Şimdi Ara

kablo ile gelen neti kablosuza dönüştürme masaüstü pc de (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
5.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turbocat1

tabiki memnuniyetle anlatırım ;

yanlız tekrar belirteyim ; pcnizin açık olması lazım + modeminiz açık olacak , internet bağlantınız olacak yani.

nasıl adhoc bağlantı ile wifi aparatlardan internet paylaşımı yapılır? ;

önce eğer bir cebe yakın mesafe için paylaştıracaksanız öyle ahım şahım bir şey almanıza gerek yok ;
    en ucuzu bile bu iş için kafi.

aparatı aldınız ; sürücüsünü pcye kurdunuz ve sizden büyük bir ihtimalle pc aparatı takmanızı isteyecektir.

internetinizi açınız ; masüstünüzün sağ alt köşesinde pcnizin 100 mbit yazan lan simgesi var ;onun üstünde sağ tıklayın ;

xp için durum deyin ; yerel ağ bağlantısı durumu penceresinden özellikler deyiniz ;

yerel ağ bağlantısı özelliklerinden gelişmiş deyin.orda internet paylaşımı diye bir yer göreceksiniz ;

orda sizin taktığınız aparatı gösteren kablosuz ağ bağlantısı ikinci bir lan tanımlanmış olacaktır ; onu seçin .

ve tabiki diğer ağ kullanıcıları bu pcnin internet bağlantısı yoluyla bağlanabilsin seçeneğini seçmeyi unutmayın.

güvenlik önlemi olarak diğer kullanıcılar sizin interneti denetlesin ve devre dışı bırakabilsin seçeneğini seçmiyoruz.

ayarlar seçeneği seçili hale gelecektir.tıklayın orayı , gelişmiş ayarlardan tcp -udp -dhpc vs vs vs hepsini seçinki internetiniz wifi landa kullanılabilir hale gelsin.

hepsini seçtikten sonra onaylayın ; burada işimiz bitiyor.

şimdi usb wifi aparatın arayüz programını çalıştırın ; sizin kullandığınız modeli bilmediğimden arayüzde adhoc moduna yani birebir paylaşım moduna geçmeniz gerekiyor.

adhocu seçip 1-13 arası herhangi bir wifi frekans kanalı seçiniz ; ağınıza ordan isim veriniz. ve arayüzden güvenlik ayarlarına gidip adhoc güvenlik modunu varsa wpa2 yoksa wep şifrelemesine getirip 128 bitlik şifreleme kullanıp asc2 olarak yöntemi belirlerseniz yaklaşık 13 karakter yada daha fazla karaktere hfdj6234678+&3253 bunun gibi şifre yazabilirsiniz.

bendeki usb dongle 5423 usrobotic olmasına rağmen ; wep şifreleme de sadece adhoc yapılabiliyor ; ancak orda şifreleme yönteminde hjfjds72372 gibi wpa şifrelemesinde kullandığımız karakterleri kullanmaızı sağlayan bir özelliğimiz var .

hemde wepde ; adhoc daki wep şifrelemede bu olayı çoğu insan bilmez. genellikle wep şifrelemede sadece 72342887 gibi rakamlar kullanılabilir sanılır.
    adhocda durum farklıdır.

ancak wep şifreleme olduğu için wpa-wpa2 den daha kolay kırılır.ama jsjhsa8234381 böyle bir şifreyi wepde kırabilen varsa (1-2 haftada) bana haber veriniz.

güvenlik şifremizi tanımladık ; bu şifre cebin wifisine girmek için gerekli olacak ;

bu arada arayüzde wifi gücünü ayarlayan bir bölüm göreceksiniz ; onu minimuma çekiniz.ki böylelikle wifi gücüne uzun menzilden erişime engel koyuyoruz.

eğer yeni aparatlarda adhoc modunda wpa-wpa2 şeçiliyorsa onları seçip 12-15 karakterli bir şifre koyunuz.mesela hguh721&%7jsadk bunun gibi.yapısı itibariyle sırasıyla wpa2 çok çok daha güvenlidir.
    böyle şifreyi wpa2 de her halde 3-4 ayda nanay kırarlar.

güvenlik şifremizi girdik ; şimdi cepten wifi taramasına başlayalım ; ve siz ordasınız ; cepten wifi hattınızı tanımlayıp şifrenizi girdikten sonra işlem tamamdır.

