Şimdi Ara

kablo ile gelen neti kablosuza dönüştürme masaüstü pc de (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
5.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turbocat1

quote:

Orijinalden alıntı: mnc07

Sagol hocam burdaki bilgisayarcilara bakayım önce bir kafama yatan olursa alırım bugün,olmadı internetten getirtecez mecbur beceremezeem sizi bulurum ben bu arada diğer arkadaşlara da tesekkurler :)

üst mesajım güncellenmiştir.

önemli değil yahu ; size yardım etmeye çalışabildimse ne mutlu bana .

Hocam (yerel ağ bağlantısı özelliklerinden gelişmiş deyin.orda internet paylaşımı diye bir yer göreceksiniz ;

orda sizin taktığınız aparatı gösteren kablosuz ağ bağlantısı ikinci bir lan tanımlanmış olacaktır ; onu seçin . ) bu bahsettiğinzyer şurasımı benmki win 7 deoldugundan olmadı sanırım dediğiniz yerde yok

kablo ile gelen neti kablosuza dönüştürme masaüstü pc de

• bide hiperin kurulumda burdan hangisini seçcem

Orijinalden alıntı: mnc07

bide hiperin kurulumda burdan hangisini seçcem

usb-g windows driverı seçiniz.

Orijinalden alıntı: utkanizmit

bu tip bağlantılarda routerin farkı gelen kablodaki ağdan kendi evinizdeki ağı izole etmek olur bu bir avantajmıdır değilmidir size kalmış.
    Ayrıca 740n i ap gibide kullanabilirsiniz.
    5110g ile sinyal güçleri baya farklıdır 5110g 400mw 740n 100mw dır.

ayrıca bir cihaz tavsiyeniz yoksa, evde kablosuz ağ kurmak için 5110g modelinde karar kıldım. sonuçta daha güçlü sinyal gücü var.

kurması zor değildir inş. sonuçta şimdilik sadece AP olarak kullanacağım.

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mako3e -- 22 Temmuz 2012; 11:26:54 >
    Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün teknosadaki eleman kafamı allak bullak etti bu usb wireless adaptörler dağıtıcı görevi görmez dedi başka yerdeki wifiyi çeker pcnde kullandırır dedi ama benm amacım pcmde zaten var olan kablo ile gelen neti kablosuz olarak dağıtmak acces point falan lazım dedi

eleman yanlış biliyor. Usb wifi adaptörleri ap gibi kullanıp wifi dağıtımı yapabilirsin.
    Lakin cok dogru bir iş yapmış olmazsın. Bu tip bir iş için en güzeli ap yada router kullanmaktır. Pc sürekli açık kalmaz bu sayede.
    Zaten alacağın en ucuz wifi adaptör 25-30 tl. Bence en güzeli 40 liraya tplink 740n router al.

peki bunun çalışma prensibi nasıl benm evime gelen internet kablosunu buna takarsam kablosuz olarak dağıtıyo anladığım kadarıyla ama bu defa masaüstüm ne olacak

şöylemidir çalışma şekli; benm evime bayaa uzaktan gelen internet kablosunu buna takıyorum bu kablosuz olarak interneti dağıtıyor,sonra bi ara kablosunu routure sonrada pcme takıyorum ondada internet oluyor bu şekildemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |M|N|Ç| -- 22 Temmuz 2012; 21:58:00 >

• evine gelen ethernet kablosunu 740n in wan girişine takıyorsun cihazdan aynı anda hem 4 port ethernet çıkışın oluyor hemde kablosuz dağıtıyor.
    Yani çıkar tak felan yapmıycaksın.
    Yani cihaz açık kaldığı sürece hem masaüstü pc in kablo ile internete çıkacak hemde kablosuz ağın olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 22 Temmuz 2012; 22:46:46 >

evine gelen ethernet kablosunu 740n in wan girişine takıyorsun cihazdan aynı anda hem 4 port ethernet çıkışın oluyor hemde kablosuz dağıtıyor.
    Yani çıkar tak felan yapmıycaksın.
    Yani cihaz açık kaldığı sürece hem masaüstü pc in kablo ile internete çıkacak hemde kablosuz ağın olucak.

o iyimiş ya ondan alırım ben kurması falan kolay mı peki bu aleti

kolaydır. Fazla zorlanacağını sanmıyorum.
    Pc ne bağlıycağın ethernet kablosuda yanında geliyor zaten. Yani sadece cihazı alman yeterli.

iyimiş ya en kısa sürede bunu alacağım bütünn arkadaşlara size ve özellikle turbocat1 e teşekkürü bir borç bilirim Eyvallah

eleman yanlış biliyor. Usb wifi adaptörleri ap gibi kullanıp wifi dağıtımı yapabilirsin.
    Lakin cok dogru bir iş yapmış olmazsın. Bu tip bir iş için en güzeli ap yada router kullanmaktır. Pc sürekli açık kalmaz bu sayede.
    Zaten alacağın en ucuz wifi adaptör 25-30 tl. Bence en güzeli 40 liraya tplink 740n router al.

utkan bey,

sadece ev için kullanılacağını düşünürsek 740n yerine 5110g almak israf olur mu?
    biri 50 tl biri 87 tl.

saygılar...

edit: 87 tl imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mako3e -- 23 Temmuz 2012; 0:14:57 >
    Mecburen 5110g kullanıyorum.
    Ama birçok kişinin işini 740n gayet güzel görüyor.
    740n in sinyal gücünü standart bir wifi modem gibi kabul et.
    5110g ise bundan epey üstündür. Örn. Sinyal sorunu yaşayan birçol kişinin problemini çözmüştür cihaz.

evin duvar yapısına ve cihazın konulacağı konuma göre değişir.
    Şöyle benim evimde 5110g var. Cihaz çok ters bir odada direk duvar arkası kalıyor. Aynı konuma 740n koysam sinyal salona kesinlikle ulaşmaz. Hele ön balkonda esamesi bile okunmaz.
    Mecburen 5110g kullanıyorum.
    Ama birçok kişinin işini 740n gayet güzel görüyor.
    740n in sinyal gücünü standart bir wifi modem gibi kabul et.
    5110g ise bundan epey üstündür. Örn. Sinyal sorunu yaşayan birçol kişinin problemini çözmüştür cihaz.

çok teşekkür ederim. bir kere alırım tam alırım bende. 5110g fiyatının farkını konuşturuyor demekki.

peki bu kadar sinyal gücü iyi olan bir cihazı eve kurduğumda dışarıdan girmeye çalışanlara karşı ne gibi önlemler alabilirim? aslında bu soruyu cihazı alınca sorsam daha iyi olacak. menülerini bile görmedim çünkü.

işten anlayan sayısının az olduğu forumun bu bölümünde ilaç gibisiniz arkadaşlar, özellikle utkan bey

• ekstra birşeye gerek yok. wpa psk şifre koy yeterli. malum wpa hala kolay kırılamıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.