kablo internet kullanicisiyim. kendi bilgisayarim ve kardesimin wi-fi destegi olan laptop'i ile kablosuz ag kurmak ve internet erisimini paylastirmak istiyorum.
network konusunda hic bilgim olmadigi icin bir tanidiga sordum, bir access point ve usb adaptor isini gorur dedi. ben de onu dinleyip siparisimi verdim, usrobotics usr5451 access point ve usr5421 usb adaptor aldim. fakat kablo modemimde router ozelligi yokmus, ve access point'i bir router'a baglamak gerekiyormus. forumdaki eski mesajlari okudum, zaten access point'in kullanim amaci farkliymis. dolayisiyla elimdeki access point'i ayni serinin router'i ile degistirecegim.
fakat kafamda bir soru isareti olustu.http://www.usr.com/support/5421/5421-tk-ug/install-usb-rtr.html adresinde usb adaptorun router ile nasil kurulacagi anlatilmis. orada yazdigina gore router'i pc'ye ethernet kablosuyla baglamak gerekiyor. madem kabloyla bagliyoruz, usb adaptore ne gerek var? bu islem sadece kurulum icin mi gecerli acaba?
kablosuz network olayini hallettik diyelim. ileride alacagim ps3 ile bu network uzerinden internete erisebilir miyim?
bende usr9110 adsl wireless var dhcp serverı kapatınca router moduna dönüyor tam anlamayamadım şu an elinde ne olduğunu ama ben öyle yaptım.
adsl degil, kablo internet kullaniyorum ve modemimde router yok.
robocup, standart Axess Point'ler mutlaka modeme veya herhangi bir network cihazına kablo ile bağlanması gerekir. Axess Point'in amacı sisteme kablosuzluk özelliği kazandırmaktır. Yani elindeki kablo modemi kablosuz modem haline getirir. Sanki modeme anten takmışsın gibi. Şimdi senin modemde tek port çıkış olduğunu varsayalım. Onu da Axess Point'e bağlarsan PC'ne takacak yer kalmayacak. İşte USB AP adaptör almanın nedeni bu. Böylece senin PC'de kablosuz olarak Axess Point'e aynı kardeşinin Notebook'u gibi bağlanacak. Peki Axess Point'i nasıl router modda çalıştıracaksın ? Cevap oldukça basit daha doğrusu Axess Point'i aldatacaksın. Şöyle: Senin PC ve kardeşinin Notebook'una static IP atayacaksın. Örn:senin PC'ye 192.168.1.35; kardeşinin Notebook'una da 192.168.1.36 Bu arada Varsayılan Ağ Geçidine Modem'in IP'sini vereceksin. Burada dikkat: Önce kablo modemin LOCAL IP' sini tespit etmen gerekiyor. Bunun içinde PC'nin tek olarak bağlandığında aldığı IP ve Varsayılan Ağ Gecidine bak. Ağ Gecidi senin local çıkış IP'dir. Ardındanda Axess Point'i takınca iç IP ayarlarını modeme göre yeniden ayarlaman gerekiyor. Böylece sorunun çözülür.
quote:
Orjinalden alıntı: robocub
bende kablo internet kullanıyorum netsys modem ve usr9110 model adsl modemvar dhcp server özelliği onu kapatınca router haline geldi onu demek istedim.
quote:
Orjinalden alıntı: ckm
quote:
Orjinalden alıntı: robocub
bende kablo internet kullanıyorum netsys modem ve usr9110 model adsl modemvar dhcp server özelliği onu kapatınca router haline geldi onu demek istedim.
Aynı mantık. Sen modemin DHCP (Domain Host Control Protokol) server özelliğini kapatınca USR 9110'u router'a çevirmiş değil onu aldatmış ve böylece zorunlu olarak router gibi davranmasına yol açmışsın. Yani aldatmışsın. keh keh. Bazen zorda kalınca ürettiğimiz çözümlerden biri. Neyse her iki şekilde de kablolu modemi kablosuza çevirirsin.