ve win7-vista için yukardaki yaptığımız şeylerin aynısı yapılması lazım ; aynı işlemler onlar içinde geçerlidir.

arayüzleri farklı olduğundan bu ayarlara farklı yerlerden ulaşmanız gerekebilir.

ve wep şifrelemede böyle şifreleme kullansanız bile ghjhf53&&/7kdskj eninde sonunda kırılır.
    ancak 1 günde -1 haftada - 1 ayda vsde şifre kırma işlemi sürebiliyor.

wpa2 de worldlist denilen sözlük metodu ile kırma yapılabiliyor ; ve yapısı itibariyle kıracak şahısın haftalarca wpa2 pakedi toplaması gerekebilir.

toplasa bile sözlük metodu ile normal ev pcsine sahip vatandaş artık her halde 1- kaç ay uğraşacaktır. hatta 100 sene.

tabiki bir 6990*4 yada gtx 590-690*4 sli-crossfire tabanlı sisitem kullanmıyorsa.

gpu tabanlı şifre kırma yöntemi sayesinde bu 100 sene iner mi birden 1-2 aya -haftaya -güne.

bu teknolojinin kötüye kullanılması midemi bulandırıyor.

kablosuz gelen interneti aynı şekilde kablosuz olarak dağıtabilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 31 Temmuz 2012; 22:58:35 >

• dağıtabilirsin.
    2 yöntem var.
    1. ve güzel yöntem 1 adet access point ile client olarak mevcut gelen ağa bağlanırsın ve kablosuz gelen interneti ethernet kablosuna çevirmiş olursun. bu kabloyuda yine 1 adet access point yada routere girer tekrar sana özel ağ ismi ve şifre ile yayın yaparsın.
    2. yöntem 1 adet access pointle kablosuz yayını repeating yani tekrarlama yaparsın.
  • ve en ucuz 3. yöntem ;

1 adet access point özelliğini destekleyen wifi usb aparat alırsanız ve soft ap modunda pc açıkken kablosuz interneti paylaştırırsanız işlem tamamdır.

ancak pcniz devamlı açık olmalıdır.

ve bazı wifi usb aparatların chip setleri ap modunu (adhoc dan bahsetmiyorum) desteklemesine rağmen aparatı üreten firmalar sürücülerine ap modunu eklemezler.
    kısacası sürücüde ap modu programlanmamışsa ;

aparatı üreten firma değilde chipset üretici firmadan sürücüyü indirip ap modunu eklemişler mi eklememişler mi diye kontrol etmenizi öneririm.

örnek ;

usr 5423 ; usroboticsin sitesindeki xp-vista sürücüsünde ap modu bulunmuyor. ama zydasın bu ürün için resmi sürücüsünde ap modu var ; (zd1211b chipset sürücüsü )
    bulmak çok zor oldu ; çünkü zydas firması nerede yahu

tek uyumlu sürücüde oydu yahu ;

bu soft ap modu ne avantaj sağlar ;

açık arazide 200 metre ötedeki interneti sizler pcniz açıkken soft ap modu ile gücünü 100 mw ye çıkartır ; en az 400 metre daha menzili arttırırsınız .

tabiki interneti dağıtırken sizde evinizden güçlendirilmiş şeklinde kullanma imkanınız olur.

örnek 1000 metre ötede bir cillop gibi hatun var ; ve rizedesiniz ; açık arazi ;
    onun internetini pcniz açıkken bu yolla dağıtmanız mümkün. ancak tabiki alımı daha güçlü wifi aparat kullanmak gerek ve tabiki yollamasıda daha güçlü olacak.

pek yasal olmasada 500 mw-1w lık wifi modeller iş görür.

Türkiyede wifi aparatların maksimum gücü 100 mw den fazla olamaz ;eğer fazla olan bir ürünü satıyorsanız ayvalara binebilirsiniz.
    bu sağlık açısından böyle. 100 mw radyo frekans düzenleme kurumu yada telekomikasyon denetleme kurumu mu ; her neyse belirlediği maksimum wifi iletim gücüdür.

yoksa 1 watt lık usb wifi aparat yanında saatlerce açıkken yanında oturursanız başınız niye ağrıyor diye yakınıp durursunuz.

bu ürünlerin sar değeri aşırı fazla ve risk.cep telefonu ile kıyaslamayın bile.çünkü bunda 24 saat açık tutma olayları olursa alınan elektro manyetik radyasyon olayını siz düşünün.

