Şimdi Ara

Kablo modemi kablosuz yapmak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
7
Favori
133.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu anda yaptığım çalışma sonucu laptopumdan da kablosuz internete bağlanabildim. Meğer ayarları yaptıktan sonra bağlanmadığında uydunetin kablo modemini tekrar açıp kapatmak gerekiyormuş.

    Şu anda evimde laptop ve masaüstümden kablolu ve kablosuz internete girebiliyorum. Ancak 5800 dan girmeye çalıştığımda geçersiz sunucu ismi hatası alıyorum.

    Bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarihci20
    Flynet kablosuz modemimi kullanabilmek için özellikle uydunetin dhpc desteği olmayan modeminden almadım. Modemim NetMaster BWA-35302. Bu modemin dhpc sunucu desteği var.
    Üstteki mesajımda yazdığım gibi önce hem masaüstünden hem de laptoptan bağlandım. Daha sonra nokia için karıştırırken bu sefer laptop bağlanmamaya başladı.


    Kullandığınız kablomodemin marka/modelini önceki mesajda verseydiniz çözüm daha hızlı olurdu. Kablomodem + kablosuz ADSL modem kombinasyonu yaptığınız için kablomodemin firmanın verdiği basit kablomodemlerden olduğunu düşünmüştüm.
    Bahsettiğiniz NetMaster BWA-35302 modemin özelliklerini inceleyip tekrar mesaj yazacağım.
    Selamlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 30 Mayıs 2011; 8:02:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

    Kullandığınız kablomodemin marka/modelini önceki mesajda verseydiniz çözüm daha hızlı olurdu.


    Kusura bakmayın modemimin özelliklerini yazmam gerekirdi. Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
  • Merhaba,

    deneme yanılmalarım sonucunda Nokia 5800 da bağladım sonunda. Modeme kablosuzdan bağlanabilmek için cihazı (laptop veya telefon) açtıktan sonra kablonetin kablo modemini açıp kapatmak gerekiyor. Sanırım açılıp kapanınca ip dağıtmaya başlıyor. Ancak evimde 3 tane internete bağlanan cihaz var. Masaüstüm kablodan bağlanınca laptopum kablosuzdan bağlanamıyor. Yani ip alan ilk cihaz internete bağlanıyor. Laptop ve cep telim ile internete giremiyorum.

    Bu arada adsl modemim FLYNET 54MBPS KABLOSUZ ADSL2+ MODEM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarihci20 -- 30 Mayıs 2011; 21:51:45 >
  • NetMaster BWA-35302 modemin özelliklerini inceledim. Router, DHCP vs özellikleri bahip bir cihaz olup istediğiniz kadar dağıtım yapma şansınız var.
    Bahsettiğiniz problem açısından: Her iki cihazın kullandğı IP nedir? Bilgisayar bağlandığı zaman aldığı IP nedir?
  • Cevabınız için teşekür ederim.

    bilgisayarların aldığı ip leri size pm olarak atıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarihci20
    bilgisayarların aldığı ip leri size pm olarak atıyorum.


    Göndermiş olduğunuz PM'deki IP'leri inceledim. Her iki bilgisayarın almış olduğu IP public guruptan olduğu görülüyor. Mevcut cihazlarla privat guruptan IP almış olması gerekiyordu. Bağlantı sorunlarınız bu olaydan kaynaklanmaktadır. Bu şu anlama gelmekdetir: NetMaster BWA-35302 modem özelliklerinde bu modemin DHCP ve router özelliği olduğu görünmektedir. Bu sayede NetMaster BWA-35302 modemin kendisi uydunet suncusundan public IP almalı ve kendisine bağlı bilgisayarlara DHCP havuzundan privat IP (mesela 192.168.X.X guruptan) vererek bilgisayarı internete çıkarması gerekiyordu; aynı adsl modemlerde olduğu gibi. Oysa bilgisayarlar internet üzerinde kullanılan public IP almış, yani bilgisayarlar doğrudan uydunet sunucusundan IP almışlar. Buradan şu sonuç çıkıyor: modem muhtemelen ayarlardaki sorun nedeniyle bir şekilde router olarak çalışmıyor ve basit bir kablomodem gibi çalışmaktadır. Buda ikiden fazla bilgisayarın internete çıkamamasını izah etmektedir.
    Önerim şudur: NetMaster BWA-35302 modemin ayarlarını tekrardan gözden geçirin. Bir yerlerde muhtemelen router olarak çalışmasını temiz edecek bir ayar vs. olmalı diye düşünüyorum. Ben de fırsat bulunca modemin dökümanını bir incelerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 1 Haziran 2011; 14:29:52 >
  • Kablo modemin arayüzüne girildiğinde hiç bir ayar yeri yok. Dhpc etkin olarak gözüküyor. Zaten adsl modem üzerinden interneti vermesi de bunu gösteriyor. Benim sorun ile ilgili tahminim Flynet Kablosuz modemden kaynaklanıyor.

    Adsl modemde bir yere ip adresi mi girmem gerek? Ya da adsl modemden köprü vs gibi bir şeyleri tik mi yapmam lazım. Adsl modemi karıştırdım ama bir şey bulamadım. Dilerseniz adsl modemin arayüz görüntülerini ekleyebilirim buraya...
  • Kullandığınız kablomodem linkteki ise eğer epey bir ayar detayı var görünüyor.
    http://www.netmaster.com.tr/urunler/hitron-bwa-35302
    Üstteki mesajda da açıkladığım gibi sorun bence ek olarak bağlanan ADLS modemde değil. Zira bilgisayarlar kablomodemden değil doğrudan uydunet sunucusundan IP alıyor.
  • Eve gidince tekrar inceleyeceğim modem arayüzünü. Kablo modemde nasıl bir ayarlama yapmam lazım acaba?
  • Modemin dökümanındaki menülerini bir inceledim. ADSL modemden pek bi farkı yok. Linkini verdiğim dökümandaki menülerle sizdeki modemin menülerini bi karşılaştırın. Gerekirse sizdeki modemin menülerinin resmini gönderin inceleyelim.
  • Merhaba Ramazan bey,

    öncelikle sizden çok çok özür diliyorum. Çünkü modemimin modelini size yanlış aktarmışım. Modemimin gerçek modeli Netmaster HITRON BRG–35302. aceleden midir yoksa kafam karıştığından mı modeli yanlış bakmışım.

