlar bu sözleşmede yazıyordu.

    İkisi farklı durumlar. Bu yüzden dairenize ne tip bir kablonun geldiğini öğrenmeye çalışın.

    Bu anlattıklarıma istisna bir durumda var. Eğer oturduğunuz apartman akıllı apartman ise (2010 sonrası inşaatlarda başladılar ve genelde lüks semtlerde oluyor) bu apartmanların altında bir santral kutusu oluyor. Bu kutudan her daireye 1 tane superonline için fiber kablo gidiyor, 1 tane kablonet için kablonet kablosu gidiyor, 1 tane kapı kamerası kablosu gidiyor, 3 tane merkezi sistem için uydu kablosu gidiyor, 1 tane 4 telefon çıkışlı ethernet kablosu gidiyor.

    Bir akrabam akıllı binada oturuyor ve hiçbir firma daireye yeni kablo çekemiyor. Alttaki santralde her daireye giden kablolar güzel bir kutunun içerisinde işaretlenmiş ve yanında fiber, kablotv, kamera, uydu1, uydu2, uydu3, tel1, tel2, tel3, tel4 şeklinde yazı yazıyor. Türk telekomun fiberini kullanırken Türk telekom kendi kablosunu bu fiber yazana bağlamıştı. Türk telekom fiberden vazgeçip superonline fibere geçtiklerinde Türk telekom alttaki kutudan kendi ucunu söktü yerine superonline kendi ucunu bağladı.

    Bu konularda uzman değilim ve şartlar değişmiş olabilir. Bu yüzden kesin bilgi istiyorsanız ekip aboneliği başlatmaya gelmeden önce müşteri hizmetlerinin teknik birimleriyle irtibat kurup kesin bilgi almanız sorun yaşamanızın önüne geçer. Bağlama sırasında sıkıntı çıkarsa çok uğraşırsınız önceden kesin bilgi almayı ihmal etmeyin.

    Merhaba daireme gelen sadece merkezi antenin uydu kablosu var. Ve gelen Türksat ekibi bu kabloyu kullanmak zorunda olduklarını söylediler bende kabul etmedim . Merkezi uyduda olan bazı kanalların kablo TV de olmadığını falan söyledim ama kabul etmediler. Bende abone olmaktan vazgeçtim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartal59


    1- trt müzik hd'yi eklemek için herhangi bir engel var mı

    2 - number1 niye gitti

    3 - 2 ay oldu kanal düzenlemesi yapılalı; madem hd başlamayacaktı tlc'de niye isim hd!?

    1. Engel yok.

    2. Kendi isteğiyle gitti.

    3. Uyduda HD yayın başlamadı. Kablo TV de HD kanal için yeni sıralama yer ayırtıldı sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yerde ıyı düşünelim diyoruz? Bir taraftan kanalmı çıkarılıyor.

    Evde değilim number 1 demi gitti.

    gelde iyi düşünelim!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir durum olacağını düşünmüyorum. Yayın merkezi kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Yarın ya da en geç öbürgüne yayın sorununu düzelteceklerini düşünüyorum.

    Eurosport2 HD geldiğinde Türkçe dil seçeneği yoktu. Sonradan düzeltildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_ayberk -- 29 Mart 2018; 22:59:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar_ayberk

    Böyle bir durum olacağını düşünmüyorum. Yayın merkezi kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Yarın ya da en geç öbürgüne yayın sorununu düzelteceklerini düşünüyorum.

    Eurosport2 HD geldiğinde Türkçe dil seçeneği yoktu. Sonradan düzeltildi.

    yayin merkezli sorun degil. 300 mhz icin ci plus 1.4 gecisi yaptilar standart ci plus 1.3 kullaniliyordu 300 mhz icin 1.4 gecisi yapildi yakinda diger frekanslarda gecer televizyonda ci plus 1.4 destegi yoksa modul cozmez. 2013 ortasinda ci plus 1.4 cikti 2013 hatta 2014 modelden eski televizyon varsa ve ci plus 1.4 destegi yoksa modulun icindeki smart card o frekanstaki kanallari cozmez. gunumuzde artik ci plus 2.0 kullaniliyor.

    sorun yasayanlar ci plus 1.4 ve sonrasi destekli bir televizyona modulu taksin fx, fox crime, fox life, nat geo, nat geo people, nat geo wild kanallarini sorunsuz izler.

    kanallari modulle cozemeyen bana televizyon modelini tam koduyla soylesin ci plus 1.4 destegine bakayim. google amcada ararsaniz kaynak cok. kutu kullananlar sorun yasamaz ama modul kullananlari zor gunler bekliyor ozellikle televizyonu 2014 senesinden once aldiysa.

    http://www.digitalfernsehen.de/CI-Plus-1-4-Was-ist-mit-dem-neuen-DVB-Standard-moeglich.113686.0.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panasonicman

    Arkadaşın asıl sormak istediği soru şuydu aslında. Bu yeni açılan TP ye 8 HD kanal eklendi. Şebekedeki mevcut 25 TP de, 1 TP de 5 HD kanaldan fazlası eklenmiyordu. Son eklenen 330.0 MHz(26.TP) e 8 HD kanal eklendi. Bu tek TP deki HD kanal yoğunluğu görüntü kalitesini etkiler mi? Asıl soru buydu sanırım.