100 mw lık yasal sınır arttırılmadıysa eğer 100 mw değerin üstünde ürün satan satış merkezleri -getiren distribütör firmalar ceza yiyebilirler.ve ürünler toplatılabilir.kaçak satanlar ise , kaçak getirenler ise mokoko.

üstelik sağlık bakanlığı da işe karışabilir.

bir yol var aslında ;

bu wifi aparatların normalde pc açıkken kullanılması icap ediyor ;

ancak ben rt 102 kullanıcısı olarak airtiesle temas kurdum ;
    ve onlara dedimki

Sayın Airties Genel Müdürüne - Kurumuna-şirket sahibine ;

; bu modelin usb çıkışıda var ;

elimde örnek ; sizin wifi aparatınız var ve ben bunu sizin kablolu modemin usb çıkışına pc çalışmıyorken takmak istiyorum;
    bana yeni rt 102 firmware lazım ve bu firmware içine sizin bu apartları pc kapalı-modem açıkken kullanmamı sağlayacak tak çalıştır wifi aparat sürücüsünü eklemenizi istiyorum dedim.

tabiki modem arayüzünden wpa vs olayları halledilecek.ve benim sorum şu ;
    modeminizin usb çıkışı dışarı güç veriyor mu vermiyor mu ;

modem adaptöründen güç alabiliyor mu almıyor mu ?

gerekli değişikliklerin yapılmasını (en azından yeni modem modellerinde -eskilerde problem olabilir (dizaynlarını siz daha iyi biliyorsunuz ) istiyorum ,

saygılarımla arz ederim ; kamil sel

tabiki firmware in yüklü olduğu chipin hafıza miktarı sınırlı olduğundan ancak kendi wifi usb aparatlarının sürücülerini içine ekleyebileceklerdir.
    ben isterdimki ralink-zydas vs demeden hepsi eklensin.

böylelikle modem açıkken pc kapalıyken usr 5423 vb benzerini modemin usb portundan kullanma imkanımız oldu.hemde soft ap modunda.yada ap modunda. (tabiki yaparlarsa)

ihş ALLAH yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 25 Temmuz 2012; 9:08:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

dağıtabilirsin.
    2 yöntem var.
    1. ve güzel yöntem 1 adet access point ile client olarak mevcut gelen ağa bağlanırsın ve kablosuz gelen interneti ethernet kablosuna çevirmiş olursun. bu kabloyuda yine 1 adet access point yada routere girer tekrar sana özel ağ ismi ve şifre ile yayın yaparsın.
    2. yöntem 1 adet access pointle kablosuz yayını repeating yani tekrarlama yaparsın.

cevap için teşekkürler utkanizmit fakat benim elimde usb adaptör var softAP modunu kast etmiştim.

Orijinalden alıntı: turbocat1

ve en ucuz 3. yöntem ;

1 adet access point özelliğini destekleyen wifi usb aparat alırsanız ve soft ap modunda pc açıkken kablosuz interneti paylaştırırsanız işlem tamamdır.

ancak pcniz devamlı açık olmalıdır.

ve bazı wifi usb aparatların chip setleri ap modunu (adhoc dan bahsetmiyorum) desteklemesine rağmen aparatı üreten firmalar sürücülerine ap modunu eklemezler.
    kısacası sürücüde ap modu programlanmamışsa ;

aparatı üreten firma değilde chipset üretici firmadan sürücüyü indirip ap modunu eklemişler mi eklememişler mi diye kontrol etmenizi öneririm.

örnek ;

usr 5423 ; usroboticsin sitesindeki xp-vista sürücüsünde ap modu bulunmuyor. ama zydasın bu ürün için resmi sürücüsünde ap modu var ; (zd1211b chipset sürücüsü )
    bulmak çok zor oldu ; çünkü zydas firması nerede yahu

tek uyumlu sürücüde oydu yahu ;

bu soft ap modu ne avantaj sağlar ;

açık arazide 200 metre ötedeki interneti sizler pcniz açıkken soft ap modu ile gücünü 100 mw ye çıkartır ; en az 400 metre daha menzili arttırırsınız .

tabiki interneti dağıtırken sizde evinizden güçlendirilmiş şeklinde kullanma imkanınız olur.

