Şimdi Ara

Kablo Modem Wireless Sinyalini Arttirmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaslar yeni aldigim Arris WTM-552A 4 Port Voip Kablosuz (Uydunet) Router Modem ile evde kablonet kullaniyorum ama kablo modemlerin kablosuz cekim kapasitesinin adsl modemlerinkinden dusuk olmasi bilindigi uzere bir gercek... (Ben de yeni ogrendim).

Kablo modem benim evimde ara odada (evim 110 metrekare gibi) ancak salondaki laptopta (msi vr330) baglanti bazen 3 bazen 2 dis cekiyor ve 2 dis cektiginde hiz ciddi dusuyor...

Ben bu sinyali guclendirmek istiyorum;

Sinyali; Tp-Link ANT2408CL 8dBi Indoor Omni-directional Anten ile ya da Edimax EAIO7D 7DBI Indoor Omni Anten bu ikisinden biriyle mi (yada hangisiyle) guclendirsem mi daha iyi yoksa bu isi ayri bir donanimla, Linksys Wireless-G Range Expander WRE54G ile mi yapmaliyim?

Bir de bu linksys nin aletinde tam cekimin bittigi noktaya koymak gibi bir olay varmis, ben bunu cekimin 2 ye dustugu salonda prize taksam sinyal guclendirme konusunda salonda (evimin salonunda) ise yarar mi?

Kafam karisti, yardimlariniza ihtiyacim var...

Simdiden cevaplayan herkese tesekkur ederim...

• eğer denersen buradan bilgilerdir lütfen banada boyle birsey lazim
  • Valla ben de oneri ve fikir bekliyorum dostum ama kimse cevaplamak zorunda degil tabi ama, cevap vere nde olmamis... :))
  • slm. Range expander lar yapı gereği hız kaybı yaratır. Ayrıca cihazı hız düşmesi yaşanan odaya değilde ortada bir odaya koymanız lazım. Tplink 730re modeli var aynı işi daha ucuza yapar.
  • Peki modeme daha güçlü (yukarıda linklerini verdiğim) antenlerden birini alsam sonuç nasıl olur?
  • Eğer kullanmadığınız kablosuz ADSL modem varsa, kablo modemden bi port adsl modem'e çekip DHCP özelliğini kapatıp onun üzerinden yayabilirsiniz sanırım. Böyle yapan birini duydum ama hiç yapmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Distortion -- 26 Mart 2012; 15:10:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Distortion

Eğer kullanmadığınız kablosuz ADSL modem varsa, kablo modemden bi port adsl modem'e çekip DHCP özelliğini kapatıp onun üzerinden yayabilirsiniz sanırım. Böyle yapan birini duydum ama hiç yapmadım.

şuan ben öyle kullanıyorum gayet de hızlı ping en fazla 3 ms
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

Eğer kullanmadığınız kablosuz ADSL modem varsa, kablo modemden bi port adsl modem'e çekip DHCP özelliğini kapatıp onun üzerinden yayabilirsiniz sanırım. Böyle yapan birini duydum ama hiç yapmadım.

Peki, bu durumda adsl modemin normalde downlink (cikis) olarak kullanilan rj45 portu uplink (giris) haline mi donuyor?

Bunun icin modemde baska bir islem yapmak gerekiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: adilalpman

quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

Peki, bu durumda adsl modemin normalde downlink (cikis) olarak kullanilan rj45 portu uplink (giris) haline mi donuyor?

Bunun icin modemde baska bir islem yapmak gerekiyor mu?

eve modemden de dhcp yi kapatın ve kablosuz ayarlarını yapın.sonra

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.