    Yani bu tek TP 8 HD kanalı kaldırabiliyor mu? Kaldıyorsa nasıl kaldırıyor?

    sekiz kanal olur amma kalite duser dusmez diyen sozde ustalar leland l. johnson cable television the process of franchising kitabini okusun ondan sonra degerlendirme yapsin. dusmez diyen usta varsa bana ozelden gelsin gerekli tum teknik detaylari paylasayim isterse deneyde yapariz olcumde yapariz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digitürk || BBC Earth ve CBeebies Çocuk kanalı 5 Nisan'da Digiturk'te.

    Digitürk farkı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikir vermesi açısından yazayım ben de. Biz de Conax modül var, bugün yeni tarama da yaptım ve taşınan kanalların hepsi açılıyor bir problem yok şu an için.
    Tv: LG
    Konum: İst. / Bahçelievler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi baktım model buymuş: LG 49lb620v ama o diğer ci nerden bakılıyor ya da nedir bilmiyorum. Eğer Tv seri numarası yeterli değilse yazın başka şeylere de bakmaya çalışayım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türksat Kablo' nun modül abonelerini zor duruma sokacak böyle bir adımı atacağını hiç zannetmiyorum. Belki test ediliyordur. Ama sistem olarak değişikliğe gidileceğini düşünmüyorum. Sonuç olarak modül kullanan o kadar abone varken ve de Türksat kendi modül satmaya başlamışken böyle bir hareket yapacağına hiç ihtimal vermiyorum.

    Sonuçta Türkiye şartları belli. Herkeste yeni tv mevcut değil. Akıllı cep telefonu piyasası gibi değil tv olayı. Tv yi aldı mı bozulana kadar kullanıyoruz. Bir üst modeli çıktı değiştirelim demez şimdi kimse.

    Onun için Türksat bile bile kendi ayağına sıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim hocam, forumlar ne için var :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vay arkadaş ya. Sistemi ben de biraz araştırdım. Gerçekten dcac’ın dediği gibiyse durum kötü. Bazı kanalları izlemek için yeni TV mi alacağız şimdi? Ya da kutu mu kullanacağız?
    Bugün 2014 yılına kadar olan TV’lere kadar engel olur yarın diğerlerine. Eğer kalıcı bir uygulamaysa sıkıntı büyük. Farklı bir çözüm bulmaları gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DVB-C2 sistemine niye geçilmiyor denildiğinde televizyonların büyük çoğunluğunun DVB-C2 desteği yok modülle izlenemeyecek, setbox'lar da desteklemediği için işe yaramaz hale gelecek yorumunda bulunmuştum. O sistemle aynı frekansta daha çok kanal olabilmesi gibi avantajlarına rağmen abonelere maliyeti olacağı için karşı olduğumu yazmıştım. Türksat'a DVB-C2'nin maliyeti olup olmadığını bilmiyorum.

    Modemlerde Docsis 1 desteği kesildiğinde duyurusu yapılmıştı. Docsis 2'in de 20 mbps üstü hızları desteklemediği Docsis 3 modem gerektiği söyleniyordu. Herhangi bir duyuru yapılmadan sistemi değiştirmeyi doğru bulmuyorum. Duyuru yapılmış olsaydı da sistemin değiştirilmesini doğru bulmuyorum. Sistem değiştirilmiş denilmiş fakat diğer frekanslar eski sistemle yayın yapıyor. Böyle bir karar alınmış olsa duyurusu yapılırdı. Sistem değişikliği uygulama kararı verilmiş olsa diğer frekanslarda da yeni sisteme geçirilirdi. Xnet sorunla ilgili başlık açmış. Başlıkta da isterse yazdığım mesajı paylaşabilirim.

    Kutuların hangi sistemleri desteklediği de bilinmiyor. Cl+ 2 sistemine geçirilince de belki de Panasonicman gibi Pozitek setbox kullananlar mağdur olacak. Next,Neta'lar hangi sistemleri desteklediğini internetten bakayım. Herhangi bilgi bulamadım. Yeni sisteme geçildiği ile ilgili teknik ekipte bilgilendirilmemiş.

    Resmi sitesinde herhangi bir duyuru da yok. Belki de test ediyorlar. Yarına kanalları izleyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_ayberk -- 30 Mart 2018; 2:41:51 >
  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    DVB-C2 tv üreticilerinin bile ilgisini çekmemiş ki... destekleyen kaç ürün var diye baktım cevap meçhul...
  • 
Sayfa: önceki 15991600160116021603
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.