örnek 1000 metre ötede bir cillop gibi hatun var ; ve rizedesiniz ; açık arazi ;
    onun internetini pcniz açıkken bu yolla dağıtmanız mümkün. ancak tabiki alımı daha güçlü wifi aparat kullanmak gerek ve tabiki yollamasıda daha güçlü olacak.

pek yasal olmasada 500 mw-1w lık wifi modeller iş görür.

Türkiyede wifi aparatların maksimum gücü 100 mw den fazla olamaz ;eğer fazla olan bir ürünü satıyorsanız ayvalara binebilirsiniz.
    bu sağlık açısından böyle. 100 mw radyo frekans düzenleme kurumu yada telekomikasyon denetleme kurumu mu ; her neyse belirlediği maksimum wifi iletim gücüdür.

yoksa 1 watt lık usb wifi aparat yanında saatlerce açıkken yanında oturursanız başınız niye ağrıyor diye yakınıp durursunuz.

bu ürünlerin sar değeri aşırı fazla ve risk.cep telefonu ile kıyaslamayın bile.çünkü bunda 24 saat açık tutma olayları olursa alınan elektro manyetik radyasyon olayını siz düşünün.

100 mw lık yasal sınır arttırılmadıysa eğer 100 mw değerin üstünde ürün satan satış merkezleri -getiren distribütör firmalar ceza yiyebilirler.ve ürünler toplatılabilir.kaçak satanlar ise , kaçak getirenler ise mokoko.

üstelik sağlık bakanlığı da işe karışabilir.

bir yol var aslında ;

bu wifi aparatların normalde pc açıkken kullanılması icap ediyor ;

ancak ben rt 102 kullanıcısı olarak airtiesle temas kurdum ;
    ve onlara dedimki

Sayın Airties Genel Müdürüne - Kurumuna-şirket sahibine ;

; bu modelin usb çıkışıda var ;

elimde örnek ; sizin wifi aparatınız var ve ben bunu sizin kablolu modemin usb çıkışına pc çalışmıyorken takmak istiyorum;
    bana yeni rt 102 firmware lazım ve bu firmware içine sizin bu apartları pc kapalı-modem açıkken kullanmamı sağlayacak tak çalıştır wifi aparat sürücüsünü eklemenizi istiyorum dedim.

tabiki modem arayüzünden wpa vs olayları halledilecek.ve benim sorum şu ;
    modeminizin usb çıkışı dışarı güç veriyor mu vermiyor mu ;

modem adaptöründen güç alabiliyor mu almıyor mu ?

gerekli değişikliklerin yapılmasını (en azından yeni modem modellerinde -eskilerde problem olabilir (dizaynlarını siz daha iyi biliyorsunuz ) istiyorum ,

saygılarımla arz ederim ; kamil sel

tabiki firmware in yüklü olduğu chipin hafıza miktarı sınırlı olduğundan ancak kendi wifi usb aparatlarının sürücülerini içine ekleyebileceklerdir.
    ben isterdimki ralink-zydas vs demeden hepsi eklensin.

böylelikle modem açıkken pc kapalıyken usr 5423 vb benzerini modemin usb portundan kullanma imkanımız oldu.hemde soft ap modunda.yada ap modunda. (tabiki yaparlarsa)

ihş ALLAH yaparlar.

cevap için teşekkürler. bi sorum daha olcak . bende TP-Link WN821N usb adaptör var. bununla softAP modunda kablolu interneti kablosuz olarak başarıyla paylaştırdım. kablosuzu da dediğiniz gibi paylaştırmayı deneyeceğim. bu modelde güvenlik türü olarak sadece wpa2 / aes destekliyor. tp link in sitesinden baktım ama yazılımları başka şifreleme türü desteklemiyor. destekleyen yazılım bulunabilir mi?
    aklıma gelmişken söyleyeyim. kablolu interneti kablosuz olarak paylaştırdım fakat sadece laptop bağlanıyor. cep telefonu ile bağlanamıyorum. bunun nedeni ne olabilir ?