    Neyse bu modemin özellikler sayfası: http://www.netmaster.com.tr/urunler/hitron-brg-35302ed

    Kullanım kılavuzu :http://www.netmaster.com.tr/sites/default/files/urun-dosyalari/51-hitron-brg-35302/kilavuz/.pdf

    Ayrıca kullanım kılavuzunu okudum. Ama modem arayüzüne girme diye bir bölüm yok. Sadecehttp://192.168.100.1 adresini girerek aşağıdaki arayüze ulaşabiliyorum.

     Kablo modemi kablosuz yapmak


    Son duruma göre düşüncelerinizi bekliyorum.
  • Problem anlaşılmış durumda. Kullandığınız modemin Router ve DHCP vs fonksiyonu yok. Zaten bilgisayarların internette kullanılan IP almış olmalarıda bu durumu desteklemektedir. Dolayısı ile mevcut kablomodemle malesef istediğiniz kadar bilgisayara dağıtım yapamazsınız. Eğer 3 ve daha fazla bilgisayara dağıtım yapacaksanız illaki bir Router alacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 1 Haziran 2011; 22:10:19 >
  • Ama özelliklerinde "Uzaktan izleme için özel DHCP sunucusunu destekler" ibaresi yer alıyor. Aynı şey değil mi acaba?

    İki bilgisayar sağlıklı olarak aynı anda internete girmesi için nasl bir ayar yapmak gerekir.

    Ayrıca bu modemi alsam

    http://www.netmaster.com.tr/urunler/cxc-150

    benim işimi görür mü? Bunde DHPC ve router var mı acaba?
  • Cihazın özelliklerinde bahsedilen "Uzaktan izleme için özel DHCP sunucusunu destekler" şeklindeki bilgi bizim aradığımız bilgi değil malesef.
    Linkini verdiğin modem de bu iş için uygun değil. Firmanın sayfasında aşağıdaki ürünlerde router vs desteği var.
    http://www.netmaster.com.tr/urunler/kablo-modem/kablosuz-kablo-modem

    Ama mevcut modem ve kablosuz bir routerla iş çözülür. Maliyet 40 TL civarından başlar.
  • Sizin verdiğiniz linkteki modemler zaten kablosuz. Kablosuz modem almamak için ve elimizdeki kablosuz adsl modemi değerlendirmek içim bu çalışmayı yapmıyor muyuz?

    Ayrıca mevcut modem dediğiniz Netmaster HITRON BRG–35302 mi acaba? Eğer onu kastediyorsanız o zaman benim Flynet kablosuz adsl modemin router özelliği yok doğru mu anladım acaba?
  • Linkteki ürünlerin kablosuz olduğunu biliyorum. Demek istediğim şu: Netmaster firmasının sadece o linkteki ürünlerinde ancak router vs özellikleri var. Diğer ürünlerinde yok malesef. Dolayısı ile elinizdeki mevcut Netmaster kablomodemde de istediğimiz özellikler yok.
    Elbetteki amaç elinizdeki mevcutta kablosuz desteği olmayan Netmaster modemi kablosuz hale getirmek ve yapılan uğraşlarda buna yönelik. Ama elinizdeki kablomodemin teknik eksiklikleri nedeniyle mevcut kombinasyonda bağımsız olarak istediğin kadar bilgisayara internet dağıtımı yapma şansın yok. Gerekçesini önceki mesajlarımda izah ettim.
    Dilediğin kadar internet dağıtımı için ya elindeki kablomodemi ihtiyaca uygun bir modemle değiştirecen (ki maliyeti çok yüksek), ya da 40-50 TL civarına bir kablosuz router alıp takacan. Başka bir alternatifin yok
    Elinizdeki Netmaster mode + Flynet adsl modem ile mevcut durumdakinden daha iyi bir çözüm mümkün değil. Yani şu an itibari ile eldeki donanımlarla ikiden fazla bilgisayara internet dağıtımı mümkün değil.
    Flynet adsl modede router, DHCP vs özellikleri var ama mu modemdeki route yönü modemin adsl portu ile ethernet portları (kablosuz port dahil) arasındadır. Dolayısı ile Flynet modemdeki router fonksiyonu kablomodem + adsl modem kombinasyonunda bir işimize yaramaz.
  • Çok teşekkür ederim Ramazan bey sayenizde boşu boşuna uğraşıp durmaktan kurtuldum. Ben bilmediğimden dolayı "Uzaktan izleme için özel DHCP sunucusunu destekler" yazısına aldandım.
    Benim ekipmanım ile 2 bilgisayarı aynı anda internete ıkarmak için bir ayar yapmam gerekiyor mu? Çünkü biri internete bağlıyken diğeri bağlanmıyor. Ya da çok zor bağlanıyor.


    Son olarak Benim kablo modemim ile çalışacak 40 tl civarında router önerinizi de alabilir miyim acaba?
  • http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?sp=router_ozelligi%3dvar%2cbrand%3dtp-link&CategoryId=410&sc=8
    Bu linkteki ürünlerden WR kodlu ürünleri kullanabilirsiniz. Mesela WR741ND modelini öneririm. Aynı zamanda 4 ethernet portu var.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.