• soft ap için windows7 kullanıyorsan connectify programı her türlü modu destekliyor.
  • quote:

soft ap için windows7 kullanıyorsan connectify programı her türlü modu destekliyor.

teşekkürler deniyorum hemen :)

soft ap için windows7 kullanıyorsan connectify programı her türlü modu destekliyor.

utkanizmit gerçekten çok teşekkür ederim mükemmel programmış walla. cep telefonumla bile girebiliyorum. hem de kullanımı basit uğraştırmıyor.

5110g iyidir. Kablolu bağlantıda lazımsa 1 adette switch alırsın olur biter.
    Kurulum kolaydır sıkıntı yaşamazsın.
    Kolay gelsin.

utkan bey,

5110g almak istiyorum. Fiyatı uygun ve güvenilir bir site tavsiye eder misiniz?

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi todorov -- 6 Ağustos 2012; 13:29:48 >

Orijinalden alıntı: todorov

ben kablolu interneti(laptop üzerinden kullanıyorum)telefonda wifi olarak kullanmak için ne yapmam gerekiyor.windows vista laptop

hocam connectify diye bir program var internet paylaşımını sağlıyor ama windows 7 de çalışıyor. yüklemeyi dene belki vistada da çalışır. çalışırsa alttaki konuda nasıl kullanılacağını anlattım. yapamazsan yardımcı olurum yine. kolay gelsin...

http://forum.donanimhaber.com/m_63685245/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63706581

Orijinalden alıntı: mako3e

quote:

Kolay gelsin.

utkan bey,

saygılar...

http://www.webdenal.com/tp-link-tl-wa5110g_463566.html

kolay gelsin.

• quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin.

utkan bey,

saygılar...

http://www.webdenal.com/tp-link-tl-wa5110g_463566.html

kolay gelsin.

tavsiye ettiğiniz siteden an itibari ile siparişimi geçtim. hem 15 tl daha ucuz hem de kargo bedava.

teşekkür ederim.

• rica ederim güle güle kullan.
  • Arkadaşlar birde tersini düşünelim kablosuz gelen internetin nasıl sinyalini arttırabilirz bir dağıtıcı yardımcı olur mu ? Mesela internet 2 diş çekiyor bunun full çekmesi için ne yapabilirim ?

yada 1 adet access point ile kablosuzu -- kabloya çevirip diğer bir access point yada router ile yeniden kablosuz dağıtırsın.
  • quote:

rica ederim güle güle kullan.

utkan bey,

tavsiye ettiğiniz cihaz evime geldi.

şimdi kurulum konusunda sizden yardım istiyorum.

amacım şu: evime gelen bir adet ağ kablosunu kablosuz şekilde eve yaymak istiyorum. bana gelen kablonun takılı olduğu modemden ayrı bir ağ kurmak istiyorum. şifreli olarak tabiki.

hızlı kurulumdan yapmaya çalıştım ama beceremedim.

ayarları yaptıktan sonra en son durumda bana gelen ağ kablosunun 5110g ye bağlı olması yeterli mi?

saygılar...

quote:

utkan bey,

amacım şu: evime gelen bir adet ağ kablosunu kablosuz şekilde eve yaymak istiyorum. bana gelen kablonun takılı olduğu modemden ayrı bir ağ kurmak istiyorum. şifreli olarak tabiki.

ayarları yaptıktan sonra en son durumda bana gelen ağ kablosunun 5110g ye bağlı olması yeterli mi?

saygılar...

slm.
    öncelikle 5110g yi pc ne ethernet kablo ile bağla şu linkdeki konudan ap modunda cihazı ayarla
    http://www.wifi-turk.com/forum/topic/5866-tp-link-tl-wa5210g-tl-wa5110g-wifi-tuerk-kullanim-kilavuzu/
    daha sonra evine gelen kabloyu 5110g yi gir.

kolay gelsin.

• quote:

quote:

quote:

utkan bey,

saygılar...

slm.
    öncelikle 5110g yi pc ne ethernet kablo ile bağla şu linkdeki konudan ap modunda cihazı ayarla
    http://www.wifi-turk.com/forum/topic/5866-tp-link-tl-wa5210g-tl-wa5110g-wifi-tuerk-kullanim-kilavuzu/
    daha sonra evine gelen kabloyu 5110g yi gir.

kolay gelsin.

utkan bey,

linkini verdiğin sayfadaki eleman güzel anlatıyor ama resimlerle destekli anlatıyor. sorun şu ki resimler açılmıyor. ilk başlarda çok önemli değil ama sonraki ayarları beceremedim :( anlatmadıklarını resimlere saklamış eleman.

siz de var mı o resimler?

• link i tekrar vereyim. şimdi baktım resimler açılıyor bi sıkıntı yok.

ayrıca o eleman benim

burdada bir konuda paylaşmıştım ap modunu. istersen birde buna bak.

kolay gelsin selamlar.

1-) önce tp-link 5110g'yi pc'nize direkt ethernet kablosu ile bağlayın. cihaza ilk kurulumu yaptığınız için bilgisayarınız ip almıyabilir. pc'nize manul ip verin.
    burda dikkat etmeniz gereken 5110g cihazınızın ip adresi 192.168.1.254 olduğu için pc'nize aynı ip grubundan mesela 192.168.1.100 gibi bir ip vermeniz lazım.

2-)ip sorununu çözünce tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.254 yazarak cihazın arayüzüne girin. default olarak kullanıcı adı="admin" şifre="admin"

3-)arayüze girdikten sonra ilk yapacağınız iş soldan "operatin mode" kısmından "ap" (access point) seçeneğini işaretleyip save tıklamak.

kablo ile gelen neti kablosuza dönüştürme masaüstü pc de

4-)şart olmayan fakat yapılması gerek li olan bir diğer iş ise. modeminizin ip'si ile (örn. 192.168.2.1 olsun) 5110g'nin ip'sini aynı ip grubunda fakat farklı bir ip adresine almak
    (192.168.2.254 olabilir) bu sayede wifi üzerinden direkt istediğiniz zaman 5110g'nin arayüzüne ip değiştirmeden ulaşabilirsiniz. ama dikkat etin eğer bu ayardan önce bilgisayarınıza
    cihazın arayüzüne erişmek için bilgisayarınıza manul ip ile 192.168.1.100 gibi 1'li grupta bir ip verdi iseniz hemen tekrar bilgisayarınızı 192.168.2.100 olarak değiştirin.
    soldan "network seçin" ve "lan" tıklayın.

5-)soldan "wireless" tıklayın ve "basic settings" seçin. gelen menude resimdeki gibi istediğiniz ağ ismini girin, region olarak turkey seçin, channel olarak 7 (tercihli fakt otomatik yapmayın),
    power 26 dbm, mode 54 mbps ve en son save tıklayın.

6-)yine soldan "wireless" tıklayın ve "wireless mode" altında resimdekinin aynısını görürseniz en alttan save tıklayın.

7-)tekrar "wireless" tıklayın ve "security settings" tıklayın. burda resimdeki gibi wpa kullanmanız her zaman iyidir. şifrenizi girin ve save tıklayın.

8-)tekrar "wireless" tıklayın ve "distance settings" tıklayın. burda resimdeki gibi indoor seçeneğini yapıp save tıklayın.

9-)şimdi geldik genelde wifi clientlere (özellikle cep telefonları) çok sorun yaratan olaya. genelde bu tarz arada başka bir access point'in olduğu bağlantılarda bir çok modem
    access point üzerinden gelen ip isteklerini yanıtsız bırakıyor. bunun en güzel çözümü aşağıdaki resimdeki gibi sistemde 2 adet dhcp server kullanmaktır. mantık çok basit
    zaten modem ve access point aynı ip grubuna almıştık burda yapacağımız iş belirli bi ip aralığını modemin ataması, belirli bir ip aralığını ise access point'in ataması.
    resimde gördüğünüz gibi client olan kullanıcıya access point ip olarak 192.168.2.100'den başlayarak 192.168.2.250'ye kadar ip'ler atayacak. fakat ip'lere internete çıkmaları için
    gateway ve dns bilgisi olarak modemin ip adresini verecek.
    burda şuna dikkat etin muhakkak modemden de dhcp ayarlarında ip başlangıcını 192.168.2.2 - ip bitişini 192.168.2.100 yapın. bu sayede isteyen kullanıcı istediği yerden ip alsın.
    hoş kablo ile bağlananların bile cevap daha hızlı geldiği için access point'den aldığını göreceksiniz.

10-)en son ayarımız access point'in arayüzünün default kullanıcı adını ve şifresini değiştirmek. bunu muhakkak yapın ağınıza bir sızma olursa sızan kişi en azından ayarlarınızı bozamasın.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.